Midden-europees

Zoek naar Midden-europees in uw eigen kookboeken

Midden Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcestersaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Coriander Lamb Kebabs with Almond Chanterelle Sauce - Koriander-lamskebab met amandel-cantharelsaus

Ingrediënten:
amandelen, boter, cantharellen, cayennepeper, citroensap, lamskotelet, marinade, melk, olijfolie, poedersuiker, wit broodmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Brits
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / paddenstoelen
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gevulde pompoen met abrikozen em pistachenoten

Ingrediënten:
baharat, chilivlokken, gedroogde abrikozen, knoflook, milde olijfolie, parelcouscous, pistachenoten, bladpeterselie en pompoen

Keuken:
Midden-Oosten / Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Koftit ferakh - Kipballetjes

Ingrediënten:
citroensap, ei, kippenpoulet, kurkuma, olie, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tabouleh - Bulgur-salade

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Asabeh el ardus - Bruidsvingers

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, rozenwater, suiker, vruchtensuiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige 'tomatenrisotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, gember, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwten, knoflook, lente ui, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Klassieke linzensoep met tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken zilvervliesrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige 'risotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
artisjokhart, boter, groentebouillon, israelische couscous, lente ui, olijfolie, oregano, paddenstoelen, peper, peterselie, sjalot, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Risotto ala Milanese' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, israelische couscous, lente ui, olijfolie, paddenstoel, peper, saffraan, sjalot, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Basisrecept bulgur

Ingrediënten:
bulgur

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorencouscous met bloemkool en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, gerookt-paprikapoeder, manchego, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, schapenkaas, sjalot, volkorencouscous en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamskebab met tabouleh

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, chilipoeder, citroensap, ghee, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, piment, tomaten, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met gedroogde abrikozen en chipotlepeper

Ingrediënten:
amandelen, chipotlepepers, gedroogde abrikozen, gele ui, munt, olijfolie, pistache, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorencouscous met broccoli en walnoten

Ingrediënten:
broccoli, gerookte-paprikapoeder, groentebouillon, manchego, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, schapenkaas, sjalot, volkorencouscous, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gele rijst, de beste manier

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwt, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, peterselie, piment, rijst, rode paprika, saffraan, tomaat, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Vermicellipilav

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, engelenhaarspaghetti, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, rijst, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met abrikozen en pistachenoten

Ingrediënten:
bot, bulgur, cayennepeper, citroensap, gedroogde abrikoos, groentebouillon, munt, olijfolie, peper, pistachenoten, tarwe, tomatenpuree, vermicelli en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met kikkererwten, doperwten en limabonen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, doperwten, duivenerwten, edamamebonen, groentebouillon, kikkererwten, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Risotto' van Israëlische couscous met pompoen

Ingrediënten:
groentebouillon, israelische couscous, lente ui, marjolein, oregano, peper, peterselie, salie, sjalot, tijm, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken kerrierijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kerriepoeder, kokos, komijnzaad, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, rijst, saffraan en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van zilvervliesrijst met paddenstoelen

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, olijfolie, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, rijst, shiitakehoedjes en ui

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met fruit en noten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, groentebouillon, honing, olijfolie, peper, peterselie, rijst, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met spinazie of andere bladgroente

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, postelein, rijst, snijbiet, spinazie, ui, zout en zuring

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch