Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met prei, aardappels en boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, cayennepeper, kip, prei, rode aardappel, saffloerolie, sjalot, tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus

Ingrediënten:
kant en klare tomatensaus, magere dieetkaas, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gepaneerde kipfilets met zomerkruiden en tomatensaus

Ingrediënten:
dragonazijn, droog broodkruim, eiwit, kippenborstfilet, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, saffloerolie, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Limburgse aspergesalade

Ingrediënten:
ananas uit blik, asperges, cayennepeper, gekookte ham, kropsla, mayonaise, ossentong, room, selderijzout en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Hartige rijstpudding

Ingrediënten:
bloem, ei, laurier, margarine, melk, oude geraspte kaas, peper, rijkst, selderij, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
rijst / pudding / vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Houthakker

Ingrediënten:
meel t110, meel t65, roggebloem, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes - Mariënwerth, 1890

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, foelie, gelatine, gevogeltevlees, kalfsjus, knolselderij, niervet, peperkorrels, peterselie, vleesbouillon, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Op brood gebakken kabeljauw met rode biet, mierikswortel, old Amsterdam-flan, basilicumcrème en selderijolie

Ingrediënten:
agar-agar, azijn, basilicum, biet, bladselderij, chardonnayazijn, crème fraîche, druivenpitolie, eiwit, focaccia, geklaarde boter, gelatine, gevogeltebouillon, gevogeltefond, kabeljauwfilet, lota, melk, mierikswortelpuree, mini-biet, mosterd, old amsterdam, peper, room, xantana en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke hutspot

Ingrediënten:
aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquetten van gepofte aubergine met sesampasta en rozemarijn - Edwin Kats, 2006

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, cayennepeper, groentebouillon, knoflookpuree, paprikapoeder, peper, rozemarijn, tahin en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Lunch / snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Gevulde eieren als croquet, Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, eidooier, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, peper, vleesresten en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Consommé van duif met morieljes en gevulde ravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, duiven, eiwit, kruidnagel, laurierblad, madeira, morielje, olijfolie, pastadeeg, peper, peperkorrel, peterselie, prei, room, water, winterwortel, wontonvellen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner appelmoes

Ingrediënten:
appel, citroenschil, goudrenet en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Bonencroquetten - Producten van eigen bodem, 1940

Ingrediënten:
aardappel, boter, bruine bonen, capucijners, maggi-aroma, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Satékroketten - Christine Kraft, 1976

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gember, ketjap manis, kipfilet, kippenbouillon, paneermeel, pindakaas en rode peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Spinaziecroquetten - Catenius van der Meijden, 1912

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, eiwit, olie, paneermeel en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / lunch / bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Gezond voor jong en oud

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, grotchampignons, olie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / nagerecht / dessert uit Het kleine fornuis:

Flip van vla

Ingrediënten:
appelmoes, beschuit, chocoladevla, hopjesvla en vanillevla

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoete hapjes / vegetarisch / zuivel
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Gerookte palingkroketten - Oma Bobs

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Zuurzoete rozen

Ingrediënten:
azijn, bieslook, komkommer, peterselie, rode biet, suiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Puree-eiland

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, rode peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / aardappelgerecht / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Chineese stamppot

Ingrediënten:
aardappel, boter, chinese kool en vijfkruidenpoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / groenten en aardappels / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Geheime lof-club

Ingrediënten:
aardappelpuree, ham, kaas, peper en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Baguette au ginger à la mode de Toez variatie 3

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, gembersap, knoflook, olijfolie, peper, samengestelde boters, stemgember, stokbrood en zwarte olijven

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta