Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

In zijn geheel gestoofd sukadestuk

Ingrediënten:
knoflook, laurier, olijfolie, rode wijn, roomboter, sukade, tomatenpuree, ui en vleesfond

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gebraden haantje

Ingrediënten:
braadhaan, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Pittige andijvie

Ingrediënten:
andijvie, cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode-wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Prei met spek in tomatensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, ontbijtspek, prei, tomatenblokjes uit blik, verse tijm en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Gekoelde komkommersoep met dragon

Ingrediënten:
dragonblad, hollandse garnalen, komkommer, olijfolie, sjalot, volle yoghurt en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Goudse parels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, goudse kaas, melk, paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Kippesoep met engelenhaar

Ingrediënten:
engelenhaar, fijne vermicelli, foelie, kip, laurierblad, peper, peperkorrel, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Meelmuts

Ingrediënten:
lijnzaad, gist, volkoren tarwemeel, water, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Uitsmijter

Ingrediënten:
brood, ham, kaas, peper, rosbief, ei en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatenrozetten

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kabeljauw met tomaten

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, droge witte wijn, kabeljauw, prei, tomaten, tuinkruiden, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Carrotcake met pistache en rozijnen

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine rum, ei, fijne kristalsuiker, five spice, koolzaadolie, pistaches, poedersuiker, roomkaas, rozijnen, tarwebloem, winterpeen, wortelsap en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Witlof met aardappelpuree en geitenkaas uit de oven

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, beschuit, grove zaanse mosterd, kruimige aardappelen, roomboter, volle melk, walnoten en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeienbowl

Ingrediënten:
aardbeien, cassis, lichte basterdsuiker, rode wijn, sinaasappellikeur en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Schelvis in citroensaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, eidooier, groentenat, jeneverbessen, schelvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Kalkoenterrine met kerrie-vinaigrette

Ingrediënten:
azijn, bacon, boter, cognac, gedroogde tijm, groene kool, kalkoenfilet, kerrie, kerrievinaigrette, kervel, olijfolie, ontbijtspek, peper, rode port, sjalot, slagroom, spinazieblaadjes, tomaat, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gegratineerde schorseneren met paprika-kaassaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, oude geraspte kaas, rode paprika, schorseneren en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gegratineerde venkel

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, gruyère, peper, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Broodje veldsla met sinaasappel

Ingrediënten:
bruin broodje, rode ui, sinaasappel, sladressing, veldsla en roomkaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Boven houtskool geroosterd runderribstuk

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroensap, knoflook, olijfolie, roomboter, runderribstuk en vers gemalen peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Hallandse aardbeien met ijs en slagroom

Ingrediënten:
aardbei, eidooier, fijne kristalsuiker, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en wafelkoekjes

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gepocheerde kip met Hollandse spinazie

Ingrediënten:
aardappel, bospeen, crème fraîche, dragon, kipfilet, kippenbouillon, mierikswortel, roomboter en spinazie

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden wilde eend met cranberry's

Ingrediënten:
boter, heidehoning, kippenbouillon, laurier, olie, prei, rode wijn, verse cranberrys en wilde eend

Keuken:
Nederlands