Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Gegrilde witlof met spekjesvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, bladpeterselie, ontbijtspek, sjalot, versgemalen zwarte peper en witlof

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Schuimgebak met kiwi

Ingrediënten:
azijn, eiwit, kiwi, kristalsuiker, maïzena, slagroom en vanille-essence

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Verse vijgen met frambozencrème

Ingrediënten:
frambozen, munt, slagroom, vanillesuiker, vijgen en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Geroosterde sjalotten met zeezout

Ingrediënten:
olijfolie, sjalot en zeezout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Nieuwe aardappels met grasboter

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, grasboter, opperdoezer-ronde en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Gebakken spruitjes met aardappel

Ingrediënten:
ganzenvet, olijfolie, rode chilivlokken, spruitjes en vastkokende aardappel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Geroosterde asperges met tijm

Ingrediënten:
groene asperges, olijfolie en verse tijm

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Geroosterde aardpeertjes

Ingrediënten:
chiliflakes en olijfolie

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Paddestoelenquiche met radijssalade

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, extra vierge olijfolie, grove mosterd, kastanjechampignons, knoflook, oesterzwammen, radijs, rode ui, sojasaus, tarwebloem, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / quiche / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Knoflook-plukbrood

Ingrediënten:
bosuitjes, ei, extra vierge olijfolie, gedroogde gist, knoflook, kristalsuiker, maanzaad, bladpeterselie, roomboter, tarwebloem, zoet gerookt paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van kropsla met tonijn en ciabattacroutons

Ingrediënten:
ciabatta, courgette, dijonmosterd, dille, knoflook, kropsla, limoen, milde olijfolie, bladpeterselie, tonijn in olijfolie en verse doperwten

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Quinoasalade met komkommelinten en yoghurtdressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, dille, driekleurenquinoa, extra vierge olijfolie, groentebouillonblokje, honing, komkommer, radijs, salade, verse doperwten en volle yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Zoete-aardappelgratin met gruyere

Ingrediënten:
gruyerekaas, knoflook, roomboter, salie, slagroom en zoete aardappelen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Waterkerssoep

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, parmezaanse kaas, peper, waterkers en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Bruine pistolet met rosbief en daikonkers

Ingrediënten:
boter, daikonkers, peper, pistolets en rosbief

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Spitskool met appel en komijn

Ingrediënten:
appels, komijnzaad, roomboter en spitskool

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, boter, crème fraîche, melk, suiker, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Zeekraalsalade

Ingrediënten:
bospeen, citroensap, dille, honing, knoflook, olijfolie, peper en zeekraal

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met bruine bonen en paprikasaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine bonen, margarine, melk, paprikapoeder, rijst, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Dijkmans zoet appels met kruimeldeeg

Ingrediënten:
hazelnoot, kaneel, lichtbruine basterdsuiker, patentbloem, roomboter, slagroom, suiker en zoete appel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Frambozen met chocoladeflikken

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bittere chocolade, frambozen, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Toast, geurig en pikant à la mode de Toez

Ingrediënten:
bloem, boter, cantal, casinobrood zonder korst, ei, melk, nootmuskaat, peper en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Preisoep met Zeeuwse oesters

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappel, prei, slagroom, ui, versgemalen zwarte peper en zeeuwse oesters

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon