Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's knoflook/bieslookbrood

Ingrediënten:
bieslook, knoflook, olijfolie, roggebloem, tarwebloem t65, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

High tea uit Nachtbrood:

Appelbroodje

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, citroensap, gist, kaneel, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mueslibonk

Ingrediënten:
cranberry, gebuild meel, gedroogde abrikoos, geplette zaden, gist, hazelnoot, roggemeel, roggezuurdesem, sesamzaad, tarwebloem, turkse rozijnen, water, zonnebloempitten, zout en zuid-afrikaanse rozijnen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Roodkorn

Ingrediënten:
bloem van wintertarwe, gepofte roodkorn, gist, roodkorn volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Dranken / drinken uit Creative chef:

The liquid joint

Ingrediënten:
appel, groente, hennepsap, munt en verveine

Keuken:
Nederlands
Soort:
drank
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hele geroosterde knolselderij met botersaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, citroensap, knolselderij, milde olijfolie, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Stamppot van geroosterde koolraap met gehaktballetjes

Ingrediënten:
boter, cremato balsamico, ei, gemalen kruidnagel, half om gehakt, halfvolle melk, knoflook, koolraap, kruimige aardappelen, milde olijfolie, paneermeel, rucola, sjalotten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
varkensvlees / rundvlees / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Volkorenplaatpizza met courgette en blauwe kaas

Ingrediënten:
courgette, diepvries tuinerwtjes, gedroogde gist, gorgonzola dolce, groene pesto, milde olijfolie, mozzarella light, volkorenspeltmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Groene asperge met bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, groene asperges en groene pesto

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes

Ingrediënten:
andijvie, chilivlokken, citroen, halfvolle melk, hazelnoten, kipgehakt, knoflook, kruimige aardappels, olijfolie, roomboter, sjalotten en tomaten-groentepuree

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata

Ingrediënten:
burrata, dijonmosterd, funghi trifolati, gele courgette, groentebouillonblokje, honing, milde olijfolie, munt, rode wijnazijn, rucola, tasty tom tomaat, venkelknol en volkorenpenne

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Aubergine van de barbecue met miso-honingmarinade

Ingrediënten:
aubergines, bosuitjes, chilivlokken, honing, koriander, milde olijfolie, mirin, misopasta, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Zuurdesemstarter van boekweitmeel

Ingrediënten:
boekweitmeel en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Recept uit Nachtbrood:

Brabantse worstenbroodjes

Ingrediënten:
brood, ei, gist, half-om-halfgehakt, margarine, melk, patentbloem, peper, reuzel, volkoren tarwemeel, water, worcestersaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / hartige hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's wit

Ingrediënten:
olijfolie, roggebloem, tarwebloem t65, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Veel brood van 2 kilo meel

Ingrediënten:
amandel, gebuild meel, gedroogde abrikoos, gist, hazelnoot, rozijn, vijgen, waldkornmix, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kerststol of paasstol

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroen, donkere rum, ei, gedroogde vijgen, instantgist, kaneel, krenten, melk, rozijn, sinaasappel, suiker, water, witte amandelen, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt streekbrood

Ingrediënten:
olijfolie, roggemeel, speltbloem, speltvlokken, volkoren speltmeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Witbrood met zuurdesem van boekweit

Ingrediënten:
boekweitzuurdesem, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Gerookte paling

Ingrediënten:
hardhout, hooi, paling, water en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Lang gerezen tafelbroodje

Ingrediënten:
gebuild meel, gist, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeienbowl

Ingrediënten:
aardbeien, cassis, lichte basterdsuiker, rode wijn, sinaasappellikeur en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Kabeljauw met tomaten

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, droge witte wijn, kabeljauw, prei, tomaten, tuinkruiden, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Schelvis in citroensaus

Ingrediënten:
boter, citroen, droge witte wijn, eidooier, groentenat, jeneverbessen, schelvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis