Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde spitskool met anchoïade

Ingrediënten:
ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Recept uit Het literaire eetboek:

Marinade voor hazebout

Ingrediënten:
citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
marinade
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke appeltaart

Ingrediënten:
bloem, custardpoeder, ei, jonagold appel, kaneel, paneermeel, roomboter, rozijn, suiker, water, zoetzure appel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenkool, pastinaak, witte chocolade en zwezerik

Ingrediënten:
azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

In bouillon van kombu geserveerde en gepocheerde kabeljauwfilet, verpakt in wakame, met een garnituur van kokkels, scheermessen en een suikerspin van visdraadwier op zeeuwse asperges

Ingrediënten:
asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Portobellosteaks op brood met uiencompote

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, brood met rogge, donkerbruine basterdsuiker, knoflook, milde olijfolie, portobello's, rode ui, rode wijnazijn, rucola, salie, spinazie en tijm

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Bleufort en peer

Ingrediënten:
bluefort, boter, kommiesbrood, peer en rode bosbessen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met kaas "speciaal"

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, parmaham, peterselie, scherpe mosterd en witbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopwafels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de hareng nouveau - Salade van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bieslook, ciderdressing, crème fraîche, kropsla, nieuwe haring, peper, rode biet, vis, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Stamppot boerenkool

Ingrediënten:
augurk, boerenkool, boter, kruimige aardappel, nootmuskaat, piccalilly, rookworst, spekblokjes, volle melk en zilveruitjes

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hangop

Ingrediënten:
slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / zuivel
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / lunch / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hollandse omelet

Ingrediënten:
gerookte zalm en omelet

Keuken:
Nederlands
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Pruimencompote

Ingrediënten:
bruine suiker, kaneel, kruidnagels, pruimen en slivovitz

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Appelmoes

Ingrediënten:
appels, citroensap, kaneelpijpje en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Fougasse, handvormig

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, gebuild meel, gist, kaantjes, knoflook, olijven, paddestoel, paprika, spekjes, ui, vegagehakt, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata

Ingrediënten:
burrata, dijonmosterd, funghi trifolati, gele courgette, groentebouillonblokje, honing, milde olijfolie, munt, rode wijnazijn, rucola, tasty tom tomaat, venkelknol en volkorenpenne

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Zoete aardappelparten met boerenkoolpesto en -salade

Ingrediënten:
boerenkool, champignons, hazelnoten, knoflook, olijfolie, oude geitenkaas, rode peper, rode ui en zoete aardappelen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Maïskorrels met mangochutneysaus

Ingrediënten:
citroensap, maïskolven, mangochutney, mosterd, peper, zout en zure room

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / voorgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Witlofsoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, groentebouillonblokje, hollandse garnalen, kruimige aardappel, milde olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, ui en witlof

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Rode bietenspread met gepofte knoflook en verkelzaadcrackers

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, extra vierge olijfolie, karwijzaad, knoflook, ricotta, rode bieten, rode wijnazijn, venkelzaad en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch