Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopwafels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hangop

Ingrediënten:
slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / zuivel
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de hareng nouveau - Salade van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bieslook, ciderdressing, crème fraîche, kropsla, nieuwe haring, peper, rode biet, vis, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Portobellosteaks op brood met uiencompote

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, brood met rogge, donkerbruine basterdsuiker, knoflook, milde olijfolie, portobello's, rode ui, rode wijnazijn, rucola, salie, spinazie en tijm

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Recept uit Het literaire eetboek:

Marinade voor hazebout

Ingrediënten:
citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
marinade
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde spitskool met anchoïade

Ingrediënten:
ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

In bouillon van kombu geserveerde en gepocheerde kabeljauwfilet, verpakt in wakame, met een garnituur van kokkels, scheermessen en een suikerspin van visdraadwier op zeeuwse asperges

Ingrediënten:
asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Goudse kaas

Ingrediënten:
boter, broodje, jonge goudse kaas, radijs, sla, tomaat en tuinkers

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Maccherotti met rookworst

Ingrediënten:
gezeefde tomaten, laurier, maccherotti, majoraan, margarine, peper, rookworst, rozemarijn, salie, ui, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Friese nagelkaas

Ingrediënten:
boter, friese nagelkaas, paprikapoeder, roggebrood en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gemarineerde hazebout met druiven

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, hazenbout, marinade voor hazebout en witte druiven

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Heilbot uit de oven met aardappel, prei en kropsla

Ingrediënten:
basilicum, ei, heilbot, kervel, kropsla, mosterd, olijfolie, peper, prei, rode wijnazijn, roseval aardappel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vis
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Ontbijt / lunch uit De vrolijke keuken:

Zeven kabouterbroodjes

Ingrediënten:
boter, noten, suiker, tarwefijnmeel en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Recept uit Wat je vér haalt is lekker:

Sellery-salade extra

Ingrediënten:
ananas, blanke rozijnen en sellerysalade

Keuken:
Nederlands
Soort:
broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / tussengerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Op de huid gebakken kabeljauw met couscous

Ingrediënten:
basilicum, bloem, cerisetomaat, courgette, couscous, kabeljauwfilet met huid, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Bitterballen - Gillian Riley, 1994

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, druivenpitolie, ei, kruiden, mosterd, nederlandse geitenkaas, paneermeel, runderschenkel en ui

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Ravioli met ossenworst

Ingrediënten:
bloem, ei, margarine, natuurazijn, ossenworst, oud witbrood, parmezaanse kaas, salie, slagroom, ui en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met witte bonen

Ingrediënten:
knoflook, koriander, margarine, peper, rijst, tomaten, water, witte bonen uit blik, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Zuurkoolbitterballen - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
bloem, edelgistvlokken, fijn paneermeel, grof paneermeel, jeneverbessen, kokosmelk, peper, plantaardige margarine, zout, zuurkool en zuurkoolvocht

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan