Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, speculaaskruiden, witte amandelen, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Sneewballen met vanille-karamelsaus

Ingrediënten:
eiwit, poedersuiker, vanille-karamelsaus en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Recept uit Het literaire eetboek:

Marinade voor hazebout

Ingrediënten:
citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
marinade
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopwafels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Portobellosteaks op brood met uiencompote

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, brood met rogge, donkerbruine basterdsuiker, knoflook, milde olijfolie, portobello's, rode ui, rode wijnazijn, rucola, salie, spinazie en tijm

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Hangop

Ingrediënten:
slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / zuivel
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Vlaflip

Ingrediënten:
limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenkool, pastinaak, witte chocolade en zwezerik

Ingrediënten:
azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade de hareng nouveau - Salade van nieuwe haring

Ingrediënten:
appel, bieslook, ciderdressing, crème fraîche, kropsla, nieuwe haring, peper, rode biet, vis, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Gegrilde spitskool met anchoïade

Ingrediënten:
ansjovis op olie, basilicum, citroen, dragon, knoflook, mosterd, peper, pernod, spitskool, waterkers, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met kaas "speciaal"

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, parmaham, peterselie, scherpe mosterd en witbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Bleufort en peer

Ingrediënten:
bluefort, boter, kommiesbrood, peer en rode bosbessen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke appeltaart

Ingrediënten:
bloem, custardpoeder, ei, jonagold appel, kaneel, paneermeel, roomboter, rozijn, suiker, water, zoetzure appel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

In bouillon van kombu geserveerde en gepocheerde kabeljauwfilet, verpakt in wakame, met een garnituur van kokkels, scheermessen en een suikerspin van visdraadwier op zeeuwse asperges

Ingrediënten:
asperge, citroen, focaccia, kabeljauwmoot, kokkel, kombu, scheermessen, visdraadwier, wakame en zee-eikolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Stamppot boerenkool

Ingrediënten:
augurk, boerenkool, boter, kruimige aardappel, nootmuskaat, piccalilly, rookworst, spekblokjes, volle melk en zilveruitjes

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Bitterballen - Gillian Riley, 1994

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, druivenpitolie, ei, kruiden, mosterd, nederlandse geitenkaas, paneermeel, runderschenkel en ui

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met witte bonen

Ingrediënten:
knoflook, koriander, margarine, peper, rijst, tomaten, water, witte bonen uit blik, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Ravioli met ossenworst

Ingrediënten:
bloem, ei, margarine, natuurazijn, ossenworst, oud witbrood, parmezaanse kaas, salie, slagroom, ui en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Boekweit-spekknödel

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, boekweitmeel, brabants roggebrood, ei, gerookt vetspek, knoflook, margarine, melk, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
noedels
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / hoofdgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Tamme eendenborst met geroosterde bospeen, bieten en balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieten, bospeen, olijfolie, peper, bladpeterselie, roseval aardappel, suiker, tamme eendenborstfilet, tijm, zoete ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Edammer en druiven

Ingrediënten:
boter, druiven, edammer en witbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch