Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Lamsrack met groene-kruidensaus

Ingrediënten:
ei, grove mosterd, kappertjes, knoflook, lamsrack, munt, olijfolie, peterselie, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Rood stekelvarkenpudding

Ingrediënten:
geroosterde geschaafde amandelen, griesmeel, rode bessensap, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
pudding
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kip met prei

Ingrediënten:
boter, braadkip, gedroogde dragon, kruidnagel, paprikapoeder, prei, slagroom en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kippensoep met rijst

Ingrediënten:
braadkip, eidooier, foelie, rijst en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gegratineerde schorseneren met paprika-kaassaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, oude geraspte kaas, rode paprika, schorseneren en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Tamme eendenborst met cantharellen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharel, citroenrasp, extra vierge olijfolie, sjalot, tamme eendenborst, veldsla en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Rauwe bietendip met yoghurt

Ingrediënten:
boerenyoghurt, citroensap, knoflook, olijfolie, rode biet, verse dille en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Postelein-stamppot

Ingrediënten:
aardappelen, melk, nootmuskaat, peper, roomboter, winterpostelein en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden fazant

Ingrediënten:
bospeen, fazant, gevogeltebouillon, jeneverbes, laurierblad, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gegratineerde venkel

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, gruyère, peper, venkelknollen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Earl greycake met stoofperen

Ingrediënten:
earl grey thee, eieren, gieser wildemanperen, kristalsuiker, roomboter, sinaasappelschil, witte basterdsuiker, zachte amandelkoekjes, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Broodje veldsla met sinaasappel

Ingrediënten:
bruin broodje, rode ui, sinaasappel, sladressing, veldsla en roomkaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geel-rode stoofperen

Ingrediënten:
bietensap, bruine suiker, citroensap, droge witte wijn, gieser wildemanperen, kristalsuiker, kurkuma, maïzena en rode port

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Gebakken tomaat met ei

Ingrediënten:
boter, ei, peper, tomaat, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Keriesaus 2

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, kerrie, melk, peper, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / lunch / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Molsla met gebakken spekjes

Ingrediënten:
citroensap, honing, molsla, mosterd, olijfolie, ontbijtspek, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hutspot met knolselderij en gekarameliseerde winterpeen

Ingrediënten:
belegen goudse komijnnenkaas, fijne kristalsuiker, knolselderij, kruimige aardappelen, laurierbladeren, marmite, bladpeterselie, roomboter, ui, volle melk en winterpeen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, broccoli, kippendijfilet, knoflook, olijfolie, oranje biologische pompoen, ras el hanout, rode ui, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Rodekoolsalade met dadel en mandarijndressing

Ingrediënten:
dijonmosterd, mandarijnrasp, mandarijnsap, medjouldadels, milde olijfolie, bladpeterselie, rode kool, rode wijnazijn en zaatar

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Harder uit de oven

Ingrediënten:
bladvenkel, citroen, harder, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, roomboter, tomaat, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Rijksmuseum kookboek:

Hollandse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
kaas
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden wilde eend met cranberry's

Ingrediënten:
boter, heidehoning, kippenbouillon, laurier, olie, prei, rode wijn, verse cranberrys en wilde eend

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gepocheerde kip met Hollandse spinazie

Ingrediënten:
aardappel, bospeen, crème fraîche, dragon, kipfilet, kippenbouillon, mierikswortel, roomboter en spinazie

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodje warm vlees

Ingrediënten:
boter, champignons, mosterd, ui, varkensfricandeau, witte broodjes en zuurkool

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta