Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Voor de koffietafel 2

Ingrediënten:
ananas, brood, bruine suiker en ham

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Snack of tussendoortje uit Lidya Winkels kookboek:

Lekkere hapjes van vis die betaalbaar zijn

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, kuit, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Voor de koffietafel 1

Ingrediënten:
brood, kaas, peterselie en tomaat

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / tussengerecht uit Lekker Hollands:

Schelvis met grote macaroni

Ingrediënten:
droge witte wijn, kerstomaat, knoflook, macaroni, olijfolie, rode ui, schelvisfilet en verse marjolein

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Oosterscheldekreeft met basilicummayonaise

Ingrediënten:
basilicum, brood, dijonmosterd, eidooier, maïsolie, olijfolie, oosterscheldekreeft, versgemalen zwarte peper en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Hartige cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, kaneelstokje, prei en rode port

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Kruidige eiersalade

Ingrediënten:
bieslook, ei, kervel, mayonaise, olijfolie en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Stoofpeertjes

Ingrediënten:
citroen, kaneelstokje, stoofpeer, suiker en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Ontbijt uit Lekker Hollands:

Cranberryjam

Ingrediënten:
cranberry, geleisuiker, mandarijn en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Bleekselderij-kaassoep

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, bleekselderij, bloem, boter, groentebouillon, macaroni, melk, peper, spiraalmacaroni, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner gehaktballetjes

Ingrediënten:
ei, half-om-halfgehakt, mosterd, peper, roomboter, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Octopuskroketjes - Adriaan van Raab van Canstein, 2019

Ingrediënten:
aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ossenhaasrol met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, dragon, extra vierge olijfolie, marjolein, ossenhaas en sjalot

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Hutspotkroket - Albert Kooij, 2006

Ingrediënten:
aardappelpuree, bieslook, bloem, ei, eiwit, frituurolie, groen paneermeel, paneermeel, peper, rookworst, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Mosterdsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, grove zaanse mosterd, peper, schelpjesmacaroni, ui, verse bieslook, vleesbouillon en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
vlees / soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Bal Bourguinon - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
agavesiroop, bloem, champignons, grof paneermeel, jonge rode wijn, knoflook, laurier, peper, plantaardige margarine, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Texels lamsbout met rozemarijn

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, knolselderij, lamsbot, lamsbout, laurier, olijfolie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, tomatenpuree, ui en winterwortel

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Coca Cola BBQ-saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, coca cola, heinz ketchup, mizkan graanazijn, nescafé, peper, srirachasaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Om croquettes van garnalen te maaken - handschrift,1830

Ingrediënten:
beschuitkruim, boter, ei, garnalen, meel, nootmuskaat, peterselie, reuzel en room

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Pasta-ovenschotel met makreel

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, boter, cayennepeper, citroensap, ei, eidooier, makreelfilet, peper, prei, schelpjesmacaroni, slagroom, tomaat en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Rijstcroquetten 3 - Peet & Janssen, 1960

Ingrediënten:
bacon, bloem, ei, eiwit, frituurvet, gehakt, ham, kappertjes, lever, paneermeel, paprika, peper, peterselie, rijst, rookvlees, tomatenpuree en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Kalfskroketten - Cees Holtkamp, 2010

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, fijn paneermeel, gelatine, grof paneermeel, maggi, mosterd, nootmuskaat, peper, peperkorrels, roomboter, slagroom, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Stamppot met boerenkool en rookworst

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, boter, grove mosterd, melk, peper, rookworst en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht