Nederlands

Zoek naar Nederlands in uw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Postelein-stamppot

Ingrediënten:
aardappelen, melk, nootmuskaat, peper, roomboter, winterpostelein en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bijgerecht uit Lekker Hollands:

Rauwe bietendip met yoghurt

Ingrediënten:
boerenyoghurt, citroensap, knoflook, olijfolie, rode biet, verse dille en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Tamme eendenborst met cantharellen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cantharel, citroenrasp, extra vierge olijfolie, sjalot, tamme eendenborst, veldsla en witte-wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden fazant

Ingrediënten:
bospeen, fazant, gevogeltebouillon, jeneverbes, laurierblad, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Tamme eend met sterappelcompote

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, rode sterappel, sjalot, suiker, tamme eend en tijm

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Piepkuiken met vergeten groente

Ingrediënten:
aardpeer, bospeen, knolselderij, laurier, olijfolie, pastinaak, piepkuiken en tijm

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Parelhoen met laurierzout en abrikozen

Ingrediënten:
citroen, gedroogde abrikoos, knoflook, laurier, parelhoen en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gepocheerde kip met Hollandse spinazie

Ingrediënten:
aardappel, bospeen, crème fraîche, dragon, kipfilet, kippenbouillon, mierikswortel, roomboter en spinazie

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Gebraden wilde eend met cranberry's

Ingrediënten:
boter, heidehoning, kippenbouillon, laurier, olie, prei, rode wijn, verse cranberrys en wilde eend

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Hallandse aardbeien met ijs en slagroom

Ingrediënten:
aardbei, eidooier, fijne kristalsuiker, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en wafelkoekjes

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Boven houtskool geroosterd runderribstuk

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroensap, knoflook, olijfolie, roomboter, runderribstuk en vers gemalen peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Chocolade-aardbeien

Ingrediënten:
aardbei en pure chocolade

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Volkorenbrood

Ingrediënten:
gedroogde gist, volkorenbloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Roodfruitgelei met sinaasappelroom

Ingrediënten:
citroensap, geleisuiker speciaal, rood zomerfruit, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bij de koffie uit Lekker Hollands:

Honing-amadel cakejes

Ingrediënten:
amandel, amandelschaafsel, cakemeel, ei, heidehoning en roomboter

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Gemarineerde karbonade en maïskolf in sinaasappelboter

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, donkere basterdsuiker, haaskarbonade, japanse sojasaus, knoflook, maïskolven, pittige mosterd, roomboter, sinaasappel, tomatenketchup en zonnebloemolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / varkensvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kreeftkroketten - Ferry van Houten, 2014

Ingrediënten:
arachideolie, bechamelsaus, broodkruim, cognac, dille, dragon, ei, eidooier, grove zaanse mosterd, kervel, kreeftenvlees, limoensap, spaanse peper en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, speculaaskruiden, witte amandelen, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain complet

Ingrediënten:
gist, volkoren tarwemeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Geroosterde kipfilet met muntmarinade

Ingrediënten:
bosui, citroen, kipfilet, knoflook, laurier, munt en olijfolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Foliepakketjes van rabarber of perzik en aardbei

Ingrediënten:
aardbeien, lichte basterdsuiker, perzik, rabarber, southern comfort en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / vegan / fruit / groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatenrozetten

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Aardappelen met kaas

Ingrediënten:
aardappelen, boter, goudse kaas, komijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch