vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Snack of tussendoortje uit De Smaakbijbel:

Olijven met korianderzaad

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde oregano, groene olijven, knoflook, korianderzaad, olijfolie en peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Marinade voor visfilet

Ingrediënten:
gember, lente-ui, marinade, shaoxingwijn en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Dranken / drinken uit De Shanghai-keuken:

Gemberthee met bruine suiker

Ingrediënten:
bruine suiker, gember en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Dranken / drinken uit De Shanghai-keuken:

Honh zao cha - Jujube-gemberthee

Ingrediënten:
gedroogde rode jujubes, gember, honing en kandijsuiker

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Salade bij Thai beef

Ingrediënten:
bosui, komkommer, koriander, mango, munt, paarse thaise basilicum, rode ui en tomaten

Keuken:
Thais
Soort:
vegan
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje / basisrecept uit A little bite of Beddington:

Tortillacrackers

Ingrediënten:
tortilla en zonnebloemolie

Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Gemüse! :

Bonte zomerrolletjes

Ingrediënten:
avocado, glasnoedels, knoflookbieslook, korinaderblad, lichte sojasaus, limoen, mungbonentauge, olie, rijstpapier, slabladeren, tofu, wortel en zoete chilisaus

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Komkommer-avocadotartaar

Ingrediënten:
agavediksap, amandelmoes, avocado, cress, groene chilipeper, komkommer, kruidenzout, limoen, olijfolie, peper en sesamzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gefrituurde wortel à la Turque

Ingrediënten:
bloem, frituurvet, karwijzaad, peper, wortel en zout

Keuken:
Turks / Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Boeddhistische "gebraden eend"

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde shii-takes, gember, lichte sojasaus, paddenstoelen, shaoxingwijn, suiker, tofuvellen en wortel

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Libanesische Couscous Garen - Libanese couscous garen

Ingrediënten:
baharat, couscouskruiden, libanese couscous, orientaalse rijstkruiden en ras el hanout

Keuken:
Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Doufu chai - Kool met tofu

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, droge sherry, groente, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, sesamolie, stevige tofu, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht uit De Shanghai-keuken:

Tai cai gui hua nian gao - Zoete rijstcake met zeewier uit Ningbo

Ingrediënten:
aonori-ko zeewiervlokken, bakolie, gedroogde osmanthusbloesem, nieuwjaarsrijstcake, osmanthusbloesemjam en poedersuiker

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Dranken / drinken uit De Shanghai-keuken:

Long jing cha -Longjingthee

Ingrediënten:
longjing theebladeren en water

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Gekarameliseerde kokoschips

Ingrediënten:
kokos, suiker, szechuanpeper en water

Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Aubergines à la Greque - In aromatische bouillon gekookte aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Su shao'e - Boeddhistische "gebraden gans"

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde tofuvellen, sesamolie en bouillon

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Bijgerecht uit Italië:

Spinaci in padella - Gebakken spinazie

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, peper, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Bijgerecht uit Italië:

Fagioli bianchi lessi - Gekookte witte bonen

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde cannellinebonen, gedroogde toscanellibonen, peper, salie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Bijgerecht uit Italië:

Patate lesse con olio d'oliva - Gekookte aardappelen met olijfolie

Ingrediënten:
olijfolie extra vergine en vastkokende aardappelen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Si xi kao fu - Kruidige tarwegluten met vier geneugten

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde judasoren, gedroogde leliebloemen, gedroogde shii-takes, gember, kao fu, lichte sojasaus, rauwe pindas, sesamolie, shaoxingwijn en steranijszaden

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Papas arugadas - Gezouten gerimpelde aardappels

Ingrediënten:
mojo rojo, mojo verde, nieuwe aardappeltjes en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ning bo kao cai - Groente in sojasaus uit Ningbo

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shiitake, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shanghai-paksoy en shaoxingwijn

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichtere koriander- (of andere kruiden)pesto

Ingrediënten:
arachideolie, knoflook, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch