vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gula Melaka

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, palmsuiker, pandanbladeren, sago en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Koolzuurhoudende druiven in champagne

Ingrediënten:
champagne en witte druiven

Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade bij hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, chilipeper, gegrilde puntpaprika's, kleine gemengde tomaten, knoflookolie, peper, rode ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de quinua - Quinoamelk

Ingrediënten:
water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Cóctel de cedrón y achiote - Cocktail van citroenverbena en anattozaad

Ingrediënten:
anattozaad, citroenverbena, grenadinesiroop, ijsblokjes, limoensap, vloeibare honing en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Ribollita

Ingrediënten:
lente-ui, olijfolie en zuppa di pane

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

Früchte-Nussriegel / Vruchten en notenreep

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bakpoeder, banaan, boekweitmeel, bruine suiker, cashews, cranberries, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, hazelnoten, kikkererwtenmeel, margarine, pistaches, rijstmeel, sinaasappelsap, suiker en water

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / lunch / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gedroogde kersen-chocolademueslirepen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogde kersen, honing, muesli, neutrale olie en pure chocolade

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Cranberry meringue zonder ei

Ingrediënten:
cranberrysap, methylcellulose, poedersuiker en xanthaangom

Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Appelkaviaar met appelrepen en dragon

Ingrediënten:
appelgel, appelsap, calciumlactaat, dragon, natriumalginaat en water

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gedroogdevruchtenrepen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogd fruit, honing, muesli en neutrale olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Citrussalsa

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, gele paprika, grapefruit, groene paprika, jalapeños, koriander, limoensap, peper, rode paprika, rode ui, sinaasappel, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Verfijnde gefrituurde tofu

Ingrediënten:
neutrale olie, spinazie, tofu, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Gefrituurde tofu met guai-weisaus

Ingrediënten:
guai-weisaus, maïzena, plantaardige olie en tofu

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sambarpoeder

Ingrediënten:
asafoetida, bruin mosterdzaad, chilipeper, chilivlokken, duivenerwten, fenegriekzaad, korianderzaad, spliterwten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kabu no senmai-zuké

Ingrediënten:
citroensap, graanstroop, knolraap, kombu, meiraap, mirin, rettich, rijstazijn en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Pindakaas- (of ander notensmeersel)mueslirepen

Ingrediënten:
honing, muesli, neutrale olie en pindakaas

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Basisrecept uit Keukenlab:

Spinaziewater

Ingrediënten:
agar-agar, spinazie en water

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen met bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine linzen, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, rode wijn, saffraan, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Een jaar in Toscane:

Funghi fritti - Gefrituurde paddenstoelen

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, citroen, gekruide bloem en polentameel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Berliner Boulette mit Apfel-Gurkensalat / Berliner ballen met appel-komkommer salade

Ingrediënten:
aardappel, appel-komkommersalade, casinobrood, fijne havervlokken, gebakken uitjes, gedroogde oregano, harissa, kidneybonen uit blik, mosterd, mosterd-dillesaus, olie, oregano, paprikapoeder, peper, tomatenpuree, zetmeel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Yuca frita - Gefrituurde cassavestaafjes

Ingrediënten:
cassave, fijn zeezout, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Canchita y limón - Cancha-maïs met limoen

Ingrediënten:
cancha-maïskorrels, koolzaadolie, limoen en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse hash van tempé

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, donkere sesamolie, gemberwortel, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
U dient eerst in te loggen of aan te melden, voordat u verder kunt gaan.