vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Aceitunas y alcaparrass aragonesas - Olijvenmix uit Aragon

Ingrediënten:
caspe olijven, empeitre olijven, extra vierge olijfolie, gedroogde majoraan, gedroogde tijm, kappertjes in pekel, knoflook, sherry-azijn en sinaasappelschil

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pasteideeg

Ingrediënten:
kruiden, olijfolie, peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Orange à l'orange - Sinaasappeldessert

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, handsinaasappel, sinaasappelsaus en sinaasappelsorbet

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Knuspercaprese / Knapperige caprese

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, olijven-kappertjespesto, paneermeel, peper, rucolasalade, tijm, tofu, tomaten, water, witte balsamicoazijn, witte misopasta en zetmeel

Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Kabak tatlisi - Pompoendessert

Ingrediënten:
pompoen, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / hoofdgerecht uit Vegan Genial:

Weißes Chili non Carne / Witte chili zonder vlees

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, galanga, gember, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, Maïs uit blik, olie, stevige tofu, suiker, ui, witte bonen uit blik, witte puntpaprika, witte wijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Bonenhumus

Ingrediënten:
bonen uit blik, citroensap, knoflook, olijfolie, tahin en zout

Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Dolma - Gevulde zomergroenten

Ingrediënten:
dille, olijfolie, paprika, pijnboompitten, rijst, rozijnen, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Olijven-kappertjespesto

Ingrediënten:
groene olijven, kappertjes, olijfolie, pijnappelpitten, rucola en zout

Soort:
vegan
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Recept uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Tomaten-Basilikumtatar - Tomaten-basilicumtartaar

Ingrediënten:
groente

Keuken:
Mediterraans / Duits / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Italiaanse groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, groene paprika, knoflook, maggi, olijfolie, oregano, peper, rode paprika, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patlican salatasi - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroen, olijfolie, olijven, paprika, tomaten en zout

Soort:
vegan
Een recept uit  - Tomaten special, 35 Rezepte

Bijgerecht uit Tomaten special, 35 Rezepte:

Tomates Provençales - Provencaalse tomaten

Keuken:
Mediterraans / Frans / Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Tai cai hua sheng mi - Knapperig zeewier met pinda's

Ingrediënten:
bakolie, kristalsuiker, lentekool, paarse boerenkool, rauwe pindas, zeesla en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Tang cu xiao kuo bo - Zoetzure radijsjes

Ingrediënten:
chinkiangazijn, fijne tafelsuiker, rode radijsjes, sesamolie en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe in karamelsaus

Ingrediënten:
koriander, kristalsuiker, limoensap, peper, sjalot, tofu en vegetarische vissaus

Keuken:
Aziatisch / Vietnamees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Vleesloze 'vleessaus'

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, peper, tempeh, tomaten uit blik, ui, vleesvervanger en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

De eenvoudigste roertofoe

Ingrediënten:
kurkuma, neutrale olie, peper, peterselie, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Dranken / diner / nagerecht / drinken uit Brindisa:

Horchata de piñones - Horchata van pijnboompitten

Ingrediënten:
aardbeien, pijnboompitten, suiker en wilde aardbeien

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Dadel met amandel en honing

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde dadels, gemalen peper, honing, pijnboompitten en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht uit Brindisa:

Gekonfijte aubergine

Ingrediënten:
aubergine, kaneelstokje, kruidnagel en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rond de tafel der Romeinen:

Kekererwten

Ingrediënten:
gekookte gedroogde kekererwt en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht / basisrecept uit Brindisa:

Confitura de pimientos - Rode paprikajam

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, rode paprika's, wijnazijn en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Song ren hao cai - Ganzenbloem met pijnboompitten

Ingrediënten:
gekroonde ganzenbloem, pijnboompitten, sesamolie, stevige tofu en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan