vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Verse champignons met eekhoorntjesbrood, rozemarijn en tomaten

Ingrediënten:
champignons, extra vergine olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, knoflook, pruimtomaten in blik, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met chilipoeder

Ingrediënten:
chilipoeder, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Italië:

Fettunta - Brood met olijfolie

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, knoflook en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken zilvervliesrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken seitan

Ingrediënten:
olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met gember

Ingrediënten:
donkere sesamolie, gemberwortel, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe met doperwten in kerrie-kokosmelk

Ingrediënten:
doperwt, garam masala, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, neutrale olie, peper, tofu, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tofoe met aubergine en shiitake

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, donkere sesamolie, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, sesamzaad, shiitake, sojasaus, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met paprika of andere groente

Ingrediënten:
arachideolie, gele paprika, gemberwortel, groene paprika, groentebouillon, knoflook, lente ui, neutrale olie, rode paprika, sake, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

7 toevoegingen aan Geroerbakte tofoe met lente-ui

Ingrediënten:
chilipasta, donkere sesamolie, geleisuiker speciaal, hoisinsaus, honing, lente ui, sojasaus, taugé, tempé, tomaat en vijfkruidenpoeder

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Recept uit Moleculair koken:

Citroenmeringue zonder ei met cranberryvulling

Ingrediënten:
citroensap, cranberries, methylcellulose, poedersuiker en xanthaangom

Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Dranken / drinken uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pomegranat Blossom Sherbet - Granaatappelbloesemsorbet

Ingrediënten:
granaatappelbloesem, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Mueslirepen

Ingrediënten:
bruine suiker, honing, muesli en neutrale olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Dranken / drinken uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Cinnamom Sherbet - Kaneelsorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, hete chilipeper, kaneelstokjes, kruidnagel, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Chinese Braised Bamboo Shoots / Chinese gesmoorde bamboescheuten

Ingrediënten:
bamboescheuten uit blik, droge sherry, groente, olie, sesamolie, sojasaus, suiker en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Herfstschotel van gierst

Ingrediënten:
ahornsiroop, gierst, groentebouillon, hazelnoten, honing, olijfolie, peper, pompoen, pompoenpitten, salie, verse cranberrys, winterpompoen en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Sinaasappelsalade met honing en walnootcrunch

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sinaasappels, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Fried Onion Rings / Gebakken uienringen

Ingrediënten:
plantaardige olie en ui

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Snack of tussendoortje uit NAJAT:

Courgettebol

Ingrediënten:
bieslook, citroen, courgette, knoflook, olijfolie, trompettes de la mort, water en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Basisrecept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Rumcouverture

Ingrediënten:
citroenrasp, geraffineerde suiker, rum en sinaasappelrasp

Keuken:
Hongaars
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Marinade voor vruchtentaartjes

Ingrediënten:
appelmuntblaadjes, cider, grenadinesiroop, marinade en witte wijn

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pimientos de padrón - Kleine kortgebakken groene paprika's

Ingrediënten:
olijfolie, pimientos de padrón en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Cracker 29, tomaat, ui, augurk

Ingrediënten:
augurk, crackers, tomaat en ui

Keuken:
Duits
Soort:
vegan