vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Paprikapesto

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Céleri à la Greque - In aromatische bouillon gekookte bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtenflensjes

Ingrediënten:
groente, kaas, kikkererwtenmeel, olijfolie, peper, rozemarijn, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Fonds d'artichauts à la Greque - In aromatische bouillon gekookte artisjokbodems

Ingrediënten:
artisjokbodems, court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Nigiri-sushi

Ingrediënten:
gember, ingelegde gember, norivel, rijst, rijstazijn, sojasaus, sushirijst en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / bijgerecht uit Moleculair koken:

Appel kaviaar (basis voor sferificatie)

Ingrediënten:
appelsap, calciumlactaat, natriumalginaat en water

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstkoeken met zoete sojasaus

Ingrediënten:
chilipasta, lente ui, neutrale olie, rijstkoek, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde of gegrilde tofoe met barbecuesaus, teriyaki of ponzu

Ingrediënten:
barbecuesaus, glucosestroop, mirin, ponzusaus, sojasaus, teriyakisaus, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gouden kookvocht voor seitan

Ingrediënten:
appelsap, cider, groentebouillon, witte wijn en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperig verkruimelde tempé met chilipasta

Ingrediënten:
chilipasta, neutrale olie, peper, tempeh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperig verkruimelde tempé met tarwekorrels

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, tarwekorrels, tempeh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Marrokkaans

Ingrediënten:
bruine linzen, groentebouillon, kaneel, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkuma, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, tomaten, ui en zout

Keuken:
Marrokaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / nagerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Pesche ubriache - Dronken perziken

Ingrediënten:
chianti, dolcetto, kaneel, perzik en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Biryani

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeul, kardemompoeder, koriander, kruidnagelpoeder, langkorrelrijst, neutrale olie, paneer, saffraan, tofu en yoghurt

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Chinese Braised Vegetables / Chinese gesmoorde groente

Ingrediënten:
bamboescheuten, chinese gedroogde paddenstoelen, groente, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, paksoi, peultjes, plantaardige olie, sesamolie, stevige tofu, suiker, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / nagerecht uit De Shanghai-keuken:

Yin er geng - Zoete trilzwamsoep met gojibessen

Ingrediënten:
gedroogde trilzwammen, gefermenteerde kleefrijstwijn, gekonfijte osmanthusbloesems, gojibessen en kandijsuiker

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Dranken / drinken uit De Shanghai-keuken:

Suan mei tang - Infusie van gedroogde Chinese pruimen en meidoorn

Ingrediënten:
chinese gedroogde zwarte pruimen, gedroogde vruchten van de chinese meidoorn, kandijsuiker, water en zoethoutwortel

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht uit NAJAT:

Cassis-pistachebites of kersen-pistachebites

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelboter, amandelen, cassistopping, gedroogde cranberry's, gedroogde vijgen, havermout, honing, kokosvlokken, lijnzaad, olijfolie, pistachenoten, pure chocolade, quinoa, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpe en rokerige kidneybonen met chipotles en gedroogde kersen

Ingrediënten:
appaloosabonen, bier, borlottibonen, boter, edamamebonen, gedroogde kersen, kidneybonen, koriander, olijfolie, peper, pintobonen, sjalot, tequila, ui en zout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Kabak tatlisi - Pompoendessert

Ingrediënten:
pompoen, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Broodje pulled paddo met coleslaw

Ingrediënten:
appelazijn, ciderazijn, dijonmosterd, donkere basterdsuiker, gerookt paprikapoeder, ketchup, oesterzwammen, peterselie, spitskool, tabasco chipotle, vegan mayonaise, winterwortel, witte basterdsuiker en wortel

Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit De Smaakbijbel:

Amerikaanse bark van witte chocolade en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde zure kers en witte chocolade

Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Topping voor Naaza - kleverige zoete dadelchutney

Ingrediënten:
dadelchutney

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Pepita pico de verde

Ingrediënten:
knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, pepita's, poblano chilipeper, tomatillos en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch