vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Scallion pancakes met dipsaus

Ingrediënten:
bosuitjes, gember, limoensap, milde olijfolie, patentbloem, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Dressing van oosterse kruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, groene peper, groentebouillon, ras el hanout, tahin en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Karottenigel mit Wasabimayonaise / Egel van wortel met wasabimayonaise

Ingrediënten:
kervel, kumquat, limoensap, loempiavellen, olie, radijs, rijstmeel, suiker, veganaise, wasabipasta, wasabipoeder, water, wortel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Ananas, miso, kokosmelk en pecannoten

Ingrediënten:
ananas, kokosmelk, miso en pecannoot

Keuken:
Internationaal / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Gegrilde rode kool met quinoa en tahinsaus

Ingrediënten:
bosuitjes, driekleurenquinoa, gekonfijte citroen, knoflook, milde olijfolie, munt, peterselie, rode kool, tahin en vadouvan

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Balsamico-linzen met pompoen en halloumi

Ingrediënten:
aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Pompoen-lasagne met bechamelsaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, groentebouillon, hokkaido-pompoen, knoflook, lasagne, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème vanille

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Kastanje, pompoen en kaneel

Ingrediënten:
kaneel, kastanjes en pompoen

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Pasta met geroosterde bloemkool en pangrattato

Ingrediënten:
bloemkool, chilivlokken, citroen, extra vierge olijfolie, fusilli, kalamata olijven, knoflook, milde olijfolie, peterselie, rucola, sjalotten en volkorenbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gebakken aardpeerchips

Ingrediënten:
aardperen, groente, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Bonensalade

Ingrediënten:
bonen, ingelegde ui en voorgerecht

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Vegan kapsalon

Ingrediënten:
bieslook, franse frietjes, ijsbergsla, knoflook, milde olijfolie, ovenfrites, plantaardige kaas, rode ui, snoepkomkommers, tasty tom tomaat en vegan mayonaise

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Falafel met rode bieten

Ingrediënten:
bloem, citroen, frituurolie, gedroogde kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, peper, peterselie, rode biet en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Bonte groentechips met rozemarijnzout

Ingrediënten:
olijfolie, pastinaak, peterseliewortel, rode biet, rozemarijn, wortel en zeezout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Basmatibuns

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, gemberwortel, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, rijstebloem en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Turkse koffie

Ingrediënten:
gemalen koffie, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Story on a Plate:

Knapperige wafels met gefermenteerde paddenstoelen

Ingrediënten:
gefermenteerde paddenstoelen en wafel

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Story on a Plate:

Mout pannenkoekjes met een kruidenemulsie en rode zuring

Ingrediënten:
citrusemulsie, jeneverbes, komkommer, moutpannenkoekjes, oesterblad, platbrood, kruiden en zuurdesembrood

Keuken:
Internationaal / Deens
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Koffie met een poesje

Ingrediënten:
armagnac, barackpálinka, calvados, cognac, kirsch en koffie

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / bijgerecht uit Heerlijk simpel:

Sambal goreng boontjes met kokosmelk en pinda's

Ingrediënten:
dry roasted pindas, kerstomaat, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, sambal badjak, sjalot, sperziebonen en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Chilitomaten

Ingrediënten:
gember, groene kardemompeulen, knoflook, mild chilizout, olijfolie, tomaten en vanillemerg

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / voorgerecht uit Story on a Plate:

Rode kool met garnituur en pompoenpitsaus (Pipián)

Ingrediënten:
basilicum, citroenzest, doperwten, kappertjes, pipiánsaus, rode kool, roze bloemblaadjes en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Bijgerecht uit 45 geniale rezepten:

Tomatencompote

Ingrediënten:
basilicum, fleur de sel, knoflook, olijfoliebrood, oude balsamicoazijn, pruimtomaten, sjalot en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegan