vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Bijgerecht uit Dressings en marinades:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, koriander, marinade voor ratatouille, olijfolie, peterselie, rode paprika, tomaten, ui en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Groentespiesjes

Ingrediënten:
aubergine, champignons, courgette, gele paprika, honingkerstomaatjes, marinade voor groentespiesjes, oregano, peterselie, rode paprika en sjalot

Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht / basisrecept uit Brindisa:

Confitura de tomate - Tomatenjam

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, kaneelstokje, tomaten en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Marinade voor geroosterde ham

Ingrediënten:
lichtbruine basterdsuiker, marinade, olijfolie, oregano en rode bessen

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gegrilde pimientos de padrón

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, grof zeezout en pimientos de padrón

Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / hoofdgerecht uit Dressings en marinades:

Artisjokken met Griekse dressing

Ingrediënten:
artisjok en griekse dressing

Soort:
vegan
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Trempeervloeistof

Ingrediënten:
kristalsuiker, likeur en water

Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Viooltjeswijn

Ingrediënten:
honing, viooltjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Snack of tussendoortje uit Dressings en marinades:

Griekse dressing als dipsaus

Ingrediënten:
groente en griekse dressing

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / nagerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Armer Mandelritter / Amandelwentelteefje

Ingrediënten:
amandelmelk, appelsap, boekwijtmeel, casinobrood, amandel, kaneel, margarine, poedersuiker, rijstmeel, rode appel, rozijnen, sojameel, suiker en vanillepoeder

Soort:
vegan
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Garlic mixture / Knoflook mengsel

Ingrediënten:
knoflook, korianderstengel en peper

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Bier uit Mesopotamie en Egypte

Ingrediënten:
dadelsap, gember, gerstebrood, honing, komijn en mirte

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Korianderdipsaus

Ingrediënten:
knoflook, koriander, rijstazijn, sojasaus, suiker, thaise basilicum en thaise chilipeper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Basilicumsorbet

Ingrediënten:
basilicum, basilicumstelen, citroensap, druivensuiker, limoensap, suiker en vitamine c

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Absint

Ingrediënten:
absintalsem, aromatische bladeren, costum, dadel, mastiek, saffraan en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Lora

Ingrediënten:
druivenpulp en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Duindoornpuree

Ingrediënten:
agar-agar, citras, duindoorn en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Marinade voor vruchten

Ingrediënten:
bruine rum, kirsch, marinade, perziklikeur, poedersuiker en sinaasappelrasp

Soort:
vegan
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Salate von weißen Bohnen mit Ölsardinen - Salade van witte bonen en sardines uit de olie

Ingrediënten:
dragon-vinaigrette, geglaceerde groene paprika, grof gemalen peper, grof zeezout, laurier, prei, sardines op olie, tomatenconcassé, water, witte bonen, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Mede

Ingrediënten:
gist, honing en water

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Rond de tafel der Romeinen:

Rozenwijn

Ingrediënten:
honing, rozenblaadjes en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Romanoffaardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, cassislikeur, citroensap, room, suiker en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Crème van aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, poedersuiker en witte alcohol 60 procent

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Endives ou fenouil à la Greque - In aromatische bouillon gekookte witlof of venkel

Ingrediënten:
court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie, venkel, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan