vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeienbowl

Ingrediënten:
aardbeien, cassis, lichte basterdsuiker, rode wijn, sinaasappellikeur en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Bosvruchtensalade met balsamicoazijn

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, bosvruchten, mascarpone, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Frambozen-watermeloenshake

Ingrediënten:
balsamicoazijn, banaan, frambozen en watermeloen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Allerlekkerst Zomer:

Komkommerdrink

Ingrediënten:
citroensap, komkommer, koolzuurhoudende citroenlimonade, munt en pepermuntlikeur

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / nagerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Kiwigranita met gember

Ingrediënten:
citroensap, gembersiroop, kiwi, munt en vanillesuiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Pompoenketchup

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, komijn, koriander, kruidnagels, laurier, pompoen, sinaasappel, sjalot en suiker

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Verse augurken met mosterdzaad

Ingrediënten:
citroenzest, fleur de sel, knoflookolie, mosterdzaad, peper, tijm en verse augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde spitskool met cashew-jalapenosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, groene jalapeñopeper, kidneybonen uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, limoenrasp, limoensap, maiskorrels uit blik, milde olijfolie, ongebrande cashewnoten, rode ui, spitskool en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / lunch / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gedroogde kersen-chocolademueslirepen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogde kersen, honing, muesli, neutrale olie en pure chocolade

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gedroogdevruchtenrepen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogd fruit, honing, muesli en neutrale olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade bij hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, chilipeper, gegrilde puntpaprika's, kleine gemengde tomaten, knoflookolie, peper, rode ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Leche de quinua - Quinoamelk

Ingrediënten:
water en witte quinoa

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Cóctel de cedrón y achiote - Cocktail van citroenverbena en anattozaad

Ingrediënten:
anattozaad, citroenverbena, grenadinesiroop, ijsblokjes, limoensap, vloeibare honing en water

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Biermosterd

Ingrediënten:
bockbier, bruin mosterdzaad, donker bier, geel mosterdzaad, moutazijn, sherryazijn, stout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Basilicumdipsaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, rijstazijn, sojasaus, suiker, thaise basilicum en thaise chilipeper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Bombaynoten

Ingrediënten:
chilipoeder, eiwit, noten, gerookt paprikapoeder, kaneel, kerrieblaadjes, ruwe rietsuiker en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Sodabrood met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, brood, olijfolie, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall - Heel veel veg!

Recept uit Heel veel veg!:

bloemkool amandelen en parelgort met peterselie en chilipeper.

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, bloemkool, citroen, kappertjes, knoflook, olijfolie, parelgort, peper, rode chilipeper en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall - Heel veel veg!

Recept uit Heel veel veg!:

gebakken zomergroenten

Ingrediënten:
bieslook, bietjes, bladpeterselie, citroen, courgette, erwtjes, krielaardappel, lente-ui, olijfolie, spinazie en worteltjes

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall - Heel veel veg!

Recept uit Heel veel veg!:

Nieuwe aardappeltjes met tuinbonen

Ingrediënten:
bloemen van kruiden, gemengde groene kruiden, knoflook, koolzaadolie, nieuwe aardappels, tuinbonen, ui en 
zout en peper

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Korianderpest met gember en chilipeper

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, gemberwortel, habanero, jalapeños, knoflook, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene pico de verde

Ingrediënten:
groene tomaten, knoflook, koriander, lente ui, limoensap, milde chilipeper, peper, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Gevulde courgettebloemen met ricotta en honing

Ingrediënten:
bieslook, courgettebloemen, kardemompoeder, knoflook, pijnboompitten, plantaardige olie, ricotta, rode chilipeper en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Knapperige okra met zuurkruid

Ingrediënten:
chilipoeder, frituurolie, geelwortelpoeder, kikkererwtenmeel, okra, sumak en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan