vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kruidenpasta voor mango chutney

Ingrediënten:
gember, knoflook, komijn, koriander, olie, sjalot, turmeriekpoeder, venkel en witte papaverzaadjes

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Hele kruiden voor mango chutney

Ingrediënten:
kaneel, kardemompeul, kruidnagel en steranijs

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Dressing voor magno chutney

Ingrediënten:
rozijnen, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Mango Chutney - Zoetzure saus met mango

Ingrediënten:
dressing, hele kruiden, kruidenpasta en onrijpe mango

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Kokosschuim

Ingrediënten:
gelatine en kokospuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Pasteideeg

Ingrediënten:
kruiden, olijfolie, peper, volkorenmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Dranken / diner / nagerecht / drinken uit Brindisa:

Horchata de piñones - Horchata van pijnboompitten

Ingrediënten:
aardbeien, pijnboompitten, suiker en wilde aardbeien

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Aceitunas y alcaparrass aragonesas - Olijvenmix uit Aragon

Ingrediënten:
caspe olijven, empeitre olijven, extra vierge olijfolie, gedroogde majoraan, gedroogde tijm, kappertjes in pekel, knoflook, sherry-azijn en sinaasappelschil

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht / basisrecept uit Brindisa:

Confitura de pimientos - Rode paprikajam

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, rode paprika's, wijnazijn en witte basterdsuiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Bijgerecht uit Brindisa:

Gekonfijte aubergine

Ingrediënten:
aubergine, kaneelstokje, kruidnagel en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Orange à l'orange - Sinaasappeldessert

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, handsinaasappel, sinaasappelsaus en sinaasappelsorbet

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rond de tafel der Romeinen:

Kekererwten

Ingrediënten:
gekookte gedroogde kekererwt en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gebakken sjalotjes

Ingrediënten:
olie en sjalot

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Dadel met amandel en honing

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde dadels, gemalen peper, honing, pijnboompitten en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Àardbeienmousse

Ingrediënten:
citroensap, frambozenpuree, gelatine, hibiscusthee, kardemomzaad, kriekbier, kristalsuiker, vlierbloesemsiroop en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pikante gemarineerde courgette

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, chilipeper, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Concia di zucchine agrodolce - Zoetzure gemarineerde courgette

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, munt, olijfolie, peper, suiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Concia di melanzane - Gemarineerde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, knoflook, munt, olijfolie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marokkaanse gebakken aubergineplakken

Ingrediënten:
aubergines, gezouten citroenschil, komijn, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Marinade voor kip

Ingrediënten:
lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, marinade, medium dry sherry, sesamolie, shaoxing wijn, sojaolie, water, witte peper en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Meloencocktail

Ingrediënten:
ananasmeloen, canteloupemeloen, cayennepeper, cognac, mousserende wijn, paprikapoeder, sinaasappelsap, tomatenketchup, watermeloen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Quinua con colinabo y cebolla perla - Quinoa met koolrabi en pareluitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, boragebloem, fijn zeezout, gember, kappertjes, koriander, olijfolie, paarse koolrabi, pareluitjes, verse tuinkruiden, witte quinoa en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Snack of tussendoortje uit Baru Belanda:

Rempejek - Krokante cashewkoeken

Ingrediënten:
cashews, geelwortel, knoflook, kokoscrème, kokosolie, rijstmeel, sjalot en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met tomaten

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch