vegan

vegan

Zoek naar vegan in uw eigen kookboeken

Vegan koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Kürbis-Humus - Paprika-pompoenhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, groentebouillon, ijsblokjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, knoflook, muskaatpompoen, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, scherp gerookt paprikapoeder, walnoten, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Safran-koblauch-Humus - Saffraan-knoflookhumus

Ingrediënten:
citroensap, gember, ijsblokjes, kikkererwten uit blik, knoflook, kurkuma, olijfolie, saffraandraadjes, witte amandelmousse en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Salsa verde

Ingrediënten:
citroen, dille, kappertjes, knoflookteen, koriander, limoen, olijfolie, peterselie en sjalot

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Recept uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Groenecurrypasta

Ingrediënten:
gember, groene peper, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, limoen, serehstengel en sjalot

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Recept uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Ingemaakte rode ui

Ingrediënten:
appelazijn, rode ui en suiker

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Scallion pancakes met dipsaus

Ingrediënten:
bosuitjes, gember, limoensap, milde olijfolie, patentbloem, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zout

Keuken:
Chinees / Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Als kok in Frankrijk:

Digestief: Drankje om een dode opnieuw tot leven te wekken

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Zweedse balletjes in romige saus

Ingrediënten:
dijonmosterd, havermout, kardemom, kastanjechampignon, knoflook, kokosmelk, linzen, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, peterselie, sojasaus, ui en wortel

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Broodje Thaise bonenburger

Ingrediënten:
groene currypasta, hamburgerbroodjes, havermout, knoflook, koriander, limoen, mayonaise, pinda, sla, ui, winterpeen en witte bonen

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Geroosterde spitskool met cashew-jalapenosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, groene jalapeñopeper, kidneybonen uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, limoenrasp, limoensap, maiskorrels uit blik, milde olijfolie, ongebrande cashewnoten, rode ui, spitskool en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Witlof met gebakken paddenstoelen en vinaigrette van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
champignons, olie, rode witlof, salade, vinaigrette van eekhoorntjesbrood en witlof

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Verse augurken met mosterdzaad

Ingrediënten:
citroenzest, fleur de sel, knoflookolie, mosterdzaad, peper, tijm en verse augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Maiskolven van de barbecue met drie toppings

Ingrediënten:
bieslook, dille, extra vierge olijfolie, grof zeezout, knoflook, limoenrasp, limoensap, maiskolven, majoraan, plantaardige boter, bladpeterselie, vegan mayonaise en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van rauwe asperges met gegrilde pompelmoes

Ingrediënten:
asperges, knoflookolie, roze grapefruits, salade, tuinkers en zonnebloempitten

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Oignons à la Greque - In aromatische bouillon gekookte ui

Ingrediënten:
court-bouillon, gemengde groene kruiden, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Kartoffelsalat / Aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappelen, agavesiroop, amandelschilfers, bleekselderij, groene olijven, kerstomaat, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, pompoenpitolie, rode paprika, rode ui, rode wijnazijn, zeezout en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Shiitakepilz-Kartoffeln / Aardappelen met Shii-takes

Ingrediënten:
bakolie, bakpoeder, bloem, inmaakvloeistof van jalapenos, jalapenos uit pot, kleine aardappelen, olijfolie, peterselie, plantaardige room, sesamzaad, shii-takes, sojayoghurt, water, zetmeel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Snack of tussendoortje uit Vegan, Schnell Schnell:

Gerösteter Blumenkohl mit Kapernvinaigrette / Geroosterde bloemkool met kappertjesvinagrette

Ingrediënten:
agavesiroop, balsamicoazijn, bloemkool, kappertjes, majoraan, margarine, paneermeel, panko, peper, rucola, sjalot en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

In dashi of kombu gepocheerde tofoe

Ingrediënten:
dashi, kombu, ponzu, sojasaus, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidig verkruimelde tempé

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, specerijen, tempeh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Faking eend met pannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, hoisin, knoflook, komkommer, lente ui, sesamolie, sesamzaad, shiitake en sojasaus

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Pompoenketchup

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, komijn, koriander, kruidnagels, laurier, pompoen, sinaasappel, sjalot en suiker

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Rendang van rode kool

Ingrediënten:
gember, kerrie, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, peper, rode kool, sambal, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Kastanje, pompoen en kaneel

Ingrediënten:
kaneel, kastanjes en pompoen

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Bijgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Salade Chartreuse de Parme (Sinaasappelsalade)

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, olijfolie, peper, rode ui, salade, sinaasappel, slaolie en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème vanille

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch