98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbotergaram masalagemalen komijngembergemberpoederhoningkaneelstokjekikkererwtenkokosmelkkomijnpoederkomijnzaadkorianderkorianderzaadolieolijfoliepeperspecerijentomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Rode linzensoep met kikkererwten

Ingrediënten:
tomaat in blik, kikkererwten, citroensap, gehakt, gember, groentebouillon, harissa, kaneel, kardemom, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, rode linzen, ui en winterwortel

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse geitenvleestajine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, geitenvlees, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Viscurry

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, citroen, curryblaadjes, fenegriekzaad, garnalen, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, mangochutney, papadums, plantaardige olie, tomaat in blik, ui, zalmzijde en zwart mosterdzaad

Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met abrikozen en vijgen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met harissa

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, harissa, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Marokkaanse stoofschotel met vis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, couscous, gemberpoeder, amandelschaafsel, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, olie, tomatenblokjes, ui, verse koriander, water, witvisfilet en zout

Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees Dhansak

Ingrediënten:
aubergine, duivenerwten, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, groene spaanse peper, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, kurkuma, lamsbout, linzen, magere yoghurt, pompoen, spinazie, spliterwten, tomaten, ui, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Marokkaanse stoofschotel met vis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, couscous, gemberpoeder, amandelschaafsel, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, olie, tomatenblokjes uit blik, ui, verse koriander, water, witvisfilet en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chittarnee - Zoetzure kip in uiensaus

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipoeder, gemalen kardemom, gemalen koriander, gember, kaneel, kip, knoflook, kurkuma, laurier, plantaardige olie, suiker, tomaten, tomaten in blik, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Curry van runderkofta van Rick Stein

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, groene chilipepers, groene kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, ei, kaneelstokje, plantaardige olie, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree en uien

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Maqluba

Ingrediënten:
aubergine, baharat, basmatirijst, bloemkool, boter, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, kippendijen, knoflook, laurier, pijnboompitten, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Eiercurry

Ingrediënten:
gember, eieren, garam masala, gemalen komijn, kaneelstokjes, knoflooktenen, kokosmelk, kurkuma, laurierblaadjes, olie, rijst, rode pepers, tomaten, uien en vastkokende aardappels

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Uienpuree

Ingrediënten:
gemalen kurkuma, groente, kaneel, knoflook, komijn, olijfolie, saffraandraadjes, ui en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Zwarte dhal

Ingrediënten:
asafoetida, gedroogde zwarte urad dhal, geelwortelpoeder, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sjalot, tomatenpuree, ui, yoghurt, zout en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met coquilles en paprika

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, coquilles, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gemengd zeevruchtencurry

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, inktvis, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosselen, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivelcurry met pancetta

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zeeduivel

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met kreeft

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kreeft, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalmcurry met cashewnoten

Ingrediënten:
aardappel, cashewnoten, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Haal meer recepten op...