159 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeigemberketjap manisknoflookkokosmelkkomkommerlichte sojasauslimoenlimoensapoliepeperplantaardige olierijstsambal oeleksesamoliesuikertaugéuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Mihoen met garnalen

Ingrediënten:
bosui, bouillon, ei, garnaal, kippenbouillon, koriander, kormapasta, lente ui, limoen, mihoen, olie en sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Salade van garnalen en mihoen

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, garnalen, gember, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mihoen, munt, olie, rijstazijn, rode peper, sojasaus, spaanse peper en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het insectenkookboek:

Dim sum

Ingrediënten:
bleekselderij, buffalo's, eiwit, gemalen komijn, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, lente ui, meelwormen, notenolie, risottorijst, sambal oelek, sesamolie, sherry, shiitake, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, wontonvel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Tjap tjoy

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, champignon, gele paprika, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, limoen, meelwormen, mirin, noedels, rode currypasta, sherry, sjalot, sojasaus, sperziebonen, sprinkhanen, vissaus, winterwortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Op Chinese wijze gestoomde vis

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, gemberwortel, knoflook, koriander, sesamolie, sojasaus, vis, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Gegrilde Sint-Jakobsmosselen met Thaise koolsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroengras, djeroek poeroet, gember, knoflook, koriander, rijstnoedels, rijstwijnazijn, rode paprika, savooiekool, sesamolie, sint-jakobsschelp, sojasaus, thaise vissaus, ui, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Fijne eiernoedels met roer-tofoe

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, ei, fijne eiernoedels, gember, jonge spinazie, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, nootmuskaat, tofu, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Basisrecept gebakken noedels

Ingrediënten:
champignons petits, eiernoedels, gember, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, sjalot, tomatenpuree, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Nasi goreng

Ingrediënten:
gemberpoeder, kerrie, ketjap manis, ketoembar, kipfilet, knoflook, olie, prei, rijst, sambal oelek, trassi, ui en vleesresten

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Gado gado compleet met pittig gebakken tempeh

Ingrediënten:
bloemkool, boter, champignons, chinese kool, ei, gemalen koriander, ketjap asin, knoflook, komijn, komkommer, kroepoek, kurkuma, peper, pinda’s, plantaardige olie, prei, satésaus, sperziebonen, taugé, tempeh, ui, winterwortel, zilvervliesrijst, zoete chilisaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Oosterse gehaktballetjes voor bij de grauwe erwten

Ingrediënten:
ananas, augurk, boter, bouillon, gehakt, gemberpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen laos, gember, gembersiroop, grauwe erwten, ketchup, ketjap manis, maïzena, plantaardige olie, ui en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Pad thai noedels

Ingrediënten:
bosui, ei, jonge boerenkool, lichte sojasaus, pinda, tamarindepasta, taugé, thaise rijstnoedels, verse koriander, wortel, zoete chilisaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Laksa met pompoen en tahoe

Ingrediënten:
bosui, djeroek poeroetblaadjes, gemalen kurkuma, gemberwortel, knoflook, kokoscrème, komkommer, lichte sojasaus, mihoen, pompoen, rode chilipeper, sereh, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse koriander, verse munt en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
curry / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Vegetarische slacups

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, ijsbergsla, knoflook, koriander, maïzena, oesterzwammen, shaoxing-rijstwijn, shiitake, sojasaus, spaanse peper, taugé, tofu, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gestoomde zeebaars met zwarte-bonensaus

Ingrediënten:
bosui, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, geroosterde sesamolie, medium sherry, paksoi, peper, plantaardige olie, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, verse koriander en zeebaars

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen / feestdagen
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensvlees met rijst - khao moo daeng

Ingrediënten:
bai pak chee, braadvocht, bruine basterdsuiker, ingemaakte chilipeper, jasmijnrijst, khao suay, knoflook, komkommer, kratiem, lente-ui, maïzena, olie, pinda, prik dong, rode kleurstof, sojasaus, varkensvlees, verse koriander, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pekel en marinades
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Mie met rundergehakt - guay teow nuea sab

Ingrediënten:
bai pak chee, brede rijstmie, knoflook, kratiem, maggi, maïzena, nam pla, oestersaus, olie, rundergehakt, sen yai, sla, suiker, thaise vissaus, tomaat, ui, verse koriander, witte peper en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise noedelsalade met rundvlees

Ingrediënten:
bieflap, bosui, bruine suiker, citroensap, eiermie, gefruite uitjes, knoflook in olie, limoensap, lollo bionda, olie, rode spaanse peper, sla, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken vietnamese kip in slablad

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, ijsbergsla, japanse sojasaus, kipfilet, knoflook, koekkruiden, olie, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus en vloeibare honing

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...