283 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbloembotercayennepepercitroensapeigemberkaneelknoflookkomkommerkoriandermaïzenaolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierode paprikatomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Broodje Bakkeljauw

Ingrediënten:
bakkeljauwfilet, suiker, gember, komkommer, kruidnagel, laurierblaadje, limoen, pimentkorrels, rode peper, rode uien, sambal, suiker, surinaams zuur, tomatenpuree, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Broodje Pom

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ketjap, kippendijen, madame jeanette-peper, piccalilly, pimentpoeder, pomtayer, surinaams zuur, nootmuskaat, tomatenpuree en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Spareribs met tomaat en gember

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gember, donkere sojasaus, bruine suiker, gehakt, kippenbouillon, olie, rijstwijn, sherry, knoflook, tomatenpuree en uien

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Thaise Zoetzure Groente

Ingrediënten:
ananassap, suiker, fruit, gemberpoeder, kerstomaat, komkommer, lichte sojasaus, maïzena, olie, rijstazijn, rode ui, tomatenpuree, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Wokgroente Met Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, gemberpoeder, groenten, lichte sojasaus, look, olie, pindakaas, pindasaus, rijst, rode paprika, rode ui, shiitakes, suiker, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Avondmaal uit Tomaten:

Tomatencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, donkerbruine suiker, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, kurkumapoeder, tomaten, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker vegetarisch:

Tomatencrostini

Ingrediënten:
mozzarella, groenten, lente-ui, olie, stokbrood, suiker, tomaten, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensalade met komkommer

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, ei, gegrilleerde kipfilet, gekookte ham, gele paprika, gerookte kipfilet, kwark, lente ui, suiker, tomaat, verse dragon, witte wijnazijn, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Ku-lau-yuk

Ingrediënten:
aardappelmeel, ananas, azijn, bloem, kippenbouillon, maïzena, olie, sherry, suiker, tomaat, tomatenketchup, ui en varkenslappen

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Babi pangag

Ingrediënten:
bruine suiker, gemberpoeder, knoflook, maïzena, olie, sambal, sherry, sojasaus, tomatenpuree, ui, uisnippers en varkenslappen

Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal Megoreng

Ingrediënten:
kemiri, knoflook, lombok, olie, rawit, sjalot, suiker, tomaat en trassi bakar

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Snijbiet met tomaten

Ingrediënten:
snijbiet, suiker, tomaat, tuinkruiden, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Omeletjes gevuld met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, ei, gruyère, melk, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Tomatensaus met ui en wijn

Ingrediënten:
bouquet garni, droge witte wijn, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Lunch / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Roereieren met tomaat

Ingrediënten:
boter, ei, melk, spaanse peper, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Forel met ham zoals in Navarra

Ingrediënten:
bloem, forel, rode paprika, serranoham, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kalfsvlees met knoflook en tomaten

Ingrediënten:
bouillonblokje, bouquet garni, kalfsborst, knoflook, olijfolie, paneermeel, suiker, tomaat, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde kuikens

Ingrediënten:
bloem, braadkuiken, citroen, olijfolie, paneermeel, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Haal meer recepten op...