A Propos Bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.

A Propos Bistro geïndexeerd.

Achterop het boek staat ook nog “299 recepten voor zondagse smulpartijen”. Ja dat inderdaad wel; het boek geeft een overzicht van gerechten waarvan we er een aantal misschien een beetje vergeten waren maar die na het doornemen van dit boek toch weer het water in de mond doen lopen. En soms wil je ook gewoon iets vertrouwds en troostrijks voorschotelen aan je gasten. Waarom niet?

Het boek heeft een deels voor de hand liggende indeling die zich ontwikkeld van ‘Charcuterie, alles mag!’ (tapa’s, hapjes, snacks, voorgerechten), ‘Lekkere Ingewanden’ (nier, andouillettes, lever, tongen, gras-double, je moet er van houden…), ‘Een Dozijn Eieren’ en ‘Wat Een Heerlijke Groenten’ naar de hoofdgerechten in ‘Boeh Knor-Mèèh’ (rund, varken), ‘Kippen, Piepkuikens, Eenden’ (gevogelte), ‘Wild In Overvloed’ (wild) en ‘Vis-, Schaal- en Schelpdieren’.

Het boek sluit netjes af met brood- en kaasgerechten en natuurlijk zoete desserts, taarten en ander gebak.

Sommige recepten zal ik nooit proberen te koken; deze bevinden zich vooral in het hoofdstuk ‘Lekkere Ingewanden’. Maar dat is een kwestie van smaak. Met andere gerechten in het boek zal ik binnenkort zeker mezelf en gasten blij gaan maken. Je kan veel kanten op met de recepten; voor doordeweekse maaltijden maar ook voor meer sjieke diners valt genoeg inspiratie uit het boek te halen.

De recepten worden begeleid door mooie foto’s zodat je weet waar je naar toe werkt als het gerecht onbekend is. En alles wordt afgewisseld door leuke verhaaltjes over lokale gespecialiseerde ondernemers, getekende infographics en ontzettend flauwe grappen.

A Propos Bistro is hier te koop.