Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

Een boek van Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos

We hebben 288 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Over A propos bistro

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.

A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd - al dan niet in gemoderniseerde versie - maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.

Boekrecensie

A propos bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit A propos bistro

Een greep uit de 288 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit A propos bistro:

Omelet met spek en eendenconfit

Ingrediënten:
eendenvet, ei, fleur de sel, gekonfijte eendenbout, rookspek, sjalot en truffelolie

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / wild en gevogelte / ei/omelet/frittata
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Snack of tussendoortje / traktatie uit A propos bistro:

Quatre-quarts

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / voorgerecht uit A propos bistro:

Slakken met spek

Ingrediënten:
doorregen rookspek, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, peterselie, slakken, slakkenboter en ui

Keuken:
Frans
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Blauwgekookte forel

Ingrediënten:
forel, laurier, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Avondmaal uit A propos bistro:

Aïoli

Ingrediënten:
aardappel, ei, eidooier, garnalen, guerandezout, kabeljauwmoten, knoflook, olijfolie, sperziebonen, venkel, wortel en wulken

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kabeljauwfilet met witte bonen

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bouquet garni, kabeljauwmoten, laurier, olijfolie, piquillopaprika, sjalot, ui en witte bonen

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Runderwangen bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bosui, bouquet garni, cognac, jeneverbes, kalfsfond, laurier, olie, rode wijn, runderwangen, spekreepjes en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Snoekbaars op knapperige groene kool

Ingrediënten:
dille, frituurolie, groene kool, olijfolie, prei, slagroom, snoekbaars, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Ontbijt / brunch / lunch uit A propos bistro:

Uien en comté

Ingrediënten:
boerenbrood, comté, ei, olijfolie, rietsuiker en ui

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kig ha fars

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, bouquet garni, ei, fijne kristalsuiker, kruidnagel, melk, prei, rookspek, rozijnen, runderschenkel, sjalot, tarwemeel, ui, varkensvlees, voorschenkeltjes, witte kool en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Verrassende groenten

Ingrediënten:
bloemkool, bouquet garni, broccoli, cantharel, champignons, citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, patisson, radijs, sjalot, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Avondmaal uit A propos bistro:

Pot-au-fue

Ingrediënten:
aardappel, augurk, bleekselderij, bouquet garni, groene kool, klapstuk, kruidnagel, meiknol, mergpijpjes, ossenstaart, prei, rundermuis, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Tourin

Ingrediënten:
boerenbrood, eidooier, olijfolie, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Schapenragout

Ingrediënten:
bouquet garni, kruidnagel, olijfolie, schapenborst, sjalot, tomaat, tomatenpuree, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / nagerecht uit A propos bistro:

Appel en kaneelcompote

Ingrediënten:
calvados, droge cider, granny smith, kaneel en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Toon alle 288 recepten in dit boek