Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

Een boek van Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos

We hebben 288 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Over A propos bistro

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.

A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd - al dan niet in gemoderniseerde versie - maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.

Boekrecensie

A propos bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit A propos bistro

Een greep uit de 288 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / voorgerecht uit A propos bistro:

Eenvoudige mergpijpjes

Ingrediënten:
bieslook, boerenbrood, bouquet garni, fleur de sel, kruidnagel, mergpijpjes en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, couscous, ei, sinaasappel en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Bressekip met vin jaune

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, bressekip, gevogeltebouillon, knoflook, morielje, olie, sjalot, slagroom en vin jaune

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Avondmaal uit A propos bistro:

De couscous van Salima

Ingrediënten:
boter, courgette, couscous, kikkererwten, lamsschouder, meiknol, olijfolie, paprikapoeder, quatre épices, saffraan, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Recept uit A propos bistro:

Een fond maken

Ingrediënten:
kalfsbotten, kruidnagel, laurier, peterselie, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, nootmuskaat, olijfolie, reblochon, slagroom en ui

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / nagerecht uit A propos bistro:

Appel en kaneelcompote

Ingrediënten:
calvados, droge cider, granny smith, kaneel en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Stoofpot uit de Auvergne

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, groene kool, ham, meiknol, platte varkensrib, prei, rookspek, saucijsjes, saucisses de morteau, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Parelhoen met kool

Ingrediënten:
eendenvet, gevogeltebouillon, groene kool, parelhoen, rookspek, salie, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Taart met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, casinobrood, eekhoorntjesbrood, gerookte eendenborst, knoflook, olijfolie, sjalot, slagroom, walnoten en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Chocolademarquise

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, lange vingers, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Terrine de campagne

Ingrediënten:
bardeerspek, doorregen rookspek, ei, knoflook, peper, peterselie, quatre épices, rode wijn, rum, sjalot, slagroom, varkenslever, varkensnek en vetspek

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Knapperige varkenspootjes

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brikdeeg, ei, hazelnoten, sjalot, spinazie, ui en varkenspootjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Schapenstoofpot

Ingrediënten:
aardappel, bloem, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, schapenhals en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Reebout in rodewijnsaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, kruidnagel, laurier, maïzena, marc de bourgogne, olijfolie, peper, reebout, rode wijn, rozemarijn, sjalot, slagroom, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Toon alle 288 recepten in dit boek