Terug naar Ferran Adrià.

Recepten van Ferran Adrià

Overzicht van de recepten

Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Thaise nimf

Ingrediënten:
basilicum, kokos, komkommer, koriander, korianderscheuten, madraskerrie, pinda's, rode currypasta, suiker, tamarindepasta en wit sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Meloen met ham

Ingrediënten:
algin, calcic, iberische ham, kanteloepmeloen, xanthaangom en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Kantonese músico

Ingrediënten:
koriander, pijnpitten, pistachenoten, rozemarijnhoning, steranijs, suiker, szechuanpeper, walnoten, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Sferische groene olijven

Ingrediënten:
algin, calcic, citroen, extra vierge-olijfolie, groene verdiaolijven, knoflook, rozemarijn, sinaasappel, tijm, xanthaangom en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Drinken / cocktails uit Een dag bij elBulli:

Margarita

Ingrediënten:
citroen, cointreau, Himalayazout, lecite, suiker, tequila en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Mosselen met zeewier en verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bessenwier, dragon, dulse, mosselen, munt, nori, peterselie, rijstazijn, rode tosaka, shiraita-kombu, suiker, wakame, xanthaangom, zeekraal en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Aards

Ingrediënten:
aardappels, agaragar, arachideolie, ascorbinezuur, bietenscheuten, eekhoorntjesbrood, gelatine, melk, metil, pinda’s, rodekoolscheuten, slagroom, venusrijst, vloeibare stikstof, witte misopasta, wittetruffelolie, zoethout, zoethoutpasta, zomertruffel, zonnebloemolie, zout en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Langoustines met quinoa

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, kefir, koriander, langoustines, lente-ui, metil, olijfolie, quinoa, quinoascheuten, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Dooi

Ingrediënten:
ascorbinezuur, basilicum, bernagiebloemen, bernagiescheuten, eiwitpoeder, fondant, gelatine, glucose, groene dennenappels, groene shiso, isomalt, koffie, olijfolie, pijnpitten, rode shiso, suiker, vloeibare stikstof, zoethoutpasta en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

'Folie'-salade

Ingrediënten:
algin, artisjokken, bergamotbloemen, bliktonijn, bloem, brood, calcic, extra vergine olijfolie, gefermenteerde melk, geitenmelkyoghurt, gist, harde bloem, hazelnoten, ijsplantjes, kattenklauw, knoflook, komkommerbloemen, laurier, lecite, macadamianoten, mató, melk, pa-ha, postelein, rozemarijn, sherryazijn, tonijnkuit, xanthaangom, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Recept uit Een dag bij elBulli:

Mochi met yoghurt

Ingrediënten:
aardappelmeel, citroenzuur, frambozen, gelatine, griekse yoghurt, kleefrijstmeel, matchathee, rozemarijn, suiker en yoghurt

Soort:
vegetarisch