Bouillon vormt de basis voor menig heerlijk recept. Chef-kok William Ledeuil maakte er zijn handelsmerk van en combineert zijn waardering voor de Franse culinaire traditie met een grote passie voor Azië.
In dit boek onthult hij de geheimen van zijn lichte, heldere en unieke basisbouillons, zoals gevogelte-, runder- en visbouillon, en van enkele van zijn specialiteiten, zoals de heldere runderbouillon en tom kha kai. Deze bouillons zijn het uitgangspunt van de meer dan zestig lekkere recepten achter in dit boek, zoals Gekonfijte zalm in visbouillon, Pho met gamba’s en Koude mossel-tomatensoep met verse kruiden. Daarnaast maakt u kennis met een enorme verscheidenheid van verrassende ingrediënten.
Ledeuil ziet koken als een spel van vrijheid en creativiteit, waarin hij naar hartenlust smaken en ingrediënten combineert. Ontdek deze bijzondere keuken aan de hand van onweerstaanbare soepen en bouillons, prachtig gefotografeerd door Louis Laurent Grandadam.
William Ledeuil is chef-kok en eigenaar van het met een Michelinster bekroonde Ze Kitchen Galerie en van KGB, beide restaurants in Parijs.
- William Ledeuil, chef-kok en eigenaar van restaurants Ze Kitchen Galerie (één Michelinster) en KGB in Parijs, heeft dit kookboek samengesteld met basisbouillons en ruim zestig internationale recepten ermee. Het geeft veel informatie over het bereiden van bouillons in de volgende hoofdstukken gevat: Basisbouillons, Bouillons Plus, Kippen- of gevogeltebouillon, Runderbouillon, Visbouillon, Schaaldierenbouillon, Schelpdierenbouillon, Groentebouillon, Bouillon ‘umami’(de vijfde smaak naast zoet, zuur, zout, bitter) en Zoete bouillon. Vooraf uitgebreide informatie over ingrediënten. Met registers op recepten en ingrediënten. Een mooi, fijn en informatief kookboek voor de gevorderde thuiskok met heel veel lekkere recepten variërend van pho met gamba’s (Vietnamese soep), tom kha kai van gevogelte tot kastanjebouillon met in notenwijn gemarineerde dadels. Per recept worden vermeld: aantal personen of hoeveelheid, de voor- en bereidingstijd, ingrediënten en bereidingswijze. Geen voedingswaarden. De receptuur is helder en duidelijk beschreven. Aantrekkelijke fotografie van het eindresultaat. Een inspirerend kookboek voor de gevorderde thuiskok.