Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd
Der Feinschmecker bookazine nr.18
We hebben 106 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
De Feinschmecker Bookazine editie van Dieter Müller verscheen eind 2009 rond de tijd dat hij zijn hoog gewaardeerde drie sterren restaurant Schloss Lerbach verliet. Muller is ook nu nog op zijn 72e actief als verantwoordelijke voor het menu van restaurants Pots in de Berlijnse vestiging van Ritz-Carton. In de tussenliggende jaren was hij een paar maanden per jaar chef in het restaurant dat zijn naam droeg aan boord van een van Duitslands meest luxueuze cruiseschepen.
Gault & Millau beoordeelde Müllers restaurant in zijn topjaren als “in alle opzichten perfect”. In deze uitgave zijn de echo’s van die topjaren te zien in een aantal zeer creatieve maar ook voor liefhebbers maakbare recepten.
- bijna 4 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd
Een greep uit de 106 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, bloemige aardappelen, boter, cantharellen, champignons, eidooier, gladde peterselie, melk, zout en zwarte peper
Keuken: Duits / Oost-Europees / Joods
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, maïzena, melk, schorseneren, spruitjes, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, distelolie, ei, eidooier, inktvisinkt en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bladsalade-saus, citroensap, eidooier, pastadeeg, visfarce, zalmfilet en zout
Keuken: Duits
Soort: vis
Ingrediënten: barolosaus, bleekselderij, geklaarde boter, ingelegde pareluitjes, kalfsfond, kalfswang, knoflook, korianderkorrels, laurier, maïzena, oude balsamicoazijn, peper, peperkorrels, pimentkorrels, raapstelen, rode wijn, rozemarijn, snijbiet, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: gember op siroop, komkommer, mirin, norivellen, sushirijst, zalmfilet en zout
Keuken: Duits
Soort: rijst / vis
Ingrediënten: bailicum, chilidraden, garnalen, knoflook, olijfolie, sjalot, spaghettini, trostomaten, zeekraal, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bruine suiker, grof zeezout, jeneverbessen, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, pimentkorrels, steranijs, tijm, venkelzaad en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bleekselderij, boter, côte de boeuf, gesauteerde bospaddenstoelen, olijfolie, pierogi, prei, rode-wijn-sjalotboter, rozemarijn, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, gemalen hazelnoot, kaneel, kruim van oud witbrood, magere kwark, paneermeel, poedersuiker, sinaasappelrasp, suiker en vanillemerg
Keuken: Duits
Ingrediënten: boter, eendenleverbolognese, gevogeltefond, kippenbouillon, olijfolie, risottorijst, rode witlof, sjalot, witte peper en witte wijn
Keuken: Duits
Soort: risotto
Ingrediënten: peperkoek, rode wijn en wildfond
Keuken: Duits
Soort: saus
Ingrediënten: boter, eidooier, gevogeltefond, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, polentagriesmeel, raapolie, sjalot, tijm, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: pasta, rijst, granen en deegwaren
Ingrediënten: boter, doperwten, gele gedroogde erwten, gepekelde schenkel, gevogeltefond, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, munt, noilly prat, peterselie, peultjes, prei, room, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout
Keuken: Duits
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, maïzena, room, visfond en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: appel, bakvet, boter, brikdeeg, dragon, eendenborst, eendenjus, eidooier, gevogeltelever, hart van wilde eend, lever van wilde eend, peper, peterselie, pompoenpitten, sjalot, tijm, wildjus en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: bloemen, boter, eiwit, poedersuiker en rum
Keuken: Duits
Ingrediënten: bloem, coquilles met koraal, kapucijnerbloemen, olijfolie, viooltjes, witte peper en zout
Keuken: Duits
Soort: schaal- en schelpdieren
Toon alle 106 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar