Stéphane Reynaud, M.-P. Morel, J. Reis de Matos en José Reis de Matos - A propos bistro

A propos bistro

de traditionele Franse keuken thuis

Een boek van Stéphane Reynaud, M.-P. Morel, J. Reis de Matos en José Reis de Matos

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals A propos bistro, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Elke culinaire regio in Frankrijk dankt zijn identiteit aan zijn lokale specialiteiten, die stuk voor stuk alle kooktrends hebben doorstaan en nog steeds dagelijks op het menu staan, of het nu in de bistro op de hoek is of tijdens de uitgebreide smulpartijen thuis op zondag. Ze maken onderdeel uit van de tradities, geschiedenis en nationale trots van Frankrijk.

A propos Bistro is niet zomaar een kookboek. Het neemt de lezer mee op een rondreis door alle culinaire regio’s en langs typisch Franse gebruiken. Uiteraard worden de klassieke Franse gerechten zoals maman die vroeger op zondag op tafel zette opgevoerd – al dan niet in gemoderniseerde versie – maar en passant worden ook de regels van pétanque uitgelegd, zien we hoe croissants worden gemaakt, leren we wijnen uit de verschillende wijnstreken kennen, ontmoeten het nationale rugbyteam en leren we een paar oude Franse volksliedjes toe.

Ruim 300 recepten worden afgewisseld met portretten van mensen die op een of andere manier hun plaats hebben in de regionale Franse gastronomie. Op liefdevolle en humoristische wijze worden de gerechten, gebruiken en wetenswaardigheden beschreven en geïllustreerd met prachtige foto’s en geestige illustraties. Een waar feestmaal voor de zintuigen!

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie – niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Van zijn hand verscheen eerder Van het varken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht uit A propos bistro:

Tomatensoep

Ingrediënten:
aardappel, ketchup, komijn, olijfolie, sjalot, tomaat, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Eend met meiknolletjes en andere groenten

Ingrediënten:
dragon, groene tomaat, knoflook, lente-ui, meiknol, mini-aubergine, minicourgette, olijfolie, rode minipaprika, rozemarijn, sjalot, tijm en wilde eend

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Picknick / diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Paté van varkenskop

Ingrediënten:
bouquet garni, dragon, knoflook, peterselie, prei, sjalot, ui, varkensoor, varkenspootjes, varkenssnuit, varkenstong, varkenswang, venkel en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Tourin

Ingrediënten:
boerenbrood, eidooier, olijfolie, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Basisrecept uit A propos bistro:

Bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, poedersuiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Lamsbout met witte bonen

Ingrediënten:
bouquet garni, knoflook, kruidnagel, lamsbout, olijfolie, rookspek, tijmbloemen, ui, witte bonen, wortel en zoete witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht / basisrecept uit A propos bistro:

Gekonfijte maag en hart

Ingrediënten:
eendenharten, eendenmaagjes, eendenvet, laurier, peper, tijm en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfskop gepaneerd met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bietengroen, bleekselderij, boter, ei, fleur de sel, frituurolie, kalfskop, paneermeel, rucola, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Recept uit A propos bistro:

Rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, knoflook en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Gevulde schouder

Ingrediënten:
cognac, lamsschouder, laurier, olijfolie, rozemarijn, selderijblad, sjalot, tijmbloemen, varkensborstspek en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Vijgentaart

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, boter, briseerdeeg, ei, suiker en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Tuinbonensoep met pens

Ingrediënten:
aardappel, eendenvet, gekonfijte pens, hambot, tomaat, tuinbonen, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit A propos bistro:

Gevulde beignets

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, ei, frituurolie, jam, melk, oranjebloesemwater, poedersuiker, rum en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Pieds et paquets

Ingrediënten:
knoflook, laurier, olijfolie, paquets, rode paprika, rookspek, schapenpootjes, tomaat, ui, vlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Runderwangen bourguignon

Ingrediënten:
bloem, bosui, bouquet garni, cognac, jeneverbes, kalfsfond, laurier, olie, rode wijn, runderwangen, spekreepjes en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kig ha fars

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, bouquet garni, ei, fijne kristalsuiker, kruidnagel, melk, prei, rookspek, rozijnen, runderschenkel, sjalot, tarwemeel, ui, varkensvlees, voorschenkeltjes, witte kool en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / nagerecht uit A propos bistro:

Potjes met roomvla

Ingrediënten:
bittere chocolade, eidooier, espresso, melk, rum, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A propos bistro:

Gefrituurde spiering

Ingrediënten:
bloem, frituurolie, spiering en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / traktatie uit A propos bistro:

Opéragebak

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, chocolade, ei, eidooier, koffie-extract, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch