dessert

Zoek naar dessert in uw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete omelet

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraiche, ei, fruit op sap, jam, marmelade, melk, poedersuiker, room, slagroom, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt-kaas

Ingrediënten:
melk en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt

Ingrediënten:
melk en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Friteches - Sfereet - Beignets de paques - Matsebeignets in suikerstroop met honing

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, honing, matsemeel, suiker, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / beignets
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Tishpishti - Pesach-cake met walnoten en siroop

Ingrediënten:
citroensap, ei, gemalen amandelen, kaneel, rozenwater, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, walnoten en water

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Ataif - Pannenkoekjes in siroop

Ingrediënten:
bloem, citroensap, crème fraîche, droge gist, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gâteau à l'orange - Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
bakpoeder, blanke amandelen, ei, oranjebloesemwater, sinaasappels en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Shalet met challebrood

Ingrediënten:
challe, citroenschil, ei, kaneel, krenten, rozijnen, suiker, walnoten, witte wijn en zure appels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Frittelle di cioccolato e banana - Chocolade en banaanbeignets

Ingrediënten:
banaan, bloem, boter, fijne tafelsuiker, koffieroomijs, melk, melkchiphorentjes en pure chocoladedruppels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / beignets
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Fruitcompotes

Ingrediënten:
abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Shalet - Appelpudding

Ingrediënten:
citroenschil, ei, kaneel, krenten, rozijnen, suiker, walnoten, witte wijn en zure appels

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Rood fruit in siroop

Ingrediënten:
aardbeien, framboos, rode bessen, suiker, water, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Palacsinkentorte - Pannenkoekentaart met abrikozenjam en schuim

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, cognac, ei, eiwit, koolzuurhoudend water, rum, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Chocoladeparfait en -schuim

Ingrediënten:
amedei chuao chocolade, chocoladeschuim, dextrose, eiwit, fijne tafelsuiker, slagroom en valrhona chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta de pesce all' amaretto - Perzik en amarettotaart

Ingrediënten:
amarettikoekjes, amarettocrème, fruit, perzik en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato all'amaretto - Amarettoroomijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, invertsuiker, melkpoeder, mirto, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta de ciliege - Kersentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, ei, fijne tafelsuiker, hazelnootmeel, kersen, vege-gel en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al timo limonato - Citroentijmroomijs

Ingrediënten:
citroentijm, dextrose, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Kruimeltaart

Ingrediënten:
abrikozentaart, bloem, boter, pruimentaart en suiker

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Bevroren mandarijnschillen gevuld met mandarijnensorbet

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eiwit, fijne tafelsuiker, mandarijnsap, mandarijnschillen, munt, rum, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Ciambella - Grootmoeders gebakring

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, dubbelkoolzure soda, ei, fijne tafelsuiker, melk, wijnsteenzuur en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Crema - Italiaanse custard

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, melk en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zuccotto met ijs

Ingrediënten:
amandelen, cake, chocoladeijs, cognac, cointreau, custardijs, hazelnoten, maraschino, pure chocolade, vanilleijs en witte curacao

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met esdoornsiroop

Ingrediënten:
esdoornsiroop en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt met vanille-extract

Ingrediënten:
vanille-extract en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel