dessert

Zoek naar dessert in uw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honingsuiker en kaneel

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, kaneel, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Fazuelos - Figeolas - Mafis- Orecchie di ammon - Gefrituurde Hamans oren

Ingrediënten:
bloem, cognac, ei, kaneel, poedersuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Tatlo tharid - Gestoofde kersen op brood

Ingrediënten:
boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, donkere kersen, kaimak, kersenjam, mascarpone, morellenjam, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van sinaasappel

Ingrediënten:
sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Flan à l'orange

Ingrediënten:
blanke amandelen, ei, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Profiteroles met ijs en chocolade

Ingrediënten:
bloem, boter, chocolade, eieren, kristalsuiker, melk, slagroom, vanilleroomijs, water en zout

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Crème brûlée

Ingrediënten:
eierdooiers, kristalsuiker, melk, sinaasappellikeur, slagroom en vanillestokje

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Bananenmousse met kaneel

Ingrediënten:
bananen, eiwitten, kaneelpoeder, kristalsuiker, kwark, limoen en zout

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Crème brûlée met pure chocolade

Ingrediënten:
bruine suiker, eierdooiers, kristalsuiker, melk, pure chocolade en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Luikse chocolade

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocolade-ijs, chocoladekrullen, kristalsuiker, pure chocolade, slagroom en water

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Glaasjes met kastanjes en chocolade

Ingrediënten:
kastanjepuree, pure chocolade, schuimpjes en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Soufflé met Grand Marnier

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, grand marnier, melk, suiker en vanillesuiker

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Tiramisu

Ingrediënten:
cacaopoeder, eieren, koffie, kristalsuiker, lange vingers, marsala, mascarpone en zout

Soort:
zoet
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Soufflé van de koning van de vruchten - Duriansoufflé, roomijs van koffie Tubruk

Ingrediënten:
duriansap, eidooier, eiwit, maïzena, poedersuiker, roomijs van koffie tubruk, suiker en volle melk

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladefondue

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, bananen, citroen, lange vingers, madeleines, peren, pure chocolade, rum, slagroom en witbrood

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al te - Marco Polo thee-ijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, marco polo thee, melkpoeder, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Wafels met advocaat en slagroom

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Vanillevla

Ingrediënten:
eidooier, maïzena, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / pudding / zuivel
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Granita - Koffie-ijs met slagroom

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, slagroom, sterke espresso en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Risotto met aardbeien en mango met pistache-pesto

Ingrediënten:
aardbeien, boter, crème double, limoen, mango, melk, pistache-pesto, risottorijst, sinaasappelen, suiker en vanillepeulen

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mousse au chocolat

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker, melk, pure chocolade en slagroom

Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Ciambella - Grootmoeders gebakring

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, dubbelkoolzure soda, ei, fijne tafelsuiker, melk, wijnsteenzuur en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Vanillecouscous op ijs met bosbessensaus

Ingrediënten:
bosbessensaus, couscous, melk, room, sinaasappelbloesemhoning en vanillepeul

Keuken:
Duits
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Lycheemoes met frambozen

Ingrediënten:
citroen, frambozen, kristalsuiker en lychees

Soort:
fruit / zoet