dessert

Zoek naar dessert in uw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Tiramisu

Ingrediënten:
amaretto, bloemsuiker, cacaopoeder, eierdooiers, eiwit, gelatineblaadjes, kristalsuiker, mascarpone en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Diner / nagerecht / dessert uit Bakboek:

Sinaasbavarois

Ingrediënten:
citroen, gelatineblaadjes, kristalsuiker, sinaasappels en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Tiramisu

Ingrediënten:
biscuit van lange vingers, bladgoud, cacaopoeder, likeurenmix, meringue en mousse van mascarpone

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Geraspte vijg

Ingrediënten:
bevroren vijg, bramen, crème van rode bieten, frambozen, gekonfijte rode biet, granaatappelpitten, jus van kriekbier, lemon cress, rode rozenblaadjes, vanillebavarois en vijgen

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Wheel of fortune

Ingrediënten:
ananasgel, ananasroomijs, basilicum, biscuit, citroenmelisse, gemarineerde ananas, kokoscrème, kokosrasp, kokosschuim, komkommersla, limoenconfit en lychee

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Abrikoos

Ingrediënten:
abrikozenmousse, gele spuitchocolade, perzikcompote en witte spuitchocolade

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Sticky rice (Onderdeel van sticky rice)

Ingrediënten:
gekonfijte abrikozen, gele en rode eetbare bloemen, gevriesdoogde banaanstukjes, granaatappel, limoenrasp en sticky rice

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Rock around the clock

Ingrediënten:
amandelmousse, chocoladewijzerplaat met wijzers, citroencrémeux, dacquoise hazelnoot, eetbare goudspray, espuma van yuzu, gele spuitchocolade, kalamansicrémeux, kokosmousse, mangocompote, panna cotta, suikerring, witte spuitchocolade en witte suikerbol

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Lucky egg

Ingrediënten:
dulceymousse, mangocoulis, melkchocolade-decoratie, orange en gouden glaçage en panna cotta

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

World of butterflies

Ingrediënten:
atsina cress, chocolade crumble, chocoladenotenschaafsel, dulcey interieur, hazelnotenmousseline, olijfolie-citroencrème, pompernikkel, vlierbloesemschuim, witte chocoladebavarois, witte chocolade bol met gaten, witte chocoladekrulletjes, witte chocoladevlinders, witte spuitchocolade en yoghurt spongecake

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Vijgen

Ingrediënten:
atsina cress, bladerdeeg, bodem van chocoladefriand, hazelnotencrunch, roomijs met pistache, ruby chocolade, vijgen, vijgenconfiture en vijgencoulis

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / nagerecht / dessert uit Groot handboek sauzen:

Chocoladeparfait met cranberries en kaneelsaus

Ingrediënten:
brandewijn, bruine suiker, ceylonthee, cranberries, eidooier, gedroogde pruimedanten, kaneelsaus, melk, pure couverture en room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt

Ingrediënten:
melk en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Yoghurt-kaas

Ingrediënten:
melk en yoghurt

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Kleine potjes vla

Ingrediënten:
eieren, kristalsuiker, melk, room en vanillestokje

Soort:
zoet / pudding
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Appels uit de oven

Ingrediënten:
amandelschilfers, bessengelei, boter, kristalsuiker en moesappels

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Bimuelos of zkabia - Beignets in siroop

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, suiker, suikerstroop, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Beignets met honing

Ingrediënten:
bloem, droge gist, frituurolie, honing, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Marokkaanse ceremoniele taart

Ingrediënten:
bisquitgebak, chocolademousse, jam, karamelcrème, kokoscrème, meringue, oranjebloesemwater, rum, sinaasappelsap, suikerstroop, vanillecrème en fruit

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Torta di mandorle e spinaci - Taart van amandelen en spinazie

Ingrediënten:
blanke amandelen, eidooier, eiwit, poedersuiker, spinazie en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sutlage - mulhallabeya - Geurige melkpudding 2

Ingrediënten:
citroenrasp, kaneel, maïzena, melk, rijstebloem, suiker, vanille-essence en vanillestokje

Keuken:
Midden-Oosten / Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Sutlage - mulhallabeya - Geurige melkpudding 1

Ingrediënten:
amandelen, maïzena, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem, rozenwater en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Composta di fichi - Compote van verse vijgen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, rum, suiker, vijgen en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van mango

Ingrediënten:
citroensap, mango, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta