dessert

Zoek naar dessert in uw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Lava

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocoladebrood, chocoladeroomijs en limoenrasp

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al mascarpone - Mascarponeroomijs

Ingrediënten:
dextrose, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, mascarpone, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Zuppa di pomodoro dolce, gelatina di balsamica e sorbetto al basilico - Zoete tomatensoep met balsamicogelei en basilicumsorbet

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumsorbet, dulche de leche, geconfijte basilicumblaadjes, gelatine, gezouten zandkoekjes, ijs, kerstomaat, munt, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pesche sciroppate, semifreddo di menta e gelatina d'Amaretto - Gepocheerde perzik met semifreddo van munt en amarettogelei

Ingrediënten:
amarettogelei, fijne tafelsuiker, gembervla, kaneelstokje, munt, perzik, semifreddo met munt en steranijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch / ijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Sorbetto di basilico - Basilicumsorbet

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dextrose, fijne tafelsuiker, glucosepoeder, ijs, sorbetstabilisator en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato alle nocciole - Hazelnootijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, hazelnootpasta, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Sorbetto di melone, fragole selvatiche, salsa all' aranccio - Wilde aardbeien met meloensorbet en sinaasappelsaus

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, meloensorbet, sinaasappelsap en wilde aardbeien

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / fruit / ijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al pistacchio - Pistacheijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, pistaches, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Zabaione met Barbera of Barbaresco

Ingrediënten:
barbaresco, barbera, eidooier, eiwit en fijne tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Tiramisu met banaan en zoethoutijs

Ingrediënten:
banaan, chocoladesaus, ei, eidooier, frangipane chips, gelatine, grand marnier, lange vingers, mascarpone, slagroom, sterke espressokoffie, suiker en zoethoutijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pere cotte al vino rosso e bianco - Gepocheerde peer in rode en witte wijn

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, frangipanechips, kaneelijs, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagel, mascarponeijs, peren, rode wijn, steranijs, vanilleijs, witte wijn en zandkoekjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Macedonia di nespole e sanguinelle. gelatina di violetta e schiuma allo yoghurt - Bloedsinaasappel en loquatsalade met violette gelei en yoghurtschuim

Ingrediënten:
bloedsinaasappels, citroensap, loquats, pudding, violette gelei en yoghurtschuim

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Notenijs

Ingrediënten:
eidooier, hazelnootpasta, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Ristretto-ijs

Ingrediënten:
ristretto, slagroom, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Granaatappelijs

Ingrediënten:
granaatappelpitten, ijs, kokosmelk, rietsuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Frittelle di cioccolato e banana - Chocolade en banaanbeignets

Ingrediënten:
banaan, bloem, boter, fijne tafelsuiker, koffieroomijs, melk, melkchiphorentjes en pure chocoladedruppels

Keuken:
Italiaans
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato alla liquirizia - Zoethoutroomijs

Ingrediënten:
dextrose, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom, volle melk en zoethoutpoeder

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Sorbetto di melone - Meloensorbet

Ingrediënten:
citroensap, dextrose, fijne tafelsuiker, meloensap en sorbetstabilisator

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al te - Marco Polo thee-ijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, marco polo thee, melkpoeder, volle melk en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Crème Catalanschuim met bessen

Ingrediënten:
aardbeien, bosbessen, citroenschil, crème catalanijs, eidooier, fijne tafelsuiker, frambozen, kaneelstokje, maïzena, melk, sinaasappelschil, slagroom, vanillepeul en wafelbiscuits

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Chocoladeparfait en -schuim

Ingrediënten:
amedei chuao chocolade, chocoladeschuim, dextrose, eiwit, fijne tafelsuiker, slagroom en valrhona chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta di ricotta - Ricottataart

Ingrediënten:
ei, eidooier, eiwit, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, honing, kaneel, marsala, sukade, verse ricotta en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pere cotto e crude con zabaione a moscato - Sabayon van muskaatwijn met rauwe en gekookte peer

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, fijne tafelsuiker, muskaatwijn en peren

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / fruit / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Torta di prunge - pruimentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, ei, fijne tafelsuiker, hazelnootmeel, pruimen en zoet gebakdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch