Bijgerecht uit Trattoria:
Salade van sinaasappelen, andijvie en zwarte olijven
- Ingrediënten:
- andijvie, basilicum, frisee, kalamata olijf, krulandijvie, rode ui, sinaasappel en zongedroogde tomaat
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
Andijvie wordt beschouwd als groene groente.
Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig bladgewas dat nauw verwant is aan witlof (Cichorium intybus var. foliosum). De groente is vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijviestruiken zijn veel kleiner en zachter dan die van de koude grond en hebben daardoor een kortere kooktijd.
Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden, apart of als stamppot. Het gele hart kan gebruikt worden in een salade. Na het koken dient het in een vergiet uit te lekken.
In Nederland wordt ongeveer 700 hectare andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Andijvie
Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met andijvie in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.
De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient andijvie:
Bijgerecht uit Trattoria:
Recept uit The Naked Chef is terug:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-05:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-10:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-10:
Diner / bijgerecht / tussengerecht uit delicious. magazine - 2015-13:
Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:
Recept uit delicious. magazine - 2016-03:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-03:
Bijgerecht uit delicious. magazine - 2016-03:
Recept uit De Dikke van Dam:
Bijgerecht uit delicious. magazine - 2013-07:
Recept uit delicious. magazine - 2013-07:
Bijgerecht uit delicious. magazine - 2007-04:
Basisrecept uit Margriet kookboek:
Recept uit delicious. magazine - 2016-11:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-11:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-11:
Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2016-11:
Diner / tussengerecht uit delicious. magazine - 2010-07:
Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:
Diner uit De dikke vegetariër:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit Koken voor elke dag:
Recept uit de zilveren lepel: