Thais

Zoek naar Thais in uw eigen kookboeken

Thais koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, eidooier, eiwit, jalapeñopeper, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes met gember-lente-uisaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, eidooier, eiwit, gember-lente-uisaus, jalapeñopeper, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes met basilicum-disaus

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum-disaus, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, eidooier, eiwit, jalapeñopeper, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise koude tomatensoep

Ingrediënten:
citroengras, knoflook, koriander, limoen, limoensap, oud brood, tomaat, tomaat uit blik, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Mie in vis-kerriesaus - kanom jeen nam yaa

Ingrediënten:
bai horapa, basilicum, citroengras, galanga, gapi, garnalenpasta, gedroogde chilipeper, ingelegde amsoi, jonge gember, kha, knoflook, kokosmelk, krachai, kratiem, moeraskool, nam pla, prik chee fa haeng, sjalot, sperziebonen, spinazie, ta krai, taugé, thaise vissaus, tonijn uit blik, vis en water

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde bloedclams met dipsaus - hoi kraeng luak

Ingrediënten:
bai pak chee, bloedclams, groene thaise chilipeper, ma-kaam piag, nam pla, pinda, prik khee noo, suiker, tamarindesap, thaise vissaus, verse koriander en water

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Hamschijf met rijst - khao ka moo

Ingrediënten:
bai pak chee, bruine basterdsuiker, hamschijf, jasmijnrijst, kaneelpoeder, kardemompoeder, khao suay, knoflook, kratiem, maggi, sojasaus, steranijs, verse koriander, water, witte peper, zoete ketjap en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Halfvolle pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilipeper, citroengras, groentebouillon, knoflook, kurkuma, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Thaise koolsla

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, palmsuiker, pinda, pomodori, rode chilipeper, rodekool, sla, sperziebonen en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Thaise schelpdieren

Ingrediënten:
chinese rijstwijn, dubbelkoolzure soda, gedroogde chilipeper, knoflook, lente-ui, maïsolie, noedels, saffloerolie, sake, schelpdieren, thais basilicum en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Ansjovispasta - jaew bong

Ingrediënten:
bananenblad, bergamotblad, citroengras, galanga, gezouten ansjovis, groene thaise chilipeper, kha, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, prik khee noo, sjalot, ta krai, tamarindesap en verse ansjovis

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pikant wild zwijn - pad ped moo paa

Ingrediënten:
groene chilipeper, groene peperkorrels uit pot, kokosroom, nam pla, nam prik gaeng ped, olie, prik chee fa, suiker, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus en varkenslapjes

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai saté - moo yang

Ingrediënten:
gemalen korianderzaad, knoflook, kokosmelk, korianderwortel, kratiem, nam pla, pak chee pon, raak pak chee, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkenshaas en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Vierkante omeletten - kai yad sai

Ingrediënten:
bai pak chee, ei, garnalen, knoflook, kratiem, lente-ui, maggi, nam pla, olie, peultjes, suiker, thaise vissaus, tomaat, ui, varkensvlees, verse koriander, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Cellofaanmie met varkensvlees - moo pad woon sen

Ingrediënten:
cellofaanmie, ei, knoflook, kool, kratiem, lente-ui, maggi, nam pla, olie, suiker, thaise vissaus, varkensgehakt en woon sen

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensvleeskerrie - gaeng moo tay po

Ingrediënten:
bai ma-grood, bergamotblad, kokosmelk, ma-kaam piag, moeraskool, nam pla, nam prik gaeng ped, spinazie, suiker, tamarindesap, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus en varkenslapjes

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pittige ansjovis dipsaus - nam prik jaew

Ingrediënten:
citroengras, galanga, gezouten ansjovis, groene thaise chilipeper, kha, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, nam pla, prik khee noo, sjalot, ta krai, tamarindesap, thaise vissaus, verse ansjovis en water

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pasta van jonge tamarinde - nam prik ma-kaam

Ingrediënten:
gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalen, jonge tamarinde, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, olie, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Dipsaus van vis - nam prik pla-raa

Ingrediënten:
citroengras, galanga, groene thaise chilipeper, ingemaakte vis, kha, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, prik chee noo, sjalot, ta krai, thaise vissaus, water en zoetwatervis

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Amsoi met kip - gai pad kiamchai

Ingrediënten:
ei, gemberwortel, ingelegde amsoi, kipfilet, knoflook, kratiem, nam pla, olie, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Gegrilde mosselen met chilisaus - hoi maeng poo pow

Ingrediënten:
groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, mosselen, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, suiker, thaise vissaus, verse korianderwortel en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Salade van pijlinktvis - yam pla muk

Ingrediënten:
bai pak chee, champignon, citroengras, gemberwortel, groene paprika, kleefrijst, knoflook, komkommer, kratiem, kropsla, lente-ui, limoensap, maïzena, nam pla, nam prik gaeng ped, olie, peultjes, pijlinktvis, rode paprika, suiker, ta krai, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus, tomaat, verse koriander, verse munt en witte wijn

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zoete gele rijst met garnalen - khao neow naa goong

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, citrusblad, garnalen, geelwortel, kleefrijst, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, kokosschilfers, kratiem, olie, oranje voedingskleurstof, suiker, verse koriander, water, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Groene mango dipsaus - nam prik ma-muang

Ingrediënten:
gapi, garnalenpasta, groene mango, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / fruit