Thais

Zoek naar Thais in uw eigen kookboeken

Thais koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kruidige groentesoep - gaeng liang

Ingrediënten:
bai manglak, gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalen, gele pompoen, griekse-basilicumblaadjes, nam pla, sjalot, spinazie, thaise vissaus, verse garnalen en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Rijstsoep met garnalen khao tom goong

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, gepelde rauwe garnalen, jasmijnrijst, khao suay, knoflook, kratiem, maggi, nam pla, thaise vissaus, verse koriander, water en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kip-kokossoep - tom kha gai

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, groene thaise chilipeper, jonge galanga, kha orn, kipfilet, kokosmelk, limoensap, nam pla, nam prik pow, prik khee noo, suiker, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Roergebakken Thaise mie - pad thai

Ingrediënten:
bananenbloem, ei, gedroogde garnaal, gedroogde ongezouten koolraap, knoflook, kratiem, limoen, ma-kaam piag, nam pla, olie, paprikapoeder, pinda, rijstmie, sen lek, suiker, tamarindesap, taugé, thaise vissaus, tofu en verse bieslook

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Krab met prei en knoflook - poo pad ton kratiem

Ingrediënten:
ei, knoflook, krab, kratiem, nam pla, prei, sesamolie, suiker, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gestoomde vis op boerenwijze - pae-sa banrai

Ingrediënten:
bai horapa, basilicum, citroengras, galanga, gedroogde thaise chilipeper, kha, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, rijstwijn, rode poon, roodbaars, ta krai, thaise vissaus, ui, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stomen / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gekruide krokante-vissoep - tom yam pla grob

Ingrediënten:
citroengras, galanga, kha, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, nam pla, prik chee fa haeng, sjalot, ta krai, tamarindesap, thaise gedroogde chilipeper, thaise vissaus, vis en water

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Soep van gedroogde visbuikjes - kapaw pla

Ingrediënten:
bai pak chee, bamboescheuten, ei, gedroogde visbuikjes, kipfilet, sojasaus, verse koriander, water, witte peper en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gemengde vissoep - poh taek

Ingrediënten:
bergamotblad, citroengras, clams, galanga, groene chilipeper, kha, krabben, limoensap, mosselen, nam pla, oesterzwammen, pijlinktvis, prik chee fa, prik khee noo, rauwe ongepelde garnalen, ta krai, thaise chilipeper, thaise vissaus, water en witte visfilet

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Worst in bananenblad - naem

Ingrediënten:
bananenblad, groene thaise chilipeper, khao neow, kleefrijst, knoflook, kratiem, lente-ui, limoen, limoensap, natriumbicarbonaat, pinda, prik chee fa daeng, prik khee noo, rode chilipeper, varkenszwoerd, verse munt en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise noedelsalade met rundvlees

Ingrediënten:
bieflap, bosui, bruine suiker, citroensap, eiermie, gefruite uitjes, knoflook in olie, limoensap, lollo bionda, olie, rode spaanse peper, sla, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Watervalbiefstuk - nuea yang nam tok

Ingrediënten:
bai pak chee, gemalen chilipeper, haasbiefstuk, kleefrijst, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, sesamzaad, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zeebanketsalade - yam po taek

Ingrediënten:
bai ma-grood, bergamotblad, chinese sla, citroengras, clams, gepelde rauwe garnalen, groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, limoensap, mosselen, nam pla, nam prik pow, pijlinktvis, prik khee noo, sla, suiker, ta krai, thaise vissaus, witte visfilet en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Noordoosterse garnalensalade - phla goong

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengraspuree, gemalen thaise chilipeper, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, ta krai, thaise vissaus, verse koriander, verse munt en water

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai-kerrie - gaeng hang lay

Ingrediënten:
citroengras, gapi, garnalenpasta, gele bonensaus, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, kratiem, ma-kaam piag, nam taan peep, palmsuiker, prik chee fa haeng, rundvlees, ta krai en tamarindesap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Drijvende lotuszaadjes - bua loi

Ingrediënten:
jasmijn-essence, kleefrijstebloem, kokosmelk, nam taan peep, palmsuiker, tapioca, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Mungbonen in bananenblad - kanom tien

Ingrediënten:
bananenblad, gedroogde mungbonen, kleefrijstebloem, knoflook, korianderwortel, kratiem, nam taan peep, olie, palmsuiker, raak pak chee, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
peulvruchten / stomen / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kokosrijst - khao man

Ingrediënten:
jasmijnrijst, kokosmelk, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kokossoep met spinazie en gerookte kip

Ingrediënten:
gemberwortel, gerookte kipfilet, kippenbouillontablet, kokosmelk, limoensap, sjalot, spinazie, thaise groene currypasta, vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Ananaskerrie - gaeng kua sapparod

Ingrediënten:
ananas, garnalen, kokosmelk, nam pla, nam prik gaeng ped, rode kerriepasta, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Thaise varkensgehakt omelet - kai jeow moo sab

Ingrediënten:
ei, lente-ui, maggi, nam pla, olie, thaise vissaus en varkensgehakt

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zoete lever - tap waan

Ingrediënten:
citroengras, gemalen chilipeper, groente, kleefrijst, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, runderlever, sjalot, ta krai, thaise vissaus en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Roergebakken rundvleeskerrie - panaeng nuea

Ingrediënten:
bai ma-grood, bergamotblad, groene paprika, kokosmelk, kokosroom, rundvlees, nam pla, nam prik panaeng, olie, panaeng kerriepasta, pinda, rode paprika, suiker, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Massaman biefstuk - massaman nuea

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, knoflook, kokosmelk, kratiem, massaman kerriepasta, nam pla, nam prik gaeng massaman, olie, pinda, prik chee fa daeng haeng, staartstuk, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / curry / vlees