Portugees

Zoek naar Portugees in uw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico met groene paprika en port

Ingrediënten:
chourico worst, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, ruby port en ui

Keuken:
Portugees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bolo rei

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gist, melk, port, rozijnen, suiker, zout en walnoten

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pastéis de santa clara

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, citroen, eidooier, boter, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bacalhau Gomes de Sa - Stokvis Gomes de Sa

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, olijfolie, peterselie, stokvis, ui, witte peper en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Caldo Verde - Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, buikspek, chourico worst, kippenpoot, kool, raapjes, rode biet, runderschenkel, varkensschouder en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Vis cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, chourico worst, gezouten kabeljauw, groene paprika, knoflook, massa de pimentos, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Bolo inglese

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, boter, cakemeel, ei, fijne kristalsuiker, fijn zout, gedroogde cranberry's, gekonfijte kersen, gekonfijte vruchten, honing, kaneelpoeder, lichtbruine suiker, rozijnen en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Madeira cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, melk en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Creme caramel met passievrucht

Ingrediënten:
brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, gecondenseerde melk, maracuja likeur, melk, passievrucht en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Bijgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bataat

Ingrediënten:
ahornsiroop, bataat, crème fraîche, kokosmelk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
sous-vide / vegetarisch / groente / boter en olie
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Caldeirada a portuguesa

Ingrediënten:
aardappel, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri olie, piri piri poeder, rode paprika, tomaat, ui, vis, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pijlinktvis caldeirada

Ingrediënten:
aardappel, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, tomaat, tomatenpuree, ui, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Sardines in escabeche

Ingrediënten:
knoflook, maïzena, olijfolie, peterselie, ruby port, sardines, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde pijlinktvis met chourico en citroen-korianderolie

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, chourico worst, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pijlinktvis en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Meloensorbet met port

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, meloen en ruby port

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Rode paprika's van de azoren

Ingrediënten:
grof zout, knoflook, laurierblad en rode paprika

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Aardappels met olijfolie, grof zout en rozemarijn

Ingrediënten:
grof zout, nieuwe aardappelen, olijfolie, rode ui, rozemarijn en witte ui

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Dadels, vijgen, amandelen en zuchten

Ingrediënten:
amandel, boter, brandewijn, bruine suiker, dadels, kaneelpoeder, meringues, slagroom en vijgen

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

nog een manier om prego-broodjes te maken

Ingrediënten:
boter, citroen, entrecote, grof zout, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus en portugese broodjes

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Creme caramel met koffiesmaak

Ingrediënten:
ei, espresso, fijne kristalsuiker, melk, port, vanille-extract en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees