Portugees

Zoek naar Portugees in uw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Merengue

Ingrediënten:
aardbeien, basterdsuiker, eiwit, slagroom en vanille-ijs

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Portugees stoofpotje van linzen

Ingrediënten:
aardappel, bruine linzen, knoflook, laurier, olijfolie, prei, tijm, tomaten, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
stoofgerecht / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Garnalenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruimels, citroen, ei, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, garnaal, sjalot, tomatenpuree en zout

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cakemeel, chourico worst, ei, melk, olijfolie, presunto, prosciutto en zout

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus in rode wijn met aardappels uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, inktvis, knoflook, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomaat in blik en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Aardappels uit de oven met tomaten en witte wijn

Ingrediënten:
boter, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, tomaat, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde karbonades met chourico en pancetta

Ingrediënten:
chourico worst, citroen, grof zout, karbonade, knoflook, laurier, olijfolie, pancetta en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Steak uit de streek

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroen, grof zout, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, piri piri olie, rode paprika en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Prego-broodjes

Ingrediënten:
boter, entrecote, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus, portugese broodjes en rode wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Espetada

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, ossenhaas en paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Incini

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, cointreau, gekonfijte vijg, hendriks gin en vijg

Keuken:
Portugees
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde kip piri piri

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, fijn zout, grof zout, kip, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, piri piri pepers, piri piri poeder, piri piri saus, ruby port en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaat, ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Varkensschouder met venusschelpen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, ui, varkensschouder, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken boterrijst

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, rijst en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Konijn uit de oven

Ingrediënten:
aguardente, boter, brandewijn, grof zout, knoflook, konijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Octopus van de azoren

Ingrediënten:
aguardente, bleekselderij, brandewijn, inktvis, knoflook, kruidnagel, olijfolie, oregano, peterselie, piri piri poeder, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, courgette, olijfolie, snijbiet, spinazie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Caldo verde

Ingrediënten:
boerenkool, chinese broccoli, chorizo en kruimige aardappel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

gemarineerde gebakken vis

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, laurier, olijfolie, tomatenpulp, ui en vis

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gevulde pijlinktvis met chourico

Ingrediënten:
aardappel, chourico worst, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, pijlinktvis, ruby port, tomaat, ui, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren