Portugees

Zoek naar Portugees in uw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Portugese ananas

Ingrediënten:
ananas, fruit, port, sherry, suiker en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegan
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Merengue

Ingrediënten:
aardbeien, basterdsuiker, eiwit, slagroom en vanille-ijs

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gevulde pijlinktvis met chourico

Ingrediënten:
aardappel, chourico worst, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, pijlinktvis, ruby port, tomaat, ui, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw met tomaten, rode paprika en olijven

Ingrediënten:
gezouten kabeljauw, knoflook, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, olijven, rode paprika, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Bitoque met ei

Ingrediënten:
bloem, boter, grof zout, knoflook, laurier, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Karamelcake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, melk, room en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Kweeperenmarmelade

Ingrediënten:
citroensap, kweeperen en suiker

Keuken:
Portugees
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Koffiesteak

Ingrediënten:
boter, espresso, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, room en tournedos

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

gemarineerde gebakken vis

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, laurier, olijfolie, tomatenpulp, ui en vis

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pruimen in siroop

Ingrediënten:
boter, elvas pruimen, fijne kristalsuiker, honing, port en rode pruimen

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde garnalen met piri piri en citroenboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, gedroogde piri piri pepers, garnaal, knoflook, olijfolie, piri piri poeder, suiker en tomaat

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Cakejes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte sinaasappelschil, pijnboompitten, vanille-extract, walnoten en zure kersen

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Batatas a murro

Ingrediënten:
grof zout, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Portugees stoofpotje van linzen

Ingrediënten:
aardappel, bruine linzen, knoflook, laurier, olijfolie, prei, tijm, tomaten, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
stoofgerecht / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Caldo verde

Ingrediënten:
boerenkool, chinese broccoli, chorizo en kruimige aardappel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Citrusijsmet laurierblad, kaneel en ginjinha

Ingrediënten:
citroenschil, ei, fijne kristalsuiker, ginjinha, kaneelstokje, laurier, melk, sinaasappelschil, slagroom en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Drinken uit Piri piri & sardientjes:

Licor de ginja (ginjinha)

Ingrediënten:
aguardente, brandewijn, citroenschil, kaneelstokje, suiker en zure kersen

Keuken:
Portugees
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gegrilde sardines met paprika´s - sardinhas assadas com pimentos

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, paprika, sardines, ui en wijnazijn

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Portugese vleesstoofpot - cozido à portuguesa

Ingrediënten:
chourico worst, doorregen spek, galicische kool, knoflookworst, runderborst, soepkip, varkensbuik, varkensoor, witte kool, witte raap, witte rijst, wortel, zout, zwarte chourico en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Groene soep - caldo verde

Ingrediënten:
boerenkool, chorizo, knoflook, kruimige aardappel, maïsbrood, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / soep/bouillon / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Soep uit Alentejo - sopa à alentejana

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie extra vergine, verse koriander, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvisballetjes - bolinhos de bacalhau

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, cayennepeper, eieren, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, stokvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Visstoofpot uit de Algarve - caldeirada à algarvia

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, groene paprika, grof zeezout, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, piri-piri, tomaat, uien, venusschelp, vis en witte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvis met room - bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, boter, laurierblad, meel, melk, olijfolie, room, stokvis, uien en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis