Grieks

Zoek naar Grieks in uw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Kip traybake met tzatziki

Ingrediënten:
kalamata olijven, kipdrumsticks, krieltjes, olijfolie, rode ui, tzatziki, venkel en za'atar

Keuken:
Grieks
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Geroosterde zwaardvis aan spiesen

Ingrediënten:
gedroogde oregano, knoflook, olijfolie, paprika's, rode uien, zout, zwaardvis en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Gegrilde, met feta gevulde inktvis

Ingrediënten:
citroen, feta, knoflook, olijfolie, pijlinktvissen, verse marjolein, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Stadse artisjokken - anginares à la polita

Ingrediënten:
artisjok, blanke ui, bloem, citroen, lente-ui, maïzena, nieuwe aardappel, olijfolie, peper, tuinbonen, verse dille, waspeen en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gevulde groenten

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, courgette, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, kortkorrelige rijst, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gegrilde octopus met oregano

Ingrediënten:
gedroogde oregano, octopus, olijfolie en rode wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Avgolemono (kippensoep met ei & citroen)

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, kip, langkorrelige rijst, peterselie, witte ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Yoghurtsaus

Ingrediënten:
crème fraîche, griekse yoghurt en knoflook

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Calamari met boter, citroen & knoflook

Ingrediënten:
boter, calamari, citroen, citroensap, knoflook en peterselie

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Auberginepuree - melitzanosaláta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, ui, verse peterselie, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gebakkan kaas - saganáki

Ingrediënten:
citroen, olijfolie en schapenkaas

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / meel / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Viskuitpastei - taramosaláta

Ingrediënten:
brood, citroensap, karperkuit, olijfolie, ui, verse peterselie en zalmkaviaar

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gebakken groenten - briámi

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, groene bonen, groene paprika, knoflook, olijfolie, oregano, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse omelet

Ingrediënten:
ei, feta, paprika, olijfolie, oregano, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Tonijnsouvlaki met pitabroodjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, gedroogde oregano, olijfolie, rode paprika, rode ui, shoarmabroodjes en tonijnfilet

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Aubergineschotel - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, boter, broodkruim, droge witte wijn, eierdooier, griekse kefalotiri, knoflook, lamsgehakt, meel, melk, nootmuskaat, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Griekse marinade

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, gedroogde oregano, knoflook, laurierblad, olijfolie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vissoep - kakaviá

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, tomaat, ui, verse bladselderij, verse dille, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleeskebabs Grieks

Ingrediënten:
champignon, citroensap, droge witte wijn, gedroogde oregano, kerstomaat, knoflook, lamsbout, laurierblad, olijfolie, paprika, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Griekse salade

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, feta, kerstomaat, knoflook, peper, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, zout, zwarte olijf en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinazie en fetataart met filokorst (Spanikopita)

Ingrediënten:
boter, feta, filodeeg, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gepocheerde kweeperen

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen en kweeperen

Keuken:
Grieks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse bonensla met noten

Ingrediënten:
citroensap, favabonen, gigantebonen, knoflook, munt, olijfolie, rode ui, sjalot, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegan / vegetarisch