Grieks

Zoek naar Grieks in uw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvlees met uien

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, pimentkorrels, rode wijn, rode wijnazijn, rundvlees, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvleesschotel

Ingrediënten:
bliktomaten, griekse pasta, kaneel, kasseri, olijfolie, peper, rundvlees, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

lamsschenkels met cannellinibonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cannellinibonen, knoflook, lamsschenkels, laurierblaadjes, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

bloemkool met eiercitroensaus

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, eieren, gladde peterselie, maïzena, olijfolie extra vierge en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

rundvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bruine suiker, citroen, kaneelstokje, kweeperen, muskaatnoot, olijfolie extra vierge, rundvlees, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Gestoofd rundvlees met aubergines

Ingrediënten:
aubergines, gedroogde oregano, knoflook, olijfolie, peterselie, rundvlees, tomaten uit blik, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout & peper

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

halvemaantjes met rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten:
boter, eieren, feta, griekse yoghurt, melk, olie, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, verse muntblaadjes en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Grieks
Soort:
hapjes
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / nagerecht uit De Griekse keuken thuis:

Walnotentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, cognac, eieren, walnoten, kaneel, kaneelstokjes, boter, poedersuiker, sinaasappelschil, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Dolmades (Gevulde druivenbladeren)

Ingrediënten:
boter, citroensap, druivenbladeren, gedroogde munt, griekse yoghurt, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie en tomaat

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Taramasalata

Ingrediënten:
brood, citroensap, olijfolie, rode ui en tarama

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Tzatziki (Dipsaus van komkommer, knoflook & munt)

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

kikkererwtenbeignets

Ingrediënten:
bloem, ei, gemalen komijn, gladde peterselie, kikkererwten, knoflook, olijfolie, olijven, radijsjes, rucola, uien, verse salieblaadjes en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Snack of tussendoortje uit De Griekse keuken thuis:

pasta van feta, geroosterde paprika en pepers

Ingrediënten:
citroen, feta, brood, gladde peterselie, groene pepers, melk, olijfolie, paprika en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

kip uit de oven met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gladde peterselie, knoflook, olijfolie extra vierge, olijven, scharrelkip, sjalotjes, water, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tzatziki

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, verse munt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
andijvie, boerenkool, citroensap, favabonen, gigantebonen, knoflook, kool, munt, olijfolie, rode ui, sjalot, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering 1 notitie

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Garnalen met piri-piri, knoflook & feta

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, citroensap, feta, garnaal, knoflook, peterselie en piri-piri

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

In zout gebakken vis met citroen-peterseliesalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, grof zeezout, paprikapoeder, peterselie en vis

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gigandes plaki: witte limabonen in tomatensaus

Ingrediënten:
dille, knoflook, laurierblad, limabonen, milde paprikapoeder, olijfolie, peterselie, piment, spaanse judionbonen, tomaat, tomaat in blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebakken vis met broodkruim en tomaten - psari spétsiotika

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, droge witte wijn, gedroogde oregano, gemalen kaneel, honing, knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaat, verse peterselie, witvis en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Octopussalade plus variatie - otapodi toursi

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenrasp, gedroogde oregano, groene olijven, octopus, olijfolie, peper, rodewijnazijn, sinaasappelrasp, venkelgroen, venkelknol, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
salade / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Garnalen met feta - garides youvetsi

Ingrediënten:
droge witte wijn, feta, garnalen, honing, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peper, suiker, tomaat, ui, verse basilicum, verse dille, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Griekse gekruide olijven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, kalamata olijf en sinaasappelschil

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

Vasilopita

Ingrediënten:
amandelen, amandelpoeder, cointreau, eieren, bloem, boter, grand marnier, munt, oranjebloesemwater, poedersuiker, sinaasappels, vanille, vanille-essence, yoghurt en bakpoeder

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch