Grieks

Zoek naar Grieks in uw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gebraden kip met zongedroogde tomaatjes, kaneel en oregano

Ingrediënten:
boter, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, griekse kefalotiri, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, oregano, orzo, parmezaanse kaas, peterselie, tomaat in blik, trostomaat, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Souvlaki: lamsspiesen met brood, tzatziki, tomaten en zoetzuur

Ingrediënten:
augurk, bloem, citroen, extra vierge olijfolie, gist, groene chilipepers, ontbeende lamsschouder, oregano, paprikapoeder, tomaat, tzatziki en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Amuse / diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Aubergine-kaviaar

Ingrediënten:
aubergines, azijn, olie, peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vijgen uit de oven - syka sto fournou

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, cognac, honing, laurierblad, sinaasappelsap, sinaasappelschil, verse vijg en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Artisjokken uit Constantinopel - angináres alá politá

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroensap, lente-ui, olijfolie, ui, verse dille, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kippensoep met ei-citroensaus - kotósoupa avgolémono

Ingrediënten:
citroensap, eieren, langkorrelige rijst, laurierblad, soepkip, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Yoghurtsaus met komkommer - tzatziki

Ingrediënten:
knoflook, komkommer, olijfolie, verse dille, verse munt, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gelepelde zoetigheid - gliká koutalioú

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, fruit en suiker

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
fruit / zoete hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Boerensalade - horiátiki saláta

Ingrediënten:
feta, groene paprika, komkommer, olijfolie, rodewijnazijn, tomaat, ui, verse tijm, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
salade / vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Courgetteballen - kolokithokeftédes

Ingrediënten:
broodkruim, courgette, ei, griekse kefalotiri, olijfolie, plantaardige olie, ui, verse munt, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Uitgebakken gistballetjes - loukoumádes

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gist, honing, kaneel, meel, melk, suiker en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Amandelpastei - baklava - baklawás

Ingrediënten:
amandelen, boter, filodeeg, honing, kaneelpijpje, kaneelpoeder, kruidnagel, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Griekse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde munt, gedroogde oregano, knoflook, olie, paneermeel, paprikapoeder, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pita Souvlaki

Ingrediënten:
citroen, griekse yoghurt, komkommer, olijfolie, oregano, pitabroodjes, tomaten, ui, varkenshaas en wittewijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pasticcio macaronia - Macaronischotel met gehakt

Ingrediënten:
boter, ei, eidooier, eiwit, gruyère, knoflook, lamsgehakt, macaroni, peper, peterselie, tomaten, ui, witte saus, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta/noodles / lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebakken kaas - saganaki plus variatie

Ingrediënten:
bloem, citroen, griekse kefalotiri, haloumi, kasseri, olijfolie, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Moussaka met spaanse peper

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, knoflook, olie, peterselie, rode spaanse peper, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lamsmoussaka met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olie, peterselie, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Walnoottaart - karithopitta

Ingrediënten:
bakpoeder, beschuitkruim, bloem, boter, citroensap, citroenschil, compote, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, honing, kruidnagel, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Knoflooksaus - skordalia met broodkruim

Ingrediënten:
amandel, citroensap, knoflook, olijfolie, rodewijnazijn, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kalamarakia pilafi - Gebakken pijlinktvis met rijst

Ingrediënten:
boter, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, peper, peterselie, pijlinktvis, rozemarijn, tomaten, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Griekse kip

Ingrediënten:
kippenvel, kippenvlees en kruiden

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
gevogelte