Grieks

Zoek naar Grieks in uw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Briam: ovenschotel van zomerse groenten met dille uit taverna foros

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, dille, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, passata, peterselie, rode paprika, rode ui en vleestomaat

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Briam: ovenschotel van zomerse groenten met dille uit taverna foros

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, dille, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, passata, peterselie, rode paprika, rode ui en vleestomaat

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gebakken mul met een warme dressing van olijfolie, bosuitjes, knoflook en dragon

Ingrediënten:
bloem, bosui, brood, dragon, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, rode chilipeper, rode mul en rode wijnazijn

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Gestoofde artisjokken met doperwten en dille

Ingrediënten:
artisjok, citroen, dille, doperwten, extra vierge olijfolie, knoflook en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken kweeperen met bruine suiker, kaneel en walnoten

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, cognac, kaneelpoeder, kweeperen, rozijnen en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Griekse gehaktballetjessoep

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, citroensap, dille, ei, ghee, koriander, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, reuzel, rundergehakt, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / nagerecht uit Mediterrane Odyssee:

Rizogalo: griekse rijstebrij met citroen en kaneel

Ingrediënten:
citroen, eierdooier, fijne kristalsuiker, kaneel, kortkorrelige paprijst, maïzena, rozenwater en volle melk

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Salata horiatiki: griekse salade met tomaten, komkommer, olijven, dille en feta

Ingrediënten:
brood, dille, extra vierge olijfolie, griekse feta, komkommer, oregano, ouzo, pernod, rode ui, rode wijnazijn, tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Zeeduivel met gestoofde venkel, knoflook en groene olijven

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, groene olijven, kippenbouillon, knoflook, mayonaise, ouzo, pernod, venkel, wilde venkel en zeeduivelfilet

Keuken:
Grieks
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht uit Rijst en risotto:

Avgolemono

Ingrediënten:
citroen, citroensap, eidooier, kippenbouillon, langkorrelrijst, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Auberginekaviaar met walnoten en feta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, feta, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rode-wijnazijn, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Griekse macaronischotel met gehakt Pastizio

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, droge witte wijn, eidooier, eiwit, half-om-halfgehakt, kaneelstokje, macaroni, paneermeel, parmezaanse kaas, slagroom, tomatenpuree, ui, witte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Bianco: gestoofde harder met aardappelen, knoflook, olijflolie en citroensap

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, harder, knoflook, laurierblad, oregano, peterselie en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Spanakopita: spinaziepasteitjes met munt en feta

Ingrediënten:
bosui, boter, ei, filodeeg, griekse feta, griekse kefalotiri, munt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Sympetherio: stoofschotel van bonen, okra, aubergines en wilde bladgroenten

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, artisjok, aubergine, bladgroenten, courgette, extra vierge olijfolie, haricots verts, knoflook, molsla, okra, rucola, snijbiet, spinazie, tomaat in blik, ui, waterkers en zuring

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante spinazie-fillorolletjes

Ingrediënten:
ei, eierdooier, fillobladerdeeg, milde olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sesamzaad, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Bougatsa

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, ei, filodeeg, griesmeel, kaneelpoeder, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Dolma´s

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroensap, druivenbladeren, groentebouillon, knoflook, knoflookyoghurt, langkorrelrijst, olijfolie, pijnboompitten, pitabroodje, sultanarozijnen, ui, verse bieslook, verse munt, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Loukoumades

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cognac, frituurolie, honing, kaneel, sesamzaad, sinaasappelrasp, yoghurt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
beignets / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Griekse salade met pittige sosijsjes en feta

Ingrediënten:
boter, citroensap, feta, knoflook, margarine, olie, oregano, rundersaucijzen, sambal, sjalot, slamelange, tomaat, verse peterselie en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Witte-bonensoep - fasoláda

Ingrediënten:
gedroogde witte bonen, olijfolie, tomaat, tomatenpuree, ui, verse bladselderij, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Vis uit de oven met tomaat & peterselie

Ingrediënten:
bleekselderij, brood, citroensap, knoflook, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat in blik en witvisfilet

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Lamsbout met oregano & citroen

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, gedroogde oregano, lamsbout en olijfolie

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees