Grieks

Zoek naar Grieks in uw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kalamarakia pilafi - Gebakken pijlinktvis met rijst

Ingrediënten:
boter, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, peper, peterselie, pijlinktvis, rozemarijn, tomaten, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Knoflooksaus - skordalia met broodkruim

Ingrediënten:
amandel, citroensap, knoflook, olijfolie, rodewijnazijn, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Knoflooksaus - skordalia met aardappel

Ingrediënten:
bloemige aardappel, eierdooier, knoflook, olijfolie, rodewijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Griekse gehaktballetjes - keftedakia

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, gedroogde oregano, gemalen kaneel, knoflook, mager lamsgehakt, mager rundergehakt, plantaardige olie, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
rundvlees / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebakken kaas - saganaki plus variatie

Ingrediënten:
bloem, citroen, griekse kefalotiri, haloumi, kasseri, olijfolie, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Griekse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde munt, gedroogde oregano, knoflook, olie, paneermeel, paprikapoeder, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gelepelde zoetigheid - gliká koutalioú

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, fruit en suiker

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
fruit / zoete hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Uitgebakken gistballetjes - loukoumádes

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gist, honing, kaneel, meel, melk, suiker en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Courgetteballen - kolokithokeftédes

Ingrediënten:
broodkruim, courgette, ei, griekse kefalotiri, olijfolie, plantaardige olie, ui, verse munt, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Boerensalade - horiátiki saláta

Ingrediënten:
feta, groene paprika, komkommer, olijfolie, rodewijnazijn, tomaat, ui, verse tijm, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
salade / vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Amandelpastei - baklava - baklawás

Ingrediënten:
amandelen, boter, filodeeg, honing, kaneelpijpje, kaneelpoeder, kruidnagel, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kippensoep met ei-citroensaus - kotósoupa avgolémono

Ingrediënten:
citroensap, eieren, langkorrelige rijst, laurierblad, soepkip, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Yoghurtsaus met komkommer - tzatziki

Ingrediënten:
knoflook, komkommer, olijfolie, verse dille, verse munt, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Lamsmoussaka met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olie, peterselie, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Moussaka met spaanse peper

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, knoflook, olie, peterselie, rode spaanse peper, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Walnoottaart - karithopitta

Ingrediënten:
bakpoeder, beschuitkruim, bloem, boter, citroensap, citroenschil, compote, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, honing, kruidnagel, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vijgen uit de oven - syka sto fournou

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, cognac, honing, laurierblad, sinaasappelsap, sinaasappelschil, verse vijg en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Gegrilde, met feta gevulde inktvis

Ingrediënten:
citroen, feta, knoflook, olijfolie, pijlinktvissen, verse marjolein, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Kleftiko: lamsstoofschotel met knoflook, oregano, citroensap en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, lamsschouder, laurierblad, marjolein en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Artisjokken uit Constantinopel - angináres alá politá

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroensap, lente-ui, olijfolie, ui, verse dille, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, belegen kaas, bloem, boter, droge vermout, ei, lamsgehakt, melk, olie, oregano, paneermeel, suiker, tomaat, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Calamari met boter, citroen & knoflook

Ingrediënten:
boter, calamari, citroen, citroensap, knoflook en peterselie

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren