Grieks

Zoek naar Grieks in uw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Spanakopitta

Ingrediënten:
bosui, ei, feta, fillobladerdeeg, nootmuskaat, olijfolie, spinazie, verse dille, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Courgettesoep met yoghurtroom

Ingrediënten:
citroen, courgette, gemalen gedroogde chilipeper, gemalen komijn, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, olijfolie, sjalot en slagroom

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Varkensvlees met bleekselderij in ei-citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, olijfolie, ui, varkenspoot en witte wijn

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken kweeperen met bruine suiker, kaneel en walnoten

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, cognac, kaneelpoeder, kweeperen, rozijnen en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Halva

Ingrediënten:
boter, citroen, griesmeel, kaneelpoeder, kruidnagel, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, feta, gehakt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, parmezaanse kaas, passata en peterselie

Keuken:
Grieks
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden kip met oregano en citroen en aardappelen - kotopolo riganato

Ingrediënten:
braadkip, citroen, citroensap, grof gemalen peper, kippenbouillon, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, oregano, rozemarijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden kip met oregano en citroen - kotopolo riganato

Ingrediënten:
braadkip, citroen, citroensap, grof gemalen peper, knoflook, olijfolie, oregano, rozemarijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Tonijnsouvlaki met pitabroodjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, gedroogde oregano, olijfolie, rode paprika, rode ui, shoarmabroodjes en tonijnfilet

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleeskebabs Grieks

Ingrediënten:
champignon, citroensap, droge witte wijn, gedroogde oregano, kerstomaat, knoflook, lamsbout, laurierblad, olijfolie, paprika, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Griekse marinade

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, gedroogde oregano, knoflook, laurierblad, olijfolie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Aubergineschotel - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, boter, broodkruim, droge witte wijn, eierdooier, griekse kefalotiri, knoflook, lamsgehakt, meel, melk, nootmuskaat, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kweepeer met walnoot - kythoni sto fournou

Ingrediënten:
boter, clotted cream, dikke yoghurt, gemalen kaneel, granaatappelsap, kaymak, kweepeer, suiker en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kaastaart met munt - flaounes kypriotikes

Ingrediënten:
anijslikeur, bloem, droge gist, ei, gemalen kaneel, pernod, reuzel, ricotta, roomkaas, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / kaas
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Tomaat, komkommer en feta salade - horiatiki salata

Ingrediënten:
feta, gedroogde oregano, groene paprika, kalamata olijf, knoflook, komkommer, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, spaanse ui, tomaat, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Avgolemono

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, ei, eierdooier en stoofvocht

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gebakkan kaas - saganáki

Ingrediënten:
citroen, olijfolie en schapenkaas

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / meel / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinazie en fetataart met filokorst (Spanikopita)

Ingrediënten:
boter, feta, filodeeg, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Auberginepuree - melitzanosaláta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, ui, verse peterselie, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Viskuitpastei - taramosaláta

Ingrediënten:
brood, citroensap, karperkuit, olijfolie, ui, verse peterselie en zalmkaviaar

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Griekse salade

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, feta, kerstomaat, knoflook, peper, perzische komkommer, rode ui, rodewijnazijn, sjalot, zout, zwarte olijf en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gebakken groenten - briámi

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, groene bonen, groene paprika, knoflook, olijfolie, oregano, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse omelet

Ingrediënten:
ei, feta, paprika, olijfolie, oregano, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vissoep - kakaviá

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, tomaat, ui, verse bladselderij, verse dille, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
soep/bouillon / vis