Brits

Zoek naar Brits in uw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch / lunch uit Te gast bij Jamie:

Ouwejongensomelet - gebakken brood - plakjes champignon

Ingrediënten:
cheddar, ei, gerookt dooregen spek, goudse kaas, olijfolie, peper, weidechampignons, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch / lunch uit Te gast bij Jamie:

Aardappelscones - roereieren - gerookte zalm

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, boter, citroen, ei, extra vierge olijfolie, gerookte zalm, kruimige aardappel, olijfolie, peper, waterkers en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch uit Te gast bij Jamie:

Ontbijt-crumpies

Ingrediënten:
gist, harde bloem, natriumbicarbonaat, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Wildpastei voor kerst uit Yorkshire - Yorkshire Christmas pie

Ingrediënten:
bloem, borst van haantje, boter, ei, eigeel, fazantenborst, gehakt, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gerookt spek, hazenrugfilet, kippenborst, kwartelborst, madeira, nootmuskaat, patentbloem, patrijzenborst, reuzel, sherry, verse peterselie, verse tijm, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / wild en gevogelte / pastei / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Basisrecept uit Brits bakboek:

Hot water crust pastry

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eigeel, melk, patentbloem, reuzel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Cumberlandsaus

Ingrediënten:
aalbesgelei, cayennepeper, citroenschil, mosterdmeel, sinaasappelsap, sinaasappelschil en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Broodsaus

Ingrediënten:
boter, engels mosterdpoeder, foelie, kruidnagel, laurierblad, melk, peper, slagroom, ui, witbrood, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Vanillecustardsaus

Ingrediënten:
eidooier, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Lammkeule gekocht, mit Knoblauchsauce - Gekookte lamsbout met knoflooksaus

Ingrediënten:
knoflook, knoflooksaus, lamsbout, rozemarijn, tijm en zwarte peper

Keuken:
Brits
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Vulling van wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, honingzwam, kastanjeboleet, keizeramaniet, knoflook, oesterzwam, paarse schijnridderzwam, sjalot, tijm, trompets de mort, ui, voorjaarspronkridder, weidechampignons, wit brood zonder korst, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Roast Chicken stuffed with Forest Mushrooms - Geroosterde kip gevuld met bospaddenstoelen

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, gele stekelzwam, kastanjechampignons, kip, kippenbouillon, oesterzwammen, oranje-groene melkzwam, peterselie, sjalot, wijnazijn, wortel, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Beef Wellington enriched with Mushrooms - Beef Wellington met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, ossenhaas, paddenstoelenpaté, peterseliepannenkoekjes, plantaardige olie en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Peterseliepannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, peterselie en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Haricot beans in spiced pumpkin sauce - Witte bonen met pikante pompoensaus

Ingrediënten:
bonenkruid, knoflook, pompoen, tomatenpuree, ui en witte bonen

Keuken:
Brits
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Home-Baked Chantarelle Croissants - Huisgemaakte cantharellencroissants

Ingrediënten:
boter, cantharel, croissantdeeg uit blik, ei, madeira, medium sherry, volle room, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Recept uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Griesmeel-flammeri

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ei, griesmeel, magere kwark, melk, pudding, suiker en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Chocolade-flammeri

Ingrediënten:
amandelschaafsel, cacao, gekookte peren, kaneel, melk, vanillesuiker en zetmeel

Keuken:
Brits
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Toad-in-the-hole voor Rhys & Katie Pendergast

Ingrediënten:
bloem, boter, cider, cumberlandworstjes, ei, halfvolle melk, handappels, honing, olijfolie, peper, rozemarijn, runderbouillon, ui, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Zure cranberry-bakewell - sinaasappel & citroen-sorbetsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, cranberry's, ei, fijne tafelsuiker, hazelnoten, melk, poedersuiker, sinaasappel en walnoten

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Zomerse vlierbloesempudding een superdessert voor Tom, Alice & Thibault Aedy

Ingrediënten:
aardbeien, bramen, citroen, dikke room, frambozen, laurier, olijfolie, perzik, roomijs, sinaasappel, suiker, vanillestokje, vlierbloesemsiroop, witbrood, zwartebessengelei en zwartebessenjam

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

Geschroeide pepersteak - wilde paddenstoelen - waterkers

Ingrediënten:
boter, citroen, engelse mosterd, entrecote, paddestoel, knoflook, kookroom, olijfolie, peper, port, ribeye, tijm, waterkers en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Boeuf Wellington

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, champignons, eidooier, farce fine, kruidenflensje, madeirasaus, olijfolie, ossenhaas, pasteideeg, peper, sjalot en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bijgerecht uit De Smaakbijbel:

Pestoscones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, melk, pesto en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rabarber-fool

Ingrediënten:
bourbonvanillesuiker, citroenrasp, rabarber, slagroom, suiker en vanille-extract

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch