Brits

Zoek naar Brits in uw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Cranberry-sinaasappelsoep

Ingrediënten:
cranberry, crème fraîche, sinaasappel, slagroom, suiker en yoghurt

Keuken:
Brits
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Chocoladebombe

Ingrediënten:
frambozenjam, gesuikerde mandarijntjes, kersen uit blik, mandarijnen, panettone, pistachenoten, pure chocolade, vanilleroomijs en zoete sherry

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Pepperpot-appeltaart

Ingrediënten:
boter, cider, dikke room, ei, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, handappel, kaneel, melasse, natriumbicarbonaat, sinaasappel, slagroom, suiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Rabarber-sinaasappelsoep

Ingrediënten:
crème fraîche, rabarber, sinaasappel, slagroom, suiker en yoghurt

Keuken:
Brits
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Wonderschone Welsh cakes met zomerse vruchtjes & vanilleroom

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, koekkruiden, melk, rozijnen, slagroom, suiker, vanillepasta, verse vruchtjes, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Walnoot-bananenbrood - chocolade-sinaasappelboter

Ingrediënten:
bakpoeder, banaan, bloem, boter, donkere basterdsuiker, ei, kaneel, kookchocolade, natriumbicarbonaat, olijfolie, poedersuiker, sinaasappel, walnoten en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lincolnshire poacher's pot

Ingrediënten:
kruiden, knoflook, lincolnshire poacher, paprika, peper, pruimtomaat uit blik, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Brits
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Worsestersaus zonder ansjovis

Ingrediënten:
bruine suiker, chilivlokken, chinese zwarte azijn, ingemaakte abrikozen, kombu, kruidnagels, melassestroop, peperkorrel, sojasaus, tamarindepasta, zeewier en zoethout

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Tomatensaus met gember

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, gemberpoeder, knoflook, tomaten en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Engelse rosbief

Ingrediënten:
mosterd, peper, plantaardig vet, prei, rosbief, selderijknol, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
broodbeleg / rundvlees

Diner / voorgerecht van De onweerstaanbare aardappel:

zoete aardappelsoep met fourme d'ambert en chipotles

Ingrediënten:
chipotlepeper

Keuken:
Brits
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Engelse toastboter

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, groene kruiden, knoflookpoeder, nootmuskaat, piment, sjalot en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Potted shrimps

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, foelie, hollandse garnalen, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Worstjes met aardappelpuree, uienjus en gestolde boter

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, foelie, gemberpoeder, boter, golden syrup, nootmuskaat, paneermeel, uienjus, varkensdarmnet, varkensgehakt, varkensrugspek, witbrood, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
groente / worst / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Uienjus

Ingrediënten:
olijfolie, salie, sherryazijn, steranijs, ui, varkensbout, varkensschouder en varkensvel

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Veal Stew with Mushrooms-Kalfsstoof met paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignons, kalfsschouder, knoflook, olijfolie, peterselie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sjalot, tomaten, tomatenpuree, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
kalfsvlees / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Old English Steak and Mushroom Pudding - Oud-Engelse vlees- en paddenstoelenpudding

Ingrediënten:
bloem, cantharellen, eekhoorntjesbrood, geschubde inktzwam, halslappen, korstdeeg, morieljes, oesterzwam, oranje berkenboleet, oranje-groene melkzwam, paarse schijnridderzwam, runderbouillon, trompets de mort, ui, voorjaarspronkridder, weidechampignons, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
hartige taart / paddenstoelen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Banbury cakes

Ingrediënten:
appelmoes, bloem, boter, cakekruim, eigeel, fijne witte suiker, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, krenten, melk, nootmuskaat, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Paris buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eigeel, fijne suiker, greinsuiker, karnemelk, krenten en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Welsh rabbit

Ingrediënten:
ale, chesterkaas, roerei en toast

Keuken:
Brits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Warme lamssalade

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, dragon, griekse yoghurt, kervel, komkommer, lamsbovenbil, rode bataviasla, saffloerolie, suiker, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
salade / lamsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Crème Anglaise

Ingrediënten:
eidooier, melk, suiker en vanillepeul

Keuken:
Brits
Soort:
saus
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Scherpe mosterdgroente - hot mustard pickle

Ingrediënten:
bloemkool, boter, geelwortel, gele ui, groene tomaat, kappertje, komkommer, meel, mosterdpoeder, moutazijn, selderijzaad, suiker, witte ui en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
inmaak / vegetarisch / pickles
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Mung beans with capers and lemon - Mungbonen met kappertjes en citroensap

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, kappertjes, knoflook, mungbonen, olijfolie, peterselie, ui en water

Keuken:
Brits
Soort:
peulvruchten / vegetarisch