Brits

Zoek naar Brits in uw eigen kookboeken

Brits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

simnel cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, eieren, eiwit, boter, kaneelpoeder, marsepein, melk, poedersuiker, rozijnen, kardemom, nootmuskaat, vruchten en bakpoeder

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hot cross buns

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, eieren, poedersuiker, suiker, boter, gedroogd fruit, gemberpoeder, gist, melk, nootmuskaat, rozijnen, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, kaneel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Burnt cream - Crème karamel

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kaneelstokje, koffieroom, room en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Eccles cakes

Ingrediënten:
boter, korstdeeg, krenten, nootmuskaat, oranjesnippers, piment, rozijnen en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sussex pond pudding

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine suiker, citroen, melk, niervet en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Brits
Soort:
pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Brandy snaps

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, cognac, gemberpoeder, koek, lichte stroop en room

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Brandy butter - Cognacboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Trifle met abrikozen

Ingrediënten:
abrikoos, cake, cream sherry, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillevla

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Steak, kidney and oysterpudding - Steak, niertjes en oesterpudding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, broodkruim, champignons, kalfslever, mosselen, niervet, oesters, ossenlever, peper, rode wijn, runderbouillon, runderlappen, ui, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Yorkshire pudding - Hartige Pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, druipvet van geroosterd vlees, ei, melk en zout

Keuken:
Brits
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bread & butterpudding met banaan

Ingrediënten:
bananen, boter, citroensap, gemberpoeder, melk, suiker en witbrood

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gooseberry fool - Kruisbespudding

Ingrediënten:
aardbeien, boter, frambozen, gedroogde abrikozen, koffieroom, onrijpe kruisbes, room en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
pudding
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Shortbread

Ingrediënten:
bloem, boter, rijstebloem en vruchtsuiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Mince meat -Pasteivulling

Ingrediënten:
appel, citroensap, citroenzest, cognac, dikke lende, donkerbruine basterdsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, krenten, niervet, nootmuskaat, rozijnen en sukade

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Minitrifles met vers fruit

Ingrediënten:
abrikozenjam, bladgelatine, cake, fruitsalade, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Brits
Soort:
fruit
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / nagerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Broodpudding van croissants

Ingrediënten:
bosbessen, bramen, eieren, frambozen, kirsch, kristalsuiker, melk, poedersuiker, roombotercroissants en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Ontbijt uit Twaalf maanden lekker eten:

Grapefruitmarmelade

Ingrediënten:
roze grapefruit en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei / inmaak / broodbeleg
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Lunch uit Het literaire eetboek:

Len Deighton's calorie-arme lunch

Ingrediënten:
appel, azijn, ei, magere melk, nootmuskaat, olie, peper, rundergehakt, runderlever, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Prawn and Mushroom Kebabs - Kebabs met garnaal en paddenstoelen

Ingrediënten:
cantharellen, cayennepeper, garnalen, kerstomaat, langkorrelrijst, olijfolie, oranje-groene melkzwam, paddenstoel, selderijzout, shii-take, venkel, wilde rijst en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amandelcustardsaus

Ingrediënten:
amandel, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Highlandmosselen - sappig - romig - rokerig - prei - whisky

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, gerookte schelvis, mosselen, olijfolie, peterselie, prei, slagroom, whisky en zuurdesembrood

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Legendarische 'cloothie'-pudding

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, clementine, ei, gedroogde vruchtjes, gemberpoeder, granny smith, kaneel, koekkruiden, olijfolie, suikerstroop, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Beef Wellington enriched with Mushrooms - Beef Wellington met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, ossenhaas, paddenstoelenpaté, peterseliepannenkoekjes, plantaardige olie en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
rundvlees / paddenstoelen
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rabarber-fool

Ingrediënten:
bourbonvanillesuiker, citroenrasp, rabarber, slagroom, suiker en vanille-extract

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bij de koffie uit Brits bakboek:

Hot cross buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijn zeezout, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gist, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, patentbloem, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen