Japans

Zoek naar Japans in uw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde of gegrilde tofoe

Ingrediënten:
glucosestroop, mirin, sojasaus, tofu en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelkroketjes Japanse stijl

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, citroensap, dashi-dipsaus, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, lente-ui, maïsolie, melk, panko, ponzusaus, sojasaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met ponzusaus

Ingrediënten:
frituurolie, groente, ponzusaus en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met knoflook

Ingrediënten:
hatcho miso, knoflook, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Nori chips

Ingrediënten:
donkere sesamolie, nori en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met mayonaise met wasabi

Ingrediënten:
frituurolie, groente, wasabimayonaise en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstballetjes

Ingrediënten:
daikon, komkommer, norivel, rondkorrelrijst, sojasaus, umeboshi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met miso-wortelsaus met gember

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, miso-wortelsaus met gember en olijfolie

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Roergebakken groenten en reepjes lamsvlees

Ingrediënten:
droge sherry, gember, komkommer, magere lamslende, maïzena, mini-maïskolven uit blik, zoutarme sojasaus, peultjes, rode paprika, saffloerolie, sake, shoyu en ui

Keuken:
Japans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Sushirol met groenten

Ingrediënten:
avocado, japanse ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, mirin, nori, paprika, rijstazijn, sesamzaad, sushirijst, wasabipasta en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met sesamzaad

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, sesamzaad, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met nori

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, nori, suiker, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Feestelijk tafelen:

Rijstpapierrolletjes met pittige sojadip

Ingrediënten:
daikon, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, limoenschil, mosterdkers, peultjes, rijstpapier, suiker, sushiazijn, tonijn, versgemalen zwarte peper, vers gemberwortel, wortel, zoete chilisaus, zoete sojasaus, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
feestdagen
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Wild-zwijnsrugfilet met eekhoorntjesbrood, stamppot van prei, en rode wijn-Tonkatsusaus

Ingrediënten:
aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kalfsfond, prei, rode port, rode wijn, tonkatsusaus, wild en wild-zwijnsrugfilet

Keuken:
Japans
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Sabayon van pruimenwijn met perzik en amandelroomijs

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, eidooier, fijne kristalsuiker, japanse pruimenwijn, melk, perzik, room, steranijs, vanillestokje en witte wijn

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Lycheesalade met hangop en slagroom, Chinees 5-kruidenpoeder en citroenmelisse

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, citroenhoning, citroenmelisse, lychees, slagroom en volle yoghurt

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Citrus-ponzu

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, citroensap, grapefruitsap, honing, kombu, limoensap, mirin, pomelosap, sinaasappelsap, yuzu-sap en zeewier

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Japans beslag - Tempura

Ingrediënten:
bloem, eidooier, ijswater en rijstmeel

Keuken:
Japans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met mosterdzaad

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, mirin, suiker, udonnoedels, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Zoetzure sojasaus

Ingrediënten:
ketchup, piment d'espelette, sojasaus en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yakiniku gegrild rundvlees

Ingrediënten:
wagyu

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Bijgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Okazu bijgerechten

Ingrediënten:
bosui, edamamebonen, gochugaru, goma tare, japanse sojasaus, kristalsuiker, kropsla, rijstazijn, sesamdressing, sesamolie, sesamzaad, shichimi tōgarashi, taugé en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse stijl rijstsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine kortkorrelrijst, gele paprika, lente-ui, miso-dipsaus, nori, rode paprika, stevige tofu, wit sesamzaad, witte kortkorrelrijst, wortel, zout, zwarte peper en zwart sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch