Japans

Zoek naar Japans in uw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Ikayaki gegrilde vis

Ingrediënten:
bonitovlokken, katsuobushi, kewpie-mayonaise, octopustentakels, olijfolie, pulpo, sesamzaad en srirachasaus

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Yakiyasai gegrilde groente

Ingrediënten:
aubergine, avocado, boter, enoki, gedroogd zeewier, gemberwortel, honing, japanse sojasaus, knoflook, maiskolven, mirin, miso, nori, oosterse paddestoelen, ponzusaus, sesamzaad, shichimi tōgarashi en zoete aardappel

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Bijgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gewürzte Reisbällchen (Onigiri) mit Shiitake Pilzen / Gekruide rijstballetjes met shiitake paddenstoelen

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / paddenstoelen
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindertatar mit Lotuswortel - Rundertartaar met lotuswortel

Keuken:
Japans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

1

Keuken:
Japans
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bespaar met Jamie:

Okonomiyaki (hemelse Japanse pannenkoekjes)

Ingrediënten:
bloem, chinese kool, ei, hete chilisaus, magere yoghurt, mayonaise, olijfolie, radijs, savooiekool, sojasaus, tomatenketchup, ui en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Inari-zushi

Ingrediënten:
abura-age, bieslook, japanse sojasaus, mirin, rijstazijn, rondkorrelrijst, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dashi - Japanse bouillon

Ingrediënten:
katsuobushi en kombu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Japanse rijstschotel

Ingrediënten:
abura-age, asperges, bamboescheuten, bosuitjes, dashi, gedroogde shii-takes, gember, japanse rijst, kipfilet, saké, sojasaus, suiker, wortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Udon (Japanse mie)

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, dashi, ei, kipfilet, mirin, shiitake, sojasaus, udonnoedels en zout

Keuken:
Japans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Grote sushirollen futomaki

Ingrediënten:
eieren, gedroogde pompoen, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, mirin, nori-zeewier, shiitake, spinazie, tijgergarnalen, wortel en zoete sherry

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Eiersstich mit Meeresfrüchten (Chawanmushi) - Eierstich met zeevruchten

Keuken:
Japans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Misoshiru - Sojabonensoep

Ingrediënten:
champignons, dashi, mosselen, rode miso, tofu, varkensgehakt en visfilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Teriyaki - Vis of vlees in zoete soja

Ingrediënten:
gember, mirin, olie, rundvlees, shoyu, teriyaki-glazuur, tonijn en zalm

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sukiyaki - Gebakken vlees

Ingrediënten:
champignons, chinese kool, dashi, ei, lente-ui, mager rundvlees, rundvet, shiratakinoedels, shoyu, suiker en tofu

Keuken:
Japans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Shioyaki - Zwemmende forel

Ingrediënten:
beni shoga, citroen, forel en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Daikonpuree

Ingrediënten:
daikon, donkere sesamolie, kookvocht van daikon, nori-shake en sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sojabonen met morieljes en asperges

Ingrediënten:
asperges, droge witte wijn, edamamebonen, honing, kombu dashi, morielje, olijfolie, room, sojabonen, winterwortel en zwarte sojabonen

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tempuradipsaus

Ingrediënten:
dashi, japanse sojasaus en mirin

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Somen-salade

Ingrediënten:
bosui, dashi, ei, gember, ijsblokjes, japanse rijstmie, komkommer, mirin, olie, ongepelde grote garnalen, sojasaus en water

Keuken:
Japans
Soort:
noedels / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Zalm teriyaki

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, droge witte wijn, gemberwortel, poedersuiker, rettich, rijstwijn, roze levensmiddelenkleurstof, waterkers, zalmfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Omelet-buideltjes-sushi fukusa-zushi

Ingrediënten:
ansjovis, eieren, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, maïzena, mitzuna, sesamzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Dashi-Brühe - Dashi-bouillon

Keuken:
Japans
Soort:
bouillon / vis