Japans

Zoek naar Japans in uw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi oshizushi (geperste sushi)

Ingrediënten:
gerookte makreel, gerookte palingfilet, gerookte zalm, japanse ingelegde gember, paars shisopoeder, sushirijst en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi maki (Gevulde sushirijst in nori)

Ingrediënten:
avocado, gezouten haring, ingelegde japanse gember, komkommer, krabvlees, norivellen, sushirijst, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Basisrecept uit A little bite of Beddington:

Sushirijst

Ingrediënten:
rijstazijn, suiker, sushirijst, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushibonbons

Ingrediënten:
avocado, gemarineerde makreel, gerookte zalm, rode biet, sishoscheuten, sushirijst en tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Mosselen met zeewier en wasabidressing

Ingrediënten:
gedroogd zeewier, jumbo mosselen, sesamolie, sojasaus en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met stemgember

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, stemgember, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Futo-Maki-Sushi

Ingrediënten:
avocado, norivellen, sushirijst, tofu, vis en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Nigiri-Sushi

Ingrediënten:
ingelegde gember, sojasaus, sushirijst, tonijn en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Japanse aubergines met gember en sojasaus

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, gember, lente-ui, sesamzaad, sojasaus, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / lunch / buffet uit Wrap 'n roll:

Aziatische paddenstoelenburgers

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, cashewnoten, chinese bieslook, knoflook, miso, portobello, rode paprika en sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige dulse en daikonsalade

Ingrediënten:
arachideolie, daikon, dulse roodwier, jalapeñopeper, limoen, olijfolie, serrano chilipeper, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige miso-sojadipsaus

Ingrediënten:
honing, mirin, misopasta, rijstazijn, sake, sojasaus, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met sojasaus en rijstazijn

Ingrediënten:
frituurolie, groente, rijstazijn, sojasaus en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met zeewier

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, gemberwortel, groentebouillon, hijiki, kombu dashi, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, sojasaus, tuinboon, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Omgekeerde rolletjes

Ingrediënten:
komkommer, norivellen, omelet, sushirijst, takuan en wit sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Japanische Miso-Suppe mit Soba-Nudeln / Japanse miso-soep met soba noedels

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rauwe vis op z'n Japans (Sashimi)

Ingrediënten:
goudbrasem, japanse sojasaus, komkommer, poon, rammenas, tarbot, tong, wakame zeewier, wasabi, wortel en zalm

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Eenpansgerecht van kleine haantjes, ui, knoflook, gekonfijte aubergine, grote garnalen en mosseltjes

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, garnaal, gekonfijte japanse berggroenten, gevogeltefond, haan, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, mosseltjes, nootmuskaat, olijfolie, jonge prei, sojasaus en ui

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kleine crêpes met Japanse groene-theepoederboter en een jus van sinaasappelsap en passievruchten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, basterdsuiker, bloem, boter, citroensap, ei, matcha, melk, passievruchten, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, vanille, vanillemerg, zoete rijstwijn en zout

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Kleine bitterkoekjes gevuld met groene-thee-citroencrème en gedoopt in chocolade

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, chocolade, citroensap, eiwit, fijne kristalsuiker, glucose, kristalsuiker, matcha en poedersuiker

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

'Lasagna' van parelhoenfilet, koolrabi en shii-take, met port-sojasaus

Ingrediënten:
boter, kippenfond, knoflook, koolrabi, olie, parelhoenfilet, rode port, shii-take, slagroom en sojasaus

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Japanse roomtruffel

Ingrediënten:
boter, japanse pruimenwijn, matcha, poedersuiker, room, vanillemerg en witte chocolade

Keuken:
Japans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Witlofpuntje met een salade van kreeft, crème fraîche en gesnipperd zeewier

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, koriander, kreeftenstaart, mayonaise, witlof, zeewier en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Gevulde kleine eitjes met roerei, paling en kaviaar

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, henneneitjes, kaviaar, palingfilet en room

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren