Japans

Zoek naar Japans in uw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Slarolletjes

Ingrediënten:
citroensap, gerookte schelvis, gerookte vis, gerookte zalm, gezuurde rijst, ijsbergsla, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, kapper-appeltjes, kappertjes, kropsla, laurierblad, lollo rosso slabladeren en viskuit

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Bijgerecht uit Simpel Sushi:

Ingemaakte gember

Ingrediënten:
gember, japanse rijstazijn en suiker

Keuken:
Japans
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

1

Keuken:
Japans
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Oester

Ingrediënten:
gelatine, oesternat, oesters, sakeazijn en sambal

Keuken:
Japans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met misopasta en lente-ui

Ingrediënten:
aardappel, boter, donkere sesamolie, lente-ui, melk, misopasta en olijfolie

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Vinaigrette

Ingrediënten:
bonitovlokken, dashiazijn, druivenpitolie, olie van gedroogde gambakoppen, japanse peperplant, shisoblad, watermeloensap en xanthaangom

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Tataki snel gegrilde sashimi

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, kewpie-mayonaise, ponzu, rundvlees, sesamblad, sesamolie, sesamzaad, shiso, tataki-saus, tonijn, vis en vlees

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Teriyaki teriyakisaus

Ingrediënten:
bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, kippendij, knoflook, maïzena, mirin, ruwe rietsuiker, sesamzaad, teriyakisaus en visfilet

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep met zeegroente

Ingrediënten:
dashi, druivenpitolie, ei, gember, groentebouillon, lente-ui, maïsolie, nori, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met gember

Ingrediënten:
gember, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Bouillon met visballetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, gemberpoeder, gemberwortel, japanse sojasaus, kabeljauwfilet, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Udon (Japanse mie)

Ingrediënten:
bamboescheuten, bosui, dashi, ei, kipfilet, mirin, shiitake, sojasaus, udonnoedels en zout

Keuken:
Japans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse bonensla met gekookte groente

Ingrediënten:
adzukibonen, andijvie, boerenkool, citroensap, druivenpitolie, edamamebonen, kool, maïsolie, nori, rijstwijnazijn, rode ui, sjalot, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Japanse rijstschotel

Ingrediënten:
abura-age, asperges, bamboescheuten, bosuitjes, dashi, gedroogde shii-takes, gember, japanse rijst, kipfilet, saké, sojasaus, suiker, wortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Snack of tussendoortje uit Yakitori & Korean BBQ:

Motoyaki gegrilde oesters

Ingrediënten:
bosui, boter, chilipoeder, citroen, enoki, gele ui, kewpie-mayonaise, miso, oesters, shichimi tōgarashi en shiitake

Keuken:
Japans
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Jingisukan

Ingrediënten:
aziatische paddestoelen, bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, knoflook, lamsentrecote, lamskotelet, lamsschouder, lamsvlees, mirin, peer, rijst, taugé, yakitori-saus en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met lente-ui en gefermenteerde zwarte boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lente ui, sesamzaad, shaoxingwijn, sherry en sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yakizakana

Ingrediënten:
bosui, dashi, forel, japanse sojasaus, kabeljauw, makreel, miso, ponzu, wakame, zalm en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Snack of tussendoortje uit Yakitori & Korean BBQ:

Otsumami barsnacks

Ingrediënten:
atarime, eihire, gedroogde inktvis, gedroogde rog, gemengde gedroogde vis en kewpie-mayonaise

Keuken:
Japans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Japanse dipsaus

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, medium sherry, mierikswortel, rijstazijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Japanse noedelsoep

Ingrediënten:
eiermie, garnalen, japanse sojasaus, medium dry sherry, peper, prei, rijstwijn, shiitake, tahoe, udon noodles, verse bieslook, visfond en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dashi - Japanse bouillon

Ingrediënten:
katsuobushi en kombu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tempura - Gebakken vis met groenten in deeg met dipsaus

Ingrediënten:
aubergine, champignons, daikon, garnaal, gedroogde japanse paddestoelen, groene paprika, inktvis, olie, peterselie, tempuradeeg, tempuradipsaus, tongfilet en zoete aardappel

Keuken:
Japans
Soort:
groente / vis