Japans

Zoek naar Japans in uw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Oktopus-Sepia-Salat mit Alge und Rettich / Octopus-inktvis salade met algen en rettich

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Udon-Nudelsuppe mit Huhn und Soja-Ei / Udonnoedelsoep met kip en soja-ei

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / eieren, kaas en zuivel / gevogelte
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Lachs-Teriyaki mit Frühlingszwiebeln - Zalmyakatori met lenteui

Keuken:
Japans
Soort:
saus / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstballetjes met sesam

Ingrediënten:
daikon, komkommer, norivel, rondkorrelige rijst, sesamzaad, sojasaus, umeboshi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse rijst met tomaten en gefermenteerde zwarte boontjes

Ingrediënten:
gefermenteerde zwarte bonen, hijiki, kombu, kombu dashi, rondkorrelrijst, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, tomaten, tomaten uit blik en wakame

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gyoza, traditionell, mit Soja-Chili-Dip / Traditionele Gyoza met soja-chilidip

Ingrediënten:
schaal- en schelpdieren

Keuken:
Japans
Soort:
saus / deegwaren / noedels
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gyoza-teig - Gyozadeeg

Keuken:
Japans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep met paddenstoelen

Ingrediënten:
gedroogde shiitake, hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso, shiitake en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / nagerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Castella-Kuchen mit Honig - Castellakoek met honing

Keuken:
Japans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met radijs of daikon

Ingrediënten:
cayennepeper, daikon, donkere sojaolie, lente-ui, radijs, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met komkommer

Ingrediënten:
cayennepeper, donkere sojaolie, komkommer, lente-ui, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Diner / hoofdgerecht uit Stomen:

Stomen mandjes vol smaak

Ingrediënten:
courgette, gember, romanesco, sperziebonen en zalmfilet

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindfleischtopf (Nikujaga) - Runderstoof

Keuken:
Japans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Hänchensalat Yuzu mit sesamdressing und gerösteter Hänchenhaut - Kipsalade yuzu met sesamdressing en geroosterde kippenhuid

Keuken:
Japans
Soort:
salade / saus / gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Zomerslank met Sonja:

Sushi

Ingrediënten:
cocktailgarnalen, japanse sojasaus, norivel, rijstazijn, rosbief, sushirijst, tuinkers, wasabi, zoetstof en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zelfgemaakte tofoe

Ingrediënten:
calciumchloride, calciumsulfaat, citroensap, epsomzout, inmaakazijn, limoensap, magnesiumsulfaat, nigari-korrels (stremsel voor tofu), sojamelk en water

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Miso-Auberginen mit Sesam und Frühlingszwiebeln - Miso-aubergine met sesam en lenteui

Keuken:
Japans
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroosterde of gegrilde seitan

Ingrediënten:
neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Arame bruinwieren en glasnoedelsalade met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
arame bruinwier, chilipeper, gefermenteerde zwarte bonen, glasmie, koriander, lente-ui, sojavinaigrette en walnoten

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Arame en glasmie met ponzu-dipsaus

Ingrediënten:
arame bruinwier, glasmie, lente-ui, ponzusaus en walnoten

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met nashipeer of grannu smithappel

Ingrediënten:
cayennepeper, donkere sojaolie, granny smith appel, lente-ui, nashipeer, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met tomaat

Ingrediënten:
cayennepeper, donkere sojaolie, lente-ui, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, tomaat, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige zeewiersalade met noten

Ingrediënten:
amandel, cashewnoten, cayennepeper, donkere sojaolie, lente-ui, pecannoten, rijstwijn, rode ui, sesamzaad, sjalot, sojasaus, suiker, walnoten, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Bohnensalat mit Tofu und Sesam - Bonensalade met tofu en sesam

Keuken:
Japans
Soort:
salade / soja