94 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bruine basterdsuikercitroengrascitroensapketjap maniskokosmelkkurkumaoliepepersalamblaadjessambal oeleksantensjalottrassiuiwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Tom Yum Broth

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenfond, gember, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, sjalot, tamarindepasta, trassi en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Rendang

Ingrediënten:
gemberpoeder, djeroek poeroet, gemberpoeder, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laospoeder, limoenschil, magere runderlappen, olie, salamblad, sambal oelek, serehpoeder, serehstengel, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenmengsel voor zuurkool dengdeng agee

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laoswortel, salamblaadjes en tamarinde

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kokosmelk, komijnzaadjes, korianderzaadjes, laos, palmsuiker, rode pepers, runderstoofvlees, steranijs, knoflook, uien en zonnebloemolie

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Rendang daging - Maleis rundvlees met kokos

Ingrediënten:
asam gelugur, biefstuk, citroengras, dikke kokosmelk, galangal, gedroogde pepers, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerisik, knoflook, kruidnagel, limoenblad, olie, sjalot, steranijs, suiker, tamarindepulp en turmeriekblad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren - rendang telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, sambal oelek, sereh, serehpoeder, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Serundeng

Ingrediënten:
citroengras, geelwortel, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosolie, kokosrasp, korianderzaad, laoswortel, salamblad, sjalot, tamarinde en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Haal meer recepten op...