555 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercitroencitroensapdilleeikaneelknoflookkorianderzaadkruidenmuntolieolijfoliepaprikapoederspecerijensuikertijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Platte vogels

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gember, knoflook, koriander, korianderzaad, lente-ui, limoen, maldonzout, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Shoua (Marokkaanse kebab)

Ingrediënten:
chilipoeder, chilivlokken, komijn, koriander, lamsvlees, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gadra's aardappeltagine

Ingrediënten:
gele marokkaanse aardappel, gemberpoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, peterselie, ui, vleestomaat, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Avondmaal uit Smokey goodness:

Chili con bbq

Ingrediënten:
avocado, bruine basterdsuiker, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, demi glace, gemalen komijn, groene jalapeñopeper, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, nachochips, olijfolie, peterselie, pulled beef, pulled pork, pure chocolade, tabasco chipotle, tomaat, tomatenpuree, tomatensap, witte ui, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kalkoengehaktballetjes met maïs en geroosterde-paprikasaus

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, ei, gemalen komijnzaad, kalkoengehakt, knoflook, koriander, maïskorrels, milde chilipeper, olijfolie, peterselie, rode paprika, witbrood, wittewijnazijn, zoete chilisaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Libanese moussaka

Ingrediënten:
baby-aubergines, granaatappelsiroop, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, piment, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Geroosterde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemberpoeder, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peper, peterselie, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Paarse aardappelsoep, vegetarisch

Ingrediënten:
groentebouillon, koriander, lente-ui, olijfolie, paarse aardappel, peper, peterselie, prei, slagroom en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch uit Het insectenkookboek:

Couscoussalade

Ingrediënten:
buffalo's, cayennepeper, citroen, couscous, gedroogde abrikozen, gele paprika, gembersiroop, kerstomaat, komkommer, koriander, lente ui, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, ras el hanout, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / insecten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hilbeh uit Calcutta

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, gemalen fenegriekzaad, gember, groene chilipeper, koriander, peper en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenpuree

Ingrediënten:
basilcum, dille, kervel, koriander, olijfolie, peper, peterselie, pimpernel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / bindmiddelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, boter, koriander, kruimige aardappel, melk, munt, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiersalade met verse kruiden

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dille, ei, kervel, koriander, mayonaise, munt, peterselie, veganaise, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / diner uit De dikke vegetariër:

Huevos Rancheros (Boerderij-eieren)

Ingrediënten:
bonen, cheddar, druivenpitolie, ei, tomatillosalsa, koriander, maïsolie, maïstortilla, monterey jack kaas, peterselie, queso fresco, salsa roja, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Sesamfalafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, neutrale olie, peper, sesamzaad, tahin, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...