507 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroensapeigroentegroentebouillonkippenbouillonlaurierlaurierbladolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirode wijnrozemarijntijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Pastasalade met gorgonzola

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, droge witte wijn, fusilli, gerookte kip, gorgonzola, kappertjes, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, pomodoritomaat, ui, zongedroogde tomaat en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, brandy, cognac, karkas van kreeft, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Mediterrane vispot

Ingrediënten:
chilivlokken, garnalen, gehakt, heilbot, wortel, laurierbladeren, olijfolie, paprika's, saffraan, sjalot, bleekselderij, suiker, knoflook, tomaten, tomatenpuree, tong, ui, venkelknol, basilicum, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Maak-je-groentela-leeg-soep

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bleekselderij, broccoli, doperwten, groentebouillon, knoflook, kruimige aardappel, olijfolie, pastis, prei, rucola, ui, venkel, water en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

Zelfgemaakte tomatenketchup

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bruine suiker, gember, kerstomaat, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, rood spaans pepertje, tomaten, tomaten uit blik, venkelknol, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis bij Jamie:

Eenvoudige, thuis gekookte boontjes

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, extra vierge olijfolie, gedroogde bonen, kerstomaat, knoflook, laurier, peper, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, zout en zuurdesembrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Uien en aardappelen met balsamico uit de oven en varkensrollade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, gemalen venkelzaad, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, rode ui, rozemarijn, varkensrollade, vastkokende aardappelen, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Konijn cacciatore

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, knoflook, konijn, peper, rozemarijn, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijn, wortel, zout, zoutflakes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Polpo:

Garnalenrisotto met monniksbaard

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge-olijfolie, garnalen, gedroogde chiliflakes, knoflook, monniksbaard, risottorijst, tomatenpuree, ui, vermout, visbouillon, witte wijn, zeekraal, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Gesmoorde rundewang

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, groene olijven, jeneverbes, kalfswang, kerstomaat, knoflook, laurier, peper, polenta, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaat in blik, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / buffet / bijgerecht uit Polpo:

Warme octopussalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, chiliflakes, citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, octopus, peterseliesteeltjes, selderijstelen, ui, venkel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Polpo:

Burrata met linzen & basilicumolie

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, burrata, extra vierge-olijfolie, knoflook, le puylinzen, mosterddressing, tijm, ui, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Cotechino, linzen & mostarda

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, cotechino, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, knoflook, le puylinzen, mosterdfruit, tijm, ui, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, kappertjes, knoflook, kristalsuiker, rode ui, rodewijnazijn, tomaat, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Broodsoep met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, brood, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Viscouscous

Ingrediënten:
bleekselderij, couscous, knoflook, olijfolie, peper, bladpeterselie, rode ui, tomaat, vis en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Pittige worst, linzen en radicchio

Ingrediënten:
bleekselderij, castelluccio-linzen, chiliflakes, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, italiaanse varkensworsten, knoflook, peper, peterselie, puylinzen, radicchio, rozemarijn, ui, venkel, venkelzaad, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / avondmaal uit Spuntino:

Calamari, kikkererwten en inktvisinkt

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bleekselderij, calamari, chiliflakes, citroen, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, kikkererwten, knoflook, lente-ui, passata, peper, pruimtomaten, rode wijn, rozemarijn, rucola, ui, wittewijnazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...