50.000 recepten geïndexeerd op HeerlijkZoeken!

Afgelopen week behaalden we een prachtige mijlpaal in ons 4-jarige bestaan. Meer dan 50.000 recepten uit kookboeken, magazines en foodblogs zijn inmiddels geïndexeerd en integraal doorzoekbaar via onze digitale boekenplanken.

50.000 recepten geïndexeerd op HeerlijkZoeken!

HeerlijkZoeken betekent zoeken naar en vinden van de beste recepten. En die recepten staan natuurlijk in onze eigen kookboeken, en in de foodmagazines en foodblogs die we zelf hebben uitgekozen.

50.000 recepten geïndexeerd

50.000 recepten in meer dan 200 kookboeken en meer dan 200 foodmagazines en -blogs zijn inmiddels doorzoekbaar voor onze gebruikers. Maar voordat het zover was hebben we hard moeten werken; alle recepten uit kookboeken worden met de hand geïndexeerd.

We nemen de titel, alle ingrediënten en het paginanummer over uit het boek. En tevens voegen we extra informatie toe aan de digitale versie van het recept: voor welke gangen het recept kan worden gebruikt, uit welke ‘keuken’ het recept zijn oorsprong heeft en het type (bijvoorbeeld ‘vegetarisch’ of ‘stoofgerecht’).

Best veel werk, maar we weten waarom we het doen.

Op naar de 100.000 recepten

Inmiddels doen we dat indexeren niet meer alleen. We krijgen hulp van een ontzettend leuke groep kookboekenliefhebbers die hun eigen kookboeken indexeren.

Tja, en dan gaat het hard natuurlijk. Met een enthousiaste groep mensen gaat het indexeren sneller en omdat we met elkaar in contact staan blijven we ook werken aan de kwaliteit van de geindexeerde recepten.

Ons doel is om over een jaar 500 geindexeerde boeken en 100.000 recepten te kunnen aanbieden aan onze gebruikers. Vier keer sneller dan de eerste 4 jaar dus. Het lijkt een ambitieus doel, maar met de groeiende groep kookboekenliefhebbers gaan we er komen.

Zin om mee te helpen?

Photos by Kelly Jean & by Micheile Henderson on Unsplash