Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, citroenrasp, crème fraîche, dille, fleur de sel, gemalen zwarte peper, gevogeltefond, knoflook, koolrabi, kruimige aardappel, lamsoor, limoenrasp, maïzena, melk, olijfolie, peper, rode ui, roomboter, scholfilet, spinazie, sushi-azijn en zout
Keuken: Nederlands / Hollands
Soort: aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: bladselderij, boter, knoflook, mossel, peper, preiwit, ui, witte wijn en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Hollands
Soort: vlees / kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: boter, kastanje, nootmuskaat, peper, spruitjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, ei, fleur de sel, gegrilde achterham, krieltjes, peterselie, room, witte asperge en zout
Keuken: Nederlands / Limburgs
Soort: groente
Ingrediënten: bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: ansjovis, grof zeezout en olijfolie
Keuken: Nederlands / Zweeds
Soort: inmaak / vis / pekel en marinades
Ingrediënten: aardbei, aardbeien lambada, citroen, citroensap, geconfijte gember, gelatine, gember, gembersiroop, griesmeel, melk, paneermeel, room, suiker, water en zonnebloemolie
Keuken: Nederlands / Brits
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding / pudding
Ingrediënten: bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout
Keuken: Frans / Nederlands
Ingrediënten: amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: boter, ei, tarwebloem, volle melk, witte basterdsuiker en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: boter, bundelzwammen, kastanje, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, reebout, rode biet, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, wild, wildfond en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / wild
Ingrediënten: bloem, dragonblad, ei, kastanjechampignon, lemoncurd, limoen, maïzena, olijfolie, pure chocolade, slagroom, suiker, taggiasche olijf, water en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Ingrediënten: boter, fijn zeezout, tarwebloem, volle melk en witte basterdsuiker
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands