Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout
Keuken: Russisch
Soort: kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: bloem, peper, roomboter, schol en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: boter, cranberry, kruidnagel, laurierblad, meiknollen, peper, peterselie, prei, sjalot, varkenskop, varkensnek, varkenspoten, wortels en zout
Keuken: Hollands
Soort: hartige hapjes / paté/terrine
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, kastanje, nootmuskaat, peper, spruitjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: aardappel, boter, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, merg, olijfolie, paling, peper, peperkorrel, sjalotten, zoete appel, zout, zure appel en zuurkool
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui
Keuken: Brits
Soort: groente
Ingrediënten: abrikozenmoes, amandelen, bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, gedroogde abrikoos, geleisuiker, honing, koekkruiden, piment, roggemeel, roomboter, suiker, sukade en water
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: brandewijn, kaneelstokje, rozijn, suiker en sultana's
Soort: zoet
Ingrediënten: citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: appel, citroenschil, goudrenet en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: fruit / zoet
Ingrediënten: aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / groente / feestdagen
Ingrediënten: bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: chardonnayazijn, droge witte wijn, kokkel, komkommer, lamsoor, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, tarwegrassap, visbouillon en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: gevogelte / groente
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: bloem, dragonblad, ei, kastanjechampignon, lemoncurd, limoen, maïzena, olijfolie, pure chocolade, slagroom, suiker, taggiasche olijf, water en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: belegen kaas, ei, ham, peper, room, witlof en zout
Keuken: Nederlands
Soort: groente
Ingrediënten: aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
Ingrediënten: boter, gebroken rogge, stroop en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht