Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: chardonnayazijn, droge witte wijn, kokkel, komkommer, lamsoor, olijfolie, oost-indische kers blad, peper, tarwegrassap, visbouillon en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, boter, fazantenborst, fazantenpoten, jeneverbes, laurierblad, nicola aardappel, peper, tijm, witte kool, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: inmaak / sous-vide / wild / gevogelte / aardappelgerecht
Ingrediënten: boter, gebroken rogge, stroop en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: aardappel, andijvie, boter, melk, peper, spekblokjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: agar-agar, azijn, basilicum, biet, bladselderij, chardonnayazijn, crème fraîche, druivenpitolie, eiwit, focaccia, geklaarde boter, gelatine, gevogeltebouillon, gevogeltefond, kabeljauwfilet, lota, melk, mierikswortelpuree, mini-biet, mosterd, old amsterdam, peper, room, xantana en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Ingrediënten: bakpoeder, karnemelk, lichtbruine basterdsuiker, roomboter, speculaaskruiden, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: gevogelte / groente
1 notitie
Ingrediënten: mosterdzaad, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: condiment
Ingrediënten: boter, ei, tarwebloem, volle melk, witte basterdsuiker en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: hardhout, hooi, paling, water en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bergamot, droge witte wijn, grapefruit, kalfsnier, kalfswang, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, munt, noilly prat, noordzeekrabbenpoten, olie, olijfolie, palmkool, parelgort, peper, peterselie, prei, roomboter, selderij, tabasco, ui, wittewijnazijn, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / kalfsvlees
Ingrediënten: citroen, cognac, hollandse garnaal, ketchup, mayonaise, peper, piment d'espelette, sherry, sla, slagroom, tabasco, worcestersaus en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bloem, peper, roomboter, schol en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: gebroken rogge, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: aardappel, aardappelzetmeel, arachideolie, bieslook, eidooier, maïzena, oester, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: bouillon, knolselderij, peper, prei, slagroom, ui, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: soep/bouillon / mosterd
Ingrediënten: bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / groente / feestdagen
Ingrediënten: boter, garam masala, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, kruidnagel, kurkuma, limoensap, mangochutney, paprika, ui, vis, visfilet, zeezout, zoete aardappel en zonnebloemolie
Keuken: Indiaas
Soort: pannenkoeken en flensjes