Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: boter, kastanje, nootmuskaat, peper, spruitjes en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout
Keuken: Russisch
Soort: kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: aardappel, boter, droge witte wijn, kruidnagel, laurierblad, merg, olijfolie, paling, peper, peperkorrel, sjalotten, zoete appel, zout, zure appel en zuurkool
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: foelie, mager varkensvlees, peper, piment, varkensdarm, vet varkensvlees en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / varkensvlees
Ingrediënten: azijn, ei, mosterd, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Frans
Soort: condiment
Ingrediënten: amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: bruine suiker, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel en salpeter
Ingrediënten: azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: agar-agar, bloem, bosui, chardonnayazijn, cherry-tomaat, citroen, droge sherry, eiwit, hollandse garnaal, kropsla, mosterd, paprikachips, peper, piment d'espelette, tomatenketchup, water, worcestersaus, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: boter, ei, fleur de sel, gegrilde achterham, krieltjes, peterselie, room, witte asperge en zout
Keuken: Nederlands / Limburgs
Soort: groente
Ingrediënten: bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: aardappelpuree, bloem, boter, ei, olie, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: aardappelpuree, agar-agar, bernagieblaadjes, borage cress, citroensap, haring, haringkaviaar, jenever, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, ui, water, zeekraal en zout
Keuken: Nederlands
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout
Keuken: Frans / Nederlands
Ingrediënten: aardappel, aardappelzetmeel, arachideolie, bieslook, eidooier, maïzena, oester, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: abrikozenmoes, amandelen, bakpoeder, bruine basterdsuiker, citroen, gedroogde abrikoos, geleisuiker, honing, koekkruiden, piment, roggemeel, roomboter, suiker, sukade en water
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Ingrediënten: bloem, dragonblad, ei, kastanjechampignon, lemoncurd, limoen, maïzena, olijfolie, pure chocolade, slagroom, suiker, taggiasche olijf, water en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding