Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: afkokers, bladselderij, hamschijf, laurierblad, peper, prei, rookspek, rookworst, selderijknol, spliterwten, varkenspoot, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: amandelen, amandelspijs, blanke amandelen, citroenrasp, dubbelkoolzure soda, ei, kristalsuiker, melk, patentbloem, roomboter, speculaaskruiden, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak / feestdagen
Ingrediënten: aardappel, augurk, azijn, dille, ei, haring, kappertje, mayonaise, peper, ui, zout en zure room
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vis
Ingrediënten: bruine suiker, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel en salpeter
Ingrediënten: boter, cranberry, kruidnagel, laurierblad, meiknollen, peper, peterselie, prei, sjalot, varkenskop, varkensnek, varkenspoten, wortels en zout
Keuken: Hollands
Soort: hartige hapjes / paté/terrine
Ingrediënten: aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: ansjovis, grof zeezout en olijfolie
Keuken: Nederlands / Zweeds
Soort: inmaak / vis / pekel en marinades
Ingrediënten: aardappel, aardappelzetmeel, arachideolie, bieslook, eidooier, maïzena, oester, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
Ingrediënten: slagroom, vanillesuiker en yoghurt
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / zuivel
Ingrediënten: appel, citroenschil, goudrenet en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: fruit / zoet
Ingrediënten: aardappelpuree, bloem, boter, ei, olie, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: aardbei, aardbeien lambada, citroen, citroensap, geconfijte gember, gelatine, gember, gembersiroop, griesmeel, melk, paneermeel, room, suiker, water en zonnebloemolie
Keuken: Nederlands / Brits
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding / pudding
Ingrediënten: belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper
Keuken: Nederlands
Soort: kaas
1 notitie
Ingrediënten: mosterdzaad, peper, wittewijnazijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: condiment
Ingrediënten: boter, bundelzwammen, kastanje, knolselderij, laurier, nootmuskaat, peper, reebout, rode biet, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, wild, wildfond en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / wild
Ingrediënten: azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui
Keuken: Brits
Soort: groente
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: aardappelpuree, agar-agar, bernagieblaadjes, borage cress, citroensap, haring, haringkaviaar, jenever, komkommer, mayonaise, olijfolie, peper, ui, water, zeekraal en zout
Keuken: Nederlands
Soort: azijn / vis
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: gebroken rogge, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta