Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: limonadesiroop, slagroom, vanillevla en yoghurt
Keuken: Nederlands
Soort: zoet
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, melk, poedersuiker, suiker, verse bakkersgist en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hapjes / zoet / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: asperge, azijn, boter, castric, droge witte wijn, eidooier, fleur de sel, gezouten roomboter, hazelnootolie, kippenbouillon, kreeft, olijfolie, boter, oosterscheldekreeft, peper, peperkorrel, sjalot, snelkooktarwe, ui, water, zeekool, zeekraal, zeeuwse kooktarwe, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper
Keuken: Nederlands
Soort: kaas
Ingrediënten: afkokers, bladselderij, hamschijf, laurierblad, peper, prei, rookspek, rookworst, selderijknol, spliterwten, varkenspoot, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloem, peper, roomboter, schol en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bloem, boter, champignon, knoflook, laurierblad, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, ui, wild, wildfond, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: wild
Ingrediënten: azijn, bloem, boter, ei, gembersiroop, gist, groentemix, groenten, kaneelstokje, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, melk, mosterd, mosterdpoeder, olie, sambal oelek, suiker, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / groente / feestdagen
Ingrediënten: bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / frituur / feestdagen
Ingrediënten: buikspek, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peper, varkensdarm, venkelzaad, vetspek, wildzwijnsrug, zeezout en zwarte peper
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / wild / hartige hapjes
Ingrediënten: bergamot, droge witte wijn, grapefruit, kalfsnier, kalfswang, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, munt, noilly prat, noordzeekrabbenpoten, olie, olijfolie, palmkool, parelgort, peper, peterselie, prei, roomboter, selderij, tabasco, ui, wittewijnazijn, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / kalfsvlees
Ingrediënten: bladpeterselie, cantharellen, citroen, fond, gevogeltefond, kalfsfond, kip, knoflook, laurierblad, peper, pieds de mouton, roomboter, sherryazijn, sjalot, spitskool, suiker, tijm, trompettes de la mort, vlees, water, wild, witte wijn en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: gevogelte / groente
Ingrediënten: citroenrasp, ei, spaanse amandelen en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: amandelen, amandelspijs, blanke amandelen, citroenrasp, dubbelkoolzure soda, ei, kristalsuiker, melk, patentbloem, roomboter, speculaaskruiden, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak / feestdagen
Ingrediënten: gebroken rogge, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: bladselderij, boter, knoflook, mossel, peper, preiwit, ui, witte wijn en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladvenkel, citroen, harder, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, roomboter, tomaat, ui en zout
Keuken: Nederlands
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Ingrediënten: aardappel, bosui, boterroom, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, raapstelen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: bloem, boter, eiwit, gelatine, kalfsbouillon, kalfstong, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, savora-mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout
Keuken: Hollands
Soort: vlees / kalfsvlees / frituur
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper
Keuken: Nederlands / Limburgs
Soort: wild
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, donkere rum, ei, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten, melk, pistachenoten, roomboter, slagroom, tijm, vanillestokje en zout
Keuken: Nederlands
Soort: gebak/koek/taart/pudding