Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: aardappel, boerenkool, boter, grove mosterd, melk, peper, rookworst en zout
Keuken: Nederlands
Soort: stamppot / aardappelgerecht
Ingrediënten: boter, ei, tarwebloem, volle melk, witte basterdsuiker en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: azijn, bloem, boerenkool, boter, kalfszwezerik, kippenbouillon, melk, olie, paneermeel, pastinaak, peper, steranijs, ui, water, witte chocolade en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: aardappel, fijn zout, nootmuskaat, roomboter, volle melk en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout
Keuken: Frans / Nederlands
Ingrediënten: belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper
Keuken: Nederlands
Soort: kaas
Ingrediënten: bergamot, droge witte wijn, grapefruit, kalfsnier, kalfswang, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, munt, noilly prat, noordzeekrabbenpoten, olie, olijfolie, palmkool, parelgort, peper, peterselie, prei, roomboter, selderij, tabasco, ui, wittewijnazijn, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / kalfsvlees
Ingrediënten: bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood
Keuken: Nederlands
Soort: brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / groente
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: hardhout, hooi, paling, water en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardbei, amandelpoeder, boter, ei, eidooier, fruitpuree, gember, maïzena, melk, poedersuiker, room, suiker, taart, tarwebloem en zout
Keuken: Nederlands
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Nederlands
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardappelpuree, bloem, boter, ei, olie, peper, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht
Ingrediënten: arachideolie, azijn, ei, grove groninger mosterd, kabeljauwfilet, room en visbouillon
Keuken: Nederlands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bier, bloem, eiwit, grof zeezout, hooi, knoflook, lamsbout, peper, roomboter, water, wijn en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vlees / lamsvlees
Ingrediënten: azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui
Keuken: Brits
Soort: groente
Ingrediënten: blanke amandelen, bloem, donkere rum, ei, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten, melk, pistachenoten, roomboter, slagroom, tijm, vanillestokje en zout
Keuken: Nederlands
Soort: gebak/koek/taart/pudding
Ingrediënten: afkokers, bladselderij, hamschijf, laurierblad, peper, prei, rookspek, rookworst, selderijknol, spliterwten, varkenspoot, water en zout
Keuken: Nederlands
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: appel, citroenschil, goudrenet en suiker
Keuken: Nederlands
Soort: fruit / zoet
Ingrediënten: aardappel, boter, fleur de sel, gemberwortel, la ratte aardappel, melk, zaanse mosterd en zeezout
Keuken: Nederlands
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout
Keuken: Nederlands
Soort: hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Ingrediënten: harde tarwebloem, grof zeezout, olijfolie, verse bakkersgist, water, zee-eik en zeezout
Keuken: Nederlands
Ingrediënten: bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Nederlands
Soort: vis