Jonah Freud - Rijksmuseum cookbook

Rijksmuseum cookbook

Een boek van Jonah Freud

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Rijksmuseum cookbook, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

The Rijksmuseum is launching a cookbook in which fifty typically Dutch ingredients, from potatoes to seaweed, form the basis of 160 dishes. There are stories and traditional recipes, and fifty top chefs and master patissiers from all over the country have been inspired to create their own dishes. Nine hundred illustrations from the Rijksmuseum’s collection provide a colourful historical culinary backdrop.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Lunch / traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Dunne pannenkoeken

Ingrediënten:
boter, ei, tarwebloem, volle melk, witte basterdsuiker en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Stroopwafels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, kaneel, keukenstroop, melk, verse bakkersgist, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, fijn zout, nootmuskaat, roomboter, volle melk en zeezout

Keuken:
Nederlands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Pasteitjes met ragout van eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, eekhoorntjesbrood, eidooier, gemalen amandelen, groentebouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, roomboter, sjalot, sojasaus, water en zout

Keuken:
Frans / Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Rijksmuseum kookboek:

Hollandse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen boerengatenkaas, belegen goudse kaas, droge witte wijn, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
kaas
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Lunch / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Zuurdesemtosti van caulils

Ingrediënten:
bosui, etivaz, prei, rode ui, wilde weidekaas en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Wafels met advocaat en slagroom

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Mosselen in het groen

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, kippenbouillon, mossel, peper, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner piccalilly

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui

Keuken:
Brits
Soort:
groente
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Rijksmuseum kookboek:

Honingnotentaart met honingtijmsorbet

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, donkere rum, ei, hazelnoot, honing, kaneelpoeder, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, macadamianoten, melk, pistachenoten, roomboter, slagroom, tijm, vanillestokje en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Erwtensoep

Ingrediënten:
afkokers, bladselderij, hamschijf, laurierblad, peper, prei, rookspek, rookworst, selderijknol, spliterwten, varkenspoot, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Boerenhoofdkaas met sauce gribiche

Ingrediënten:
augurk, basilicum, citroengras, citroensap, kappertje, koolrabi, kruidnagel, laurierblad, meiknol, olijfolie, peper, peterselie, prei, rozemarijn, salie, selderijblad, sjalot, tijm, ui, varkenskop, varkenspoot, varkensschenkel, varkenstong, vlees, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes / broodbeleg / mosterd
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kibbeling met ravigottesaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, dijonmosterd, dragon, ei, kabeljauwwangen, kappers, kervel, melk, olie, peper, peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis