aperitief

Zoek naar aperitief in uw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Aardappeltorentjes

Ingrediënten:
bakbacon, mozzarella, salie, tomaat, vastkokende aardappel en zonnebloemolie

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi in agrodolce (artisjokken in zoetzuur)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, artisjok, citroen, kappertjes, olijfolie, sinaasappel, suiker, ui, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Funghi sott'aceto (paddestoelen in azijn)

Ingrediënten:
champignon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ricotta infornata (ricotta uit de oven)

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, peper, ricotta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Palamito marinato (gemarineerde palamito)

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, grof zeezout, palamito, peper en sinaasappelsap

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Radicchio saltato (gesauteerde radicchio)

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, radicchio, rode wijn, truffelolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi alle acciughe (artisjokken met ansjovis)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, droge witte wijn, italiaanse artisjokken, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Bignè di radicchio (radicchio beignets)

Ingrediënten:
bloem, ei, licht bier, peper, radicchio, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Drinken / aperitief uit Brindisa:

Limón de pascuas - Paascitroenen

Ingrediënten:
baguette, boerenbrood, citroen, olijfolie en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scapece di alici (ansjovis escabeche)

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Drinken / aperitief uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Fruit in mousserende wijn

Ingrediënten:
angostura, cognac, fruit, grand marnier, mousserende wijn en suikerklontjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Vermout

Ingrediënten:
basilicum, brandewijn, grapefruit, jenever, jeneverbes, kaneelstokje, kruidnagel, oregano, rode wijn, rozemarijn, saffraan, salie, sinaasappelrasp, steranijs, suiker, tijm en wodka

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Vin de camomille

Ingrediënten:
kamille, rum, suiker, vanillestokje en witte wijn

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Drinken / aperitief uit Culinaria Frankrijk:

Communard

Ingrediënten:
crème de cassis en fruitige rode wijn

Keuken:
Frans
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Insalata di fagioli bianchi (salade van witte bonen)

Ingrediënten:
kappertjes, kerstomaat, komkommer, munt, olijfolie, peper, rode ui, witte bonen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stemperata di olive (stemperata van olijven)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gepekelde olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peterselie, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zoetzure kaasbrochettes

Ingrediënten:
augurk, belegen kaas, blauwe druif, brandnetelkaas, kiwi, pompelmoes en zoetzure ui

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Blauwschimmelkaas crème

Ingrediënten:
citroen, gorgonzola, peper, room en salie

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaasblokjes

Ingrediënten:
jonge kaas

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaas-fruitbrochettes

Ingrediënten:
belegen kaas, gemberbolletjes op siroop, jonge kaas, lychees en sla

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Broodrolletjes

Ingrediënten:
gekookte ham, mosterd, vetstof en wit casinobrood

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hawaï-stickx

Ingrediënten:
ananas, belegen kaas, cocktailworstjes, extra belegen kaas, gedroogde vijgen, marasquinkers en zoetzure ui

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen in een vinaigrette van basilicum

Ingrediënten:
basilicum, basilicumolie, olijfolie, peper, sjalotje, tijgergarnalen, tomaat, witte wijnazijn en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Frittata di fave (tuinbonenomelet)

Ingrediënten:
ei, olijfolie, pecorino, peper, sjalot, tuinbonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch