Zuid-Oostazië

Zoek naar Zuid-Oostazië in uw eigen kookboeken

Zuid Oostazië koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Gele curry-pasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen kurkuma, korianderwortel en sjalot

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gebakken mie met pikante kip

Ingrediënten:
bieslook, eiermie, garnalen, gedroogde pili-pili, gember, grof zeezout, kerriepoeder, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, margarine, olie, rode spaanse peper, santen, serehpoeder, sjalot, water en witte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
gevogelte / noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek lemonschil, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, thaise rode ui en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gele currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderwortel, kurkumapoeder, sjalot en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Geroerbakte noedels & taugé

Ingrediënten:
cellofaannoedels, dipsaus, geroosterde gezouten pindas, glasnoedels, groentebouillonpoeder, knoflookbieslook, koriander, lichte sojasaus, munt, olie, rawit, taugé, thaise sjalotjes, water, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Scherp-zure noedelsoep

Ingrediënten:
basilicum, bruine basterdsuiker, citroengras, groentebouillon, komkommer, koriander, lichte sojasaus, lotuswortel, paprikapoeder, plantaardige olie, rawit, rijstsiroop, rode chilipeper, rode ui, rondkorrelrijst, tamarindepasta, vietnamese munt, zeewiervlokken en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
soep/bouillon / vegan / noedels
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Zoetzure prei met spaanse peper

Ingrediënten:
azijn, bouillonpoeder, gembersiroop, groente, ketjap manis, knoflook, olie, prei, rode peper, selderij en suiker

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Bijgerecht uit Hapjes:

Satésaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, pindakaas, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchur, asant, gedroogde granaatappelzaden, gedroogde munt, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart steenzout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Muizenoortjessalade

Ingrediënten:
andijvie, chili-olie, citroensap, koriander, muizenoortjes, nam pla, rode pepers en rode ui

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Singapore-saus

Ingrediënten:
ananas, angustora-bitter, bruine suiker, citroensap, gegeleerde vleesjus, gembernat en ketjap

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Opties voor extra vulling

Ingrediënten:
gamba's, jonge bamboescheuten, kippendij, omeletreepjes en pepesan

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Groentevulling voor loempia of flensjes

Ingrediënten:
bieslook, bospeen, bosui, groene asperge, knoflook, kokosolie, koriander, taugé, witte kool en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
vegan / groentevulling
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Krokant horentje met geroerbakte groenten in flensjes

Ingrediënten:
chilimayonaise, flensjes, geraspte gemberwortel en groentevulling

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Lumpia - Krokant horentje met geroerbakte groenten

Ingrediënten:
chilimayonaise, geraspte gemberwortel, groentevulling en loempiavellen

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Flensjes

Ingrediënten:
bloem, ei, geraspte gemberwortel en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Yen's goudbruine mie

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, ei, garnalen, gedroogde mie, kipgehakt, knoflook, lichte sojasaus, maïsmeel, oestersaus, sesamolie, spinazie, varkensgehakt, water en witte peper

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / nagerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gula Melaka

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, palmsuiker, pandanbladeren, sago en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Acar van gedroogde komkommer

Ingrediënten:
dressing, komkommer en wortel

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Thaise bouillon, rundvlees & knapperige groenten

Ingrediënten:
bloemkool, chilipeper, gember, kafferlimoenblaadjes, knoflook, knolraap, koriander, limoen, biet, runderfilet, sesamolie, sojasaus en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sandra Bekkari en Beeld Ambassadeurs - Fast Food

Lunch / avondmaal uit Fast Food:

Tom Kha Kai met kip

Ingrediënten:
champignon, chilipeper, chinese kool, citroengras, gember, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoensap, puntpaprika en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch