Zuid-Oostazië

Zoek naar Zuid-Oostazië in uw eigen kookboeken

Zuid Oostazië koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Gele curry-pasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen kurkuma, korianderwortel en sjalot

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Lumpia - Krokant horentje met geroerbakte groenten

Ingrediënten:
chilimayonaise, geraspte gemberwortel, groentevulling en loempiavellen

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Flensjes

Ingrediënten:
bloem, ei, geraspte gemberwortel en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Opties voor extra vulling

Ingrediënten:
gamba's, jonge bamboescheuten, kippendij, omeletreepjes en pepesan

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Groentevulling voor loempia of flensjes

Ingrediënten:
bieslook, bospeen, bosui, groene asperge, knoflook, kokosolie, koriander, taugé, witte kool en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
vegan / groentevulling
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Krokant horentje met geroerbakte groenten in flensjes

Ingrediënten:
chilimayonaise, flensjes, geraspte gemberwortel en groentevulling

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gebakken mie met pikante kip

Ingrediënten:
bieslook, eiermie, garnalen, gedroogde pili-pili, gember, grof zeezout, kerriepoeder, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, margarine, olie, rode spaanse peper, santen, serehpoeder, sjalot, water en witte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
gevogelte / noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek lemonschil, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, thaise rode ui en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gele currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderwortel, kurkumapoeder, sjalot en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Geroerbakte noedels & taugé

Ingrediënten:
cellofaannoedels, dipsaus, geroosterde gezouten pindas, glasnoedels, groentebouillonpoeder, knoflookbieslook, koriander, lichte sojasaus, munt, olie, rawit, taugé, thaise sjalotjes, water, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Scherp-zure noedelsoep

Ingrediënten:
basilicum, bruine basterdsuiker, citroengras, groentebouillon, komkommer, koriander, lichte sojasaus, lotuswortel, paprikapoeder, plantaardige olie, rawit, rijstsiroop, rode chilipeper, rode ui, rondkorrelrijst, tamarindepasta, vietnamese munt, zeewiervlokken en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
soep/bouillon / vegan / noedels
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Singapore-saus

Ingrediënten:
ananas, angustora-bitter, bruine suiker, citroensap, gegeleerde vleesjus, gembernat en ketjap

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchur, asant, gedroogde granaatappelzaden, gedroogde munt, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart steenzout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Muizenoortjessalade

Ingrediënten:
andijvie, chili-olie, citroensap, koriander, muizenoortjes, nam pla, rode pepers en rode ui

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Zoetzure prei met spaanse peper

Ingrediënten:
azijn, bouillonpoeder, gembersiroop, groente, ketjap manis, knoflook, olie, prei, rode peper, selderij en suiker

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Bijgerecht uit Hapjes:

Satésaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, pindakaas, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalm met groene Thaise currysaus

Ingrediënten:
champignon, gember, groene chilipeper, groene paprika, groene thaise currypasta, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, paksoi, sugarsnaps, ui en zalm

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Thaise varkenshaas

Ingrediënten:
djeroek poeroet, kokosmelk, spinazie, tamarindesap, thaise rode kerriepasta, varkenskophaas, vissaus en vlees

Keuken:
Thais
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Thaise kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, citroensap, citroenschil, currypasta, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kipfilet, kokosmelk, olie, paprikapoeder, rode chilipeper, sjalot, sojasaus, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Hemels rundvlees - nuea sawan

Ingrediënten:
frituurolie, korianderpoeder, nam pla, pak chee pon, runderhaas, sojasaus, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / frituur / pekel en marinades
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gebakken sjalotjes

Ingrediënten:
olie en sjalot

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

In bananenblad gestoomde vis - haw mok

Ingrediënten:
bai horapa, bai pak chee, bananenblad, basilicum, courgette, eierdooier, eiwit, groene thaise chilipeper, kokosmelk, kokosroom, maïzena, nam pla, nam prik gaeng ped, prik chee fa, sla, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus, verse koriander en witvisfilet

Keuken:
Thais
Soort:
stomen / vis