Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in uw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Vis-b'stilla

Ingrediënten:
boter, citroen, crème fraîche, filodeeg, gele paprika, olijf, rode paprika, groene paprika, kaas, knoflook, melk, mihoen, peper, peterselie, sambal, ui, witvisfilet, wortel, zeevruchten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Mama Fadila's brood

Ingrediënten:
bloem, ei, olijfolie, gist, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Geroosterde maïskolven

Ingrediënten:
maïskolf en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

citroen-olijvensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, olijfolie extra vergine, paarse olijven, paprikapoeder, suiker, verse peterselie, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde courgettes

Ingrediënten:
cayennepeper, courgette, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, verse koriander, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

radijssalade

Ingrediënten:
citroen, langwerpige radijs, oranjebloesemwater, sinaasappel, suiker en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rapensalade

Ingrediënten:
komijnzaad, meiraap, olijfolie extra vergine, oranjebloesemwater, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

salade met sinaasappelen en olijven

Ingrediënten:
olijfolie extra vergine, sinaasappel, versgemalen zwarte peper, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

spinazie met kikkererwten

Ingrediënten:
fijn zeezout, gedroogd rood spaans pepertje, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rodewijnazijn, saffraandraadjes, sherryazijn, spinazie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

salade van gekookte wortelen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, grof zeezout, kaneel, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, suiker en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

salade van rauwe wortelen

Ingrediënten:
citroen, kaneel, oranjebloesemwater, sinaasappel, suiker, winterwortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

komkommersalade

Ingrediënten:
citras, kaneel, komkommer, oranjebloesemwater, sinaasappel, suiker en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

rodebietensalade met kaneel

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater, rode biet, sinaasappel, suiker en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sinaasappelsla

Ingrediënten:
citroen, kaneel, little gem, olijfolie, oranjebloesemwater, sinaasappel en suiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ei-aardappelomelet

Ingrediënten:
aardappel, ei, kurkuma, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroen, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

artisjokken op siciliaanse wijze

Ingrediënten:
ansjovisfilet, artisjok, citroen, kappertjes, olijfolie, sinaasappel, versgemalen zwarte peper, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Smen - zelfgemaakt

Ingrediënten:
boerenboter, verse rozemarijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Basisrecept uit De Marokkaanse keuken:

bereiding van briouats

Ingrediënten:
arachideolie, filodeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
frituur
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Bijgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ingemaakte kweepeer

Ingrediënten:
citroensap, kaneelstokje, kweepeer, suiker en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / inmaak / vegetarisch
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Kaninchen-Tajine mit Zimt, Safran und Aprikozen / Tajine van konijn met kaneel, saffraan en abrikozen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / wild
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Tbikha à la courge rouge - Gemengde bonen met pompoen

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde tuinbonen, harissa, kikkererwten, olijfolie, peterselie, pompoen, rode paprika, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / vegan