Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in uw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Marokkaanse vis met chermoula

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenen, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, vis, witvisfilets en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Citroen-kwarktaart à la Drifa

Ingrediënten:
gelatine, boter, citroen, jam, koekjes, kwark, slagroom, suiker en vers rood fruit

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Shoua (Marokkaanse kebab)

Ingrediënten:
chilipoeder, chilivlokken, komijn, koriander, lamsvlees, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Harissa

Ingrediënten:
cayennepeper, gegrilde paprika, gemalen korianderzaad, rode chilipeper, saffraan, tomatenpuree en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Linzen in tomaten-citroensaus

Ingrediënten:
bruine linzen, citroen, tomaat, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ras el hanout, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marokkaanse tonijnsalade

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, doperwtjes, mayonaise, peper, tonijn in blik, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gebakken knoflookgarnalen

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, garnaal, paprikapoeder, peper, rood pepertje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

linzenvenkelsalade met sinaasappelgemberdressing

Ingrediënten:
basilicum, gembersiroop, limoensap, linzen, peper, peterselie, sinaasappelsap, venkelknol, venkelzaad, gember, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Roerei voor bastilla

Ingrediënten:
gemberpoeder, honing en kaneel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Vis uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, chermoula, citroenen, gemalen komijn, geroosterde citroenen, groene paprika, haarstaartdegenvis, harissa, knoflook, koriander, limoenen, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis / ovenschotel
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, knoflook, koriander en olijfolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tomatenquenelles

Ingrediënten:
gesuikerde tomaten, knoflook en ui

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht uit NAJAT:

Sigaren met roomvulling

Ingrediënten:
appelazijn, balsamicocrème, bloem, boter, ei, eidooier, koolzaadolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht uit NAJAT:

Eendenlever met truffel en sinaasappelmousse

Ingrediënten:
cognac, eendenlever, gemalen nootmuskaat, Himalayazout, knoflookroom, melk, peper, port, rietsuiker, sinaasappelmousse, zout en zwarte truffel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Amandeltopping voor bastilla

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, olijfolie, poedersuiker en sinaasappel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Doperwtjestagine met ei

Ingrediënten:
doperwtjes, ei, groen pepertje, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hargma met kikkererwten en tarwe

Ingrediënten:
gele rozijnen, gemberpoeder, gepelde tarwe, kalfspoot, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Kercha met gekonfijte citroen en groene olijven

Ingrediënten:
chilipoeder, gekonfijte citroen, gemberpoeder, groene olijven, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, pens, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, fijne couscous, rozijn, kaneel en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kwarteleitjes komijn en zout

Ingrediënten:
komijnzaad, kwartelei, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Briwat met kip

Ingrediënten:
bladerdeeg, blanke amandelen, ei, gemberpoeder, kaneel, kippenbout, koriander, kurkumapoeder, olie, olijfolie, peterselie, rozijnen, saffraanpoeder, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Wortelsalade met koriander

Ingrediënten:
azijn, djinten, gemalen komijn, knoflook, olie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill