Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in uw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s dadelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s meloeza koekjes

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / drinken uit Arabia:

Choumicha´s cocktail van meloen, pomelo en gember

Ingrediënten:
charentaismeloen, gemberwortel, grapefruit, honing en pomelo

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / drinken uit Arabia:

Choumicha´s cocktail van bietjes, sinaasappel en wortel

Ingrediënten:
bietjes, oranjebloesemhoning, oranjebloesemwater, sinaasappelsap en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / groente / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Choumicha´s fruitcouscous

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Sfouf met cacao en nootmuskaat

Ingrediënten:
amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Notencouscous met vis

Ingrediënten:
amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Arabia:

Tomaat-uiensalade met arganolie

Ingrediënten:
arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Mina´s tuinbonen en artisjokharten

Ingrediënten:
artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tritt met ras el hanoutkip

Ingrediënten:
aardpeer, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, meiknol, nepsaffraan, olijfolie, pastinaak, peper, ras el hanout, rgraif-pannenkoek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Marokkaanse broodsalade met gegrilde groene paprika´s en tomaten

Ingrediënten:
arganolie, ciabatta, gemalen komijnzaad, groene paprika, kerstomaat, knoflook, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, tomaten, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Wortelsalade met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gedroogde vijgen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, verse koriander, verse peterselie en winterwortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Griesmeelbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Marokkaanse brik met groente-eivulling

Ingrediënten:
brikdeeg, courgette, eiwit, groene peperoni, knoflook, komijn, korianderblaadjes, olie, olijfolie, peterselie, rode puntpaprika, witte ui en zoete paprikapoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Gazellehoorntjes

Ingrediënten:
amandel, ei, kaneel, rozenwater, sesamzaad en vruchtensuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Vis in tajine mqualli - Poon in tajine

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen kummel, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, olijfolie, poon, saffraan en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Smen

Ingrediënten:
boerenboter, grof zeezout, kaneelstokje en saffraandraadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
boter, foelie, gedroogde abrikoos, gemalen kaneel, gemberpoeder, lamsschouder, nootmuskaat, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine / feestdagen
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Ingelegde sinaasappel

Ingrediënten:
grof zeezout, kaneelstokje, sinaasappels, steranijs en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
conserven
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Marokkaanse barbecuekruiden

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemberpoeder en koenjit

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Marokkaanse groentesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, rode paprika en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegan
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Marokkaanse citroenboter

Ingrediënten:
chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, paprikapoeder en roomboter

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / samengestelde boter