Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in uw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Orissa - Tarwekasserol

Ingrediënten:
ei, hele tarwekorrels, karamel, knoflook, nieuwe aardappelen, olie, rode chilipeper, rode paprika, runderborststuk, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rundvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Bissara

Ingrediënten:
citroen, gedroogde gespleten tuinbonen, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, spliterwten, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Kercha met gekonfijte citroen en groene olijven

Ingrediënten:
chilipoeder, gekonfijte citroen, gemberpoeder, groene olijven, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, pens, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kwarteleitjes komijn en zout

Ingrediënten:
komijnzaad, kwartelei, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde tuinbonen

Ingrediënten:
jonge tuinbonen, komijnzaad, marokkaanse olijfolie, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde olijven

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, extra vergine olijfolie, olijf, gordal olijven, harissa, ingelegde chilipeper, ingelegde citroenschil, jalapeños, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurierblad, lucques olijven, niçoise olijven, rode chilipeper, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad, verse bladpeterselie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Choriba

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, gemalen kokos, olie, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en witte amandelen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hargma met kikkererwten en tarwe

Ingrediënten:
gele rozijnen, gemberpoeder, gepelde tarwe, kalfspoot, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Komkommer met rode ui en tomaat

Ingrediënten:
komkommer, marokkaanse azijn, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, fijne couscous, rozijn, kaneel en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Briwat met kip

Ingrediënten:
bladerdeeg, blanke amandelen, ei, gemberpoeder, kaneel, kippenbout, koriander, kurkumapoeder, olie, olijfolie, peterselie, rozijnen, saffraanpoeder, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Drinken uit Ingrediënten:

Marokkaanse muntthee

Ingrediënten:
groene chinese thee, suiker en verse munt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Wortelsalade met koriander

Ingrediënten:
azijn, djinten, gemalen komijn, knoflook, olie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Marmita

Ingrediënten:
broccoli, courgette, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, olijfolie, peper, ras el hanout, snijbonen, sperziebonen, tomaat, ui, vastkokende aardappel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Bissara

Ingrediënten:
gedroogde groene spliterwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Pompoencouscous

Ingrediënten:
couscous, flespompoen, gezouten boter, melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

linzenvenkelsalade met sinaasappelgemberdressing

Ingrediënten:
basilicum, gembersiroop, limoensap, linzen, peper, peterselie, sinaasappelsap, venkelknol, venkelzaad, gember, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Inktvis

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vierge olijfolie, groene paprika, knoflook, sepia's, ui en zeekat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Verse kapperappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, ingelegde ui, kapperappeltjes, knoflook, steranijs, tijm, tomaat, ui en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / kruiden