Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in uw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika's, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Bijgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Linzenhummous

Ingrediënten:
citroenrasp, knoflook, olijfolie en oranje linzen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Sardinetosti´s met chermoula

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Ontbijt uit NAJAT:

Baghrir

Ingrediënten:
bloem, citroensap, fijn griesmeel, honing, instantgist, olijfolie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Couscius "Bidaoui" aux sept legumes - Couscous met zeven groenten

Ingrediënten:
aubergine, boter, knolraap, koriander, peper, pompoen, rode paprika, saffraanpoeder, tomaten, ui, vlees, water, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous
Een recept uit Levine van Doorne - Meer brood uit eigen oven

Recept uit Meer brood uit eigen oven:

Marokkaanse sinaasappel- broodjes

Ingrediënten:
bakpoeder, droge gist, ei, greinsuiker, rietsuiker, sinaasappel, tarwebloem, volle melk, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Viskefta met saffraan en citroen

Ingrediënten:
bloem, boerenbrood, citroen, ei, harissa, ingelegde citroen, koriander, marokkaans brood, saffraandraadjes, schelvisfilet, vloeibare honing, witvisfilet, zeebaarsfilet, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Avondmaal uit Proef! Oranjebloesem:

Rode bietensoep met komijn & geitenkaastosti's met vijgenjam

Ingrediënten:
biet, ciabatta, extra vierge-olijfolie, geitenkaas, kippenbouillon, komijnpoeder, komijnzaad, olie, panbrood, ui, vijgen en vijgenjam

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Citroenverbanathee

Ingrediënten:
citroenverbana, gedroogde verveinethee, honing, sinaasappelschil en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koffie en thee
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Couscous met koolrabi en rettich

Ingrediënten:
bladselderij, courgette, couscous, flespompoen, gemberpoeder, karnemelk, kikkererwten, koolrabi, kurkumapoeder, lamsstoofvlees, olijfolie, peper, rettich, roomboter, tomaat, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde gevulde kip

Ingrediënten:
aardappel, boter, doperwtjes, gemberpoeder, kip, koolrabi, kurkumapoeder, olijfolie, peper, sambal, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde olijven

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, extra vergine olijfolie, olijf, gordal olijven, harissa, ingelegde chilipeper, ingelegde citroenschil, jalapeños, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurierblad, lucques olijven, niçoise olijven, rode chilipeper, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad, verse bladpeterselie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Choriba

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, gemalen kokos, olie, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en witte amandelen

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Drinken uit Ingrediënten:

Marokkaanse muntthee

Ingrediënten:
groene chinese thee, suiker en verse munt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kebab

Ingrediënten:
kalfsfricandeau, kalfslende, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Wortelsalade met koriander

Ingrediënten:
azijn, djinten, gemalen komijn, knoflook, olie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kwarteleitjes komijn en zout

Ingrediënten:
komijnzaad, kwartelei, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harira Souiria

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, kikkererwten, lamslappen, linzen, paprikapoeder, peper, rijst, saffraan, tomaat, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kip met abrikozen

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikozen, kaneel, kippendijen, kippenpoten, peper, rode ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Gebakken platvis

Ingrediënten:
bloem, citroen, olie, paneermeel, peper, schol, sliptong, tong en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Vis voor gazpacho

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vierge olijfolie, groene puntpaprika, kabeljauwfilet, knoflook, koriander, peper, ui, visfilet en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis