Turks

Zoek naar Turks in uw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Turkse schapenbout

Ingrediënten:
citroensap, kardamom, knoflook, kruidnagelpoeder, olie, rode wijn, schapenbout, ui, witte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
amandelen, doperwten, gemalen komijn, ketoembar, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, rijst, rode paprika, rozijnen, saffraan, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, witte wijn, zongedroogde tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
rijst
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met mozzarella en bleekselderij

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, kaneel, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Turkse gevulde aubergines met lamsvlees

Ingrediënten:
aubergine, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Turkse aubergines

Ingrediënten:
aubergine, azijn, knoflook, laurier, olijfolie, peperkorrels, schapenkaas, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit #watetenwevandaag:

Gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroen, knoflook, lamsgehakt, maydanoz, munt, olijfolie, rundergehakt, tomatenpuree, ui, wijnbladeren, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Muntsaus

Ingrediënten:
knoflook, munt en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Cacik - Komkommer met yoghurt

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, olie, water, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Pastirma

Ingrediënten:
boter, ei en pastirma

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Balsamico-linzen met pompoen en halloumi, variantie met facultatieve extras naar keuze

Ingrediënten:
aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, polenta-schijven, polenta-sticks, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot, volkoren baguette en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Zeytinyağli Barbunya - Rode bonensalade met olijfolie

Ingrediënten:
aardappelen, chilipeper, knoflook, olijfolie, rode bonen, suiker, tomaat, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Patlican ezmesi - Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, olijven, suiker, tomaten, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Patates köftesi - Aardappelballetjes

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, ei, eidooier, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Kirmizi lahana salatasi - Rode koolsalade

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, rode kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Pancar salatasi - Rode bietsalade

Ingrediënten:
azijn, knoflook, rode bieten en water

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Mayonezli karides salatasi - Garnalensalade met mayonaise

Ingrediënten:
garnalen, mayonaise, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Domates salata - Tomaten salade

Ingrediënten:
citroensap, komkommer, olie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Hapje Turks

Ingrediënten:
aubergine, boter, cayennepeper, olie, yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Çerkez tavuğu - Çerkez kip

Ingrediënten:
broodjes, cayennepeper, kip, knoflook, olijfolie, walnoten, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Lemon Blancmange - Citroenpudding

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, maïzena, poedersuiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Siroop

Ingrediënten:
citroensap, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Vegetarian Stuffed Grape Leaves - Vegetarische gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroensap, druivenbladeren, gedroogde munt, hete paprikapoeder, ingemaakte druivenbladeren, olijfolie, rijst, rode linzen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Topik, Layered Chikpea Pâté - Kikkererwtenpaté in laagjes

Ingrediënten:
aardappelen, allspice, gedroogde kikkererwten, kaneel, krenten, paté, pijnappelpitten, suiker, tahini, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks