Turks

Zoek naar Turks in uw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Un çorbasi - Meelsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, meel, tomatenpuree en water

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Recept uit Turkse kookkunst:

Irmik çorbasi - Griesmeelsoep

Ingrediënten:
citroen, ei, griesmeel, runderbouillon en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Uskumru dolmasi - Gevulde makreel

Ingrediënten:
dille, droog broodkruim, ei, hazelnoten, kaneel, makreel, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, ui, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Kalbfleisch-Garnelen-Kebab mit Artischockengemüse uns Sesam-Yufka / Kebab van kalfsvlees en garnalen met artisjok en sesam-yufka

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / kalfsvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Lahmacun - Turkse pizza belegd met pittig lamsgehakt met salade van rode ui en sumak

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilivlokken, knoflook, lamsgehakt, paprikapuree, rode paprika, salade van rode ui en sumak, tomaten en volkorenbloem

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Salade van rode ui en sumak

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, rode ui en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zoete ingelegde knoflook

Ingrediënten:
honing, knoflook, korianderzaad, krenten, water, witte peperkorrels en witte wijnazijn

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Pide broodjes met kaas, ei en ui

Ingrediënten:
ei, eidooier, gedroogde munt, gemalen sumak, haloumi, melk, mozzarella, olijfolie, pidedeeg en sjalot

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Abrikozen met dikke roomvulling

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, kaneelstokje, kardemompeul, kaymak, kristalsuiker, pekmez, pistaches en water

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
kristalsuiker, maisstroop, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en water

Keuken:
Turks
Soort:
siroop
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Snack of tussendoortje uit Turquoise:

Gözleme met pastirma en geitenkaas

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, gedroogde munt, olijfolie, pastirma, yufkavellen en zachte geitenkaas

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor köfte

Ingrediënten:
gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor lamsvlees

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder, nootmuskaat en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Firinda balik - Vis uit de oven

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, tomaten, ui, vis, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Gestoofd lamsvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pizza met haloumi, crème fraiche en spinazie

Ingrediënten:
citroenschil, crème fraîche, gedroogde munt, haloumi, sjalot, spinazie, turks pizzadeeg en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Turks pizzadeeg

Ingrediënten:
durum tarwemeel, gedroogde gist, griekse yoghurt, olijfolie en water

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Filodeegblaadjes

Ingrediënten:
filodeeg, geklaarde boter, honing en poedersuiker

Keuken:
Turks
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Balik Ekmek

Ingrediënten:
chiliflakes, citroen, makreelfilets, olijfolie, pepers, rode ui, stokbrood, vleestomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kirmizi biberli piliç - Kip met cayennepeper

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepoeder, kip, knoflook, laurier, peperkorrels, tomatensaus, ui, vleesbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Yoğurtlu patlican salatasi - Auberginesalade met yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, groene paprika, knoflook, olijfolie, tomaat, yoghurt, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurtsaus met munt

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen piment, griekse yoghurt, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, paprikapoeder, rode chilipeper, snijbietblad, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Brunch / lunch uit Karsu's Kitchen:

Gebakken ei met Turkse worst - Sucuklu Yumurta

Ingrediënten:
boter, ei, peper, sucuk pittig turks worstje en zout

Keuken:
Turks