Turks

Zoek naar Turks in uw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Aubergine stuffed with Quail - Met kwartel gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, gedroogde basilicum, gladde peterselie, hete paprikapoeder, honing, kwartels, olijfolie, rode peperpasta, water, witte wijn, zoete basilicum en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Tapenade van Turkse kaas en walnoten - Pasa ezmesi

Ingrediënten:
bladpeterselie, ketchup, knoflook, munt, olijfolie, tomatenpuree, turkse kaas en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Turkse gehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, knoflook, komkommer, rundergehakt, schaapsgehakt, specerijenmix voor köfte en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees / rundvlees
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gefrituurde groenten - Sebze kizartmasi

Ingrediënten:
aardappels, arachideolie, aubergine, courgette, knoflook, komijn, paprika, pepertjes, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Lunch uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Menemen (Scrambled Eggs with Tomatoes and Banana Peppers) - Roerei met tomaten en bananenpepers

Ingrediënten:
ei, feta, olijfolie, peterselie, tomaten, yellow wax paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Gepofte aubergine - Patlican ezmesi

Ingrediënten:
aubergine, citroen, dille, granaatappelpitten, hangop, knoflook, olijfolie, pistachenoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gehakt in een schaal uit de oven - Tepsi kebabi

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, cherrytomaten, groene peper, knoflook, komijn, lamsgehakt, paprika, pul biber, rode pepers, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Ingelegde groenten -Tantuni

Ingrediënten:
kerriepoeder, lamsbout, paprikapoeder, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Turkey Stew with Zucchini Puree - Kalkoenstoof met courgettepuree

Ingrediënten:
bananenpeper, bloem, boter, courgette, dille, groentebouillon, kalkoenvlees, kippenbouillon, knoflook, melk, olijfolie, rode paprika, sjalotten, tijm, tomatenpasta, ui, yellow wax paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Honing en kruiden-abrikozenconfit

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, honing, rozemarijn, tijm en zongedroogde abrikozen

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Ontbijt / diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Beyransoep getrokke van lamsvlees met knoflook en groene chilipeper

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, groene chilipeper, knoflook, kortkorrelige rijst, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, ui en winterwortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Gestoofde kip met groene chilipeper, sucuk, koolraap en prei-"spaghetti"

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, groene chilipeper, kippenbouillon, kippendij, knoflook, koolraap, laurier, mild paprikapoeder, olijfolie, prei, preikookvocht, rode ui, sucuk pittig turks worstje en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Circassiaanse kip met walnotensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Walnotensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, kippenbouillon, mild paprikapoeder, oud zuurdesembrood, rode ui, scherp paprikapoeder en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pistachenoten-halva-ijs

Ingrediënten:
citroenschil, eidooier, kristalsuiker, pistachehalva, pistachenoten, slagroom, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Turks
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, eidooier, maïzena, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Eierpastadeeg 2

Ingrediënten:
bloem en ei

Keuken:
Turks
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Sucuklu humus - Granaatappelhumus met pittige worst

Ingrediënten:
casinobrood, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelmelasse, knoflook, komkommer, olijfolie, paprikapoeder, paprikapuree, rode paprika, rode ui, sucuk pittig turks worstje, tahin en zuiverginszout

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Drinken / cocktails uit Turquoise:

Granaatappelcaprioska

Ingrediënten:
granaatappelsap, ijsblokjes, kristalsuiker, limoen en wodka

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Citrussherbet

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, ijsblokjes, kristalsuiker, munt, sinaasappelrasp, sinaasappels en water

Keuken:
Turks
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Geraspte knolselderijsalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, champagneazijn, feta, gedroogde munt, gele puntpaprika, knoflook, knolselderij, munt, olijfolie, rode chilipeper, rode ui en witlof

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

De verrukking van de sultan - lamsragout met auberginepuree met kaas

Ingrediënten:
auberginepuree met kaas, bladpeterselie, boter, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, oregano, rode ui, scherpe turkse rode chilipeperpasta en trostomaten

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Schaapsherdersalade

Ingrediënten:
bindsla, bladselderij, citroensap, dille, gele puntpaprika, groene chilipeper, komkommer, olijfolie, radijs, rode ui en trostomaat

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Auberginepuree met kaas

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, gruyère, nootmuskaat en slagroom

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus