Turks

Zoek naar Turks in uw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Lemon Blancmange - Citroenpudding

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, maïzena, poedersuiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Candied Pumpkin Wrapped in Kadayif and served with Tahini and Grape Molasses (Pekmez) Sauce - Gekonfijte pompoen gewikkeld in Kadayif met tahini en druivenmelassesaus

Ingrediënten:
butternutsquash, kadayifdeeg, pekmez, pompoen, suiker, tahini en walnoten

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Siroop

Ingrediënten:
citroensap, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sojasaus

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, sojasaus en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Fish Soup with Wheat Berries - Vissoep met tarwekorrels

Ingrediënten:
azijn, boter, citroen, eidooier, harder, munt, peterselie, saffraan, tarwekorrels, tarwezetmeel, water, zeebaars en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Octopus Carpaccio with Daikon and Celery - Octopus carpaccio met daikon en bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, daikon, octopus, octopusbouillon, sojasaus, kruiden, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Auberginerolletjes

Ingrediënten:
aubergine, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, ricotta, rode ui, tomaten uit blik, verse basilicum, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, witte wijn, zachte geitenkaas en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gegrilde kip met kaneel, pilav met tuinbonen, prei en dille en cacik

Ingrediënten:
aleppo-peper, basmatirijst, citroensap, dille, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, komkommer, prei, tuinbonen en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Dates and Figs Dessert - Dessert van dadels en vijgen

Ingrediënten:
dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, karamelsponscake, krenten, melk, rozijnen, vanille-ijs, volle room en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Duck Mutancana - Eend met Mutancanasaus

Ingrediënten:
abrikozen, blanke amandelen, bloem, boter, eend, honing, mutancanasaus, rode druiven, sjalot, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tarama (Cure Roe) - Ingelegde viskuit

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud witbrood en tarama

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Crème Anglaise

Ingrediënten:
eidooier, suiker, vanille-extract en volle room

Keuken:
Turks
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Begendi - Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, kasar semiharde turkse kaas, melk, provolone en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Vegetarian Stuffed Grape Leaves - Vegetarische gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroensap, druivenbladeren, gedroogde munt, hete paprikapoeder, ingemaakte druivenbladeren, olijfolie, rijst, rode linzen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Snack of tussendoortje uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Grilled Halloumi Cheese in Vine Leaves - Gegrilde halloumi in wijnbladeren

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, halloumi, ingemaakte wijnbladeren, wijnbladeren en zoete chilisaus

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Bijgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Spinach Root with Olive Oil - Spinaziestelen met olijfolie

Ingrediënten:
citroensap, groente, groentebouillon, knoflook, olijfolie, spinaziestelen, suiker, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Zucchini au Gratin - Gegratineerde courgette

Ingrediënten:
courgette, dille, gele ui, gevlochten kaas, knoflook, olijfolie, tomaten, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pumpkin Tatin with Pistache Ice Cream - Tarte Tatin van pompoen met pistache-ijs

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bruine suiker, crème anglaise, eidooier, kaneelstokjes, kruidnagel, pistache-ijs, pompoen en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Topik, Layered Chikpea Pâté - Kikkererwtenpaté in laagjes

Ingrediënten:
aardappelen, allspice, gedroogde kikkererwten, kaneel, krenten, paté, pijnappelpitten, suiker, tahini, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Palace Chickpea Stew - Stoof van kikkererwten "Palace"

Ingrediënten:
kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, olijfolie, runderbouillon en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan / samengestelde boter
Een recept uit Marianne Meijerink, Ina van Wijngaarden en M. Meijerink - Wat het Groene Hart schaft

Diner / hoofdgerecht uit Wat het Groene Hart schaft:

Rosé gebraden kalfshaas met saliejus

Ingrediënten:
aardappels, boerenboter, boter, kalfsfond, kalfshaas, melk, olijfolie, pastinaak, rode port, rode wijn, salie en spruitjes

Keuken:
Turks
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pastirma

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, fenegriekzaad, gedroogde rode chilipeper, gemalen fenegriekzaad, gemalen korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pekel en marinades
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kibbeh uit Gaziantep

Ingrediënten:
aleppochilivlokken, boter, bulgur, cayennepeper, chilipoeder, frituurolie, gemalen komijnzaad, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, pistachenoten, rode ui, verse bladpeterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Chickpea and Sun-dried Tomato Casserole - Ovenschotel met kikkererwten en zon-gedroogde tomaat

Ingrediënten:
boter, kikkererwten, kippenbouillon, tijm, tomatenpasta, ui, zongedroogde tomaten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groente / ovenschotel