Turks

Zoek naar Turks in uw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Ispanakli kol böregi - Deegrolletjes gevuld met spinazie en feta

Ingrediënten:
chilivlokken, ei, feta, gedroogde munt, lente-ui, melk, plantaardige olie, spinazie, ui, yoghurt en yufkavellen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Kürt böregi - Koerdische deegpakketjes met hazelnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, banketbakkersroom, bladerdeeg, bloem, boter, ei, kaneel, plantaardige olie, poedersuiker en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / nagerecht uit Anatolië:

Künefe - Engelenhaar met buffelmozzarella en pistache

Ingrediënten:
buffelmozzarella, citroensap, ghee, kadayifdeeg, pekmez en pistachenoten

Keuken:
Turks
Soort:
suikerwerk
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Su Boregi - Waterbörek met feta en boerenkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenkoolblad, boter, durumbloem, ei, harde feta, knoflookscheuten, olijfolie en yoghurt

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Cevizli Eriste - Eierpasta met walnoot en bottarga

Ingrediënten:
boter, bottarga, dragon, eierpastadeeg, gerijpte feta, kurkuma, slagroom en walnoten

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Paprikasaus

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse en paprikapuree

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Karniyarik - Gespleten buik (gebakken aubergine gevuld met rundvlees)

Ingrediënten:
aubergine, kerstomaat, knoflook, milde chilipeper, paprikapuree, plantaardige olie, rijstpilav, rundergehakt, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Ezo gelin - Ezo de bruid (Rode linzensoep met bulgur)

Ingrediënten:
boter, fijne bulgur, munt, paprikapuree, rawit, risottorijst, rode linzen, runderbouillon, scherp paprikapoeder, tomatenpuree, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Sigara Böregi - Deegsigaren gevuld met feta en peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, eiwit, frituurolie, luchtige fetadipsaus, mild paprikapoeder, munt en yufkavellen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Kul asi - Rundergoulash

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, chilivlokken, groene puntpaprika, knoflook, komijnpoeder, laurier, mager rundvlees, paprikapuree, pastinaak, plantaardige olie, rijstpilav, tomaten, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappels en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Türlü - stoofpot van zomergroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gemberwortel, groene puntpaprika, knoflook, okra, olijfolie, rijstpilav, rode paprika, sperziebonen, tomaten, ui, vastkokende aardappel en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Karides güveç - Stoofpotje met garnalen en halloumi

Ingrediënten:
boter, champignons, cherrytomaten, garnalen, groene chilipepers, groene puntpaprika, halloumi, knoflook, plantaardige olie en ui

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Hamsi kusu - Sardinevogels

Ingrediënten:
citroenschil, ei, hazelnoten, maïsmeel, olijfolie, rijst, sardines, suiker, ui, vis en wilde rucola

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Bijgerecht uit Anatolië:

Auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, boter, citroensap, kasar semiharde turkse kaas, nootmuskaat, slagroom en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Katmer - Pistachepannenkoeken met kaymak

Ingrediënten:
double cream, filodeeg, ghee, pistachenoten en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Cartlak kebabi - leverkebabs

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, chilivlokken, granaatappelmelasse, komijnpoeder, lamslever, melk, olijfolie, paprikapoeder, pitabroodje, rode ui en sumak

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Incir uyumasi - De slapende vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, melk, pekmez, vijgen en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Pestil - Druivenmatten gevuld met walnoten

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kaneelstokje, kruidnagel, maïzena, rode druiven, steranijs en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Uskumru dolmasi - vergeet-me-niet makreel met zuurbessen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, fijne polenta, gedroogde zuurbessen, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kaneelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, pimentpoeder en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Perdeli pilav - Gesluierde rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, bloem, boter, ei, kaneelpoeder, kip, olijfolie, pimentpoeder, plantaardige olie, risottorijst, ui, wijnsteenbakpoeder en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Etli enginar dolmas - Artisjokken gevuld met vlees

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, citroensap, eidooier, lamsgehakt, olie, peper, rijst, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / groente
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Menemen - eieren met puntpaprika en tomaat

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, groene puntpaprika, olijfolie, rode ui en tomaten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch