Libanees

Zoek naar Libanees in uw eigen kookboeken

Libanees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatentaboulé

Ingrediënten:
bulgur, citroen, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, lente-ui, munt, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Taboulé - Libanese peterseliesalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroensap, lente-uitjes, munt, olijfolie, romanasla en tomaten

Keuken:
Libanees
Soort:
salade
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gebakken aardappelen met koriander

Ingrediënten:
bosuitjes, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, peper, vastkokende aardappels, verse koriander en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Drinken uit Comptoir Libanais:

Libanese Koffie

Ingrediënten:
gemalen kardemom en koffie

Keuken:
Libanees
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, granaatappelmelasse, munt, olijfolie, risottorijst, tomaat, tomaten, ui, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Sambusak Gevuld Met Kaas En Munt Sambusak Bil Jabneh

Ingrediënten:
bloem, chilipasta, deeg, ei, feta, gedroogde munt, gehakt, halloumi, munt, olie, olie om te bakken, tijm en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Libanees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Ge Grilde Aubergines Met Olijfolie, Knolook En Munt

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, olijfolie, verse muntblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt uit Comptoir Libanais:

Uitgebreid Libanees Ontbijt

Ingrediënten:
bladpeterselie, zeezout, ei, halloumi, kerstomaat, labneh, olijfolie, pitabroodjes en zwarte olijven

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Bijgerecht uit Comptoir Libanais:

Yoghurtsaus met chili EN gedroogde munt

Ingrediënten:
chilivlokken, ciderazijn, citroensap, gedroogde munt, olijfolie, volle yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gehaktballen

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gehakt, gemalen piment, groene paprika, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, rijst, rode paprika, knoflook, tomaten, tomatenpuree, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Pompoensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, kaneel, kardemompeulen, kippenbouillon, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfolie, pompoen, bleekselderij, tahin, knoflook, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Bijgerecht uit Comptoir Libanais:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, water, zout en tahin

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Inktvis In Een Amandelkorstje Met Sumac Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eieren, bloem, gedroogd broodkruim, gemalen amandelen, inktvis, labneh, mayonaise, raapzaadolie en yoghurt

Keuken:
Libanees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gebakken aubergine met yoghurt, krokante uitjes en geroosterd pitabrood

Ingrediënten:
aubergines, chilipasta, citroensap, granaatappel, ui, olijfolie, pitabroodjes, tahin, knoflook, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Kip Met Sperziebonen

Ingrediënten:
gehakt, gemalen piment, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, olijfolie, sperziebonen, knoflook, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gebakken zeebaars met tahin en RIJST

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen komijn, ui, olijfolie, pijnboompitten, tahin, visbouillon, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, peterselie, gemalen piment, kaneel, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, tahin, knoflook, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Comptoir tomatensalade met halloumi

Ingrediënten:
citroensap, halloumi, knoflook, munt, olijfolie, tomaten, verse tijm en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Beignets Gevuld Met Gekruid Lamsgehakt

Ingrediënten:
aardappels, ei, bloem, pijnboompitten, koekjes, lamsgehakt, meel, olijfolie, paprikapoeder, knoflook, tomaten, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

KIPvleugeltjes

Ingrediënten:
chilipasta, citroen, gemalen kardemom, gemalen piment, kaneel, olijfolie en knoflook

Keuken:
Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Comptoir kofta hotdog

Ingrediënten:
broodjes, peterselie, gemalen koriander, ui, lamsgehakt, olijfolie, tomatenketchup, uien, verse tijmblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt uit Comptoir Libanais:

Libanese Tortilla Met Worst

Ingrediënten:
bladpeterselie, double cream, gemalen komijn, ei, slagroom, tomaat, worstjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt uit Comptoir Libanais:

Tuinbonen DIP

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge olijfolie, komijnzaad, pitabroodjes, rode peper, tomaat, tuinbonen en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gebakken kippenlevertjes met granaatappel

Ingrediënten:
citroen, gehakt, granaatappelmelasse, kaneel, kippenlevertjes, munt, olijfolie, knoflook, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
gevogelte