Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Winterse runderstoof

Ingrediënten:
bak en braad, bloem, bouillon, champignon, grove mosterd, krieltjes, kruidnagel, laurierblad, magere runderlapjes, oud bruin bier, peper, prei, sjalot, tomatenpuree, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Recept uit Lekker Hollands:

Tuinbonen, simpel en puur

Ingrediënten:
olijfolie, oude schapenkaas, tuinbonen en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
hapjes
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Hazenfilet met gember en granaatappelpitten

Ingrediënten:
calvados, gember, granaatappelpitten, hazenrugfilet, olijfolie, roomboter en slagroom

Keuken:
Hollands
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Snoekbaars met tomatenconcassé

Ingrediënten:
bloem, citroensap, olijfolie, snoekbaarsfilet en tomaten

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Kruidkoek met rozijnen

Ingrediënten:
bakpoeder, donkere basterdsuiker, ei, gemalen kaneel, koekkruiden, melk, rozijnen, schenkstroop, sinaasappel en volkorenmeel

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De grote Kleyn:

Perziktaartjes met frambozenmoes en pistaches

Ingrediënten:
eidooier, frambozen, kristalsuiker, maïzena, melk, perzik, pistaches, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Warme appeltjes met romige griesmeel

Ingrediënten:
amandelaroma, amandelschaafsel, appel, citroen, griesmeel, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Broodpudding

Ingrediënten:
boter, casinobrood, ei, krenten, melk, poedersuiker en rozijnen

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Clubsandwich van suikerbrood van de barbecue met aardbeie, groene peper en vanillevla

Ingrediënten:
aardbeien, boter, groene peper, kaneelsuiker, olijfolie, suikerbrood, vanilleijs en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Hollandaise saus

Ingrediënten:
boter, eidooier, laurier, tijm, witte peperkorrels, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / nagerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gebrande vanillevla met boerenjongens

Ingrediënten:
boerenjongens, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, suiker, vanilleijs en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zeebaarsfilet met zilte groenten en Noordzeegarnalen

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, droge witte wijn, kruiden, lamsoor, laurier, melk, noordzeegarnalen, olie, peper, slagroom, tijm, zeebaarsfilet, zeekraal en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Vanilleborstplaat

Ingrediënten:
roomboter, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
snoep
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Zelfgebakken chips

Ingrediënten:
kruimige aardappel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Runderstoof met meiraapjes

Ingrediënten:
boter, knoflook, meiknolletjes, ovengedroogde tomaten, rozemarijn, runderstooflappen, salie, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Amandelkrullen

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, eiwit en poedersuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak / koffie en thee
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Salade van jonge spinazie met gegrilde Sint Jacobs mosselen en Opperdoezer aardappelvinaigrette

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, coquille, gerookt spek, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, opperdoezer-ronde, sjalot, spinazie, tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Speenvarken, geroosterd met appelstroop en hete bliksem

Ingrediënten:
aardappel, appelstroop, gembersiroop, groene kool, kalfsjus, kerriepasta, kruidnagel, magere yoghurt, peer, sjalot en speenvarken

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Hete bliksem

Ingrediënten:
appel, bloemige aardappel, braadworst, doorregen spek, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / fruit / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, bloem, ei, kaneel, melk, olie, poedersuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Savooiekool gestoofd met specerijen

Ingrediënten:
boter, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, gemberwortel, groentebouillon, jeneverbes, laurier, nootmuskaat, olijfolie, savooiekool en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Speltsalade met wortellinten, sinaasappel en zalm

Ingrediënten:
azijn, hazelnootolie, hazelnoten, honing, knoflook, mosterd, olie, peper, pimentkorrels, sinaasappel, spelt, winterwortel, wittewijnazijn, wortelsap, zalm, zeezout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade van parelgort en kaas met herfstbloemen

Ingrediënten:
basilicum, bramenblad, geitenkaasjes, gemalen korianderzaad, goudsbloem, groentebouillon, korenbloem, mosterd, olijfolie, parelgort, peper, rode chilipeper, rode ui, rozenblaadjes, waterkers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch