Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gerookte eendenborst met appelsaus en amandelaardappeltjes

Ingrediënten:
citroensap, eendenborst, karwijzaad, olijfolie, peper, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijksmuseum kookboek:

Cranberrypaté

Ingrediënten:
boter, cranberry, kruidnagel, laurierblad, meiknollen, peper, peterselie, prei, sjalot, varkenskop, varkensnek, varkenspoten, wortels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
hartige hapjes / paté/terrine
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Schelmpjes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, boter, garnalen, peper, peterselie, room, schelpen, sla, tomaat, ui, visfilet, wijn, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Erwten-tomatensoep met kaas

Ingrediënten:
belegen kaas, bosui, boter, kruidenbouillontablet, margarine, mild kerriepoeder, mosterd, peper, roggebrood, spliterwten, tomaat, ui, verse peterselie, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Vermicellisoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje, foelie, vermicelli en water

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Groene of zogenaamse druivenpas

Ingrediënten:
appelpulp, cochenillewater, giddegom, indigo, kweepeerpulp, suiker en water

Keuken:
Hollands
Soort:
snoep
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Geley

Ingrediënten:
brandewijn, rode bessensap, suiker en vloeipapier

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Bittere koekjes

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, eiwit en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Kersentaart (vulling)

Ingrediënten:
amandelsnippers, citroen, kaneel, oranje kersen, suiker, sukade en tweede oogst kersen

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Prumelletaart (vulling)

Ingrediënten:
amandelsnippers, citroen, citroensap, pruimedanten en sukade

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Suikerperencompote

Ingrediënten:
citroensap, gekonfijte suikerperen, gekookte vislijm en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Druivencompote

Ingrediënten:
citroensap, druiven, kruidnagel, rijnwijn, sapgroen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Kerriesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, kerriepoeder en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Wildbouilon

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, wildkarkas en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / wild / boter en olie
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappels, boter, melk, olijfolie, witte peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Amandelspijs

Ingrediënten:
bittere amandelen, bittere-amandelessence, blanke amandelen, citroensap, eiwit, honing en poedersuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Anijsbeschuit

Ingrediënten:
anijs, citroenrasp, eidooier, eiwit, meel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Turons

Ingrediënten:
amandelsnippers, eiwit, kruidnagelen, ongepelde amandelen, papier, rode kleurstof bores, suiker en sukade

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Zoute bonen

Ingrediënten:
snijbonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Oma's receptenboek:

Paddestoelentaart

Ingrediënten:
blinde vulling, bloem, boter, cantharel, eekhoorntjesbrood, ei, eidooier, kastanjeboleet, korstdeeg, melkzwam, morielje, nootmuskaat, oesterzwam, peper, room, ui, verse tijm, volle melk, weidechampignon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Lapskous

Ingrediënten:
aardappel, augurk, boter, corned beef, peper, stamppot, ui, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Witte letters

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, kruidnagels, meel, suiker en water

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak