Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Bal

Ingrediënten:
boter, mosterd, half-om-halfgehakt, kerrie, ketjap manis, mayonaise, paneermeel, panko, runderfond, sambal badjak en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta

Diner / bijgerecht / nagerecht van anita van h:

Stoofpeertjes met rode port ****

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, hamschijf, laurier, spliterwten, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gestoofde koolvis met prei

Ingrediënten:
boter, citroensap, koolvisfilet, kruidenbouillontablet, peper, prei, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Kabeljauw in aardappelkorst

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, kabeljauwfilet, peper, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Recept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gegrild eekhoorntjesbrood met gepofte kastanjes en peterselie-knoflookjus

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, kastanje, kippenbouillon, knoflook, olijfolie en peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Zomerpudding

Ingrediënten:
bladgelatine, blauwe bessen, casinobrood, frambozen, nectarine, olie, perzik, pruim, rode bessen, suiker en water

Keuken:
Hollands
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

À la minute hachee met sperzieboontjes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, hacheebouillon, olie, runderstaartstuk, sojasaus, sperziebonen, ui en volkorenpasta

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, courgette, konijn, konijnenfond, olie, peper, prei, vastkokende aardappel, verse peterselie, witte champignons, wortels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Friese boerenkool

Ingrediënten:
boerenkool, ganzenvet, gerookt spek, havermout, kippenbouillon, knoflook en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Brabantse hazenpeper

Ingrediënten:
aalbessengelei, bloem, hazenvoorloper poten, jeneverbes, kandijsuiker, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, peterselie, prei, pure chocolade, rode wijn, spekjes, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel en zilveruitjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Prei-jachtschotel

Ingrediënten:
aardappelpuree, broodkruim, prei, stoofvlees, ui en prei

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Friese sla met Eigenheimer, spekjes en oude nagelkaas

Ingrediënten:
eigenheimers, friese nagelkaas, gerookt spek, kropsla, sjalot, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijn in´t zuur - knien in ´t zoer

Ingrediënten:
appelstroop, azijn, bloem, boter, konijnenbout, konijnenpoot, laurierblad, peperkoek, ui en water

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild / pekel en marinades
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gestoofde artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bieslook, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pistou, sjalot, tijm, winterwortel, witte wijn en zwoerd

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gefrituurd scharrelei met spinazie in stroop en gerookte paling

Ingrediënten:
bloem, ei, eiwit, gerookte paling, kippenbouillon, paneermeel, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, spinazie en stroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Zalmtimbaaltje

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroensap, olijfolie, sjalot, waterkers, zalm en zeezout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het kleine fornuis:

Schoolsnert

Ingrediënten:
kruidnagel, laurierblad, mager lamsvlees, peterselie, prei, roomboter, selderij, spliterwten, ui en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Huzarensalade van Hollandse Nieuwe

Ingrediënten:
chips, crème fraîche, handappel, laurierblad, nieuwe haring, peper, vastkokende aardappel, verse bieslook en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Haringsalade met bietenballetjes

Ingrediënten:
appelazijn, crème fraîche, dijonmosterd, maatjesharing, olijfolie, rode biet, sjalot, sla, verse bieslook en vloeibare honing

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gebakken tong met venkel-Hollandaisesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, peper, venkel, zeetong en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gebakken kabeljauw met romige witlof en mosterd

Ingrediënten:
bloem, boter, grove mosterd, kabeljauwfilet, olijfolie, peper, slagroom, suiker, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, prei, sjalot, slagroom, soepgroenten, spinazie, visbouillontabletten, winterwortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon