Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Flensjes met appelstroop en yoghurt

Ingrediënten:
appelstroop, biogarde roer, bloem, boter, ei, melk, yoghurt en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kip in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, kip, kippenbouillon, knoflook, rösti, slagroom, trappistenbier, ui, witlof en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Aubergine wokkie wokkie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilisaus, kaas, ketjap, knoflook, peper, rode paprika, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Basisrecept uit Twaalf maanden lekker eten:

Kippenbouillon van restjes

Ingrediënten:
bleekselderij, kipresten, knoflook, laurierblad, ui, verse tijm en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Basisrecept uit Twaalf maanden lekker eten:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kipkluifjes, laurierblad, peperkorrel, ui, verse tijm en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Basisrecept uit Twaalf maanden lekker eten:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bladselderij, laurierblad, peterselie, prei, soepvlees, verse tijm, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Snoekbaars met komkommer en postelein, tartaar van gemarineerde ' zuiderzeezilver'

Ingrediënten:
dille, grof zeezout, komkommer, korianderpoeder, mayonaise, natuurazijn, postelein, snoekbaarsfilet, suiker en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Zeeuwse oesters met Lichte sojasaus

Ingrediënten:
lichte sojasaus en zeeuwse oesters

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

IJskoud en o zo makkelijk soepje

Ingrediënten:
bieslook, ijsblokjes, ingemaakte gegrilde paprika, komkommer, peper, peterselie, tomaat, tomaten-groentesap en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gevulde perzik

Ingrediënten:
bieslook, ei, magere ham, mayonaise, peper, perzik uit blik, sla, slagroom, ui, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Bokkenpootjesijstaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, bokkenpootjes, boter, frambozen, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak / ijs
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Kip in port-vanillesaus

Ingrediënten:
crème fraîche, kipfilet, peper, port, runderbouillonblokje, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Uientaart met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipoeder, ei, extra belegen kaas, goudse kaas, kerriepoeder, komijnekaas, slagroom en witte ui

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bij de koffie uit Twaalf maanden lekker eten:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, gedroogde gist, goudrenet, karnemelk, magere yoghurt, poedersuiker, rozijnen, sinaasappel, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Kwartelbout met witte-portsaus

Ingrediënten:
appel, boter, kippenbouillon, kwartelbout, maïzena, peper, sjalot, witte port en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Groene koolschotel van Cor

Ingrediënten:
aardappelpuree, groene kool, kerriepoeder, knoflook, olie, oude kaas, peper, rundergehakt, spek, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Stamppot peen en prei

Ingrediënten:
aardappel, gehakt, kaas, prei en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Echte boerenzuurkool

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, laurierblad, magere runderlappen, paprikapoeder, peper, rode wijn, tijm, ui, zilverui, zout en zuurkool

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Konijn met gedroogde pruimen op de wijze van Oma's zus

Ingrediënten:
aardappel, bier, bloem, boter, gedroogde pruimen, knoflook, konijn, laurierblad, peper, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Cordon bleu

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, broodkruim, ei, ham, kernhem kaas en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Konijn met gedrooge pruimen op Oma's wijze

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, chocolade, gedroogde pruim, konijn, krenten, laurierblad, olie, peper, peperkoek, suiker, tijm, ui, vetspek en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gestoofde varkenssteak

Ingrediënten:
bier, bruine fond, gerookte ham, laurierblad, peper, tijm, ui, varkenscarré, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Bijgerecht uit Oma's receptenboek:

Aardappelpuree met dille

Ingrediënten:
augurk, boter, gele mosterdzaadjes, melk, milde mosterd, vastkokende aardappel, verse dille en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Bijgerecht uit Oma's receptenboek:

Aardappelpuree met peterselie

Ingrediënten:
aardappel, bier, bloem, boter, peper, rode ui en verse peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch