Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Witte-koolsalade

Ingrediënten:
bieslook, gembersiroop, rode paprika, rozijnen, winterwortel, witte kool en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Garnalengehaktballetjes op de barbeque

Ingrediënten:
bieslook, gembersiroop, kipfilet, lente-ui, reuzengarnaal, sojasaus en vetspek

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Schokkermoppen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, bruine basterdsuiker, ei, gemberpoeder, gemalen koriander, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, roggebloem, speculaaskruiden, suiker en tarwebloem

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Wortelgembermarmelade

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker, gember, sinaasappel en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosterdfuit

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, kaneel, komkommer, kruidnagel, laurier, mosterd, sambal oelek, suiker, water, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Recept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Chocoladevla met kersen en advocaat

Ingrediënten:
advocaat, cacaopoeder, eidooier, kersen, kletskoppen, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bieslook, eidooier, maiskolven, maïzena en olie

Keuken:
Hollands
Soort:
groente
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Rundergies

Ingrediënten:
bloem, boter, koffieroom, kruidnagel, laurier, rode paprika, runderbouillon, rundvlees, tomatenpuree en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Tartaar van brandrode MRIJ-rund met gepocheerde kwarteleitjes en Goudse oplegkaas

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, crème fraîche, kappertjes, kogelbiefstuk, kwarteleitjes, olijfolie, sjalot en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Hachee

Ingrediënten:
chilipeper, kruidnagel, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, runderpoulet, sjalot, trappistenbier, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Recept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Bossche bolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gefrituurde griesmeelpudding met kaneelsaus

Ingrediënten:
boter, citroenschil, ei, frituurolie, griesmeel, kaneellikeur, kaneelpoeder, maïzena, melk, paneermeel, poedersuiker, suiker, vanilleijs en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van aardappel en beignets van haring

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloem, citroensap, ei, haring, olie, peper, peterselie, room, tomaten, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / aardappelgerecht / vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van rode bietjes met zure room en sprotjes

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, olie, peper, rode biet, sjalot, sprot, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Aardappelsouffle met gerookte paling

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, citroensap, ei, gerookte paling, melk, peper, sjalot, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koude courgettesoep met garnalen en grapefruit

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, courgette, garnaal, peper, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Witte dame

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei, frituurolie, gemalen kokos, paneermeel, slagroom en vanilleijs

Keuken:
Hollands
Soort:
ijs
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Garnalencroquetten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, garnaal, knoflook, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Recept uit Haute cuisine op klompen:

Salade van zomergroenten en gebakken geitekaas

Ingrediënten:
bloem, ei, geitenkaas, mosterd, parmezaanse kaas, peper, rode wijnazijn, sjalot, zomergroenten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / groente / zuivel
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koude tomaten-yoghurtsoep met zure haring

Ingrediënten:
dille, knoflook, maïsolie, oranje paprika, peper, selderie, sour cream, tijm, ui, vleestomaat, yoghurt, zout en zure haring

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Appeltaart

Ingrediënten:
bloem, boter, calvados, citroen, eidooier, golden delicious, korstdeeg, maïzena, melk en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Citroentaart met schuim

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citroen, ei, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gebakken banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, custardpoeder, ei, melk, paneermeel, rum en suiker

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / hoofdgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Gesudderde lamsschouder met tijm en appelstroop

Ingrediënten:
appelstroop, azijn, boter, knoflook, lamsschouder, laurierblad, peper, suiker, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / lamsvlees