Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Op de huid gebakken snoekbaars met kropsla

Ingrediënten:
azijn, bosui, boter, gembernat, honing, knoflook, kropsla, olie, peper, rodewijnazijn, snijbiet, snoekbaarsfilet, spinazie, strandbiet, tomaat en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
mosterd / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Speltsalade met gegrilde rode paprika en tomaat

Ingrediënten:
bosui, groentebouillon, koriander, mosterd, olijfolie, paprika, peper, spelt, vleestomaat, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Entrecote van de barbecue met barbecuesaus en aardappel-knolselderijpuree

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, donker bier, eiwit, entrecote, knoflook, knolselderij, laurier, melk, olie, peper, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / barbecue/grill / mosterd / azijn
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Japanse oesters gegratineerd in wittewijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, japanse oester, jonge kaas, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Boerenkool met worst

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boerenkool, boter, gerookte spekjes, groentebouillon, melk, olie, paddenstoelenbouillon, peper, rookworst, shiitakes, truffelaardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamsham uit de oven met korianderchutney

Ingrediënten:
bosui, boter, citroensap, geitenyoghurt, honing, kokos, koriander, lamsschouder, rode chilipeper, zeezout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Rillette van rog met augurkencoulis

Ingrediënten:
augurk, boter, citroensap, knoflook, laurierblad, peper, rogvleugel, room, tijm, ui, vis, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Recept uit Haute cuisine op klompen:

'Suddereend' met steranijs en stamppot boerenkool

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boerenkool, boter, kruidnagel, laurierblad, pepers, prei, rode wijn, room, steranijs, tomatenpuree, ui, wilde eend, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Terrine van aardappel, kalfsvlees en katenspek

Ingrediënten:
aardappel, ei, kalfsvlees, katenspek, peper, room en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / rundvlees / aardappelgerecht
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Zult van gerookte paling

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bladselderij, citroen, gerookte paling, komkommer, peper, vis, vleestomaat, wijn en zout

Keuken:
Hollands
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Mintsoep met perzik en bitterkoekjes

Ingrediënten:
bitterkoekjes, eidooier, melk, mint, perzik en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / fruit
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / nagerecht uit Haute cuisine op klompen:

Koekkruimelijs

Ingrediënten:
eidooier, koekkruimels, melk, room en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel / ijs
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Banketletters

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei, korstdeeg en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Marsepein op een andere manier

Ingrediënten:
amandelsnippers, confituur, eiwit, kaneel, marsepein, ouwel, suiker en sukade

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Marsepein

Ingrediënten:
amandelen, rozenwater en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kastanjejam

Ingrediënten:
citroensap, suiker, tamme kastanjes, tijm, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Mispelgelei

Ingrediënten:
appels, appelsap, citroensap, geleisuiker, halfzoete geleisuiker, kaneel en mispels

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Uiringen, gefrituurd

Ingrediënten:
bloem, ei, licht bier, olie, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Geglaceerde ham met pomelo

Ingrediënten:
boter, geleisuiker, ham, kruidnagels, pomelo en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wilde runderbief met Andijker muizen, cantharellen en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
aardappel, andijker muizen, biefstuk, boter, brave hendrik, cantharellen, eekhoorntjesbrood, knoflook, nieuw-zeelandse spinazie, olijfolie, paddestoelen, peper, wilde spinazie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Crostini met anijschampignons

Ingrediënten:
anijschampignon, azijn, brood, gedroogde bladpeterselie, knoflook, olijfolie, peper, wortelpeterselieloof, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Komkommersoep

Ingrediënten:
bloem, boter, dillezaad, eidooier, groentebouillon, komkommer, melk, peper, slagroom, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kruidenboter

Ingrediënten:
gezouten boter en kruiden

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Aardperen met winterpostelein

Ingrediënten:
aardperen, amandelen, boter, bouillon, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente