Hollands

Zoek naar Hollands in uw eigen kookboeken

Hollands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, doperwten, groentebouillon, macaroni, peper, prei, raap en sperziebonen

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

blasiusbrood

Ingrediënten:
suiker, bloem, gedroogde vruchtjes, gist, roggemeel en zout

Keuken:
Duits / Zwitsers / Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Uiringen, gefrituurd

Ingrediënten:
bloem, ei, licht bier, olie, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Geglaceerde ham met pomelo

Ingrediënten:
boter, geleisuiker, ham, kruidnagels, pomelo en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Recept uit Liever lokaal:

Mispelgelei

Ingrediënten:
appels, appelsap, citroensap, geleisuiker, halfzoete geleisuiker, kaneel en mispels

Keuken:
Hollands
Soort:
schuim/mousse/gelei / zoet / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kastanjejam

Ingrediënten:
citroensap, suiker, tamme kastanjes, tijm, vanillestokje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Wilde runderbief met Andijker muizen, cantharellen en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
aardappel, andijker muizen, biefstuk, boter, brave hendrik, cantharellen, eekhoorntjesbrood, knoflook, nieuw-zeelandse spinazie, olijfolie, paddestoelen, peper, wilde spinazie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Crostini met anijschampignons

Ingrediënten:
anijschampignon, azijn, brood, gedroogde bladpeterselie, knoflook, olijfolie, peper, wortelpeterselieloof, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Liever lokaal:

Komkommersoep

Ingrediënten:
bloem, boter, dillezaad, eidooier, groentebouillon, komkommer, melk, peper, slagroom, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kruidenboter

Ingrediënten:
gezouten boter en kruiden

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Aardperen met winterpostelein

Ingrediënten:
aardperen, amandelen, boter, bouillon, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, winterpostelein en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bagna càôda

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, gezouten ansjovisfilets, haverwortel, hazelnootolie, ingemaakte groenten, kardoen, knoflook, olie, olijfolie, paprika, pastinaak, selderijknol, venkel, walnotenolie en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Zeekool met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, nootmuskaat en zeekool

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Tomaten uit de over, ingemaakt

Ingrediënten:
olie, peper, tomaten en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drents heideschaap met een brandnetelstamppot en sinaasappeljus

Ingrediënten:
bloem, brandnetel, knoflook, kruimige aardappel, lamskotelet, olijfolie, sinaasappel, sjalot en wildfond

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Terrine van Opperdoezer ronde met katenspek & een salade met frisse geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, dressing, ei, gerookt katenspek, mosterd, noten, opperdoezer-ronde, peterselie, room, sla en zachte geitenkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

De opperdoezer ronde op z'n West-Fries

Ingrediënten:
opperdoezer-ronde, roomboter en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Raapsteeltje:

Warme kokkels met tomatencoulis

Ingrediënten:
basilicum, dragon, droge wijn, kokkels, olijfolie, peper, peterselie, tomatensaus en visfond

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Soufflé met Boeren-Goudse oplegkaas

Ingrediënten:
bloem, boeren-goudse oplegkaas, boter, ei, melk en nootmuskaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Zuid-Hollandse kaasdoop

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, brandewijn, maïzena, melk, nootmuskaat, peper en volkorenbrood

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Gewokte kip met groenteloempiaatjes

Ingrediënten:
bosuitjes, droge sherry, gemberpoeder, ketjap manis, kip, loempiavellen, pinda’s, prei, sambal oelek, sesamolie, sojasaus, spitskool, knoflook, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Mediterrane geroosterde koolraap met knoflook

Ingrediënten:
aardpeer, boter, kerriepoeder, olie, prei en walnoten

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Bloemkoolsteak

Ingrediënten:
olijfolie, paprikapoeder, rozemarijn, rundergehakt, spekreepjes en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Torentjes van knolselderij, appel en spek

Ingrediënten:
appels, balsamicoazijn, knolselderij, olijfolie extra vierge, uien en zeeuws spek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Recept uit Het Hollands maandkookboek:

Oesters in Zeeuws spek

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, tabasco, zeeuwse oesters en zeeuws spek

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Diner / nagerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Pruimentaart

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, kristalsuiker, melk, pruimen, bakpoeder en vanillesuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch