Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van oesters met gemarineerde zalm en witloof

Ingrediënten:
azijn, bieslook, oesters, olie, peper, sjalot, witlof, zalm, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van asperges en scampi

Ingrediënten:
artisjokbodems, asperges, basilicum, bloem, extra vergine olijfolie, frambozenazijn, hazelnootolie, olijfolie, peper, scampi, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Scampi met curry

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, droge witte wijn, kerrie, kervel, knoflook, kokosmelk, kokosschilfers, laurier, peper, room, scampi, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hopscheuten met gepocheerd ei

Ingrediënten:
azijn, bloem, cayennepeper, citroensap, eidooier, geklaarde boter, ei, hollandaisesaus, hopscheuten, nootmuskaat, peper, room, toast, truffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Duif met honing

Ingrediënten:
azijn, boter, bouillon, tamme duif en vloeibare honing

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van maatjesharing

Ingrediënten:
appel, dille, aardappel, jonge haring, maatjesharing, peper, room en voorgerecht

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene asperges in 't groen

Ingrediënten:
basilcum, belgische mosterd, bladpeterselie, boter, citroenmelisse, citroensap, citroenzest, fleur de sel, groene asperges, groentebouillon, jonge spinazie, kervel, knoflook, knoflookolie, krulpeterselie, marjolein, mosterdzaad, munt, peper, rozemarijn, sjalot, spinazie, tijm, verveine, volle yoghurt, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode poon in een zoutkorst van gember en wortel

Ingrediënten:
eiwit, gember, grof zeezout, knoflook, laurier, peper, rode poon, tijm, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Maatjes met crumble van zwarte olijven, kerstomaten en basilicummayonaise

Ingrediënten:
basilcummayonaise, crumble van zwarte olijven, jonge basilicum, maatjesharing, pistou van tomaat, prinsessenbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Stamppot van spinazie of zuring met zachtgekookte eieren

Ingrediënten:
aardappelen, boter, melk, nootmuskaat, peper, spinazie, water, zachtgekookt ei, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Met vlees of vis gevulde savooiekool

Ingrediënten:
gekruid kalfsgehakt, savooiekool, spek, water en zalm

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spiegelei à l'Anversoise

Ingrediënten:
hopscheuten, roomsaus en ei

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kaaskroketten met peterselie en gegrilde citroen

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, citroenen, ei, eidooier, emmentaler, gruyère, krulpeterselie, limoenzest, melk, paneermeel, panko, parmezaanse kaas, peper, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Asperges à la Flamande

Ingrediënten:
asperges, ei, geklaarde boter, krulpeterselie, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van rauwe gele bieten met jonge geitenkaas, sojabonen en sojascheuten

Ingrediënten:
chiliflakes, doperwten, fleur de sel, gele bieten, granaatappel, griekse basilicum, jonge geitenkaas, komijnzaad, limoen, peper, sesamolie, sojabonen, sojamelk, sojascheuten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / voorgerecht uit Belgie:

aardappelsoep met gerookte forel

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Roggenlever

Ingrediënten:
azijn, boter, grof zeezout, olie, peper, peterselie, roggenlever, sjalot en toast

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees / vis
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Amandelbiscuit met notencrème

Ingrediënten:
amandelmeel, amaretto, blanke amandelen, bloem, ei, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade en blauwe bessen

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde blauwe bessen, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met pure chocolade en cranberry's

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, gedroogde cranberry's, melk, pure chocolade, slagroom, stokbrood, suiker en vanille-extract

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade van lamsoor met citrusvinaigrette

Ingrediënten:
citrusvinaigrette, korianderbloempjes, lamsoor, limoenzest, peper en rode ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Rauwe raapstelen

Ingrediënten:
citroen, fleur de sel, honing, knoflook, limoen, olijfolie, peper, raapstelen, sinaasappel, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Belgie:

Frieten met tartarensaus

Ingrediënten:
aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur