Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Zeebaarstartaar met venkel, erwten en komkommer

Ingrediënten:
chilipeper, doperwten, gember, groentebouillon, honing, kervel, limoensap, limoenzest, minikomkommers, olijfolie, Oost-Indische kers bloemen, peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelknol, zeebaars en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kalfsballetjes in tomatensaus met selderij en krokante falafel

Ingrediënten:
arachideolie, citroenzest, eiwit, half-om-halfgehakt, groene soepselderij, kikkererwten, knoflook, komijn, koolzaadolie, panko, peper, selderijblad, sjalot, tomaten, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert uit Een kookboek.:

Aardbeiencrumble met zure room en tijm

Ingrediënten:
aardbeien, amandelen, amandelpoeder, boter, bruine basterdsuiker, piment d'espelette, rabarber, tarwebloem, tijm en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Een kookboek.:

Citroentaart met pastinaak

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, citroentijm, eidooier, eiwit, gelatine, melk, pastinaken, room, suiker, vanillepuddingpoeder en zanddeeg

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert uit Een kookboek.:

Gazpacho van aardbei, framboos, paprika em tomaat

Ingrediënten:
aardbeien, frambozen, honing, ijsblokjes, kaneelstokje, notenolie, rode paprika's, steranijs, tomaten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ingrediënten:

Vlaamse frieten

Ingrediënten:
frituurolie, frituurvet, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Aardappelkroketten

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, bloem, boter, eidooier, eiwit, nootmuskaat, paneermeel, panko, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert uit Een kookboek.:

Carré confiture van wortel en abrikoos

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, amandelpoeder, amaretto, bladerdeeg, bloem, boter, citroenzest, ei, eidooier, kardemompeulen, kruidnagels, melk, miniwortel, oranje wortel, paarse wortel, poedersuiker, sinaasappelsap, steranijs, suiker en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Rijstpap met krokant bladerdeeg, appel en peer

Ingrediënten:
appel, arachideolie, bladerdeeg, boter, bruine suiker, citroenzest, dessertrijst, eidooier, elixer d anvers, gecondenseerde melk, karnemelkijs, melk, peer, saffraan, snelkookrijst en stadshoning

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Augurkenmayonaise

Ingrediënten:
eidooier, mosterd, peper, sojasaus, witte wijnazijn, worcestershiresaus, zoetzure augurk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene kimchi van witlof

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, citroen, fleur de sel, gember, groene appel, groene chilipeper, grof zeezout, knoflookolie, koriander, limoen, munt, peper, peterselie en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kerriesaus met kokosmelk

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, citroengras, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïzena, ui en vadouvan

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - zomerversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, pastis, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Barbecuelak

Ingrediënten:
ahornsiroop, appel, belgische mosterd, chilipeper, hoisinsaus, honing, ketchup, ketjap, knoflook, limoen, perenstroop, sojasaus en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bouillon van schaaldieren - winterversie

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cognac, dragon, knoflook, krabbenkoppen, langoustinekoppen, laurier, preiwit, strandkrabbenkoppen, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Notencrumble

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, gezouten pinda's, hazelnoten, melk, ui, walnoten, wasabinootjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / noten
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Makreel met boterbonen en snijbonen

Ingrediënten:
boterbonen, gerookte makreel, knoflook, mosterdbladbloesem, olijfolie, radijs, roomse kervel, sjalot, snijbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Verse maatjes met salade van boterbonen, prinsessenbonen, tomaat, rode ui en schapenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, boterbonen, fleur de sel, gekonfijte tomaat, kerstomaat, maatjesharing, olijfolie, peper, prinsessenbonen, rode ui, schapenkaas, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Meisavooi met daslookolie, knoflookchips en daslookmayonaise

Ingrediënten:
daslookbloemen, daslookmayonaise, daslookolie, fleur de sel, kardemompeulen, knoflookchips, laurier, meisavooi en peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kip met kerrie

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, boterbonen, bottarga van ei, gember, jonge spinazie, kerriesaus, kip, knoflook, koriander, limoensap, limoenzest, peper, peultjes, prinsessenbonen, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojascheuten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Oesters met salade van komkommer en peulen

Ingrediënten:
fleur de sel, gembermayonaise, knoflook, komkommer, limoensap, mosterdzaad, oesters, olijfolie, peper, peulen, rozemarijn, sjalot, tijm, verse augurk en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Snack of tussendoortje uit Een kookboek.:

Bitterballen van wortel en gember

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroenzest, eiwit, gember, panko, peper, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
bieslook, ei, kappertjes, kervel, krulpeterselie, mayonaise en sjalot

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Ketchup

Ingrediënten:
belgische mosterd, honing, rozemarijn, sojasaus, sriracha, tijm en tomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch