Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Basisrecept uit Het kleine fornuis:

Belgische blokjes

Ingrediënten:
spa rood

Keuken:
Belgisch
Soort:
drank
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte quinoa

Ingrediënten:
arachideolie, quinoa en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gratin dauphinois met Maredsous

Ingrediënten:
boter, knoflook, maredsous-smeerkaas, oude abdijkaas, peper, room, sjalot, tijm, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Salade bij hachis Parmentier herfst

Ingrediënten:
blauwe kaas, butternutpompoen, citroenvinaigrette, fleur de sel, griekse basilicum, tijm, tuinkers, walnoten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Oesters met duindoornbes, gepekelde sjalot en mierikswortel

Ingrediënten:
agar-agar, citroenzest, duindoornbessen, duindoornbessensap, honing, mierikswortel, oesters, rode bietensap, rode wijnazijn, sjalot, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte knoflook

Ingrediënten:
knoflook, tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Konijn met pruimen met salade van boterbonen

Ingrediënten:
bloem, bruin bier, gedroogde pruimen, hazelnootboter, konijn, kruidnagels, laurier, mosterd, peper, salade bij konijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Ontbijt / diner / lunch / nagerecht uit Een kookboek.:

Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granola

Ingrediënten:
berghoning, blauwe bessen, ei, elixer d anvers, granola, karnemelkijs, limoenzest, luikse perensiroop, melk, peren, zelfrijzend bloem en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Carpaccio van kalfstong met kalfshersenen, zoete ui, bieslook en kervel

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, druivenpitolie, gefermenteerde knoflookcreme, groentebouillon, kalfshersenen, kalfstong, kappertjes, kervel, knoflook, laurierblad, melk, peper, sjalot, zoete ui in zoutkorst, zoetzure augurk en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Een kookboek.:

Belgische frieten

Ingrediënten:
arachideolie, bintjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde prinsessenbonen met witte bonen en boterbonen

Ingrediënten:
boter, boterbonen, groentebouillon, haricot coco, knoflook, laurier, nootmuskaat, peper, prinsessenbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Krokant roggebrood

Ingrediënten:
fleur de sel, roggebrood en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Een kookboek.:

Appelcake

Ingrediënten:
appelen en quatre-quarts

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kreeft belle-vue

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, boterbonen, citroensap, cocktailsaus, dille, eikenbladsla, jeneverbessen, knoflookolie, kreeften, mayonaise, mosterdzaad, rode chilipeper, ruwe rietsuiker, sjalot, tijm, tomaten, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Popcorn met ras el hanout

Ingrediënten:
arachideolie, gedroogde maiskorrels, ras el hanout en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Aspic van seizoengroenten

Ingrediënten:
boterbonen, citroenrasp, doperwten, ertwenplanttoppen, gelatineblaadjes, groene asperges, groentebouillon, peper, piment d'espelette, prinsessenbonen, slaharten, tomaten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mosselen met witbier, kerrie en goudsbloem

Ingrediënten:
boter, bouchot mosselen, goudsbloemblaadjes, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, sjalotten, tijm, witbier en wortelen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Waterzooi Stoofpot van Noordzeevis

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, garnalen, mosselen, peper, prei, sjalot, slagroom, verse peterselie, visfond, wortel, zeevis en zout

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte tomaat met noordzeekreukels

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, fleur de sel, kleine tomaten, knoflook, noordzeekreukels, olijfolie, peper, salie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Rauwkost op de barbecue met Antwerpse cocktailsaus

Ingrediënten:
bloemkool, cocktailsaus danvers, curryplant, gele kerstomaten, jonge miniwortelen, rode kerstomaten, rozemarijn, selderij en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spaghetti van tomaat en courgette

Ingrediënten:
courgette, fleur de sel, tomaat, knoflookolie, peper, tijm en witte wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch uit Een kookboek.:

Groene clubsandwich

Ingrediënten:
basilicummayonaise, ei, gedroogde tijm, groene tomaten, jonge spinazie, knoflookolie, koolrabi, limoenzest, peper, radijsloof, sesamzaad, sjalotten, waterkers en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Meloen met crumble van zwarte olijven

Ingrediënten:
cavaillonmeloen, crumble van zwarte olijven, fleur de sel en olijfolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gegrilde noordzeelangoustines met elixer d'Anvers en harissaboter

Ingrediënten:
boter, citroentijm, citroenzest, elixer d anvers, fleur de sel, harissa, kerstomaat, knoflook, knoflookolie, noordzee langoustines, paprikapoeder, pikante waterkers, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren