Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Waterzooi van vis met peultjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, boter, droge witte wijn, meervalfilet, peultjes, tilapiafilet, verse peterselie, verse tijm, visfond en zalmfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Saus bij eendenborst

Ingrediënten:
afsnijsel van eend, cherry brandy, kippenbouillon, krieken, kriekenbier, peper, roomboter, sjalotje en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Bavarois van aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeiencoulis, aardbeienpuree, citroensap, gelatine, griekse yoghurt, kristalsuiker, room en slagroom

Keuken:
Belgisch
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Yoghurtdip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, limoensap en limoenzest

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquetten van de visser 2; zalm - Gaston Clément, 1958

Ingrediënten:
aardappel, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, kaas, paneermeel, peper, peterselie, tomatensaus, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Krakerkens van afval - Jan de Gouy, 1900

Ingrediënten:
bloem, broodkorstafschraapsel, ei, gekookt ossenvlees, gestoofde schapenbout, kalfsgebraad, melk, paneermeel, peterselie en sjalot

Keuken:
Belgisch
Soort:
boter en olie
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Zondagse kroketten - Louis Paul Boon, 1972

Ingrediënten:
aardappel, boter, eidooier, eiwit, frituurvet, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Wilde eendenbrost op zuurkool - Magret de canard sauvage sauce aigrelette à la choucroute

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, mosterd, room, wilde eendenborst, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Paling in ´t groen - Anguilles au vert

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, citroen, droge witte wijn, eierdooier, kervel, paling, pimpernel, sjalot, spinazie, verse dragon, verse munt, verse peterselie, salie, verse tijm, visfond, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Mosselen in witte wijn - moules au vin blanc

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, mosselen, ui en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Bijgerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Rode biet in zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, ei, fijn zout, rode biet en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien met rode biet

Ingrediënten:
aardbeien, beukennootcress, mayonaise van boomtomaten en rode biet in zoutkorst

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tongrolletjes met roomkaas en gerookte paling - variatie

Ingrediënten:
cognac, droge witte wijn, gerookte paling, roomkaas, tongfilet en verse peterselie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Rog met asperges

Ingrediënten:
asperges, bouillon van kleingesneden groenten, crème fraîche, eidooier, kervel en rog

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiencrème

Ingrediënten:
aardbeien, amandelspijs, eidooier, fraise du bois, gelatine, kristalsuiker, marsepein, roompoeder, slagroom en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Sint-Jacobsschelpen op de manier van Barbara

Ingrediënten:
beurre blanc, russische kaviaar en sint-jacobsschelpen

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Verjaardagstaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, biscuit, boterkoekjes, kristalsuiker, munt, room en zilveren suikerparels

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiencharlotte

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfiture, aardbeiencrème, amarettokoekjes en lepelbiscuit

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Mayonaise van boomtomaten

Ingrediënten:
boomtomaten, karnemelk, komijn, mascarpone, olijfolie, peper, sherryazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegratineerde oesters met Sancerre

Ingrediënten:
beurre blanc met sancerre, oesters, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Àardbeienmousse

Ingrediënten:
citroensap, frambozenpuree, gelatine, hibiscusthee, kardemomzaad, kriekbier, kristalsuiker, vlierbloesemsiroop en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Vlaamse salade

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, haringfilet, kervel, mosterd, peterselie, room, ui, witlof, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Panna cotta met lychee en roos

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeiencoulis, gedroogde rozenblaadjes, gelatinepoeder, kristalsuiker, lycheesap uit blik, melk, munt en room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Mosselen op z'n Brussels

Ingrediënten:
dijonmosterd, droge witte wijn, halvanaise, mayonaise, mosselen, mosterd, prei, ui, verse bladselderij en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren