Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Kalfsniertjes op Luikse wijze

Ingrediënten:
crème fraîche, jenever, jeneverbessen, kalfsnier, krielaardappelen, olie en ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte pastinaak met pompoenpuree en lardo

Ingrediënten:
butternutpompoen, duindoornbessen, geklaarde boter, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, lardo di colonnata, pancetta, pastinaak, rozemarijn, steranijs en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

konijn op de wijze van de Haes

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloem, citroenzest, groentebouillon, hazelnootolie, ketchup, knoflook, konijn, koolzaadbloemen, peper, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, citroensap, eidooier, fleur de sel, gegrilde puntpaprika's, half-om-halfgehakt, knoflook, kruidenbloesems, nootmuskaat, oude kaas, panko, peper, salade bij hachis parmentier, sjalot, tijm, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / varkensvlees / rundvlees / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Schorseneren à la carbonara

Ingrediënten:
boter, citroen, eidooier, gezouten spek, harissa, hazelnootboter, mosterd, oude kaas, peper, schorseneren, seppe nobels, sriracha, tuinkers, water, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kalfswangen met gremolata

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, brood, bruine fond, citroenzest, kalfswangen, knoflook, knoflookchips, krulpeterselie, peper, rode bietensap, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Luikse balletjes

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, broodkruim, citroensap, eidooier, half-om-halfgehakt, hazelnootboter, kaneelpoeder en luikse siroop

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade bij konijn

Ingrediënten:
boterbonen, citrusvinaigrette, gedroogde pruimen, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Beurre blanc van cassis

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, grenadine, rode bietensap en rode wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Salade bij hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, chilipeper, gegrilde puntpaprika's, kleine gemengde tomaten, knoflookolie, peper, rode ui, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Varkensham met ertwjes en wortelen

Ingrediënten:
boter, citroenzest, doperwten, fleur de sel, groentebouillon, jonge toppen van erwtenplant, jonge worteltjes, peper, tijm en varkenshammetjes

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Profiterolles met framboos

Ingrediënten:
bloem, bloesems, boter, ei, frambozen, poedersuiker, vanille-ijs, vanillestokjes, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kerriesaus met appel

Ingrediënten:
appel, appelazijn, cayennepeper, eidooier, kaneel, kerriepoeder, kippenbouillon, room en sjalot

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / boter en olie
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / nagerecht uit Een kookboek.:

Chocolademousse

Ingrediënten:
belgische fondantchocolade, cacaopoeder, ei, fleur de sel, natuurazijn, room en suiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / nagerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Klassieke wafels met ananas

Ingrediënten:
ananas, crème fraîche, limoen, suiker, vanillestokjes, wafels, water en witte wijn

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Wafelbeslag

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, melk en witte basterdsuiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Lunch / snack of tussendoortje uit Het kleine fornuis:

Zuurkool op de fiets

Ingrediënten:
broodje, knakworst, mosterd en zuurkool

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood en broodgerecht / broodbeleg
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Belgisch stoofvlees

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, luikse siroop, peper, piedboeuf tafelbier, rundstoofvlees, tijm, ui, wit boerenbrood en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / nagerecht uit Een kookboek.:

Pannenkoeken met vanille-ijs en druiven

Ingrediënten:
arachideolie, boter, druiven, ei, limoenzest, melk, vanille-ijs, vanillestokje, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gezouten kabeljauw met bloemkool en carpaccio van knolselderij

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, kabeljauw, knoflook, knoflookolie, knolselderij, melk, peper, room, suiker, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente / vis
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Ontbijt uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Belgische wafels

Ingrediënten:
ei, ijswater, room, vanille-extract, zoetjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Ajuintaartjes met passendalerkaas

Ingrediënten:
azijn, bladerdeeg, crème fraîche, ei, franse mosterd, melk, nootmuskaat, olie, passendale kaas, peper, slamelange, ui, walnotenolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Geroosterde en gelakte slaharten

Ingrediënten:
citroenrasp, fleur de sel, hoisinsaus, koriander, little gemsla, peper, rode nerf zuring, sesamzaad, sojasaus, thaise basilicum en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Crumble van zwarte olijven

Ingrediënten:
zwarte olijven

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / condiment