Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade, ananas en kokos

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, ei, geconfijte ananas, gezoete kokosvlokken, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
azijn, bier, boter, boterham, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, rundersukadelapje, tijm, ui en varkenslever

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Vlaamse karbonaden

Ingrediënten:
bloem, boter, bruin brood, donker bier, laurier, mosterd, peper, peterselie, rode ui, selderij, suiker, sukadelappen, tijm, wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Vlaamse runderstoofpot - Carbonnades flamandes

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brood, bruin bier, bruine rietsuiker, mosterd, runderschouder, ui, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Café filtre

Ingrediënten:
filterkoffie en suiker

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kaassaus met selderij en noten

Ingrediënten:
noten, platte kaas, room en selderij

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van oesters met gemarineerde zalm en witloof

Ingrediënten:
azijn, bieslook, oesters, olie, peper, sjalot, witlof, zalm, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Luikse gehaktballen

Ingrediënten:
appelstroop, bloem, bonenkruid, bouillon, half-om-halfgehakt, laurierpoeder, olie, perenstroop, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui en witbrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
azijn
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kardemom-pistachekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, kardemompoeder, olijfolie, pistachenoten, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Potage Madelon

Ingrediënten:
boter, eidooier, gerookte tong, peper, port, rijstmeel, room, soepbeenderen, soepvlees, tijm, tomaten, turffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Saffraan-olijfoliekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, olijfolie, saffraan, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Broodpudding met witte chocolade en kersen in kersensaus

Ingrediënten:
boter, bourbon, cider, citroensap, ei, gedroogde kersen, ingemaakte kersen, maïzena, melk, slagroom, stokbrood, suiker, vanille-extract en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Brussels spiegelei

Ingrediënten:
andijvie, roomsaus, ei en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hopscheuten met gepocheerd ei

Ingrediënten:
azijn, bloem, cayennepeper, citroensap, eidooier, geklaarde boter, ei, hollandaisesaus, hopscheuten, nootmuskaat, peper, room, toast, truffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Terrine van konijn met pruimen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, ganzenlever, gedroogde pruimen, jeneverbessen, konijn, konijnenkarkas, kruidnagels, laurier, peper, pruimenbrandewijn, sjalot, spek, tijm, ui, water, wit vers spek, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild / paté/terrine
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Aardappelpuree met spruitjes en worteltjes - Stoemp aux chous de Bruxelles et carottes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, nootmuskaat, spruitjes, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stamppot / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Jong wild zwijn au Maury du Mas Amiel - Côtes de marcassin au Maury du Mas Amiel

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, maury, peperkorrel, vin doux naturel, vossenbessen, wild en zwijnskotelet

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gegratineerde witlof - les chicons au gratin

Ingrediënten:
bloem, boter, gekookte ham, gruyère, melk, nootmuskaat, verse peterselie, witlof, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeepompoen op de manier van Marc

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, knoflook, oranje pompoen, peterselie, poonfilet, prei, scholfilet, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, tongscharfilet, ui, wijtingfilet, witte peper, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet, zeewolffilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, bleekselderij, bouquet garni, knoflook, rode peper, sjalotjes, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Vlaamse bouilli

Ingrediënten:
aardappelen, aardappelzetmeel, arrowroot, bouquet garni, grof zeezout, knoflook, kruidnagels, laurier, mosterd, peper, peperkorrels, peterselie, prei, room, runderribstuk, selderij, suiker, tijm, ui, water, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees / bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Konijn met mosterd en wortel

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, konijn, laurier, mosterd, peper, room, sjalot, tijmsaus, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild / bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Salade van maatjesharing

Ingrediënten:
appel, dille, aardappel, jonge haring, maatjesharing, peper, room en voorgerecht

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis