Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Komkommer in het zuur

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, citroenzest, dille, fleur de sel, honing, komkommer, korianderblaadjes, peper, rode ui, roze peperkorrels, water, yoghurt met tomatenpitten en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Garnaalcocktail

Ingrediënten:
cocktailsaus, ei, gele kerstomaat, grijze noordzeegarnalen, nori, rode kerstomaat en tuinkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Patrijs brabançonne

Ingrediënten:
belgische mosterd, druivenbladeren, hazelnootboter, hooi, knoflook, knoflookolie, mayonaise, mosterdzaad, patrijzen, peper, rode ui, roodlof, sinaasappelsap, sinaasappelschil, spekzwoerd, tijm, walnoten, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Een kookboek.:

Tempura van lamsoor

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, lamsoor, maïzena, pils, witbier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner uit Een kookboek.:

Jonge kropsla met gebrande boter

Ingrediënten:
avocado, boter, citroensap, fleur de sel, knoflookolie, little gem, peper, sesamzaad, zomerpostelein en zonnebloempitten

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte lamsschouder met salade van rodekool

Ingrediënten:
boter, citrusvinaigrette, dille, dragon, fleur de sel, granaatappel, groentebouillon, jeneverbessen, kervel, knoflook, koriander, kropsla, krulpeterselie, lamsschouder, mosterdblad, munt, peper, rode kool, rozemarijn en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / lamsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Brownie met ijs van witte chocolade en aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, belgische fondantchocolade, boter, cacaonibs, ei, honing, ijs van witte chocolade, meringue, steranijs, suiker, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Varkensworst met pompoenstoemp

Ingrediënten:
aardappelen, belgische mosterd, boter, demi-glace, groentebouillon, knoflookolie, komijn, laurier, linzen, muskaatpompoen, pastinaak, peper, tijm, varkensworst, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

IJs van witte chocolade

Ingrediënten:
eidooier, melk, room, suiker, vanillestokje en witte chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / nagerecht uit Een kookboek.:

Chiapudding met appel en rode biet

Ingrediënten:
appel, appelsap, chiazaad, citroenzest, honing, kaneelstokje, rode bietensap, sojadrink, speculaaskruiden en walnoten

Keuken:
Belgisch
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Yoghurt met tomatenpitten

Ingrediënten:
fleur de sel, knoflookolie, peper, schapenyoghurt en zebratomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Croque-madam

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenzest, ei, gekookte ham, gepekelde radijs, grof zeezout, kervel, oud bruggekaas, peper, rode nerf zuring, tomaten, tuinkers, waterkers, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / varkensvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Filet d'Anvers met peperkoek en mosterdzaad

Ingrediënten:
filet danvers, knoflookolie, mosterdzaad, peperkoek, sesamzaad en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Ossentong in madeirasaus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citrusvinaigrette, groentebouillon, harde kaas, madeira, ossentong, parijse champignons, sjalot, spinazie en tomatenpuree

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Varkensribben met kersen en rode biet

Ingrediënten:
appel, chiliflakes, fleur de sel, hazelnootboter, ketchup, komijnzaad, luikse siroop, mosterd, ontpitte kersen, rode biet, varkensribben, veenbessen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / varkensvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode puntpaprika gevuld met zilverui en kerstomaat

Ingrediënten:
citroenzest, fleur de sel, honing, kerstomaat, olijfolie, peper, rode puntpaprika, rozemarijn, tijm, tijmbloempjes, zilveruien en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kort gewokte rodekool met verse kaas, blonde rozijnen en basilicum

Ingrediënten:
citroenschil, fleur de sel, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagel, peper, rode kool, rozijnen, sinaasappelschil, steranijs, thaise basilicum, verse kaas, zoete spaanse chilipeper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Rabarber met granité van granny smith en spinazie

Ingrediënten:
appelazijn, appelgranité, honing, jeneverbessen, jonge rabarber, kruidnagels, steranijs, suiker en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gratin en puree van zoete aardappel met spruiten, gepofte quinoa en salie

Ingrediënten:
druivenpitolie, gepofte quinoa, groente, knoflook, limoensap, melk, peper, piment d'espelette, room, rozemarijn, salie, spruiten, steranijs, tijm, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Chocolademousse met olijfolie en zout

Ingrediënten:
cacaopoeder, chocolademousse, fleur de sel en olijfolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Café glacé

Ingrediënten:
espresso, gemalen koffie en vanille-ijs

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Venkelsalade

Ingrediënten:
appelazijn, honing, venkelknol, water en zoete appel

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde groene asperges

Ingrediënten:
fleur de sel, groene asperges, knoflook, mirte, peper, pompoenpitolie, pompoenpitten, steranijs, tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rodebietburger met gembermayonaise

Ingrediënten:
boter, ei, kalfsgehakt, merg, nootmuskaat, peper, rode biet brioche, rode bietsla, varkensgehakt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / groente / mosterd