Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Dranken / drinken uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiensmoothie 3

Ingrediënten:
aardbeienpuree, zoete appel en zure appel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeienbrood

Ingrediënten:
aardbeien, bakpoeder, bananen, bloem, griekse yoghurt, karnemelk, suiker, vanille en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Salade met aardbeien 3

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, olijfolie, sesamzaadjes, veldsla en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Dranken / drinken uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiensmoothie 2

Ingrediënten:
aardbeienpuree, bevroren yoghurt, mineraalwater en perzikpuree

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiendressing

Ingrediënten:
aardbeien, ciderazijn, gember en olijfolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Ragout van jong wild zwijn in Fagnes - Ragoût de marcassin à la Super des Fagnes

Ingrediënten:
aalbessengelei, belgisch bier, boter, brood, knoflook, laurierblad, mosterd, sjalot, super des fagnes, verse tijm, zout, zwarte peper en zwijnenvlees

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Tompoes

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, bladerdeeg, fondantsuiker en pure chocolade

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / pudding / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Karamelcrème

Ingrediënten:
eidooier, karamelchocolade, kristalsuiker, melk, room, tonkaboon, vanillestokje en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, citroen, kerstomaat, kristalsuiker, limoen, mozzarella, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Fruitsalade 2

Ingrediënten:
aardbeien, ananas, banaan, blauwe bessen, perzik, piña colada en watermeloen

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Fruitsalade 3

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeiendressing, macadamianoten, mango, nectarine en papaja

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Paté van jong wild zwijn met hazelnoten - Pâté de marcassin aux noisette

Ingrediënten:
ei, gevogeltelevers, hazelnoten, jong zwijnenvlees, laurierblad, port, spek, verse tijm, whisky, wild, zout, zwarte peper, zwijnenhals en zwijnenlever

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / paté/terrine
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Konijn op brouwerswijze - Lapin du brasseur

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, bruine rietsuiker, gerookt spek, jenever, knoflook, konijn, krenten, lambiek, pareluitjes, reuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Garnituur bij parelhoen

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, nootmuskaat, peper, raapjes, reuzel, groene kool, spek, suiker, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Parelhoenjus

Ingrediënten:
bouillon, knoflook, laurier, olie, parelhoenkarkas, parures van groenten, tijm en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Parelhoenfarce

Ingrediënten:
eiwit, ijsblokjes, parelhoenlever, parelhoenpoten, zonder bot, peper, pistachenoten, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gevulde parelhoen

Ingrediënten:
boter, garnituur bij parelhoen, geblancheerde kool, parelhoenborstfilet, parelhoenfarce, parelhoenjus, port en spek

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Fazant in cocotte

Ingrediënten:
boter, bruine jus, champignons, fazant, ui, peper, peterselie, selderij, spek, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Fazant met witloof

Ingrediënten:
boter, bruine jus, fazant, peper, peterselie, selderij, suiker, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Dranken / drinken uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiensmoothie 1

Ingrediënten:
aardbeienpuree, roze pompelmoessap en sinaasappelsap

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Pizza met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfiture, basilicum, mascarpone, mozzarella en pizzadeeg

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Cupcakes met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, ei, kristalsuiker, mascarpone, melk en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Tiramisu met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienmousse, basilicum, bloemsuiker, braambessen, frambozen, lange vingers, mascarponecrème, rode bessen en siroop

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kippenlever met rode biet en hazelnootboter

Ingrediënten:
citroenzest, hazelnootboter, kippenlevers, knoflook, peper, rode biet in zoutkorst, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees