Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Mosselen op z'n Brussels

Ingrediënten:
dijonmosterd, droge witte wijn, halvanaise, mayonaise, mosselen, mosterd, prei, ui, verse bladselderij en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Kardemom-pistachekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, kardemompoeder, olijfolie, pistachenoten, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Potage Madelon

Ingrediënten:
boter, eidooier, gerookte tong, peper, port, rijstmeel, room, soepbeenderen, soepvlees, tijm, tomaten, turffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Saffraan-olijfoliekoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, grand marnier, olijfolie, saffraan, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeeduivel met witlof

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, peterselie, witlof, witte peper, witte wijn, zeeduivel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Gestoofd konijn met stroop

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookt spek, kaneelpoeder, konijnenbout, peper, appel-perenstroop, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Lentesalade met gerookte heilbot

Ingrediënten:
appel, citroensap, gerookte heilbot, krulandijvie, mosterddressing, radicchio, radijs, tomaat, waterkers en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vlaamse visserssalade met haring

Ingrediënten:
bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Belgie:

Garnalenkroketjes met gruyère

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Vlaamse salade

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, haringfilet, kervel, mosterd, peterselie, room, ui, witlof, witte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Artisjiokken met lauwe pistou

Ingrediënten:
oude kaas, griekse basilicum, groente, kervel, pistou van tomaat, roomse kervel, venkelknollen en violette de provence artisjokken

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Aardperen met gebakken vijgen, linzen en tomaat

Ingrediënten:
aardperen, boter, citroenschil, groentebouillon, kerstomaat, linzen, marjolein, olijfolie, rozemarijn, sjalot, tijm, vijgen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde primeurbloemkool met gember, sjalot en dragon

Ingrediënten:
bloemkool, boter, dragon, gember, jonge bloemkool, knoflook, melk, peper, room, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Pastinaken met portobello, veenbessen en geitenkaas

Ingrediënten:
agar-agar, dille, fleur de sel, gedroogde veenbessen, geitenkaas, geklaarde boter, groentebouillon, honing, olijfolie, pastinaken, peper, portobellopaddestoelen, rode nerf zuring, sesamzaad, sherryazijn, veenbessensap en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde snijbonen, prinsessenbonen en boterbonen met marjolein

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dragon, gember, marjolein, peper, prinsessenbonen, sjalot, snijbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch / snack of tussendoortje uit Een kookboek.:

Maatjes met schuim van jenever, peterselie en sjalot

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jenever, jonge spinazie, maatjesharing, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Maatjes met crumble van zwarte olijven, kerstomaten en basilicummayonaise

Ingrediënten:
basilcummayonaise, crumble van zwarte olijven, jonge basilicum, maatjesharing, pistou van tomaat, prinsessenbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode poon in een zoutkorst van gember en wortel

Ingrediënten:
eiwit, gember, grof zeezout, knoflook, laurier, peper, rode poon, tijm, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroengras, kabeljauwfilet, karnemelk, knoflook, knoflookolie, laurier, melk, peper, spruiten, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stamppot / groente / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Lauwe salade van witlof met kuit van griet

Ingrediënten:
bieslook, boter, briochebrood, citroensap, fleur de sel, klaverzuring, knoflookolie, kuit van griet, peper, pistou van tomaat, radijzen, roodlof, witlof en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeepompoen op de manier van Marc

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, knoflook, oranje pompoen, peterselie, poonfilet, prei, scholfilet, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, tongscharfilet, ui, wijtingfilet, witte peper, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet, zeewolffilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, bleekselderij, bouquet garni, knoflook, rode peper, sjalotjes, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren