Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gekonfijte sjalotten

Ingrediënten:
fleur de sel, franse sjalot, honing, jeneverbessen, kaneelstokken, knoflook, kruidnagels, olijfolie, peper, steranijs en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Sjalotten à la Milanese

Ingrediënten:
bonte salie, boter, gremolata, knoflook, opgelegde tomaten, salie, selderij, sjalot, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lamsoor met bonen, zeekraal en krokant roggebrood

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dragon, groentebouillon, knoflook, krokant roggebrood, lamsoor, peper, peulen, prinsessenbonen, rode ui, tijm, tuinbonen, zeekraal en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gesmoord witlof met citrus

Ingrediënten:
boter, citroenschil, citroentijm, fleur de sel, jeneverbessen, knoflook, limoenschil, nootmuskaat, peper, sinaasappelschil, steranijs, witlof, witte wijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte wortelen met geitenkaas en wasabi-erwten

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, fleur de sel, franse sjalot, jonge geitenkaas, knoflook, kruidnagel, laurier, melk, olijfolie, paarse wortel, peper, steranijs, tijm, wasabi-erwten en waterkers

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Brussels spiegelei

Ingrediënten:
andijvie, roomsaus, ei en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Terrine van konijn met pruimen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, ganzenlever, gedroogde pruimen, jeneverbessen, konijn, konijnenkarkas, kruidnagels, laurier, peper, pruimenbrandewijn, sjalot, spek, tijm, ui, water, wit vers spek, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
wild / paté/terrine
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Artisjiokken met lauwe pistou

Ingrediënten:
oude kaas, griekse basilicum, groente, kervel, pistou van tomaat, roomse kervel, venkelknollen en violette de provence artisjokken

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofde snijbonen, prinsessenbonen en boterbonen met marjolein

Ingrediënten:
boter, boterbonen, dragon, gember, marjolein, peper, prinsessenbonen, sjalot, snijbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gentse stoverij

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, azijn, bier, boter, brood, kalfsnier, laurier, mosterd, nootmuskaat, peper, tijm, ui, varkenskarbonade, varkenslever, varkensnier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Wilde eendenbrost op zuurkool - Magret de canard sauvage sauce aigrelette à la choucroute

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, mosterd, room, wilde eendenborst, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Paling in ´t groen - Anguilles au vert

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, citroen, droge witte wijn, eierdooier, kervel, paling, pimpernel, sjalot, spinazie, verse dragon, verse munt, verse peterselie, salie, verse tijm, visfond, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Mosselen in witte wijn - moules au vin blanc

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, mosselen, ui en zwarte peper

Keuken:
Europees / Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hopscheuten met gepocheerd ei

Ingrediënten:
azijn, bloem, cayennepeper, citroensap, eidooier, geklaarde boter, ei, hollandaisesaus, hopscheuten, nootmuskaat, peper, room, toast, truffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, bleekselderij, bouquet garni, knoflook, rode peper, sjalotjes, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode poon in een zoutkorst van gember en wortel

Ingrediënten:
eiwit, gember, grof zeezout, knoflook, laurier, peper, rode poon, tijm, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rog ter Duinen

Ingrediënten:
basilicum, bloem, citroenzest, gekonfijte prei, hazelnootboter, knoflook, kokkels, oesters, peper, pistou van tomaat, prei, rog, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Pladijs met pompoen en amandelboter

Ingrediënten:
amandelen, baba ganoush, bloem, geklaarde boter, gepofte pompoen en pladijs

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Maatjes met crumble van zwarte olijven, kerstomaten en basilicummayonaise

Ingrediënten:
basilcummayonaise, crumble van zwarte olijven, jonge basilicum, maatjesharing, pistou van tomaat, prinsessenbonen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch / snack of tussendoortje uit Een kookboek.:

Maatjes met schuim van jenever, peterselie en sjalot

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jenever, jonge spinazie, maatjesharing, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeepompoen op de manier van Marc

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, knoflook, oranje pompoen, peterselie, poonfilet, prei, scholfilet, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, tongscharfilet, ui, wijtingfilet, witte peper, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet, zeewolffilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroengras, kabeljauwfilet, karnemelk, knoflook, knoflookolie, laurier, melk, peper, spruiten, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stamppot / groente / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Lauwe salade van witlof met kuit van griet

Ingrediënten:
bieslook, boter, briochebrood, citroensap, fleur de sel, klaverzuring, knoflookolie, kuit van griet, peper, pistou van tomaat, radijzen, roodlof, witlof en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mechelse asperges met gerookte paling in 't groen

Ingrediënten:
asperges, bladpeterselie, citroen, dragon, gerookte palingfilet, groentebouillon, kappertjes, kervel, klaverzuring, marjolein, peper, peterselie, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis