Belgisch

Zoek naar Belgisch in uw eigen kookboeken

Belgisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Martino

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, sjalotje, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zoetzure augurk

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

pittige garnalen

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, garnaal, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Belgisch / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Bijgerecht uit Mas is meer:

Micas van brioche

Ingrediënten:
briochebrood, citroen, citroenrasp, kervel, knoflookolie, peterselie en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Specerijenolie voor zeebaars

Ingrediënten:
druivenpitolie, kardemom, korianderzaad, laurier, peperkorrels, steranijs, tijm en venkelzaad

Keuken:
Belgisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Wortel

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, gelatine, mascarpone, suiker en wortelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Emulsie van champignons

Ingrediënten:
champignonpoeder, champignons, chardonnayazijn, citroensap, dashi, dashiazijn, druivenpitolie, eiwit en xantana

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet van dille

Ingrediënten:
dillesap, gelatine, glucosepoeder, glycerine, limoensap, spinaziesap, suiker en venkelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Mas is meer:

Kabeljauw

Ingrediënten:
citrusolie, dragon, kabeljauw, venkelpollen en zeezout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Inktvis

Ingrediënten:
bleekselderij, groentebouillon, inktvis, inktviskookvocht, paprikapoeder, rode paprika, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Zeebaars

Ingrediënten:
specerijenolie, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Makreel

Ingrediënten:
korianderzaad, makreelfilet, suiker, vlierbloesem en zeezout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / tussengerecht uit Mas is meer:

Terrine van sla

Ingrediënten:
little gemsla, peper, transglutaminase (activa®) en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Visterrine

Ingrediënten:
asperge, ei, eiwit, frisse salade, gelatine, gepocheerde rog, groene kruiden, groene kruidenmayonaise, kappertjes, laurier, peperkorrels, pocheervocht, prei, selderij, tijm, tomatenpuree, visbouillon, water, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Consommé geparfumeerd met lavaskruid-infusie

Ingrediënten:
consommé, water en lavas

Keuken:
Belgisch
Soort:
garnituur
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

IJs van pecannoot

Ingrediënten:
eidooier, gekarameliseerde pecannoten, ijsbasis, melk, muscovadosuiker, ras el hanout, room en suiker

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Zoetzure venkel

Ingrediënten:
azijn, water, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, steranijs, suiker, tijm, venkelsap en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde tong

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, sjalot, tong, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Emulsie van snijbonen

Ingrediënten:
bonenkruid, druivenpitolie, lavaszout, snijbonen en witte peper

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Amuse / diner uit Mas is meer:

Gelei van bonen

Ingrediënten:
gelatine, inktvisinkt, kippenbouillon, knoflook, peper, zout en zwarte bonensaus

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kriekensaus met salie en tijm

Ingrediënten:
bruine suiker, kirsch, krieken, maïzena, piment, salie, sinaasappelsap, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Stoofvlees van varkenswang met uien in cassis

Ingrediënten:
aardappelpuree, belgische mosterd, boter, grenadine, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, poeder van zwarte olijven, rode bietensap, rodenbach, tijm, ui, varkenswangen, wit boerenbrood en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lauwe pennesalade met spelt, butternut , linzen en Ardeense ringworst

Ingrediënten:
ardense ringworst, belgische mosterd, butternutpompoen, ciderazijn, citroenzest, fleur de sel, knoflook, koolzaadolie, kruidnagels, penne rigate met spelt, peper, rode linzen, rozemarijn, spelt, steranijs en veldsla

Keuken:
Belgisch
Soort:
pasta/noodles / worst
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Zwarte pens met gebakken appelen

Ingrediënten:
appelazijn, appelen, boter, kaneel, knoflookolie, koolrabi, ras el hanout en zwarte pens

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / orgaanvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Courgette met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, belgische mosterd, boter, cayennepoeder, droge sherry, gedroogde tijm, gele courgette, groene courgette, knoflook, knoflookolie, laurier, peper, sesamzaad, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Côte à l'os met veldsla "speciale"

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, citroensap, citroenzest, gedroogde oregano, ketchup, mayonaise, paneermeel, peper, ribeye met bot, rode ui, sesamzaad, veldsla, volle yoghurt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / rundvlees