Provençaals

Zoek naar Provençaals in uw eigen kookboeken

Provençaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rode zeebrasem op Provencaalse wijze - Dorade rosé à la provençale

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode zeebrasem, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Provençaalse visstoofpot - bouillabaisse

Ingrediënten:
boerenbrood, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, zeesprinkhaan, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vissoep met aïoli - bourride

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, eierdooier, grof boerenbrood, grof zout, knoflook, korianderzaad, laurierblad, milde olijfolie, olijfolie, peperkorrel, sinaasappelschil, ui, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, visbouillon, water en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gegrilde zeebaars met venkel - loup au fenouil

Ingrediënten:
brasem, cornichons, eierdooier, gedroogde venkel, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, scherpe mosterd, snijpeterselie, verse bieslook, witte wijnazijn, zeebaars en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gebakken zeebrasem op Provençaalse wijze - daurade à la provençale

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, peper, pollak, snijpeterselie, tomaat, zeebrasem en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde Provençaalse groenten - petits farcis provençaux

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, kalfsvlees, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, varkensbuik en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gnocchi

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, room, stevige aardappel, tomatensaus en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Mosselen met spinazie - moules aux épinards

Ingrediënten:
brood, melk, mosselen, olijfolie, peper, spinazie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht uit Culinaria Frankrijk:

Appelgebakjes met noten, pijnboompitten en rozijnen - la tartelette feuilletée aux pommes, noix, pignons et raisins florentins

Ingrediënten:
appel, appelsap, bladerdeeg, boter, citroensap, honing, pijnboompitten, rozijnen, slagroom, suiker en walnoten

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
fruit / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ijsgekoelde nougat met kastanjehoning - nougat glacé au miel de châtaignier

Ingrediënten:
eidooier, gemalen amandelen, kastanjehoning, slagroom, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ei/omelet/frittata / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kastanjecrème met mandarijnensorbet - le flan de marrons de Collobrières et son sorbet mandarine de Nice

Ingrediënten:
cacaopasta, eidooier, kastanjecrème, mandarijnensap, slagroom, suiker, vanillestokje, water en whisky

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ei/omelet/frittata / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Beignets - oreillettes

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, citroenrasp, ei, oranjebloesemwater, poedersuiker, sinaasappelrasp en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
koek en gebak / frituur / feestdagen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gestoofde artisjokken - artichauts à la barigoule

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, ui, verse tijm, violetartisjok, water, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Spinazie met pijnboompitten - epinards aux pignons

Ingrediënten:
krenten, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, pijnboompitten, spinazie en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Auberginetimbaal - papeton d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomatensaus, verse basilicum, verse tijm, water en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Daube in aspic - daube en gelée

Ingrediënten:
bouillon, bouquet garni, cognac, droge rode wijn, gaar stoofvlees, gedroogde boleten, grof zout, knoflook, macaroni, marc de provence, olijfolie, pekelspek, provençaalse kruiden, runderschenkelvlees, tomaat, ui, varkenspoot, varkenszwoerd, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei / rundvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Buffet / bijgerecht uit Provence:

Gegratineerde aardappelen - pommes de terre au gratin

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, ei, gruyère, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Courgette met rijst uit de oven - tian de courgettes

Ingrediënten:
broodkruim, courgette, ei, langkorrelige rijst, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ui, verse marjolein en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Zomerse rijst - rizotto d'été

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, jonge sperziebonen, mirepoix, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gegratineerd rundvlees - hachis au gratin

Ingrediënten:
bildstar aardappel, boter, broodkruim, gaar stoofvlees, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, persillade, pot-au-feu vlees, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rundvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gestoofde artisjokken en erwten - ragoût d'artichauts aux petits pois

Ingrediënten:
artisjok, bouquet garni, kropsla, lente-ui, olijfolie, verse doperwten, verse peterselie, verse tijm, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Erwtjes met ui en sla - petits pois à la ménagère

Ingrediënten:
boter, kropsla, lente-ui, suiker, verse doperwten, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Paprika's uit de oven - piments doux au gratin

Ingrediënten:
ansjovis op zout, broodkruim, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, persillade, rode paprika, verse peterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 2 met rijst) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, ei, erwtjes, grof zeezout, kalfsborst, kalfsgehakt, knoflook, kruidnagel, langkorrelige rijst, parmezaanse kaas, peper, persillade, provençaalse kruiden, snijbiet, ui, worstvlees, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees