Provençaals

Zoek naar Provençaals in uw eigen kookboeken

Provençaals koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rode zeebrasem op Provencaalse wijze - Dorade rosé à la provençale

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode zeebrasem, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Provençaalse visstoofpot - bouillabaisse

Ingrediënten:
boerenbrood, knoflook, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaat, ui, venkel, verse peterselie, zeesprinkhaan, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Provençaalse ovenschotel

Ingrediënten:
basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, oregano, salie, tijm, tomaten en ui

Keuken:
Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoutevismousse (variatie met aardappels) - brandade de morue

Ingrediënten:
aardappel, brood, citroensap, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper en zoutevis

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensoep - soupe potiron

Ingrediënten:
croutons, gemalen kaneel, gemalen koriander, kippenbouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, slagroom, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomatenpuree, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bijgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Scherpe saus voor vissoep - rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, saffraan en witbroodkruim

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsbout met knoflook - gigot d'agneau à l'ail

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, bouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

"Lamsbout" uit zee - gigot de mer

Ingrediënten:
aubergine, courgette, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse tijm, visfilet, vismoot, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gestoomde mosselen - moules à la provençale

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, mosselen, olijfolie, sjalot, tomaat, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stomen / schaal- en schelpdieren

Bijgerecht van anita van h:

Cour­get­te­scho­tel uit de oven ***

Ingrediënten:
citroensap, courgette, olijfolie, rode uien, rozemarijn, tijm, knoflook en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans / Provençaals / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aïoli

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, eierdooier, grof zout, knoflook, milde olijfolie en olijfolie

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kersentaart - clafoutis aux cerises

Ingrediënten:
bloem, ei, kersen, kirsch, kristalsuiker, melk, poedersuiker en vanille-essence

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Tomatensalsa

Ingrediënten:
basilicum, groene chilipeper, olijfolie, tomaten, witte ui en witte wijnazijn

Keuken:
Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Ossobuco - Gesmoorde kalfsschenkel met wijn, tomaten, citroen en sinaasappel

Ingrediënten:
basilicum, bloem, citroenschil, dragon, droge witte wijn, kalfsfond, kalfsschenkel, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, oregano, peper, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Provençaalse vissoep - bouillabaisse

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, donker boerenbrood, knoflook, krab, langoest, middellandse-zeevis, olijfolie, peper, pieterman, poon, saffraandraadjes, schorpioenvis, sinaasappelschil, tomaat, ui, wijting, zeebaars, zeeduivel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Hartige cheesecakejes

Ingrediënten:
aubergine, boter, ei, fromage frais, komijnekaas, peper, prei, provençaalse kruiden, verse bieslook, roomkaas en zout

Keuken:
Mediterraans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Olijvenpasta - tapenade

Ingrediënten:
ansjovis in olie, citroensap, cognac, kappertjes, knoflook, koudgeperste olijfolie, niçoise-olijven en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / lunch uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pan bagnat met salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, artisjok, ei, groene paprika, jonge tuinbonen, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, rode wijnazijn, rond brood, stokbrood, tomaat, tonijn uit blik, venkelknol, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, artisjok, ei, groene paprika, jonge tuinbonen, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tomaat, tonijn uit blik, venkelknol, verse basilicum, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde kip met tomaten, olijven en wijn - poulet à la niçoise

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kip, knoflook, olijfolie, pancetta, pekelspek, peper, tomaat, ui, verse basilicum, verse peterselie, verse salieblaadjes, verse tijm, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Recept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Groenstestoofpot - ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bonenkruid, courgette, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika's, rozemarijn, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Europees / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Provençaalse groentesoep - soupe au pistou

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, sperziebonen, tomaat, vermicelli, verse basilicum, witte bonen, wortel en zout

Keuken:
Europees / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde lamsbout - gigot farci

Ingrediënten:
arachideolie, boter, knoflook, lamsbout, mager ontbijtspek, nootmuskaat, peper, tijm, vastkokende aardappel, venkelknol, verse kervel, verse peterselie, wilde paddestoelen, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Gratin d'aubergines Provençal - Auberginegratin met tomatensaus en kaas

Ingrediënten:
aubergines, gruyère, olijfolie en tomatensaus

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ui-ansjovispizza - pissaladière

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, gist, griesmeelbloem, knoflook, niçoise olijven, olijfolie, ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
pizza / vis