vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde courgettebloemen - fleurs de courgette farcies

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, courgettebloemen, droog broodkruim, eiwit, parmezaanse kaas, peper, snijpeterselie, verse schapenkaas en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

'Alles'

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, rode chilipeper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht / drinken uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Limoncello (limoncello, citroenlikeur)

Ingrediënten:
alcohol, citroen, suiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Canapés / Croutons - Ongebakken of gebakken rondjes brood

Ingrediënten:
farce, geklaarde boter, gruyère en witbrood

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baci di mandorla (amandelkusjes)

Ingrediënten:
amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scarpazza (taart van snijbiet en prei)

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Misticanza di erbe spontanee (wilde groentenmix)

Ingrediënten:
borago officinalis, citroensap, focaccia, hyoseris radiata, knoflook, olijfolie, papaver rhoeas, peper, reichardia picroides, sanguisorba minor, sonchus oleraceus, taraxacum officinalis, urtica dioica en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Frittata di fave (tuinbonenomelet)

Ingrediënten:
ei, olijfolie, pecorino, peper, sjalot, tuinbonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Amuse-gueules au roquefort - Roquefort-balletjes, koud

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, bleekselderij, boter, broodkruim, cayennepeper, cognac, lente-ui, peper, peterselie, roquefort en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Pere e pecorino - Peren en pecorino

Ingrediënten:
pecorino toscano en peer

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met lente-ui en gefermenteerde zwarte boontjes

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lente ui, sesamzaad, shaoxingwijn, sherry en sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Appels en peren:

Appel kokosbeignets met siroop van sereh en kardemom

Ingrediënten:
appel, arachideolie, bloem, citroen, citroengras, kokosnootvruchtvlees, kardemompeulen, maïzena, rietsuiker, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / nagerecht uit Appels en peren:

Appel croissantring met walnoten

Ingrediënten:
appel, citroen, croissantdeeg, ei, honing, kaneel, rietsuiker, rozijnen, slagroom en walnoten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Tapas van amandelen, olijven en gemarineerde kaas

Ingrediënten:
blanke amandelen, cayennepeper, dragon, olijf, knoflook, korianderzaad, manchego, olijfolie, peterselie, rozemarijn, sherryazijn, tijm, venkelzaad, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kroketjes van Hollandse geitenkaas met hutspotcrème en een saus van gedroogde paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, cognac, crème fraîche, eiwit, gedroogde morieljes, hollandse harde geitenkaas, panko, peper, plantaardige frituurolie, slagroom, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Bijgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Chippy potato

Ingrediënten:
aardappel, olie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

B ana-na-na-na-naaa

Ingrediënten:
banaan, bloem, cayennepeper, maïsmeel en olie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Lente-ui pannenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, lente ui, sesamolie en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Indiaanse maïsschotel - macque choux - mocque chou

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, maïskolf, olie, room, suiker, tomaat, tomaten uit blik, ui, volle melk, witte peper en zout

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Ontbijt / lunch uit Maak van de noot een deugd:

Luchtige pannenkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, kruidnoten, melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Een jaar in Toscane:

Uova sode con aglio - Hardgekookte eieren met knoflook

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt uit Een jaar in Toscane:

Uova in tegame - Eieren uit de koekenpan

Ingrediënten:
ei, olijfolie, toscaans brood en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Snack of tussendoortje uit Zuur:

Chips Met Nori En Sushi Azijnpoeder

Ingrediënten:
nori, olie, sushi-azijnpoeder en vastkokende aardappels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Yuzulimonade

Ingrediënten:
sodawater, citroenen, kristalsuiker, limoenen en yuzusap

Soort:
vegetarisch