vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Komkommer en verbena

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, citroensap, eiwitpoeder, eiwitten, gedroogde verbena, gelatineblaadjes, isomalt, komkommer, maltodextrine, schapenyoghurt, slagroom, suiker, suikersiroop, verbenablaadjes, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Eekhoorntjesbrood en gepocheerde truffelmeringue

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eieren, eiwitpoeder, eiwitten, geklaarde boter, truffel, witbrood en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Knolselderij en IJslands mos, zeewier en eidooier

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, bloem, eieren, gedroogd rood zeewier, ijslands zeewier, knolselderij, mosterdolie van gotland, mosterd van gotland, rendiermos, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Asperges, lisdodde en eendeneieren

Ingrediënten:
beukenscheuten, boter, ciabattabrood, eendeneieren, hopscheuten, lievevrouwebedstroblaadjes, lisdodden, rodebessenwijn, spinaziebladeren, water, witte asperges en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 alternatieve voor kaas (op pizza)

Ingrediënten:
bonen, chinese tofoe, noten, paneer, paneermeel en tempeh

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, nootmuskaat, olijfolie en schenkroom

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / bijgerecht uit Made in Italy:

Crema fritta - Gefrituurde banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, eidooier, maïsmeel, melk en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Broccoli en asperges met misoboter

Ingrediënten:
broccoli, boter, groene asperges, lente-uitjes, olijfolie, rode spaanse peper en witte miso

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rozenwaterglazuur

Ingrediënten:
melk, poedersuiker, room, rozenwater en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Maïskoekjes met koriander- of muntraita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, fijn zout, groene chilipeper, komijnpoeder, koolzaadolie, koriander, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, maïskorrels, munt, volle melk, volle yoghurt, zachte geitenkaas, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Gegrilde mini-aubergines

Ingrediënten:
baby-aubergines, bieslook, gember, kerrieblaadjes, kokosrasp, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, yoghurt en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Bonenfriet met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boterbonen, citroen, eieren, parmezaanse kaas, haricots verts, kikkererwtenmeel, maïsmeel, panko en tarwebloem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Pimientos de padrón met pindastrooisel

Ingrediënten:
chilivlokken, pinda’s, plantaardige olie en sesamolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Drinken uit Honey & co:

IJsthee met sinaasappelbloesem

Ingrediënten:
earl grey theezakjes, munt, munt, rum, sinaasappel, sinaasappelbloesemwater, suikersiroop en water

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Drinken uit Honey & co:

Limonade

Ingrediënten:
citroensap, munt, suikersiroop, water en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Drinken uit Honey & co:

IJsthee met kweepeer en kaneel (winter)

Ingrediënten:
brandewijn, cayennepeper, citroen, english breakfast thee, honing, kaneelstokje, kristalsuiker, kweeperen en water

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Basisrecept uit Ottolenghi het kookboek:

Vanille-essence

Ingrediënten:
kristalsuiker, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Drinken uit Honey & co:

Kaneel-rozenthee

Ingrediënten:
gedroogde rozenblaadjes, kaneelstokje en water

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Drinken uit Honey & co:

IJsthee met pruimen en vanille (herfst)

Ingrediënten:
citroenschijfjes, gin, groene jasmijnthee, jenever, kristalsuiker, rode pruimen, vanillestokje en water

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Drinken uit Honey & co:

Citroen-venkelthee

Ingrediënten:
citroen, gedroogde perzische citroen, venkelzaad en water

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Aardbeien met balsamicoazijn

Ingrediënten:
aardbei, balsamicoazijn, fijne kristalsuiker, rode wijn en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Medias - courgettes gevuld met citroenrijst en rozijnen

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, courgette, dille, gedroogde krenten, gemalen kurkuma, gemalen piment, kaneelstokje, kerstomaat, olijfolie, peterselie, risottorijst, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Rodekool-sinaasappelsalade met tahindressing

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelciderazijn, boerenkool, koriander, harissa, water, noten, rodekool, sinaasappel, srirachasaus, tahin, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch