vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Griekse Courgette Gevuld Met Orzo

Ingrediënten:
bladpeterselie, griekse yoghurt, groente, ui, olijfolie, orzo, pecorino, pijnboompitten, reuzencourgette, scharrelei, knoflook, versgemalen zwarte peper en zongedroogde tomaten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1 groente in de hoofdrol:

Radijsjes Met Opgeklopte Ricotta

Ingrediënten:
citroen, radijzen, ricotta, roomkaas, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Diner / hoofdgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Toscaanse bonenschotel

Ingrediënten:
aardappel, courgette, groentebouillon, olijfolie, peterselie, tijm, tomatenpuree, ui en witte boon

Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Bijgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Napolitaanse groenteterrine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, ei, olijfolie en paprika

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Rode bietenpuree

Ingrediënten:
boter, groente, knolselderij, rode bieten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Diner / nagerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Frambozenmousse met suikerzand

Ingrediënten:
frambozen, frambozenmousse, muntsiroop, pistaches en suikerzand

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Mutabal

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie, sumak, tahin, yoghurt en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Basisrecept uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Filomandjes

Ingrediënten:
boter en filodeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cara Hobday, Jo Denbury en Rob White - Keukenhandboek garneertechnieken

Basisrecept uit Keukenhandboek garneertechnieken:

Filobakjes en -wafeltjes

Ingrediënten:
boter en filodeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Bijgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Peperonata Sicilliana

Ingrediënten:
bladpeterselie, knoflook, paprika, zongedroogde tomaat en zwarte olijf

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Wortelsoep met witte bonen

Ingrediënten:
bieslook, gemberwortel, groentebouillontablet, ketjap asin, komijn, peper, prei, winterwortel, witte bonen en zoete chilisaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Gevulde peultjes

Ingrediënten:
bieslook, boswortel, gember, komijn, peper, peultjes en roomkaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bonenburgers met guacamole

Ingrediënten:
amandelmeel, avocado, koriander, chilipoeder, chipotlepeper, edelgistvlokken, ei, gemalen komijnzaad, gerookte-paprikapoeder, guacamole, hamburgerbroodjes, knoflook, limoensap, panko, kaas, plantaardige olie, sesamzaad, sla, tomaat, zout en zwarte bonen uit blik

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Edamamebonen met gemberdressing

Ingrediënten:
edamamebonen, furikake, sesamzaad, knoflook, limoensap, mirin, plantaardige olie, sojasaus, suiker, sesamolie, gember en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Paksoi met bruine sojaboter

Ingrediënten:
furikake, boter, sesamzaad, paksoi, plantaardige olie, rode spaanse peper, sojasaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Aardappelpuree met pijnappelpitten

Ingrediënten:
boter, kervel, melk, pijnappelpitten, pijnboompittenolie, vastkokende aardappelen, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Peterselie-notenpesto

Ingrediënten:
harde kaas, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappel en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Basisrecept uit Raapsteeltje:

Bladerdeeg, basisrecept

Ingrediënten:
bloem, roomboter, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Groene plaattaart

Ingrediënten:
citroenpesto, courgette, creme freche, groene asperges, mozzarella, munt, parmaham, peper, pizzadeeg, rucola en tuinerwten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Snack of tussendoortje uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Quarkballetjes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, kokosvet, kwark, maïzena, poedersuiker, suiker en tarwebloem

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Diner / nagerecht uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Zoete kwark

Ingrediënten:
eidooier, kwark, melk, room, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gnocchi Mornay - Gnocchi met kaassaus gegratineerd

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, boter, gruyère, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, soezenbeslag en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gnocchi gratinés au fromage - Met kaas gegratineerde gnocchi

Ingrediënten:
aardappelen, boter, gruyère, parmezaanse kaas, peper, soezenbeslag en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Lunch / bijgerecht uit De kunst van het koken:

Gnocchi de pommes de terre - Aardappelgnocchi

Ingrediënten:
aardappelen, gruyère, parmezaanse kaas, peper, soezenbeslag en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch