vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Moleculair koken:

Champagne met gekoeld aardbeienschuim

Ingrediënten:
aardbeienpuree, champagne, gelatineblaadjes, gelatinepoeder, poedersuiker en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Vorstelijke salade

Ingrediënten:
aardappelen, appel, citroensap, olijfolie, peper, veldsla, witlof, witte bonen, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Rendangkroketjes (rendang van rode kool)

Ingrediënten:
ei, olie, paneermeel en panko

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Auberginerolletjes

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, belegen pecorino, droog broodkruim, ham, mozzarella, parmezaanse kaas en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens en William Cortvriendt - Puur & lichter

Recept uit Puur & lichter:

Tapenade van olijven

Ingrediënten:
courgette, kappertjes, olijven, pijnboompitten en gedroogde tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Linzenpannenkoeken met spinazie-geitenkaassalade

Ingrediënten:
aardbeien, babyspinazie, blauwe bessen, boter, eieren, geitenkaas, gerookte amandelen, griekse yoghurt, linzen, melk, olijfolie, tarwebloem, vloeibare honing, witte balsamicoazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Snack of tussendoortje uit De kunst van het koken:

Petits choux au fromage - Kaassoesjes

Ingrediënten:
ei, gruyère en soezenbeslag

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / nagerecht uit Een jaar in Toscane:

Zabajone - Zabaglione

Ingrediënten:
eidooier, fijne suiker, marsala en vin santo

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Borekitas

Ingrediënten:
babyspinazie, boter, dille, double cream, ei, eierdooier, feta, kaskavalkaas, maanzaad, melk, nigellazaad, patentbloem, sesamzaad, slagroom, suiker, tijm en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Primo sale condito (gekruide primo sale)

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, kapperappeltjes, kappers, kerstomaat, peper, peterselie en primo sale

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Mashawsha

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, groene peper, knoflook, natriumbicarbonaat, peterselie, tafelzout, tahinpasta en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scarpazza (taart van snijbiet en prei)

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Amuse-gueules au roquefort - Roquefort-balletjes, koud

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, bleekselderij, boter, broodkruim, cayennepeper, cognac, lente-ui, peper, peterselie, roquefort en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Baci di mandorla (amandelkusjes)

Ingrediënten:
amandel, eiwit, kaneel, poedersuiker, pompoen, suiker, vanillepeul en zuccata

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Ontbijt uit Een jaar in Toscane:

Uova in tegame - Eieren uit de koekenpan

Ingrediënten:
ei, olijfolie, toscaans brood en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Bijgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Briljante broccoli blokken

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basterdsuiker, broccolisteel, knoflook, olie en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Drinken uit Koken met restjes is leuk:

klokhuissap

Ingrediënten:
appelschil, citroensap, honing, klokhuis en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Shakshuka

Ingrediënten:
ei, gemalen komijn, harissa, knoflook, labneh, olijfolie, pilpelchuma, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Moleculair koken:

Canapé's van cheesecake met gekoeld aardbeienschuim

Ingrediënten:
aardbeienpuree, cheesecake, gelatineblaadjes, gelatinepoeder, poedersuiker en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Brioche (brioche)

Ingrediënten:
biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Wilde appelcider

Ingrediënten:
appel en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stemperata di olive (stemperata van olijven)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gepekelde olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peterselie, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cipolle infornate (uien uit de oven)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele ui en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen IV (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, lomboks, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch