vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Appel-aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroensap, kaneel, knoflook, melk, moesappels, olijfolie, suiker, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gnocchi met asperges en blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, bloemige aardappelen, groene asperges, nootmuskaat, peper, slagroom, witte wijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Buffet / bijgerecht uit A propos bistro:

Ratatouille met citroen

Ingrediënten:
aubergine, bosui, citroen, gele paprika, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, rode paprika, rozemarijn en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht uit A propos bistro:

Piperade van Monique

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, sjalot en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Verrassende groenten

Ingrediënten:
bloemkool, bouquet garni, broccoli, cantharel, champignons, citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, patisson, radijs, sjalot, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht uit A propos bistro:

Gekonfijt eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Kool met karwij

Ingrediënten:
boter, bouillon, karwijzaad, olijfolie en witte kool

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Gefrituurd griesmeel - Pellegrino Artusi, 1891

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroenrasp, ei, eiwit, fijn griesmeel, melk, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Savarin chantilly

Ingrediënten:
abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème chantilly, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Gebakken fruit

Ingrediënten:
appel, boter, druiven, honing, peer, sinaasappelsap, sorbetijs, suiker, tijm en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Komkommersandwiches

Ingrediënten:
boter, komkommer en wit casinobrood

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit A propos bistro:

Prei met groentevinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, bosui, bouquet garni, dijonmosterd, olijfolie, prei en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Suzette-flensjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, flensjesbeslag, mandarijnlikeur, sinaasappel, sinaasappellikeur en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crocchette met aardappel & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bloemige aardappel, citroen, ei, olie, parmezaanse kaas, peper, polenta en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Mozzarella bocconcini

Ingrediënten:
00-meel, citroen, ei, mozzarella, olie, oregano en panko

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Asperges met amandelen

Ingrediënten:
amandelschilfers, asperges en kokosbloem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Coconut Milk and Cream / Kokosmelk en kokosroom

Ingrediënten:
gedroogde kokosnoot, kokosrasp en melk

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Gin Ananaspunch Met Gele Citroengrasshrub Met Limoenblad En Peer

Ingrediënten:
ananas, sodawater, gin, limoenblad, limoenen, mango, munt en peer

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Eier croquetten - Blom, 1891

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Zoete rijstcroquetten - Lisa Morgenstern, 1930

Ingrediënten:
ei, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, rozijnen en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardbeien in rode wijn

Ingrediënten:
aardbeien, beaujolais, crème de cassis, dragon, honing, rode bourgogne, roze peper, steranijs en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Clafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker en witte basterdsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Doperwtjessoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwtjes, ei, eiwit, foelie, gruyère, nootmuskaat en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Niet-te-zoete chocoladebotercrème

Ingrediënten:
boter, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille-essence en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch