vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Griekse Courgette Gevuld Met Orzo

Ingrediënten:
bladpeterselie, griekse yoghurt, groente, ui, olijfolie, orzo, pecorino, pijnboompitten, reuzencourgette, scharrelei, knoflook, versgemalen zwarte peper en zongedroogde tomaten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1 groente in de hoofdrol:

Radijsjes Met Opgeklopte Ricotta

Ingrediënten:
citroen, radijzen, ricotta, roomkaas, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lust, food for lovers

Recept uit Lust, food for lovers:

Artisjokken met vinaigrette

Ingrediënten:
artisjok, citroen, lente-ui, mosterd, peterselie, witte wijn en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Ontbijt uit Verrot lekker:

Zuurdesem-boekweitpannenkoeken

Ingrediënten:
boekweitmeel, ei, melk, roomboter, zout en zuurdesemstarter

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Bijgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vol Smaak:

Pan con tomate

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, stokbrood, tabasco chipotle en vleestomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Bananenkaramel

Ingrediënten:
banaan, boter, bruine rum, citroensap, fijne kristalsuiker, slagroom en witte chocolade

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Mangocrème

Ingrediënten:
boter, ei, fijne kristalsuiker, gelatine, gember, maïzena en mango

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Boursincrème

Ingrediënten:
basilicum, boter, boursin en munt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Radijsjes in een pot

Ingrediënten:
allesbinder, bier, bieslook, bloem, boter, dragon, fijn zout, hazelnootpoeder, kappertjes, kervel, mayonaise, moutmeel, peterselie, radijsjes, sjalot, suiker, yoghurt en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zuppa inglese zonder alchermes

Ingrediënten:
cake, cognac, custard, drambuie, amandel, kersenlikeur, pure chocolade en rum

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Gestoomde aubergine met sesam en bosui

Ingrediënten:
ahornsiroop, aubergine, bosuien, gemberwortel, knoflook, lichte sojasaus, mirin, rijstazijn, sesamolie, wit sesamzaad, zout en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept / drinken uit Honey & co:

Basisrecept voor suikersiroop

Ingrediënten:
glucose, honing, kristalsuiker en water

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Komkommer-yoghurtspread

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, witte peper, yoghurt en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Feta-tomatenvulling

Ingrediënten:
bonenkruid, feta, fleur de sel, gedroogde tomaten, groene olijventapenade, olijfolie, oregano en witte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Botercrème

Ingrediënten:
boter, eidooier, fijne kristalsuiker en roomkaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Chocolade en jasmijntheeganache

Ingrediënten:
jasmijnthee, pure chocolade, slagroom en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / bijgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde bloemkoolpartjes in beslag van ei en broodkruim

Ingrediënten:
bloemkool, broodkruim, ei, groente, plantaardige olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zuppa inglese Sandro Fioriti

Ingrediënten:
alchermes, amarenejam, cake, custard, pure chocolade en zure kersenjam

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Ingemaakte artisjok

Ingrediënten:
artisjok, citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, peperkorrels, tijm, water, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Ingemaakte paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, puntpaprika, rode wijnazijn, tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Bloemkoolpickle met kurkuma

Ingrediënten:
bloemkool, gedroogde rode peper, gemalen kurkuma, komijnzaad, laurierblad, mosterdzaad, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Roze raapjespickle

Ingrediënten:
kruidnagel, laurierblad, raapjes, rode biet, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Knolselderijgratin met appel en walnoten

Ingrediënten:
bosui, crème fraîche, friszoete appel, groentebouillontablet, knolselderij, kruimige aardappel, roombrie en walnoten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Petits chaussons au roquefort - Chaussons met roquefort

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch