vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Guacamole alla montali

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, cannellinibonen, citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, maïskorrels, rode paprika, sjalot, tabasco en tomaat

Keuken:
Mexicaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Zelfgebakken chips

Ingrediënten:
kruimige aardappel, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Italië:

Frittata con zucchine - Omelet met courgette

Ingrediënten:
courgette, ei, olijfolie en parmigiano-reggiano

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Roereieren met asperges en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, asperge, ei, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Tiramisù

Ingrediënten:
cacao, ei, lange vingers, mascarpone, ristretto en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Basisrecept uit Retour Japan:

Basisrecept voor suikersiroop

Ingrediënten:
citroenschil, glucosesiroop, suiker, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Rijsttaart met karamel

Ingrediënten:
appel, boter, citroensap, ei, gezouten boter, peer, rondkorrelrijst, steranijs, suikerklontjes, vanillestokje, volle melk, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / nagerecht uit Rijst & risotto:

Smeuige rijstebrij met een vruchtenspiesje

Ingrediënten:
aardbeien, basilicumbladeren, boter, honing, kaneelstokje, kiwi, melk, rondkorrelrijst, vanillestokje en witte basterdsuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Crudite di pere e melone

Ingrediënten:
balsamicoazijn, balsamicocreme, belegen schapenkaas, bieslook, cantaloupemeloen, castelmango-kaas, citroensap, extra vergine olijfolie, fossa kaas, honing en peer

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, azijn, bladpeterselie, bleekselderijblad, citroensap, groene olijven, kappers, knoflook, mayonaise, mosterd, sjalot, wortel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Paneer

Ingrediënten:
citroensap, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Snack of tussendoortje uit Een dag bij elBulli:

Gestoomde brioche met rozengeur en mozzarella

Ingrediënten:
bloem, boter, buffelmozzarella, ei, gist, lecite, melk, rozenessence, suiker, zout en zuurdesem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Rijst met twee soorten pesto

Ingrediënten:
rijst met groene pesto en rijst met rode pesto

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Stamppot van spinazie of zuring met zachtgekookte eieren

Ingrediënten:
aardappelen, boter, melk, nootmuskaat, peper, spinazie, water, zachtgekookt ei, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Vanilleroom

Ingrediënten:
ei, maïzena, slagroom, suiker, vanillestokje, vanillesuiker, volle melk en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / nagerecht uit Retour Japan:

Lycheesalade met hangop en slagroom, Chinees 5-kruidenpoeder en citroenmelisse

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, citroenhoning, citroenmelisse, lychees, slagroom en volle yoghurt

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Asperges met spiegelei - asparagi alla milanese

Ingrediënten:
boter, eieren, groene asperge, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / nagerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Hot chocolate pot

Ingrediënten:
cayennepeper, chocolade, crème fraîche, donkere basterdsuiker, eidooier, espresso, kahlúa, kaneelpoeder, melk, rode peper, slagroom, suiker en witte basterdsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Dooi

Ingrediënten:
ascorbinezuur, basilicum, bernagiebloemen, bernagiescheuten, eiwitpoeder, fondant, gelatine, glucose, groene dennenappels, groene shiso, isomalt, koffie, olijfolie, pijnpitten, rode shiso, suiker, vloeibare stikstof, zoethoutpasta en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Basisrecept aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, melk, nootmuskaat en room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Domino's van pikante aardappelschijfjes, zomerbietjes met sesamolie, tofu en mangochutney

Ingrediënten:
aardappel, mangochutney, olijfolie, sambal, sesamolie, shisokers, tofu, zeezout en zomerbietjes

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aubergineterrine met miso-gember

Ingrediënten:
aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Biet Wellington

Ingrediënten:
biet, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, pompoen, tijm en walnoten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Diner / hoofdgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Broodje pulled jackfruit

Ingrediënten:
barbecuesaus, briochebroodjes, gerookt paprikapoeder, knoflook, limoen, maple syrup, munt, olijfolie, rode kool, sambal en zure appel

Soort:
vegetarisch