vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Gepocheerd ei op spinaziecrème met sojasausglazuur en toastjes van zuurdesembrood

Ingrediënten:
ei, gezouten boter, mirin, sake, sojasaus, spinazie en zuurdesembrood

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aebleskiver en azijnmeringues

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Tortilla

Ingrediënten:
aardappel, ei, olijfolie, spaanse ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het olijfolieboekje:

Gemarineerde baby-aubergines met rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten:
baby-aubergines, balsamicoazijn, chilipoeder, chilivlokken, citroensap, kristalsuiker, kruidnagel, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Beverley Jollands, M. Garrett en B. Jollands - Het olijfolieboekje

Bijgerecht uit Het olijfolieboekje:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Gemarineerde olijven met ui

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, knoflook, olijfolie, tijm en ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Mexicaanse gevulde slabladeren

Ingrediënten:
avocadodip, cajunkruiden, gemalen komijn, ijsbergsla, jalapeñopeper, quorn-stukjes, rode ui, roerbakolie en tacokruiden

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Zoete Aardappel Gevuld Met Limabonen, Paksoi En Zwarte Olijven

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, boter, limabonen, olijfolie, paksoi, knoflook, versgemalen zwarte peper, zoete aardappelen, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / nagerecht uit Twaalf:

Vanille-ijs

Ingrediënten:
cognac, fijne kristalsuiker, melk, slagroom en vanille-essence

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Lotuswortel gevuld met miso, met verse gember-crème fraîche

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, gember, lotuswortel, witte miso en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Mais Koekjes Met Kerstomaat

Ingrediënten:
basilicum, kerstomaat, mais, pesto, plantaardige olie, scharreleieren, steenzout, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Paddenstoelen In Misobouillon Met Tofoe

Ingrediënten:
koriander, fijne kristalsuiker, gemberwortel, groentebouillonpoeder, kastanjechampignons, lente-uien, limoen, misopasta, noedels, sojasaus, tofu en vissaus

Soort:
vegetarisch

Bijgerecht van anita van h:

Ge­wok­te spruit­jes met pe­can­no­ten ****

Ingrediënten:
gembersiroop, pecannoten, spruitjes en zonnebloemolie

Keuken:
Europees / Europees
Soort:
vegetarisch

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti van anita van h:

Bruschet­ta ge­gril­de cour­get­te en peco­ri­no ****

Ingrediënten:
ciabatta, courgette, gedroogde tijm, olijfolie, pecorino romano en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Auberginekaviaar met walnoten en feta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, feta, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, rode-wijnazijn, verse peterselie, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Supersnel Bladerdeeg

Ingrediënten:
boter, water, meel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Lunch / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tomatenballetjes

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, ei, olie, oregano, peper, tomatenblokjes uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Topaz-appel, verse hazelnoten en marjolein

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appels, blanke hazelnoten, druivenpitolie, gelatine, marjolein, poedersuiker, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Pesto Parmezaan Broodstokjes

Ingrediënten:
bloem, droge gist, parmezaanse kaas, groene pesto, lauwwarm water, olijfolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Bijgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gefrituurde tahoe

Ingrediënten:
maïsolie, sojaolie en tahoe

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Junges Gemüse:

Konfitüre von grünen Tomaten mit frischem Ziegenkäse / Confiture van groene tomaten met verse geitenkaas

Ingrediënten:
baguette, citroen, groene tomaten, korianderzaad, laurier, olijfolie, peper, sherryazijn, suiker, verse geitenkaas, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Tortillawraps

Ingrediënten:
lauwwarm water, meel, plantaardige olie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Korstdeeg

Ingrediënten:
boter, ei, meel en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Flammkuchendeeg

Ingrediënten:
gedroogde gist, meel, suiker, zout en water

Soort:
vegetarisch