vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Groninger lasagne

Ingrediënten:
azijn, beschuit, bouillon, champignons, eidooier, eiwit, koolzaadolie, laurier, melk, paddenstoelenbouillon, patentbloem, rode ui, rode wijn, roomboter, suiker en witte wijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, citroen, kerstomaat, kristalsuiker, limoen, mozzarella, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Dranken / drinken uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeiensmoothie 2

Ingrediënten:
aardbeienpuree, bevroren yoghurt, mineraalwater en perzikpuree

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Karamelcrème

Ingrediënten:
eidooier, karamelchocolade, kristalsuiker, melk, room, tonkaboon, vanillestokje en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Gemarineerde zwarte truffelaardappeltjes met tuinkruiden en Turkse yoghurt

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, curry masala, dille, honing, kervel, knoflook, olijfolie, pompoenpitolie, truffelaardappel en turkse yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / nagerecht uit Literalicious:

Kruidig waterijs van zwart fruit

Ingrediënten:
bramen, curry masala, frambozen, honing en roze peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

tuinbonen met koriander

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, tuinbonen, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Chick peas with green peppers and chilies - Kekererwten met paprika en chilipepers

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipepers, groene paprika, kikkererwten, knoflook en olijfolie

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Knoflookboontjes

Ingrediënten:
citroen, knoflook en sperziebonen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Warme broccolisalade

Ingrediënten:
bimi, citroen, knoflook, pruimtomaten en rode ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Drinken / cocktails uit De Smaakbijbel:

Eggnog

Ingrediënten:
cognac, eidooier, ijs, marsala, melk, nootmuskaat en rum

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Savarin aux macédoine de fruits

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenglazuur, amandelen, ananas, angelica, babadeeg, boter, gekonfijte kersen, kersen, kirsch, peren, poedersuiker, suikerstroop en vruchten uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Vlierbloesemroom

Ingrediënten:
gelatine, kristalsuiker, slagroom en vlierbloesem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Ontkiemde kapucijners

Ingrediënten:
kapucijners

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Bietenblokjes met vanille

Ingrediënten:
biet, vanillepeul en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Bouchées Parmentier au fromage - Aardappel-kaasstaafjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, nootmuskaat, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / nagerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Koeé lapis II (Spekkoek, kruidige 2 kleurencake)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, foelie, gemalen anijszaad, gemalen kardemom, kaneel, kruidnagelpoeder, margarine, nootmuskaat, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

pepernoten

Ingrediënten:
bloem, honing, kaneelpoeder, kardemompeulen, kruidnagels, lange peper, nootmuskaat, plantaardige olie, stroop, soda, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, water, bakpoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Gnocchetti di semolino

Ingrediënten:
boter, ei, griesmeel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pasta en volle melk

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

De canapé à la minute: snelle crostini met humus van avocado en doperwtjes

Ingrediënten:
avocado, doperwt, knoflook, limoensap, maldonzout en roggebrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Snack of tussendoortje uit Zalig zoet:

panellets

Ingrediënten:
aardappel, amandelpoeder, citroen, eieren, kokosnootvruchtvlees, hagelslag, pijnboompitten en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Kaasfondue met crudités

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, brood, emmentaler, fontina, gruyère, kirsch, knoflook, krielaardappel in de schil, maïzena, paprika, radijs en witte wijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Drinken uit Verrot lekker:

Bataatprik

Ingrediënten:
anijspoeder, citroen, gember, kaneel, karnemelk, suiker en zoete aardappel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / nagerecht uit De kunst van het koken:

Riz à l'ipératrice - Bavarois van rijst en vruchten

Ingrediënten:
aardbeiensaus, abrikozenpuree, angelica, bigarreaux, boter, cognac, eidooier, frambozensaus, gekonfijte vruchten, gelatinepoeder, kirsch, maïzena, melk, olie, oranjesnippers, pudding, rijst, slagroom, suiker, vanille-essence en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch