vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten - Koken met Karin

Bijgerecht uit Koken met Karin:

Pompoenpannenkoekjes met rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, limoen, pompoen, rode ui en rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Tomaten uit de over, ingemaakt

Ingrediënten:
olie, peper, tomaten en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / bijgerecht / nagerecht uit Heerlijk simpel:

Portpeertjes met salie

Ingrediënten:
kaneelstokje, rietsuiker, rode port, salie, stoofperen en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Veganistische notenburger

Ingrediënten:
amandel, arachideolie, cashewnoten, havermout, miso, neutrale olie, nori, notenpasta, pecannoot, peper, rondkorrelrijst, sojasaus, tahin, tomatenpuree, ui, walnoten en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / nagerecht uit Heerlijk simpel:

Galette met limoncellocrème en gebakken aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, extra vierge olijfolie, limoncello, mascarpone, olijfolie, poedersuiker en roomboterbladerdeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Groentebitterballen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, gelatine, groenten, melk, mosterd, bladpeterselie, sjalot en voc specerijen

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, chilipasta, dille, donkere sesamolie, kimchi, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, dille, koriander, lente ui, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tahin, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Ricotta-mascarponecrème met tomaatjes in citroenolie

Ingrediënten:
basilicum, citroenrasp, extra vierge olijfolie, mascarpone, ricotta, rode kerstomaten en rode peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Borreltosti's met gegrilde bosui en courgette

Ingrediënten:
aioli, bosui, courgette, jonge boerenkaas, knoflook en stevig brood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Geitenkaas in druivenblad

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gedroogde chilivlokken, ingelegde druivenbladeren, tijm, verse geitenkaas en zuurdesembrood

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Heerlijk simpel:

Risotto al barolo e gorgonzola

Ingrediënten:
barolo, gorgonzola, groentebouillon, risottorijst, roomboter, rucola en sjalot

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Cakesiroop met vanille en bruine suiker

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, vanille-essence en vanillestokje

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
cornflakes, ei, geklaarde boter, inmaakvocht van maïs, suiker, suikermaïs uit blik en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken tofoe in pittige ketchup

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, citroensap, ketchup, knoflook, peper, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch / Chinees / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, dille, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tahin, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Loftus en Meera Sodha - Puur India

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Puur India:

Kikkererwtenpannenkoekjes met panir en limoenpickle

Ingrediënten:
bakpoeder, dille, garam masala, kikkererwtenmeel, koriander, kurkumapoeder, limoenpickle, panir en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Bijgerecht uit Kook met Jamie:

Rösti

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, knoflook, olijfolie, rozemarijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-ranchdressing

Ingrediënten:
bieslook, karnemelk, karnemelkpoeder, kerriepoeder, mayonaise, peper, peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Snack of tussendoortje uit Story on a Plate:

Snelle balletjes van geitenkaas met kruiden en bloemen

Ingrediënten:
eetbare bloemen, gedroogde specerijen, geitenkaas, kruiden, radijs en wortel

Keuken:
Internationaal / Zuid-Afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al timo limonato - Citroentijmroomijs

Ingrediënten:
citroentijm, dextrose, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / bijgerecht uit Heerlijk simpel:

Krokante kruidenpolenta met schapenkaas

Ingrediënten:
bieslook, extra vierge olijfolie, knoflook, munt, olijfolie, pecorino, peterselie en polenta

Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gekookte schorseneren - vegetarisch

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, schorseneren, water, witte azijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit BioBudget:

Gevulde rode ui met met appel balsamico-portstroop

Ingrediënten:
appelstroop, balsamicoazijn, bloem, blue d'auvergne, boter, bulgur, ei, gedroogde porcini, groentebouillon, melk, peper, port, rode ui, walnoten, zongedroogde tomaat en zout

Soort:
vegetarisch