vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Fatayer met kaas en spinazie

Ingrediënten:
bloem, deeg, feta, gehakt, granaatappelmelasse, halloumi, jonge spinazie, mozzarella, munt, olie, olijfolie en walnoten

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht uit Italiaanse patisserie:

Salame al cioccolato - Chocoladesalami

Ingrediënten:
amandelmeel, amaretti di saronno bitterkoekjes, amaretto, boter, eidooier, petit beurre en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bloemkool en broccoli met olijvensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, broccoli, groentefond, knoflook, olijfolie, ui, vleestomaat en zwarte olijf

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Puree van dikke bonen - purea di fave

Ingrediënten:
aardappel, dikke bonen, extra vergine olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Gefermenteerde doperwtencrème

Ingrediënten:
crème fraîche, doperwtjes, munt, witte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurreck met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, flensjes zonder suiker, kaas, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, room en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Tuinbonen met kruidengeitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, dragon, jonge tuinbonen, knoflook, peterselie, tijm, volle yoghurt, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Linzenfalafel met knoflook-yoghurtsaus

Ingrediënten:
bieslook, bladgroente, broodkruim, bruine linzen, citroenrasp, citroensap, ei, knoflook, komijn, korianderblaadjes, ricotta, tahin en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Vintage meiraapjes

Ingrediënten:
raapjes, steranijs en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Ontbijt uit Comptoir Libanais:

Omelet met feta en za’atar

Ingrediënten:
feta, ei, olijfolie, stevige geitenkaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Comptoir Libanais:

Deeg voor sambusak of fatayer

Ingrediënten:
honing, olijfolie, tafelsuiker, water, witte bloem en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Truffière aux deux chocolats - Parfait van witte en pure chocolade

Ingrediënten:
biscuitgebak, bruine parfait, ei, eidooier, suiker en witte parfait

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Mierikswortelpasta

Ingrediënten:
mierikswortel en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / nagerecht uit Raapsteeltje:

Haagse bluf op Groninger hardbrood

Ingrediënten:
bessensap, biscuit, eiwit, groninger hardbroodjes, rode bessen en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gepocheerde vijgen met marsepeinijs

Ingrediënten:
citroen, eidooier, kaneel, kruidnagel, marsepein, melk, rode wijn, room, sinaasappel, suiker, vanillestokje en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Banaan in papillote

Ingrediënten:
banaan, bloedsinaasappelsap, boter, boterpapier, citroensap, likeur, munt, suiker en vanillestokje

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Appellolly's

Ingrediënten:
appels, fijne kristalsuiker, rode kleurstof en suikerstroop

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Wortelschuim-LYO met hazelnoten-aire en specerijen ui Córdoba

Ingrediënten:
gefermenteerde melk, gelatine, hazelnoten, hazelnotenpasta, korianderscheuten, kruiden, lecite, mató, melk, olijfolie, roze grapefruit, saffraan, slagroom, venkel, venkelzaadolie, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

'Folie'-salade

Ingrediënten:
algin, artisjokken, bergamotbloemen, bliktonijn, bloem, brood, calcic, extra vergine olijfolie, gefermenteerde melk, geitenmelkyoghurt, gist, harde bloem, hazelnoten, ijsplantjes, kattenklauw, knoflook, komkommerbloemen, laurier, lecite, macadamianoten, mató, melk, pa-ha, postelein, rozemarijn, sherryazijn, tonijnkuit, xanthaangom, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Black-eyed beans met spinazie

Ingrediënten:
black-eyed beans, citroen, extra vierge olijfolie, fijn zout, peterselie, tomaat, ui en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Avocadomousse in tomatensaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, avocado, citroensap, guacamole-seasoning-mix, tomatensaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Koolraap en komijn

Ingrediënten:
kaneelstokje, komijnzaadjes, koolraap en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Geraspte koolrabi

Ingrediënten:
karwijzaad, koolrabi, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch