vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Tortillawraps

Ingrediënten:
lauwwarm water, meel, plantaardige olie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Ras el hanout à la Khadija

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, ijslands mos, lente ui, oregano en za'atar

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Ontbijt uit Wat je vér haalt is lekker:

Kwark met sinaasappel en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, magere kwark, sinaasappel en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Junges Gemüse:

Konfitüre von grünen Tomaten mit frischem Ziegenkäse / Confiture van groene tomaten met verse geitenkaas

Ingrediënten:
baguette, citroen, groene tomaten, korianderzaad, laurier, olijfolie, peper, sherryazijn, suiker, verse geitenkaas, witte ui en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Groenterösti Gepocheerd ei, spinazie & erwten

Ingrediënten:
aardappelen, citroen, dijonmosterd, doperwten, ei, extra vierge olijfolie, feta, olijfolie, spinazie en winterwortelen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Mangistan met aardbeienmousse

Ingrediënten:
aardbeien, citroen, limoen, magere kwark, mangistans, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten en toch gezond en slank

Recept uit Puur genieten en toch gezond en slank:

Quinoa met tomaatjes, verse kruiden en nootjes

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladpeterselie, lente-ui, noten, olijven, quinoa en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Taartjes met tomaat

Ingrediënten:
bladerdeeg, kerstomaat en kokosbloesemsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Topaz-appel, verse hazelnoten en marjolein

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appels, blanke hazelnoten, druivenpitolie, gelatine, marjolein, poedersuiker, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Pesto Parmezaan Broodstokjes

Ingrediënten:
bloem, droge gist, parmezaanse kaas, groene pesto, lauwwarm water, olijfolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Aebleskiver en azijnmeringues

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, eiwitten, kardemom, maltodextrine, room, suiker, typo 00 bloem, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Griekse Courgette Gevuld Met Orzo

Ingrediënten:
bladpeterselie, griekse yoghurt, groente, ui, olijfolie, orzo, pecorino, pijnboompitten, reuzencourgette, scharrelei, knoflook, versgemalen zwarte peper en zongedroogde tomaten

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty more:

Kadaifinestjes met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, boter, ei, kadaifideeg, knoflook, olijfolie, pecorino, peterselie, ricotta, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Euro-Aziatische groenteschotel

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, groente, knoflook, kwark, olijfolie, paprika, peterselie, provençaalse kruiden, taugé, vleestomaat en vruchtenazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Korstdeeg

Ingrediënten:
boter, ei, meel en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Flammkuchendeeg

Ingrediënten:
gedroogde gist, meel, suiker, zout en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Supersnel Bladerdeeg

Ingrediënten:
boter, water, meel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Basisrecept uit Minimania:

Eenvoudig Pizzadeeg

Ingrediënten:
gedroogde gist, lauwwarm water, meel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Bijgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gefrituurde tahoe

Ingrediënten:
maïsolie, sojaolie en tahoe

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Mais Koekjes Met Kerstomaat

Ingrediënten:
basilicum, kerstomaat, mais, pesto, plantaardige olie, scharreleieren, steenzout, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Hartige Cake Met Paprika En Tomaat

Ingrediënten:
eieren, gele paprika, kaas, melk, peper en zout, rozemarijn, zelfrijzend bakmeel, zongedroogde tomaat en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Dessert van bloemen

Ingrediënten:
agar-agar, allesbinder, citroensap, eetbare bloemen, eiwitpoeder, eiwitten, gelatine, glucose, ingelegde rozenbottels, skyr, slagroom, suiker, tijm, viooltjesessence, vlierbloesemsiroop, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroen, courgette, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, gemalen pimentkorrels, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rondkorrelrijst, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Amandelyoghurt

Ingrediënten:
amaretto, donkere amandelmoes, griekse yoghurt en poedersuiker

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch