vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Aardappelen uit de oven met uien & room

Ingrediënten:
aardappel, rode ui en schenkroom

Keuken:
Fins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jeruzalem (voor Itamar)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, geweekte kikkererwten, kikkererwtenmeel, sesamzaad, ui, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Labaneh

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Gekarameliseerde sjalotten en aubergines in rijstpapier op spinazie en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, geklaarde boter, groentebouillon, jonge spinazie, kippenbouillon, nootmuskaat, olijfolie, olijfolie extra vierge, peterselie, poedersuiker, rijstpapier, sjalot, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / diner / nagerecht uit Home made:

Ricottakoekjes

Ingrediënten:
amaretto, bakpoeder, bloem, boter, ei, frambozen, melk, noten, poedersuiker, ricotta, slagroom en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht uit Twaalf:

Ovengebakken aardappelen

Ingrediënten:
aardappel en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Pasteitjes gevuld met romige knolselderij & bospaddestoelen en compote van rode ui

Ingrediënten:
bloem, bospaddestoelen, boter, crème fraîche, droge sherry, ei, frambozenazijn, gembersiroop, groentebouillon, knoflook, knolselderij, marsala, olijfolie, rode ui, rode wijn, rozemarijn en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Aardpeer

Ingrediënten:
aardpeer, gember, water en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Meloenspiesjes

Ingrediënten:
brood, cherrytomaten, ham, meloen en vijgen

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Krokante aardappeltjes

Ingrediënten:
citroen, knoflook, rode aardappel en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Haifa (voor Sarit)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, geweekte kikkererwten, kikkererwtenmeel, knoflook, ui, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jemen (voor de hele familie)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen komijn, geweekte kikkererwten, groene peper, kardemompeulen, kikkererwtenmeel, knoflook, koriander, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Krokant gebakken sjalotten of uien

Ingrediënten:
pindaolie, plantaardige olie, sjalot en ui

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / nagerecht uit Home made:

Roze eenpersoons-mimitrifles

Ingrediënten:
cake, custard, medium sherry, rood fruit en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Lunch / bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Eieren in tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, ei, knoflook, olijfolie en tomaat in blik

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Drinken uit Home Made winter:

Ananas-gembersap

Ingrediënten:
ananas, gember, ijsblokjes en rietsuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Salt & vinagar crisp

Ingrediënten:
ciderazijn, olijfolie, vastkokende aardappel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Kroketjes van Hollandse geitenkaas met hutspotcrème en een saus van gedroogde paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, cognac, crème fraîche, eiwit, gedroogde morieljes, hollandse harde geitenkaas, panko, peper, plantaardige frituurolie, slagroom, ui, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / brunch / diner / lunch / nagerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Apfelstrudel

Ingrediënten:
appels, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, kaneel, pijnboompitten, rozijnen, rum, witbroodkruim, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Bijgerecht uit Home Made winter:

Knolselderijpuree met tijm

Ingrediënten:
crème fraîche, laurier, nootmuskaat, selderijknol en tijm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Spicy walnootjes

Ingrediënten:
chiliflakes, gemberpoeder, suiker, walnoten, zout en zoute sojasaus

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / diner / nagerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Meloen met port

Ingrediënten:
meloen, munt en port

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Dolmades (Gevulde druivenbladeren)

Ingrediënten:
boter, citroensap, druivenbladeren, gedroogde munt, griekse yoghurt, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie en tomaat

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Marsepein

Ingrediënten:
blanke amandelen, oranjebloesemwater, poedersuiker en water

Soort:
vegetarisch