vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in uw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Verloren brood met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, abrikozenconfiture, boter, ei, groene peper, honing, melk, melkbrood, rozijnenbrood, rum, vanillesuiker en witbrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien met slagroom op z'n Frans 1

Ingrediënten:
aardbeien, slagroom en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Diner / nagerecht uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Fraises à la Charmeuse

Ingrediënten:
aardbeien, crème anglaise, gelatinepoeder, kirsch, lange vingers en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten:

Quinoa met gebakken groenten

Ingrediënten:
rode biet, champignons en quinoa

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Verse kaas en sparrenscheuten

Ingrediënten:
appelsap, boter, brood, dennenscheuten, karnemelk, room, sparrenscheuten, stremsel, vetkruidvruchtjes, volle melk en zuringbladeren

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Gekoelde wijn met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, droge witte wijn, munt en tafelsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / nagerecht / avondmaal uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Meloenverrassing

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, frambozen, marasquin, meloen, perziken en witte druiven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / nagerecht uit Jamie in 30 minuten:

Eton mess met pimm's

Ingrediënten:
aardbeien, bloedsinaasappel, fijne tafelsuiker, magere yoghurt, meringuekransjes, munt, pimm's en vanillepasta

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Gegratineerde paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cheddar, citroen, knoflook, portobello's en rode spaanse peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Snack of tussendoortje uit Mediterraneo:

Kaasbeignets (mujabbana)

Ingrediënten:
bloem, durum tarwemeel, gist, honing, kaas, kaneel, melk, olie, rozensiroop, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hele geroosterde knolselderij met botersaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, citroensap, knolselderij, milde olijfolie, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Basisrecept uit California Dreamin':

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knolselderij, koolraap, pastinaak, shiitake en wortel

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Yoghurt-limoenijs

Ingrediënten:
limoenrasp, limoensap, magere yoghurt, poedersuiker en room

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Quittenragout mit Topfenschaum im Schatzkistchen - Kweepeerragout met kwarkschuim in een schatkistje

Ingrediënten:
acaciahoning, appelsap, citroensap, droge vermout, kwarkschuim, kweepeer, sauternes, schatkistje, vanillepeul en zoete witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Groene asperge met bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, groene asperges en groene pesto

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata

Ingrediënten:
burrata, dijonmosterd, funghi trifolati, gele courgette, groentebouillonblokje, honing, milde olijfolie, munt, rode wijnazijn, rucola, tasty tom tomaat, venkelknol en volkorenpenne

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Bij de koffie uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Minitulbandjes met aardbeiencrémeux

Ingrediënten:
aardbeienpuree, ei, eidooier, gelatinepoeder, kristalsuiker, limoensap, mascarpone, suikervrije aardbeiencompote, tulbandjes en water

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Tempura van het seizoen

Ingrediënten:
chilivlokken, fijne kristalsuiker, groene chilipeper, groenten, kardemompeulen, koriander, limoen, maïzena, nigellazaad, raapzaadolie, sodawater, water, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paarse broccoletti met rijstnoedels

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, groene chilipeper, jeruk purut, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laoswortel, limoen, limoensap, paarse broccoletti, palmsuiker, plantaardige olie, rijstnoedels, rode ui, sesamolie, sjalot en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / nagerecht uit Deutsche Küche:

Traditionele Kirschenmichel in eierschuim

Ingrediënten:
boter, eidooier, kersen, kirsch, melk, oud brood en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur genieten 2

Recept uit Puur genieten 2:

Salade met broccoli en avocado

Ingrediënten:
avocado, broccoli, geitenkaas, sla en xeresazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Dranken / drinken uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeienmilkshake

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeiensiroop, citroensap, melk en vanilleijs

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Taartbodem

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, eidooier en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Lichte aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch