rookmot

Zoek naar rookmot in uw eigen kookboeken

Rookmot koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

wood choices for smoking

Ingrediënten:
berkenhout, beukenhout, druivenhout, eikenhout, elzenhoutsnippers, essenhout, haagbeukhout, heide, gedroogd, hickory, iepenhout, jeneverbes, kamferboom, kastanjehout, kersenhout, laurier, lindehout, mahoniehout, maiskolven, majoraan, gedroogd, mesquite, pecanhout, perenhout, populierenhout, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie, stro, theebladeren, gedroogde tijm, walnoten en wilgenhout

Soort:
rookmot
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gerookte eendenborst

Ingrediënten:
eendenborst en grof zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
roken / wild en gevogelte / suikerwerk / rookmot
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gerookte spicy amandelen

Ingrediënten:
amandelen, gerookt paprikapoeder, tijm en zeezout

Soort:
rookmot
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Zelfgerookte asperges met Hollandse garnalen en knoflookvinaigrette

Ingrediënten:
hollandse garnalen, kervel, knoflook, olijfolie, suiker, witte asperges en witte wijnazijn

Soort:
groente / rookmot
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moleculair koken:

Grove gerookte paddenstoelenpuree

Ingrediënten:
boter, champignons, knoflookpasta, olijfolie, portobello's, shii-take, sjalot, slagroom en zout

Soort:
vegetarisch / rookmot
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moleculair koken:

Gerookte paddenstoelenpap met parmezaanschuim

Ingrediënten:
boter, champignons, knoflookpasta, lecithine, olijfolie, parmezaanse kaas, portobello's, shii-take, sjalot, slagroom, water en zout

Soort:
vegetarisch / rookmot
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gerookte zalm

Ingrediënten:
suiker, vis, zalm en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
roken / rookmot
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Gerookte paling

Ingrediënten:
paling, vis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
roken / rookmot
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor bronforel

Ingrediënten:
beukenspaanders, boter, citroenschijfjes, dillestelen, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, mosterdzaad, peterseliestelen, suiker en zout

Soort:
vegetarisch / rookmot
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Romige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, peper, peterselie, visbouillon, witte wijn, zeepaling en zout

Soort:
soep/bouillon / rookmot
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Pekelvlees/rookvlees

Ingrediënten:
grof zeezout, rundermuis en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / roken / rookmot
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Gepekelde ribkarbonades van big met zoetige mosterd-bbq-saus

Ingrediënten:
ansjovis, espresso, jeneverbessen, laurier, lichte basterdsuiker, mosterd, ribkarbonades, rietsuiker, rodewijnazijn, suiker, tabasco, venkelzaad, water en worcestersaus

Soort:
barbecue/grill / rookmot
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Mulsum

Ingrediënten:
druivenmost en honing

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / condiment / rookmot
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Figatelli - Corsicaanse leverworstjes

Ingrediënten:
garum, knoflook, laurier, olijfolie, pekel, peper, varkenslever, varkensnet, varkensvet en wijnruit

Keuken:
Italiaans / Romeins
Soort:
barbecue/grill / worst / rookmot
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Leverworstjes

Ingrediënten:
garum, laurier, olijfolie, pekel, peper, varkenslever, varkensnet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / worst / rookmot
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Kippenborst gevuld met gerookte paddenstoelenpuree in bacon

Ingrediënten:
bacon, boter, champignons, kippenborst, knoflookpasta, olijfolie, portobello's, shii-take, sjalot, slagroom en zout

Soort:
gevogelte / rookmot
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Gegrilde steak met gerookte paddenstoelenpuree en vleesjus

Ingrediënten:
boter, champignons, knoflookpasta, olijfolie, portobello's, shii-take, sjalot, slagroom, vleesjus en zout

Soort:
barbecue/grill / rundvlees / rookmot
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gerookte harder

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, grof zeezout en harderfilet

Keuken:
Hollands
Soort:
roken / vis / rookmot
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Warmgerookte forel

Ingrediënten:
citroen, citroenaïoli, forel, internationaal, olijfolie en tijm

Soort:
barbecue/grill / vis / rookmot