saus

Zoek naar saus in uw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Peperkoeksaus

Ingrediënten:
peperkoek, rode wijn en wildfond

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Mayonnaise aux fine herbes - Mayonaise met groene kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, dragon, kervel, mayonaise, oregano en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce soubise - Uiensaus

Ingrediënten:
blanke fond, bloem, boter, melk, nootmuskaat, peper, slagroom, ui, visfond en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Bladsalade-saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, romanasla, room, sherry, visfond, waterkers, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce aux câpres - Kappertjessaus

Ingrediënten:
kappertjes en sauce bâtarde

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce à la moutarde - Mosterdsaus

Ingrediënten:
boter, mosterd en sauce bâtarde

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce madère, sauce au porto - Bruine madeirasaus of portsaus

Ingrediënten:
boter, bruine saus, glace de viande, madeira en port

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Saus Bâtarde / Sauce au beurre - Namaakhollandaise

Ingrediënten:
blanke fond, bloem, boter, citroensap, eidooier, kookwater van groente, slagroom, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor zwijn

Ingrediënten:
azijn, dillezaad, garum, korianderzaad, honing, karwij, lavas, mosterd, olie, oregano, peper, selderijzaad, tijm en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Mayonnaise verte - Groene kruidenmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselieblaadjes, dragon, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, sjalot, spinazieblaadjes, water en waterkersblaadjes

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ei- en preisaus voor tong en varkensoren

Ingrediënten:
azijn, ei, garum, honing, komijn, mirtebessen, olie, peper en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Koude dillesaus voor vleeswaren

Ingrediënten:
asafoetida, azijn, dadel, defrutum, dillezaad, garum, honing, mosterd, munt en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kruidensaus

Ingrediënten:
augurk, kappertjes, paprikapoeder, peper, peterselie, tomatenketchup, yoghurt en zilveruitjes

Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Windsorsaus

Ingrediënten:
bieslook, ei, mayonaise en ui

Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tirolersaus

Ingrediënten:
augurk, kappers, mayonaise en tomatenpuree

Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce chasseur - Bruine champignonsaus met verse tomaten, knoflook en kruiden

Ingrediënten:
arrowroot, basilicum, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, olie, peper, runderbouillon, sjalot, tomaten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Sauce brune - Bruine saus met bloem

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, gekookte ham, mager spek, olie, peper, reuzel, runderbouillon uit blik, tomatenpuree, ui, wortels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce aux anchois - Ansjovissaus

Ingrediënten:
ansjovispasta, ansjovis uit blik en sauce bâtarde

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Tomatensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, langoustinekoppen, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, pomodori tomaten, room, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gravlaxsaus

Ingrediënten:
citroensap, dillesap, milde mosterd, olie, peper, sterke mosterd, suiker, witte azijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Saus bij Normandische visschotel

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, citroensap, ei, roux, slagroom, visbouillon, visingewanden, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Remouladesaus

Ingrediënten:
knoflook, komkommer, mayonaise, peterselie en sjalot

Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vincentsaus

Ingrediënten:
bieslook, dragon, kervel, mayonaise, miniwaterkers, peterselie en spinazie

Soort:
saus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroen, eierdooier, olie, peper en zout

Soort:
saus