saus

Zoek naar saus in uw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Witte basissaus (roux)

Ingrediënten:
blanke bouillon, bloem, boter en witte peper

Soort:
saus
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Basisrecept uit Bouillon:

Witte basissaus (zonder bloem)

Ingrediënten:
blanke kippenfond, room, roomboter, sjalot, tijm en witte wijn

Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Madame Lehmanns saus voor ingelegde zalm

Ingrediënten:
bieslook, dille, kervel, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Broodsaus

Ingrediënten:
boter, engels mosterdpoeder, foelie, kruidnagel, laurierblad, melk, peper, slagroom, ui, witbrood, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Brits
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Sweet and Sour saus

Ingrediënten:
azijn, maïzena, sesamolie, sojasaus, suiker, tomatenpuree en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Notensaus

Ingrediënten:
amandelmeel, cayennepeper, dragonazijn, hazelnootmeel, knoflook, limoenrasp, limoensap, melk, notenolie, olijfolie, pijnappelpitten, toast en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Peperkoeksaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, kruidenkoek, peperkoekkruiden, rode port en wildfond

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Ceasarsalade met bevroren parmezaanschuim

Ingrediënten:
ceasarsalade, lecithine, parmezaanse kaas en water

Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, droge sherry, rijstwijn, sinaasappelsap, sojasaus, vijfkruidenpoeder en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Saus voor wontons

Ingrediënten:
azijn, maïzena, plantaardige olie, sojasaus, suiker, tomatenpuree en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Saus voor Orientaals lam

Ingrediënten:
maïzena, sojasaus en water

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Recept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Zoetzure saus

Ingrediënten:
azijn, droge sherry, gember, lente-ui, sojasaus en suiker

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
saus
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Recept uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Vanillecrème

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gelatine, melk, poedersuiker en vanillestokje

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Picada van geroosterde knoflook

Ingrediënten:
blanke amandelen, hazelnoten, heldere visbouillon, knoflook, olijfolie, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sayurcrème

Ingrediënten:
gellan, sayur lodeh en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
arachideolie, citroenblaadjes, limoenrasp, limoensap, pinda's, rode chilipepers, rode ui, sesamolie, sojasaus, sushi-azijn en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Kersensaus bij caneton aux cerises

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, donkere eendenbouillon, port, rode kersen, suiker en zwarte kersen

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pittige roomsaus

Ingrediënten:
garnalenpasta, knoflook, kokoscrème, laos, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipepers, rode paprika, salamblaadjes, sambal oelek, suiker, tamarindewater, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Pindasaus voor gado-gado

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, ongezoute pindas, sambal ulek, sjalot, tamarinde, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Recept uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, jalapeño-peper, koriander, lente-ui, limoensap, tomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Recept uit Rijst & risotto:

Vruchtencoulis

Ingrediënten:
aardbeien, citroensap, frambozen, poedersuiker en rode vruchten

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pilzsauce - Paddenstoelensaus

Ingrediënten:
boschampignons, boter, cantharellen, citroensap, doorregen spek, eekhoorntjesbrood, kastanjeboleten, kastanjechampignons, peper, peterselie, room, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Basisrecept uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Ragù Bolognese

Ingrediënten:
boter, olijfolie, polpo di pomodoro, rundergehakt, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, visfond en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
saus