saus

Zoek naar saus in uw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce vinaigrette - Vinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, mosterd, mosterdpoeder, olie, olijfolie, peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Jus lié - Bruine saus zonder roux

Ingrediënten:
arrowroot, bruine fond, cognac, madeira, maïzena, port en verbeterde runderbuillon uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
bruine fond, dragon, honing, kippenbouillon, rode wijn, water en zout

Soort:
saus
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Recept uit Smaak van china:

Spaanse pepersaus

Ingrediënten:
arachideolie, gedroogde spaanse peper, knoflook, maïsmeel, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofde selderij met tomaat

Ingrediënten:
boter, ham, merg, parmezaanse kaas, pasta, selderij en tomatensaus

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Barbecuesaus

Ingrediënten:
ananas, honing, knoflook, rode wijnazijn, shoyu, sojasaus en tomaten

Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Champignon-roomsaus met eidooiers

Ingrediënten:
champignons, eidooier, lente-ui, madeira, maïzena, marc de bourgogne, olie, peper, port, sjalot, slagroom, smoorvocht van ham en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kappertjessaus

Ingrediënten:
crème fraîche, magere melk, maïzena, peterselie en zure uitjes

Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Champignon-roomsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, lente-ui, madeira, marc de bourgogne, olie, peper, port, sjalot, slagroom, smoorvocht van ham en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce venaison - Bruine saus voor hert of ree

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, rodebessengelei, runderbouillon, slagroom, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Pompoen-paprikasaus

Ingrediënten:
baharat, boter, butternutpompoen, gember, groente, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, muskaatpompoen, piment la vera picante, rode paprika en zout

Keuken:
Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Recept uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Knoflooksaus bij lamsbout

Ingrediënten:
bieslook, crème fraîche, knoflook, scherpe mosterd, sjalot, witte peper, zout en zure room

Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Soja-dip

Ingrediënten:
sesamolie en sojasaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Yoghurt-dillesaus

Ingrediënten:
citroensap, dille, griekse yoghurt, milde chilipoeder, olijfolie, room, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harissadip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, groentebouillon, harissapoeder, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kappertjes - Ansjovisyoghurt

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, kappertjes, milde chilipoeder, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappelrasp, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebonden saus met rijst bij gehaktballetjes

Ingrediënten:
defrutum, dille, garum, kippenbotten, passum, peper, prei, rijst, selderijzaad en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Recept uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Pikante saus

Ingrediënten:
augurk, bloem, boter, peper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit  - Bamix gebruiksaanwijzing en recepten

Recept uit Bamix gebruiksaanwijzing en recepten:

Helse saus met room (koud)

Ingrediënten:
citroensap, dragonazijn, mosterd, nootmuskaat, peper, room en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor Taro

Ingrediënten:
garum, honing, komijn, peper en zetmeel

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Saus bij gepocheerde vis

Ingrediënten:
basilicum, boter, kooknat, room en yoghurt

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gestoofde selderij à la crème

Ingrediënten:
boter, ham, parmezaanse kaas, pasta, room en selderij

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus bij dolfijnballetjes

Ingrediënten:
bonenkruid, eidooier, garum, lavaszaad, olie, peper, ui en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus