saus

Zoek naar saus in uw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnotensaus

Ingrediënten:
cayennepoeder, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, plantaardige olie, tamarindepasta, ui, walnoten, water en wijnazijn

Keuken:
Joods
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Komkommersaus

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroensap, dragonazijn, eidooier, komkommer, meel en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Newburgsaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, meel, melk, peper, sherry en zout

Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Mieriksaus

Ingrediënten:
mierikswortel in azijn, peper, room, suiker, tabasco, ui en zout

Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
azijn, glucosestroop, ketchup, mosterd, suiker en tabasco

Soort:
saus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Knoflooksaus

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, knoflook, meel, mosterd en witte wijn

Soort:
saus
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Coca Cola BBQ-saus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, coca cola, heinz ketchup, mizkan graanazijn, nescafé, peper, srirachasaus en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, chilipeper, citroensap, knoflook, komijnzaad, koriander en olijfolie

Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Coukis de tomates à la Provençale - Verse tomatenpuree met knoflook en kruiden

Ingrediënten:
bloem, gedroogde basilicum, gedroogde sinaasappelschil, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, saffraan, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, venkelzaad en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce Aurore - Bechamel of Veloutésaus met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, bechamèlsaus, boter, dragon, kervel, peterselie, roomsaus, tomatenpuree en veloutésaus

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Sauce Mornay - Kaassaus

Ingrediënten:
bechamèlsaus, boter, cayennepeper, gruyerekaas, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, veloutésaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Dillesaus

Ingrediënten:
dikke griekse yoghurt, dille, magere yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce mousseline sabayon - Hollandaisesaus met room en visfumet op basis van witte wijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, eidooier, slagroom, visfumet, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce Périgeux - Bruine madeirasaus met truffel

Ingrediënten:
boter, bruine saus, glace de viande, madeira, port en truffel uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Tomatensaus van vers tomatensap (Dollase)

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, gembersiroop, kerriepoeder, tomatensap en vanille

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Tomatensaus met rijstazijn, soja en citroengras (Dollase)

Ingrediënten:
bruine rijstazijn, citroengras, kippenfond, olijfolie, sojasaus, tomaten en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Frans
Soort:
saus
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Recept uit Het Hummus kookboek:

Taratorsaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, tahin en walnoten

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus

Ingrediënten:
knoflooksaus, milde olijfolie, peper, sjalot, tomaten, worcestershiresaus en zout

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Singapore-saus

Ingrediënten:
ananas, angustora-bitter, bruine suiker, citroensap, gegeleerde vleesjus, gembernat en ketjap

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kerriesaus

Ingrediënten:
appel, banaan, boter, kerrie, peper, room, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Speciale yoghurtsaus

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, groene paprika, ei, knolselderij, olijven, rode paprika, worcestershiresaus en zoetzure augurk

Soort:
saus
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Bijgerecht uit Het gouden olijfolie boek:

Paprikasaus

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, knoflook, rode paprika, tijm, tomaat en ui

Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Ansjovissaus nr 1

Ingrediënten:
ansjoviscrème, citroen en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Paprika-knoflooksaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, eidooier, gevogeltefond, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, plantaardige olie, polenta, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus