28 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebakoliebamboescheutendonkere sojasausdroge sherryeifijne tafelsuikerkipfiletkippenbouillonknoflookkorianderlente-uimaïsmeelmedium dry sherrypepersesamoliesojasaussteranijssuikeruivarkensbuikwortel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Yuzu Shio Ramen

Ingrediënten:
arachideolie, eieren, gember, gerookt spek, kippenbouillon, kippenvleugels, kombu, lente-uien, lichte sojasaus, water, melkpoeder, noodles, rode miso, sake, shiitakes, speklappen, wit sesamzaad, yuzusap en zout

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Crepinette van kwartel en groenten

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, chinese champignons, darmnet, donkere sojasaus, ei, gember, kippenbouillon, knoflook, kwartel, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Tofuballetjes

Ingrediënten:
asperge, bamboe, bosui, champignon, chinese kool, gember, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sesamolie, sojasaus, tofu, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudig gebakken rijst met sla

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bindsla, doperwt, ei, gember, ijsbergsla, knoflook, koriander, lente ui, pandanrijst, paprika, peper, sesamolie, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water, witte rijst, witte wijn, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Kung pao kip

Ingrediënten:
arachideolie, cashewnoten, gedroogde chilipeper, gember, kipfilet, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, oestersaus, ongezouten pindas, sesamolie, shaoxingwijn, suiker, water, zout en zwarte rijstwijn

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gebakken aubergine met visaroma

Ingrediënten:
aubergine, gember, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, rijstazijn, shaoxingwijn, sichuan chilipasta, sojaolie, suiker, water, witte wijnazijn, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Meestersaus

Ingrediënten:
donkere sojasaus, gedroogde gember, gedroogde mandarijnschil, gember, gin, kandijsuiker, kaneel, kardemonpeulen, kruidnagel, lichte sojasaus, medium dry sherry, mei-kuei-lu chiew, shaoxingwijn, sichuanpeper, steranijs, venkelzaad, water, zeezout en zoethout

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Roodgestoofde leeuwenkopgehaktballen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, donkere sojasaus, eiwit, frituurolie, gember, lente-ui, lichte sojasaus, paksoi, shaoxingwijn, suiker, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ba bao hu lu ya - Achtschatten-kalebaseend

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, donkere sojasaus, eend, fijne tafelsuiker, gember, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, shanghai-paksoy, shaoxingwijn, steranijszaden, vulling voor eend, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Smakelijke bouillon

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gember, groentebouillon, kandij, lichte sojasaus, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

San ding bao - Gestoomde drie-blokjes-broodjes uit Yangzhou

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, deeg voor gestoomde broodjes, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kipfilet, kippendij, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Wu xi rou gu tou - Vlezige varkensribben uit Wuxi

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, kassie, lente-ui, lichte sojasaus, rode gefermenteerde rijst, shaoxingwijn, steranijszaden, varkensribben, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Shen xian cai - Betoverende daikon

Ingrediënten:
bakolie, daikon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, groente, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon / groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Song sao yu geng - Dikke vissoep van mevrouw Song

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, chinkiangazijn, donkere sojasaus, eidooier, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, magere chinese rauwe ham, magere spaanse rauwe ham, reuzel, shaoxingwijn, water, witte peper, zeebaars en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Qing sun shao rou - Stengelsla met wolkenoren

Ingrediënten:
arachideolie, broccolisteel, chilibonensaus, donkere sojasaus, droge sherry, gember, groene ui, knoflook, lichte sojasaus, rijstwijn, roze peperkorrels, stengelsla, suiker, water, wolkenoren en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao sansi - Drie reepjes-schotel

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, ei, eend, kip, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, maïsmeel, peper, rijstwijn, sesamolie, varkenslever, water en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Chao manli xiaren mian - Geroerbakte paling en garnalen in noedelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, chinese noedels, droge sherry, garnalen, gember, heilbotfilet, kabeljauwfilet, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, maïsmeel, palingfilet, rijstwijn, schelvisfilet, sesamolie, suiker, tongfilet, water, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Xi hu cu yu - Karper in azijnsaus

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sojasaus, droge sherry, forel, gember, karper, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, maïsmeel, meerval, rijstwijn, suiker, water, zout en zwarte rijstazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

li yu - Mandarijnvis

Ingrediënten:
bamboespruiten uit blik, droge sherry, gedroogde wolkenoren, gember, heilbot, kabeljauw, karper, lichte sojasaus, maïsmeel, rijstwijn, schelvis, tong, water, zeeduivel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis
Haal meer recepten op...