400 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloemboterknoflooklaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreirode wijnspecerijensuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lokerse paardenstoverij met laurier en witlofsalade

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kervel, kruidnagel, laurier, luikse siroop, mayonaise, mosterdzaad, orval trappist, paardenvlees, peper, rode aalbessenconfituur, sjalot, tijm, ui, wit boerenbrood, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zoetzure prei

Ingrediënten:
bruine suiker, gemberwortel, kruidnagels, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, prei, sjalotten, spaanse pepertjes, witte-wijnazijn en zout

Soort:
groente / conserven
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Blanke gevogeltefond

Ingrediënten:
karkas van kip, knolselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, prei, ui, water en winterpeen

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Maispolenta met vlierbessen-rode kool en cashewstrooisel

Ingrediënten:
caashewstrooisel, korianderzaad, kruidnagel, laurier, maispolenta, maïzena, peperkorrels, pimentkorrels, rode kool, ui, vlierbessengelei, vlierbessensap, zure appel en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Uienmarinade

Ingrediënten:
jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peperkorrels, pimentkorrels, suiker, ui en wijnazijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, garnituur voor elzasser zuurkool, grof zout, jeneverbessen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, riesling, ui, witte peper en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Zuurkool van het huis - choucroute maison

Ingrediënten:
cervelaatworst, doorregen spek, droge riesling, ganzenvet, gepekelde varkenspoot, jeneverbes, knakworst uit straatsburg, kruidnagel, laurierblad, peperkorrel, rauwe zuurkool en ui

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Zuurkoolsoep

Ingrediënten:
bulgur, druivenpitolie, gierst, groentebouillon, jeneverbes, kruidnagel, laurier, maïsolie, zure appel, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige zuurkoolsoep

Ingrediënten:
druivenpitolie, groentebouillon, halfvolle room, jeneverbes, kruidnagel, laurier, maïsolie, zure appel, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
foelie, kruidnagel, laurier, lavaswortel, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, soepkip en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hachee van gans

Ingrediënten:
bloem, boter, ganzenbout, gevogeltebouillon, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, rode wijnazijn, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / wild / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en zuurkoolsoep

Ingrediënten:
bulgur, champignons, druivenpitolie, gierst, groentebouillon, jeneverbes, kruidnagel, laurier, maïsolie, shiitake, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
foelie, kalf, kruidnagel, laurier, lavaswortel, peperkorrels, peterselie, prei, selderij en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gebraden eend met membrillo - pato asado con membrillo

Ingrediënten:
eendenbouillon, kruidnagel, laurierblad, medium oloroso, membrillo, tamme eend, ui, wortel, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kersen en zuurkoolsoep

Ingrediënten:
bulgur, druivenpitolie, gierst, groentebouillon, jeneverbes, kersen, kruidnagel, laurier, maïsolie, ui, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Broodsaus

Ingrediënten:
boter, broodkruim, crème fraîche, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peperkorrels en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...