30 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelappelbakpoederbloembotercitroencitroenschildadelhavermoutjamknoflookkokosoliekruidnagelmuntolijfoliepeterseliesuikeruivruchtensapwitte wijnzeezoutzoutzure room
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Suikersiroop

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kaneelstokje, kristalsuiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude kruisbessensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, kruisbessen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude appelsoep

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude abrikozensoep

Ingrediënten:
abrikozen, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep met aardappel

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kerstpunch

Ingrediënten:
citroen, citroensap, honing, kandij, kaneelstokje, kruidnagel, rum, sinaasappel, southern comfort, water en whisky

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Warme pruimensoep met aardappel

Ingrediënten:
aardappel, citroenrasp, citroensap, aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water en witte wijn

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht uit Feestelijk tafelen:

Bataatpuree

Ingrediënten:
bataat, boter, citroensap, citroenzest, ei, kaneelstokje, room, ruwe rietsuiker, sinaasappelsap, sinaasappelzest, water en zout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / feestdagen
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde munt, kaneelstokje, kurkuma, munt, olijfolie, prei, risottorijst, water, wijnbladeren, witte druiven, witte ui en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Scodelline - Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Jam roly-poly

Ingrediënten:
citroen, compote, eierdooiers, foelie, frambozenconfituur, bloem, kaneelstokje, rietsuiker, room, vruchtensap, shredded suet, bakpoeder, volle melk, water en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Fruitcompotes

Ingrediënten:
abrikoos, appel, citroensap, citroenschil, clementines, cognac, cointreau, druiven, kaneelstokje, kersen, kirsch, kruidnagel, kruisbessen, peer, perzik, pruim, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en witte wijn

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Myriam en Frank

Recept van Healthy Vega:

Appeltaart zonder suiker en boter

Ingrediënten:
appels, citroen, citroensap, jam, goudreinet, havermout, kaneel, kokosolie, water, rozijnen, speltmeel, speltmeel, zout, dadel, wijnsteenbakpoeder en wijnsteenbakpoeder

Een recept uit Myriam en Frank

Recept van Healthy Vega:

Appeltaart zonder suiker en boter

Ingrediënten:
appels, citroen, citroensap, jam, goudreinet, havermout, kaneel, kokosolie, water, rozijnen, speltmeel, speltmeel, zout, dadel, wijnsteenbakpoeder en wijnsteenbakpoeder

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

Franse open appeltaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, appelsap, appel, friszure appel, suiker, bloem, boter, eidooier, kaneel, water, citroenrasp, citroensap, suiker, zout en water

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Haal meer recepten op...