160 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapdjeroek poeroeteifruitgemberketjap maniskokosmelklombokoliepepersambal oeleksantensjalotsuikertrassiuiwater
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Soto ajam

Ingrediënten:
arachideolie, citroengras, daoen salam, djeroek poeroet, garnituur voor soto ajam, gember, ketjap, knoflook, koenjit, laksa, laos, peper, soepkip, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Rempah

Ingrediënten:
djinten, ei, gehakt, kemirinoot, ketoembar, knoflook, kokos, laos, sambal oelek, sjalot, trassi, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Bumbu ikan kembung - Gemarineerde makreel

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroengras, emulsie van selderij, gemalen korianderzaad, gemberwortel, kaffir-olie, knoflook, laos, makreelfilet, palmsuikersiroop, rode chilipeper, salamblad, schuitjes van rood- en witlof, tempé, tomatenpuree, vinaigrette van kaffir limoen, witte ui, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Kort gegrilde coquilles met zoetzure daikon en chili-jam

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, daikon, fijne kristalsuiker, galangal, gedroogde garnalen, granny smith, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, rode peperkorrels, rode radijs, rood minisnijbietblad, tamarindewater, thaise sjalotjes, veldsla, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Eieren in kerriesaus

Ingrediënten:
amandelen, bruine basterdsuiker, eieren, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen laos, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, sambal trassi, santen, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Warme glasnoedels met edamameboontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, edamameboontjes, fijn zeezout, gember, glasnoedels, knoflook, koriander, laos, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sesamzaad, tamari, tamarindepulp, zonnebloemolie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in scherpe saus - sambal goreng telor Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gemalen chilipeper, goela djawa, kemirienoten, knoflook, laos, limoensap, margarine, sambal trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Rendang

Ingrediënten:
gemberpoeder, djeroek poeroet, gemberpoeder, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laospoeder, limoenschil, magere runderlappen, olie, salamblad, sambal oelek, serehpoeder, serehstengel, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Sambal goreng oedang boontjes

Ingrediënten:
djeroek poeroet, garnalen, kemirienoten, knoflook, kokosmelk, laos, laospoeder, laurierblad, limoenschil, olie, rode paprika, salamblad, sambal oelek, sperziebonen, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...