Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Nopi

Een boek van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully

We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Nopi, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

‘NOPI’ bevat ruim honderd nieuwe recepten die hij samen met zijn chef-kok Ramael Scully schreef. Scully’s onmiskenbaar Aziatische roots gecombineerd met de Midden-Oosterse stijl die we van Ottolenghi kennen leveren onweerstaanbare gerechten op als Geroosterde eendenborst met hazelnoot-bierboter en de NOPI-klassieker Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie. Met ‘NOPI’ bewijst Ottolenghi eens te meer waarom we hem en zijn eten in onze harten hebben gesloten.

Yotam Ottolenghi wist met zijn bestsellers ‘Plenty’, ‘Ottolenghi - Het kookboek’, ‘Jeruzalem’ en ‘Plenty More’ het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in het hele land op de kaart te zetten. Ottolenghi is tevens eigenaar van een groep gelijknamige restaurants en winkels, met vestigingen in onder andere Notting Hill en Kensington, en van restaurant NOPI. Ramael Scully, geboren in Kuala Lumpur (Maleisië), begon zijn culinaire carrière op zeventienjarige leeftijd in Sydney (Australië). Tegenwoordig werkt hij in Londen als chef-kok bij NOPI.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Nopi

Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebraden eendenborst met hazelnoot-bierboter, rode quinoa en paddestoelen

Ingrediënten:
banaansjalot, bier, bieslook, bruine shimejipaddestoelen, dadelsiroop, dijonmosterd, eendenborstfilets, fijne ruwe rietsuiker, grof zeezout, hazelnoten, knoflook, lichte sojasaus, limoen, mirin, oesterzwammen, olijfolie, rijstazijn, rode quinoa en zonnebloemolie

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht uit Nopi:

Aardperensoep met hazelnoten-spinaziepesto

Ingrediënten:
aardperen, banaansjalot, bieslook, blanke hazelnoten, boter, citroenschil, dragon, droge witte wijn, groene birds eye chilipeper, groentebouillon, grof zeezout, hazelnootolie, knoflook, minispinazie, olijfolie, prei, volle melk en wittewijnazijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Groene salade met sumak, rode ui en piment

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, grof zeezout, mizuna, olijfolie, piment, rode ui, rucola, slablaadjes, sumak, valdespino sherryazijn, waterkers en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Rundvleespastei met wijnbladeren

Ingrediënten:
arboriorijst, berberisbessen, citroen, gedroogde munt, gemalen piment, griekse yoghurt, grof zout, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitjes, runderbouillon, rundergehakt, rundermerg, selderijknol, tomaat, ui, wijnbladeren en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Wentelteefjes met sinaasappelyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, boter, briochebrood, citroensap, diepvrieszomerfruit, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, poedersuiker, sinaasappelsap, sinaasappelschil en volle melk

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Limabonenpuree met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
gedroogde limabonen, gedroogde witte bonen, grof zeezout, knoflook, olijfolie, rozemarijn en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Chili-jam

Ingrediënten:
galangal, gedroogde garnalen, knoflook, palmsuiker, rode chilipeper, tamarindewater, thaise sjalotjes, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Kwartels met gebrande miso-butterscotch en granaatappel-walnotensalsa

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, grof zeezout, ingemaakte walnoten, kwartels, lichtbruine basterdsuiker, mirin, olijfolie, peterselie, sherryazijn, valdespino sherryazijn, walnoten, witte misopasta, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Gemengde bloemkool met gouden rozijnen, ricotta en kappertjes

Ingrediënten:
bloemkool, gele rozijnen, grof zeezout, grove mosterd, kappertjes, moscatelazijn, olijfolie, pijnboompitten, ricotta, romanesco, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Minipijlinktvis met amandeltarator en limoenrelish

Ingrediënten:
blanke amandelen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen kardemomzaadjes, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, minipijlinktvis, olijfolie, pedro ximénez sherryazijn, rode chilipeper, sherryazijn, tamarindepasta, venkelzaad, volle melk, zonnebloemolie, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Bijgerecht uit Nopi:

Aardappel-knolselderijgratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, salie, selderijknol, slagroom en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Drinken / cocktails uit Nopi:

Koriandermartini met gember

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gember, gembersiroop, ketel 1 wodka, koriander, korianderzaad en limoensap

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Hertenfilet met dadel-labneh, bramen en pindacrumble

Ingrediënten:
basilicum, basilicumcress, boter, bramen, cacao nibs, dadelsiroop, fijne kristalsuiker, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, grof zeezout, hertenfilets, jeneverbessen, knoflook, ongezouten pindas, port, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, stemgember, tijm, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / nagerecht uit Nopi:

Geroosterde ananas met tamarinde en chilipeper, en kokos-ijs

Ingrediënten:
ananas, citroenblaadjes, eidooier, fijne kristalsuiker, gember, kaneelstokje, kokosmelk, kokosroom, kruidnagel, limoensap, rode chilipeper, slagroom, tamarindepasta, thais basilicum en vanillestokje

Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Polentafrites met truffel

Ingrediënten:
boter, dijonmosterd, eidooier, grof zeezout, instantpolenta, knoflook, laurier, parmezaanse kaas, tijm, tomatenchutney, truffelolie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Zeebrasem met mango-papajasalade

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, boter, gedroogde ansjovis, geroosterde pindas, groene mango, groene papaja, grof zeezout, koriander, koriandercress, limoen, limoensap, palmsuiker, rawits, rijstazijn, thaise basilicum, thaise sjalotjes, vissaus, zeebrasemfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zeebaars met geelwortelaardappels in rasambouillon

Ingrediënten:
aardappels, boter, citroensap, garam masala, gedroogde rode chilipeper, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, ghee, grof zeezout, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, tamarindepulp, tomaat, ui, zeebaarsfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Paarse broccoletti met skordia

Ingrediënten:
aardappel, citroen, citroensap, citroenschil, grof zeezout, knoflook, olijfolie, paarse broccoletti, paarse broccolini, rode chilipeper en witte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Toon alle 118 recepten in dit boek