63 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemboterbouilloncannellinibonencitroensapgroenteknoflookknolselderijkruidenlauriernootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselieroomtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met kool en Israëlische couscous

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, bouillon, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwt, kool, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, savooiekool, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans / Noord-Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met spinazie en cavatelli

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, krenten, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, rozijnen, spinazie, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomatensoep met groenten

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, groenten, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met artisjokken en cavatelli

Ingrediënten:
appaloosabonen, artisjokhart, baby-artisjok, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, citroensap, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Groentelasagna

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, boter, broccoli, broodkruim, courgette, gele wortel, groentebouillon, knoflook, lasagnevellen, melk, mozzarella, olie, oregano, oude kaas, peper, prei, rode wortel, tijm, tomaat, ui, witte wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Lentesoep met melde

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, bleekselderij, bruinbrood, doperwten, ei, geitenkaas, groentebouillon, jonge kaas, knoflook, kwark, laurier, melde, munt, olie, peper, prei, radijs, ricotta, tijm, tuinkers, ui, zeezout, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Patrijs uit de oven met knolselderpuree

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kippenbouillon, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, patrijzen, peper, prei, rode wijn, room, selderij, sjalotten, tijm, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Preisoep

Ingrediënten:
groentebouillon, laurier, peper, preien, taugé, tijm, uien, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, gerookt spek, groentebouillon, laurier, peper, prei, room, tijm, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensgebraad Matignon

Ingrediënten:
bouillonblokje, champignons, maïszetmeel, peper, preiwit, rode wijn, room, tijm, ui, varkensgebraad, vetstof, witte selderij, wortel en zout

Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, groentebouillon, laurier, peper, peterselie, prei, selderij, tijm, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Winterse stoofschotel met dumplings

Ingrediënten:
aardappel, babywortels, bakpoeder, balsamicoazijn, bloem, boter, champignons, dijonmosterd, gezouten boter, groentebouillon, knoflook, limabonen uit blik, mosterdpoeder, olijfolie, ongekookte rode bieten, pastinaak, prei, sjalot, tijm, kruiden, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Linzensoep met balletjes

Ingrediënten:
boerenkool, groene linzen, groentebouillon, knoflook, koolraap, olijfolie, passata, pastinaken, preiwit, rode chilipeper, rundersaucijzen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / rundvlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Hazenbouillon met port

Ingrediënten:
bouillonblokje, hazenbout, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, laurier, peper, peperkorrels, prei, rode port, rookspek, selderijblad, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Tomatensoep basisrecept

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, knoflook, peper, prei, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiencappuccino met witbier

Ingrediënten:
belgisch witbier, boter, groentebouillon, knoflook, knoflookolie, kruidnagel, laurier, melk, mosterd, peper, prei, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Snert

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, doperwten, fleur de sel, gedroogde spliterwten, geklaarde boter, groentebouillon, knoflook, knoflookolie, laurier, peper, prei, rookworst, spek, sugarsnaps, tijm, ui, varkensschenkel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van duif

Ingrediënten:
bleekselderij, bospaddenstoelen, boter, calvados, duiven, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mager rundgehakt, pastinaak, peper, prei, tijm, venkelknol, wortel, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Vichyssoise met gepocheerd ei

Ingrediënten:
aardappelen, azijn, belgische mosterd, boter, ei, fleur de sel, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, peper, prei, tijm, ui, vichywater, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Bouillon van bospaddenstoelen en spruiten

Ingrediënten:
bladerdeeg, bospaddenstoelen, boter, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurier, peper, piment d'espelette, prei, sesamzaad, sjalotten, spruiten, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagels, laurier, ossenstaart, peper, prei, rapen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Winterse tomatensoep met aardpeer, aardpeerchips en waterkers

Ingrediënten:
aardperen, arachideolie, bleekselderij, boter, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagel, laurier, opgelegde tomaten, peper, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, veldkers, veldsla, waterkers, winterpostelein en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...