281 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: acaciahoningbalsamicoazijnboterciderazijncitroencitroensapdijonmosterdknoflooklauriermosterdmuntolieolijfoliepeterselierode uirode wijnazijnsjalottijmuivloeibare honingwalnotenwaterwitte wijnazijnzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Flowerpowersalade

Ingrediënten:
dijonmosterd, eetbare bloemen, sla, honing, meelwormen, notenolie, olijfolie, rode wijnazijn, sprinkhanen, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / insecten
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamskarbonaden met salie

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroenrasp, cognac, donkerbruine suiker, honing, knoflook, lamslendekarbonade, rode wijnazijn, salie, zout en zwarte peper

Soort:
lamsvlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Groentesalade met mosterdkaas

Ingrediënten:
azijn, bospeen, chinese kool, maïsolie, mosterdkaas, prei, spitskool, trostomaat, vloeibare honing, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rode kook ovenschotel

Ingrediënten:
appel, azijn, bacon, boter, citroensap, donkerbruine basterdsuiker, honing, margarine, peper, rode kool, ui en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Sherrydressing

Ingrediënten:
droge sherry, honing, maïsolie, notenolie, peper, sherry-azijn, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Gegrild groentetaartje van Bunte Bentheimer ham

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, bunte bentheimer rauwe ham, courgette, franse mosterd, groene paprika, honing, kerstomaat, knoflook, krulsla, notenolie, peper, rode paprika, ui, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mediterrane sla

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bruine suiker, honing, mayonaise, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Portdressing

Ingrediënten:
honing, maïsolie, peper, rode port, rode wijnazijn, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Kathy Kimbell, Martin Nordin en Li Söderberg - Groene burgers

Recept uit Groene burgers:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
ciderazijn, gember, honing, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, paprikapoeder, piment, pruimtomaat, sherryazijn, uienpoeder, water, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor zwijn

Ingrediënten:
azijn, dillezaad, garum, korianderzaad, honing, karwij, lavas, mosterd, olie, oregano, peper, selderijzaad, tijm en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvleesragoût

Ingrediënten:
azijn, bloem, garum, honing, kalfsvlees, karwij, lavas, olie, olijfolie, peper, selderijzaad, water en zetmeel

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Rode wijndressing

Ingrediënten:
aspergenat, honing, maïsolie, peper, rode wijn, rode wijnazijn, sjalotje en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Speltsalade met wortellinten, sinaasappel en zalm

Ingrediënten:
azijn, hazelnootolie, hazelnoten, honing, knoflook, mosterd, olie, peper, pimentkorrels, sinaasappel, spelt, winterwortel, wittewijnazijn, wortelsap, zalm, zeezout en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Linzen met koriander

Ingrediënten:
azijn, droge linzen, garum, honing, koriander, korianderzaad, muntzaad, olijfolie, peperkorrels, polei, prei, water en wijnruitzaad

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Haal meer recepten op...