Recept uit La cuisine Charentaise:
Les escargots grilles - Gegrilde slakken
- Ingrediënten:
- boter, grof zout en slakken
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
We hebben 80 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken uw kookboeken, zoals La cuisine Charentaise, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Een klein kookboekje uit de reeks Cuisines des pays de France. De Charente heeft een lange kustlijn met een aantal belangrijke vissershavens. Vis en schaaldieren maken daardoor meer dan de helft van de recepten uit. Een tweede pijler is de landbouw en dan met name het gevarieerde aanbod van groenten. Vleesrecepten zijn naar moderne opvattingen nogal rustiek met ruim aandacht voor recepten die typisch zijn voor huisslacht. Met nadruk op verwerken van orgaanvlees. De traditionele gerechten zijn herkenbaar als bron van de huidige meer verfijnde keuken van Frankrijk. Dat Charente ook de streek is waar cognac vandaan komt mag blijken uit het recept voor kinder-toetjes waarin ook een scheutje daarvan wordt toegevoegd.
Een greep uit de 80 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit La cuisine Charentaise:
Bijgerecht uit La cuisine Charentaise:
Bijgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Recept uit La cuisine Charentaise:
Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / voorgerecht uit La cuisine Charentaise:
Bijgerecht uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:
Recept uit La cuisine Charentaise:
Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise: