voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Gelakt spek in kruidenbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, atchara, bieslookbloemen, cederappel, dragon, varkensbuik, heldere runderbouillon, korianderbloempjes, lavas, mostarda di frutta, teriyakisaus en thaise basilicum

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Geoduck with Seawater Foam

Ingrediënten:
bosui, ijskruidblad, natriumcaseinaat, sojalecithine, mosselnat, water, witte sojasaus en zwanenhalsmossel

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Foie Gras Torchon with Beet and Hibiscus Glaze

Ingrediënten:
agar-agar, bietensap, foie gras, gedroogde hibiscusbloem, gedroogde sinaasappelschil, gelatine, sorbitol en vloeibare stikstof

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Scallop Mochi

Ingrediënten:
frituurvet, gedroogde coquilles, sint-jakobsschelp, glucosesiroop, rijstbloem, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Aerated Foie Gras

Ingrediënten:
agar-agar, eidooier, foie gras, konjac, simplesse®, water en xanthaangom

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Schelmpjes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, boter, garnalen, peper, peterselie, room, schelpen, sla, tomaat, ui, visfilet, wijn, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Vermicellisoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje, foelie, vermicelli en water

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Eenvoudige terrine van eendenlever op onze wijze

Ingrediënten:
foie gras van eend, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Fijne pastei van gevogeltelevers

Ingrediënten:
broodkruim, eidooier, gevogeltebouillon, gevogeltelevers, kervel, melk, olijfolie, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, emmenthaler, groentebouillon, toast, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met kokosworteltjes, pomerans en koriander

Ingrediënten:
boter, citroengras, djeroek poeroet, groentebouillon, ijskegelradijs, jonge wortel, knoflook, korianderbloempjes, lente-ui, pomerans en venkelgroen

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude soep van groene tuinkruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met gevulde spitskoolbladeren

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gember, jonge wortel, kalfsstaart, kalfswang, kimchi, knolraap, koriander, lente-ui, peper, runderbouillon, savora-mosterd, spek, spitskool, thaise basilicum, thaise koriander, vietnamese koriander en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Insalata di mare - Salade van zeevruchten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenolie, garnalen, inktvis, knoflook, kokkels, mosselen, octopus, peterselie, selderijblad, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paté van kippenlever

Ingrediënten:
boter, calvados, cognac, kippenlevers, salie, sjalot en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Oestertartaar naar een idee van Roland

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, oesters, peper, sherryazijn, sjalot en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Bladerdeeggebakjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

Ingrediënten:
acaciahoning, bladerdeeg, eidooier, geitenkaasjes en gerookte eendenborst

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Risotto met paddestoelen

Ingrediënten:
boter, paddestoel, gerookte eendenborst, gerookte ham van everzwijn, gerookt spek, gevogeltebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rondkorrelrijst, saffraanpoeder, sjalot, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / wild en gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Boheemse aardappel-paddestoelensoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bouillon, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, marjoraan, mild paprikapoeder, ontbijtspek, peterselie, soepgroenten en zure room

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met weidekringzwammen en gevulde courgettebloemen

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroengras, courgettebloemen, daslookblad, doperwten, gevogeltefilet, kipfilet, olijfolie, peper, satépoeder, shii-take, slagroom, thaise basilicum, thaise koriander, tom kha kai van gevogelte, weidekringzwammen, witte erwtenbloemen, zeeasterbladen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Runderbouillon met gevulde knolletjes

Ingrediënten:
cederappel, chinese bieslook, citroensap, doorregen spek, gember, japanse knolraap, koriander, mostarda di frutta, munt, nuoc mam, peper, runderbouillon, soepvlees, stoofvlees, thaise basilicum, yuzu kosho en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hoisin-eendenpaté met lenteui

Ingrediënten:
bacon, broodkruim, eend, eendenlever, ei, hoisinsaus, kalfsgehakt, lente-ui, peterselie en ui

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met paddenstoelen, paling en zoete ui

Ingrediënten:
balsamicoazijn, beukenzwam, boter, bouillon umami, citroengras, daslookblad, dille, enoki, gerookte palingfilet, kruisdisteloesterzwam, olijfolie, peper, radijsbloemetjes, rammenasbloemen, saffraandraadjes, zoete ui en zout

Soort:
soep/bouillon