voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saumon tiède aux asperges - Lauwwarme zalm met asperges

Ingrediënten:
asperges, frambozenvinaigrette, kaviaar, kervel, peper, zalm en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Mousse de saumon - Zalmmousse

Ingrediënten:
citroensap, frisée, gelatine, gerookte zalm, peper, room, tomatenpuree, truffelvinaigrette, zalm en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Salade tiède de bar aux asperges et su caviar - Lauwwarme salade van zeebaars met asperges en kaviaar

Ingrediënten:
asperges, basilicum, frambozenvinaigrette, frisée, kaviaar, kervel, peper, zeebaars en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
salade / vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Appelsalade

Ingrediënten:
aardappel, appelen, citroenen, gedroogde heidebloesem, groene krulsla, honing, peterselie, prinsessenbonen, radijzen, suiker, water en yoghurtsaus

Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Foie d'oie sauté à la ciboulette - Gebakken ganzenlever met bieslooksaus

Ingrediënten:
aceto balsamico, bieslook, boter, ganzenlever, gevogeltefond, kalfsglacé, laurier, peper, peperkorrels, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Topinambur mit Erbsencrème / Aardpeer met erwtencrème

Ingrediënten:
aardpeer, agavesiroop, erwten, frambozensap, olijfolie, raapolie, rode biet, sjalot, suiker, walnoten, water, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Terrine de faisan - Terrine van fazant

Ingrediënten:
boter, cantharellen, cognac, doodstrompet, eikenbladsla, fazantenpootjes, frisee, ganzenlever, koriander, madeira, peper, pijnboompitten, pistachenoten, room, shiitake, spek, truffel, truffelolie, truffelvinaigrette, veldsla en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Calamar relleno con arroz mar y montaña

Ingrediënten:
bombarijst, butifarra blanca, citroen, gamba's, groene paprika, kerstomaat, knoflook, peterselie, pijlstaartinktvis, risottorijst, rode paprika, rozemarijn, snijbonen, tijm en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Terrine de légumes et de confit de foie de canard - Terrine van groenten en confit van eendenlever

Ingrediënten:
artisjokbodems, courgetteschil, eendenlever, eikenbladsla, ganzenvet, gelatine, haricots verts, jus de truffes, krulandijvie, peper, prei, rode sla, runderbouillon, truffelvinaigrette, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Terrine de foie de canard aux girolles - Terrine van eendenlever met cantharellen

Ingrediënten:
arachideolie, cantharellen, eendenlever, frisee, peper, sjalot, truffelvinaigrette, veldsla en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Houtduif met cacaoravioli

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, ei, eidooier, gekonfijte duivenpoten, gevogeltebouillon, houtduifborstfilet, kastanje, knoflook, kristalsuiker, olijfolie en rucola

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mince pie

Ingrediënten:
cognacboter, korstdeeg en mince meat

Keuken:
Brits
Soort:
pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

So'o-yosopy - Rundvleessoep

Ingrediënten:
cassavewortel, groene paprika, peterselie, rijst, rundergehakt, tomaat, ui, zoete aardappel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Paraquayaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mosselen met venkel, gember en chilipeper

Ingrediënten:
boter, chilipeper, knoflook, koriander, mossel, pernod, sjalot en venkelknol

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Salade van asperges en avocado

Ingrediënten:
asperges, avocado, marinade voor salade van asperges en avocado, pistachenoten, sinaasappel, venkelgroen en walnoten

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Diner / voorgerecht uit Dressings en marinades:

Scampi met honing en gember

Ingrediënten:
bier, bloem, drituurolie, eiwitten, groene kruiden, maïzena, marinade voor scampi, mosterdpoeder, olijfolie, scampi, sinaasappel, zout en zwarte peper

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijke courgettesoep

Ingrediënten:
citroensap, courgette, ei, groentebouillon, knoflook, kortkorrelrijst, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, ui, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraan
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

French Onion and Morel Soup - Franse uiensoep met morieljes

Ingrediënten:
beaufort, boter, fontina, gedroogde morieljes, gruyère, madeira, peterselie, plantaardige olie, runderbouillon, sherry, stokbrood en ui

Keuken:
Frans / Brits
Soort:
soep/bouillon / paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Cep Soup with Parsley Croutons - Soep van eekhoorntjesbrood met peterseliecroutons

Ingrediënten:
bloemige aardappels, boter, citroensap, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, kastanjeboleet, kippenbouillon, knoflook, oud brood, peterselie, tijm, ui en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / paddenstoelen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pompoensoep - zuppa de zucca

Ingrediënten:
aardappel, boter, gruyère, knoflook, oud brood, peper, pompoen, slagroom, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Vegetarische soep van spinazie en wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, dille, eekhoorntjesbrood, geschubde inktzwam, groentebouillon, kastanjeboleet, knoflook, nootmuskaat, oesterzwammen, oranje berkenboleet, shiitakes, spinazie, tijm, ui, weidechampignons, zure room en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Artisjokken met kaasschuim

Ingrediënten:
citroen, kleine paarse artisjokken, melk, olijfolie, oude kaas, peper, sjalot, tijm, water, witte wijn en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / voorgerecht uit Veg!:

Avocado en rode grapefruit met chilipepers

Ingrediënten:
avocado, extra vierge-olijfolie, grapefruit, koriander, rode chilipeper, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht uit De complete keuken van Italie:

Tagliatelle met truffels

Ingrediënten:
boter, knoflook, parmezaanse kaas, tagliatelle, witte truffel en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch