voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in uw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

spinazie-linzensoep

Ingrediënten:
bruine linzen, citroenschil, gemalen komijn, groentebouillon, koriander, look, olijfolie, spinazie en ui

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gazpacho

Ingrediënten:
amandel, broodkruim, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, tomaat, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kruidige groentesoep - gaeng liang

Ingrediënten:
bai manglak, gapi, garnalenpasta, gedroogde garnalen, gele pompoen, griekse-basilicumblaadjes, nam pla, sjalot, spinazie, thaise vissaus, verse garnalen en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Rijstsoep met garnalen khao tom goong

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, gepelde rauwe garnalen, jasmijnrijst, khao suay, knoflook, kratiem, maggi, nam pla, thaise vissaus, verse koriander, water en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kip-kokossoep - tom kha gai

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, groene thaise chilipeper, jonge galanga, kha orn, kipfilet, kokosmelk, limoensap, nam pla, nam prik pow, prik khee noo, suiker, ta krai, thaise vissaus, verse koriander en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Taramasalata

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, kabeljauwkuit, olijfolie, peterselie en tarama

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Dolmades

Ingrediënten:
bosui, citroensap, dille, munt, olijfolie, peper, rondkorrelige rijst, uien, water, wijnbladeren en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Kaasdriehoekjes

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, mozzarella, olijfolie, peper en ricotta

Keuken:
Grieks
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Witlofsoep met blauwe kaas

Ingrediënten:
bieslook, blauwe wolvega, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, ladys blue, nederlandse blauwe kaas, olijfolie, peper, slagroom, spekjes, ui, witlof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Worteltjessoep met shii-take en koriander

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, olijfolie, shiitake, sjalot en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Frittata all'aceto balsamico (omelet met balsamicoazijn)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, olijfolie, parmezaanse kaas en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Astoria-forellen

Ingrediënten:
asperges uit blik, azijn, cayennepeper, citroensap, forel, kaviaar, mayonaise, slagroom en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Sformatino di Parmigiano (Parmezaanse kaastimbaaltjes)

Ingrediënten:
bloem, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, truffel en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
kaas
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gekruide krokante-vissoep - tom yam pla grob

Ingrediënten:
citroengras, galanga, kha, knoflook, kratiem, ma-kaam piag, nam pla, prik chee fa haeng, sjalot, ta krai, tamarindesap, thaise gedroogde chilipeper, thaise vissaus, vis en water

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Soep van gedroogde visbuikjes - kapaw pla

Ingrediënten:
bai pak chee, bamboescheuten, ei, gedroogde visbuikjes, kipfilet, sojasaus, verse koriander, water, witte peper en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Gemarineerde artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, citroen, knoflook, munt en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Tomatensoep met vermicelli - soupe de vermicelle aux tomates

Ingrediënten:
fijne vermicelli, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Noordoosterse garnalensalade - phla goong

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengraspuree, gemalen thaise chilipeper, gepelde rauwe garnalen, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo pon, ta krai, thaise vissaus, verse koriander, verse munt en water

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nico Dingemans - From farm to fork in Twente

Diner / voorgerecht uit From farm to fork in Twente:

Salade van abrikoos, shii-take, macadamia notencreme & varkenswang

Soort:
salade
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Saint-Germain erwtensoep - purée Saint-Germain

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, croutons, kalfsbouillon, spek, spliterwten en peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Consum Cassoni (Groentepakketjes uit de pan)

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, knoflook, olijfolie, spinazie, sultanarozijnen, ui en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Torta di riso con la zucca (Rijst-pompoentaart)

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, melk, muskaatpompoen, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, rondkorrelrijst en water

Keuken:
Italiaans
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:

Mortadella fritta (Gebakken mortadella)

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, mortadella, nootmuskaat, volle melk en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
worst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomaten-crème soep

Ingrediënten:
basilicum, boter, groentebouillon, halfvolle room, melk, peterselie, room, suiker, tijm, tomaat, tomaat uit blik, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch