Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in uw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Bleekselderijsalade met geconserveerde citroenen en inktvis

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vergine olijfolie, geconserveerde citroen, groene olijven, knoflook, komijnzaad, olijfolie, peper, pijlinktvis, rucola, verse koriander, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Sperziebonen met tomaten-fenegrieksaus

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, sperziebonen, verse koriander en zoete tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, cayennepeper, chilipoeder, eiwit, kalkoenborst, limoensap, limoenschil, magere yoghurt, saffloerolie, suiker, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Verse kaas met stremsel

Ingrediënten:
stremsel, volle melk en zuivel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gesmoorde bleekselderij met tomaat, koriander en gember

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, geelwortelpoeder, gemberpoeder, groene olijven, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tomaat, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gebakken courgette met gekaramelliseeerde boter, munt en yoghurt

Ingrediënten:
boter, fijn zeezout, griekse yoghurt, jonge courgette, knoflook, komijnzaad, peper, turkse chilipepervlokken, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Pijnboompittenkoekjes

Ingrediënten:
bessenjam, bloem, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, pijnboompitten, semolina, sinaasappeljam en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoenplakken met citrusvruchten

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kalkoen, kalkoenbouillon, kippenbouillon, koudgeperste olijfolie, limoen, navelsinaasappel, salie, sjalot, suiker, tijm, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Verse kaas zonder stremsel

Ingrediënten:
citroensap, volle melk en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Bosbessen-olijfolietaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bosbes, boter, citroenschil, ei, extra vierge-olijfolie, melk, sinaasappelsap, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Pastasaus van ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, oregano, rode ui, tomatenpuree en tomaten uit blik

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtenfondue

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwt, knoflook, olijfolie, peper en peterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Roergebakken kippenlever

Ingrediënten:
boter, cantharel, champignon, citroenrasp, grotchampignons, kippenlever, knoflook, medium dry sherry, verse peterselie, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper, witbrood en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Salade niçoise

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, groene paprika, komkommer, rode-wijnazijn, stokboon, tomaat, tonijn in olie, ui, verse basilicum, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vis

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met spi­na­zie ****

Ingrediënten:
grana padano, groentebouillon, kaas, kastanjechampignons, kookroom light, olijfolie, risottorijst, ui en bladspinazie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Granaatappelsiroopmarinad voor geroosterde kip, kwartel, fazant of patrijs

Ingrediënten:
granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, knoflook, olijfolie, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Paprika-sherrymarinade voor geroosterd herten- of rundvlees

Ingrediënten:
knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, pikant paprikapoeder, sherryazijn, sherry pedro ximenez, tijm, verse rozemarijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Pinchitosmarinade voor geroosterd kalfsvlees, kip of varkensvlees

Ingrediënten:
citroensap, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gemberpoeder, korianderzaad, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / fruit
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Semi freddo met koffie

Ingrediënten:
amaretto, eidooier, espressokoffie, goudbessen, kaneelpoeder, koffielikeur, maïzena, physalis, slagroom en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koffie en thee / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Courgettes met amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, courgette, fijn zeezout, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Plaat­taart met zo­mer­groen­ten ***

Ingrediënten:
courgette, crème fraîche, bladerdeeg, gele paprika, belegen kaas, pesto en tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Me­di­ter­ra­ne groen­te-vis­soep ****

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergine, tomaat in blik, courgette, kabeljauwfilet, koolvisfilet, olijfolie, provençaalse kruiden, rode paprika's, knoflook, visbouillon en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groente / vis

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Pak­ket­je met fo­rel en cour­get­te ****

Ingrediënten:
courgette, forellen, italiaanse kruiden, pijnboompitten, rozijnen, sinaasappel, stokbrood en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Groene gehakte salade

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, rucola, snijbiet, spinazie, uienloof, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch