Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in uw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Recept uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gebakken oesters met citrusdressing

Ingrediënten:
bloem, citroen, oesters, olijfolie, sinaasappel, sjalot, veldsla, versgemalen zwarte peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Hassans bleekselderij-wittebonensoep met tomaat en karwij

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, cannellinibonen, citroensap, karwijzaad, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, peper, radijs, rucola, selderijzout, tomaat, turks brood, zout, zuring en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Carpaccio met salade

Ingrediënten:
30plus kaas, carpaccio, citroen, olijfolie, peper, provençaalse kruiden, slamelange, tomaat, yoghurtdressing en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Winterse tajine (witlof, groene kool, wnterwortel, pastinaak)

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, groene kool, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, pastinaak, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, witlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Doperwtensoep met yoghurt en munt

Ingrediënten:
boter, bouillon, doperwtjes, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse munt, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zelfgemaakte pickles

Ingrediënten:
bloemkool, droge witte wijn, honing, knoflook, korianderzaad, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, suiker, witte balsamicoazijn, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene amandelen met ijsklontjes en zout

Ingrediënten:
geblancheerde amandelen, ijsklontjes, maldon zeezout en zeezoutvlokken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Warme linzensalade met tomatenroom en tapenadetoast

Ingrediënten:
cream sherry, hazelnoten, kappertjes, knoflookbieslook, linzen uit pot, olijfolie, rode wijnazijn, sjalot, stokbrood, veldsla, versgemalen zwarte peper, zachte geitenkaas, zongedroogde tomaten op olie, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bimi met kaassnippers

Ingrediënten:
bimi, citroensap, extra vierge-olijfolie, grana padano en knoflook

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Peultjes met tomaat

Ingrediënten:
olijfolie met basilicum, peultjes en tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Klipvis, tuinbonen en munt

Ingrediënten:
bacalao, citroensap, citroenschil, klipvisfilet, olijfolie extra vergine, rucola, verse munt, verse tuinbonen en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Appel met Griekse yoghurt en granaatappelpitten

Ingrediënten:
acaciahoning, elstar, granaatappelpitten, griekse yoghurt en pecannoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
fruit / zuivel
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Volkoren pitabroodjes

Ingrediënten:
gedroogde gist, olijfolie en volkorenmeel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Halloumi, gegrilde-uiensalade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, citroentijm, dressing, halloumi, olijfolie, verse munt en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zeekat, kikkererwten en chiliolie

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fino sherry, kikkererwten, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijlinktvis, rode chilipeper, rode ui, selderijstengel, tomaat, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, witte wijn, wortel en zeekat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Octopus met aardappel-tuinbonenpuree

Ingrediënten:
aardappel, citroen, extra vergine olijfolie, gedroogde tuinbonen, komijnzaad, laurierblad, octopus, olijfolie extra vergine, olijven, rode linzen, rode ui, ui, verse dille, water en witte ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten:
bladpeterselie, olijfolie, verse basilicum, verse munt en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Warme vijgen met geitenkaas en honing

Ingrediënten:
balsamicoazijn, fruitige olijfolie, honing, verse rozemarijn, vijgen en zachte geitenkaas

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / kaas
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mediterraan visstoofpotje met pancetta

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, garnalen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, paprikapoeder, peterselie, tomaat uit blik, venkel, visbouillon, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestampte edamame en aardappelen met miso

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, lente ui, limaboon, miso, peper, tuinboon en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / peulvruchten / vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Kikkererwtensalade met bloemkool en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, extra vergine olijfolie, ingemaakte citroen, kikkererwten, komijnzaad, verse koriander, zaatar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Kikkererwten met granaatappelstroop

Ingrediënten:
granaatappel, granaatappelstroop, kikkererwten, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Warme muntsaus

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Chocoladetaart met kastanjes en amandelen

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, boter, chocolade, ei, kastanje, melk en suiker

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch