Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in uw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / lunch uit Wrap 'n roll:

Courgette-frittata

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ei/omelet/frittata / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel met jalipenopepers en gruyere

Ingrediënten:
aardappel, champignonsoep uit blik, groene paprika, gruyère, jalapeñopepers, tomaat, tonijn uit blik, ui, visbouillon en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel met lenteuitjes en mais

Ingrediënten:
aardappel, champignonsoep uit blik, groene paprika, lente-ui, Maïs , tomaat, tonijn uit blik, ui en visbouillon

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Tonijnschotel met zoete aardappelen en asperges

Ingrediënten:
asperge, bataat, champignonsoep uit blik, tomaat, tonijn uit blik, ui, visbouillon en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Piepkuikens met parelgortvulling

Ingrediënten:
boter, champignon, knoflook, paprikapoeder, parelgort, parmezaanse kaas, piepkuiken, rode paprika, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
magnetron / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Tomatensaus met salie

Ingrediënten:
droge witte wijn, kalkoenbouillon, kippenbouillon, salie, tomaat, voorjaarsui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus / gevogelte
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Mandarijnbloemen met hüttenkäse

Ingrediënten:
grote mandarijnen, hazelnoten, hüttenkäse, kropsla, peper, rozijnen en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Paprika gevuld met groentecouscous met tomatensaus

Ingrediënten:
aubergine, courgette, couscous, gele paprika, groentebouillon, groentefond, knoflook, olijfolie, peterselie, steranijs, tomaten, tomatensaus, ui en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Haver met lamsgehakt

Ingrediënten:
haver, mager lamsgehakt, margarine, olijfolie, peper, pijnboompitten, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / lamsvlees
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Gegrilde inktvis met witlof en appel

Ingrediënten:
citroen, dragon, inktvisjes, knoflook, koriander, olijfolie, tabasco en witlofsalade

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Basisrecept uit Morito:

Pekelwater

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, gemalen fenegriekzaad, gemalen korianderzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Clubsandwich met tomaat en sardines

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, yogonaise, olijfolie, pain de boulogne, rucola, sardinefilets, versgemalen zwarte peper en vleestomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Appel met Griekse yoghurt en granaatappelpitten

Ingrediënten:
acaciahoning, elstar, granaatappelpitten, griekse yoghurt en pecannoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
fruit / zuivel
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipwaaier met tomaten-basilicumsaus

Ingrediënten:
kippenborst, kippenbouillon, knoflook, mayonaise, tomaat en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Peultjes met tomaat

Ingrediënten:
olijfolie met basilicum, peultjes en tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bimi met kaassnippers

Ingrediënten:
bimi, citroensap, extra vierge-olijfolie, grana padano en knoflook

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Warme vijgen met geitenkaas en honing

Ingrediënten:
balsamicoazijn, fruitige olijfolie, honing, verse rozemarijn, vijgen en zachte geitenkaas

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / kaas
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Mediterraan visstoofpotje met pancetta

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, garnalen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, pancetta, paprikapoeder, peterselie, tomaat uit blik, venkel, visbouillon, witte wijn en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten:
bladpeterselie, olijfolie, verse basilicum, verse munt en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Radijs-granaatappelsalade

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gele biet, granaatappelpitten, granaatappelsap, granaatappelsiroop, koolrabi, rammenas, rettich, rode radijs, rodewijnazijn, suiker en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Langzaam gegaarde prei, yoghurt en walnoten

Ingrediënten:
bloem, boter, chiliboter, griekse yoghurt, maïzena, olijfolie, pijnboompitten, prei, scharreleidooier, verse munt en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Pittige labneh met bieten-venkelsalade

Ingrediënten:
citroensap, fenegriekzaad, fijn zeezout, griekse dolma, groene chilipeper, knoflook, olijfolie extra vergine, peper, platbrood, rode biet, rodewijnazijn, venkelknol, zout en zwart uienzaad

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Gemarineerde garnalen in yoghurt en specerijen met tarwekorrels

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, groene paprika, knoflook, komijnzaad, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, tarwekorrels, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren