Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in uw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Aardappelpuree met knoflook

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Bietenborani

Ingrediënten:
griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, suiker, dille en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht uit Morito:

Tahinyoghurt

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt en tahin

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Citroenkorst

Ingrediënten:
citroen, gladde peterselie, paneermeel, peper, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
sous-vide / boter en olie
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees in tapenadesaus

Ingrediënten:
bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot, tapenade en worcestersaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Brunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met honing en saffraan

Ingrediënten:
gist, saffraandraadjes, vloeibare honing, volkorenmeel, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Citroen-tijmsoep met tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, room, tijm, tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Paprika´s met feta

Ingrediënten:
bulgur, citroen, fetakaas, gemberwortel, knoflook, olijfolie, paprika, sumak, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Zoete aardappelen uit de oven met sjalotten, knoflook en chilipeper

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, sjalot, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Aardappelen met citroen uit de oven

Ingrediënten:
citroen, krielaardappelen, olijfolie, suiker, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nieuw vegetarisch koken:

Polentaballetjes met paddestoelenvulling

Ingrediënten:
champignon, ei, gedroogde porcini, polenta, roomkaas, sesamzaad, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Bunter Bulgur-Salat mit Steranis und Zimt / Bonte bulgursalade met steranijs en kaneel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Tajine van herfstgroenten (portobellochampignons, shii-take, ui, meiraap, aardappel en pompoen)

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemberpoeder, groentebouillon, knoflook, koolrabi, meiraap, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, pompoen, portobellopaddestoelen, shiitake, ui, vastkokende aardappel, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Bijgerecht uit Sieb's proefschrift:

Auberginekaviaar

Ingrediënten:
aubergines, basililcum, extra vierge olijfolie, groente, knoflook, opzouten, peper, peterseliejus en sjalot

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Gebakken venkel

Ingrediënten:
anijs, basilicum, citroensap, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, venkel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / hoofdgerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Kalbsragout mit Mediterranen Gewürzen - Kalfsragout met mediterranen kruiden

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kalfsschouder, knoflook, laurier, olijfoliebrood, peper, selderij, sjalotten, spaanse peper, tomaten, wortel, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

IJsbergsla met een blauwschimmeldressing

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, grof gemalen zwarte peper, ijsbergsla, rode peperbessen, rucola, vijgen, walnoten, witte aceto balsamico, zout en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ratatouille met koriander en zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gele paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oregano, rode ui, tomatenpuree, tomaten uit blik en zongedroogde tomaten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gevulde paprika's met couscous, spinazie en pijnboompitten

Ingrediënten:
couscous, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, pijnboompitten, rode paprika, sjalot, spinazie en tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kipfilet als toevoeging aan ijsbergsalade met blauwschimmeldressing

Ingrediënten:
honing, kipfilet, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Pasta met gerookte zalm en kappertjes

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, gerookte zalm, kappertjes, limoen, olie, prei, roomboter, tagliatelle, verse bieslook, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Lamsvleesspitjes sjaslik

Ingrediënten:
knoflook, lamsbout, olie, ontbijtspek, rozemarijn, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoenkrans

Ingrediënten:
courgette, droog broodkruim, gele courgette, halfvolle melk, kalkoenborst, knoflook, koudgeperste olijfolie, magere yoghurt, parmezaanse kaas, rode paprika, ui, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
magnetron / gevogelte