Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in uw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Zomerse kruidencouscous

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, citroensap, couscous, extra vergine olijfolie, gemalen zwarte peper, kaneelpoeder, knoflook, sinaasappelsap, verse koriander, verse munt, zeezout en zoete tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Bijgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Rode-paprikasalade

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Avocado-yoghurtdip

Ingrediënten:
avocado, chilipoeder, griekse yoghurt, knoflook, limoensap en verse basilicum

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegrilde feta met pittige tomaatjes

Ingrediënten:
cherrytomaten, feta, olijfolie, rode peper, sjalot en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / lunch / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groene asperges met tomatendip

Ingrediënten:
gemalen gedroogde chilipeper, grana padano, groene asperge, tomatentapenade en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kipkebabs met tapenade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, gemalen gedroogde chilipeper, gemalen komijn, kaneel, kappertjes, kipfilet, knoflook, olijfolie, oregano, tomatentapenade en verse rozemarijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Diner / hoofdgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Pasta met geroosterde tomaatjes

Ingrediënten:
bladspinazie, boekweit, cherrytomaatjes, feta, knoflook, olijfolie, penne, pijnboompitten, spelt, verse tijm, zeezout en zongedroogde tomaten in olie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Auberginepilaf - pilaf me melitzanes

Ingrediënten:
aubergine, boter, gemalen kaneel, groentebouillon, kippenbouillon, krenten, langkorrelige rijst, olijfolie, tomaat, ui, vermicelli, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Gegrilde paddestoelen

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vergine olijfolie, oesterzwam, reuzenchampignon, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Aubergines met knoflook, munt en Spaanse peper

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, rode-wijnazijn, verse munt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode paprikasalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, maldonzout, olijfolie, oud brood, peper, rode paprika's, salie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Artisjokbodems met warme basilicumdressing

Ingrediënten:
artisjokbodem, cashewnoten, citroenrasp, mosterd, notenolie, peper, verse basilicum, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Brasem met wortelgroenten

Ingrediënten:
aardappel, bataat, chilivlokken, droge witte wijn, gele ui, goudbrasem, grof zeezout, olijfolie en tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis / feestdagen
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Stukjes vis met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kruiden, tomaat, verse basilicum, visfilet, witte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Feestelijk tafelen:

Sardines met muntdressing

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, gedroogde chilipeper, olijfolie, rode-wijnazijn, selderijzout, sjalot, verse munt, verse sardines, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / barbecue/grill / vis / feestdagen
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Spiesen van jakobsschelpdieren, zeeduivel en pancetta

Ingrediënten:
ciabatta, citroensap, extra vergine olijfolie, jakobsschelpdieren, pancetta, venkelgroen, limoen, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / feestdagen
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde tijm, kip, kipkarkassen, laurierblad, peperkorrel, peterselie, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Runderbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, laurierblad, peperkorrel, peterselie, runderbotten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rundvlees / bouillon
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes

Ingrediënten:
cocktailgarnalen, knoflook, limoen, olijfolie, rode peper, roodlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Geroosterde gekruide paprika

Ingrediënten:
ansjovisfilets, gele paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Sardines in koriander-chilimix

Ingrediënten:
citroen, karwijzaad, ketoembar, knoflook, rode peper, sardines in blik en verse koriander

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde kippetjes met kruiden

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder en piepkuiken

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van geroosterde tomaten met knoflook

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, trostomaat, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Lunch / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Kleurige groenten met shoarmabrood

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, kappertjes, komkommer, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode peper, rode ui, sherryazijn, shoarmabroodjes, vegetarisch bakvet, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht