Maleisisch

Zoek naar Maleisisch in uw eigen kookboeken

Maleisisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Sardine Sandwich

Ingrediënten:
komkommer, limoen, rode peper, rode ui, sardines, tomatensaus, vissaus, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste lontong - basisrecept

Ingrediënten:
langkorrelrijst, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Mango kerabu

Ingrediënten:
mango, munt, pepersaus, peranakan en verse korianderblaadjes

Keuken:
Maleisisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gebakken sjalotjes

Ingrediënten:
olie en sjalot

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gevulde pepers

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, bruin mosterdzaad, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenpasta, gember, groene papaya pickles, groene pepers, grof gesneden komkommer, knoflook, komkommer, kool, olie, sjalot, sperziebonen, suiker, turmeriek, witte azijn, witte radijs en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Peper-gembersaus

Ingrediënten:
gember, knoflook, limoensap, rode pepers, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pittige pinda's met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, geroosterde pindas, olie, rode pepers, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pepersaus

Ingrediënten:
rode pepers, suiker, water, witte azijn en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 1 - goelai ajam 1

Ingrediënten:
citroensap, daoen salam, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, knoflook, limoensap, margarine, milde kerrie, peper, sambal oelek, soepkip, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kip met kerriesaus 2 - goelai ajam 2

Ingrediënten:
braadkuiken, citroen, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, geklaarde boter, ghee, kerrie djawa, kippenbouillon, knoflook, limoen, limoensap, margarine, milde kerrie, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Hartige soezenkrans

Ingrediënten:
bieslook, boter, kaas, gistdeeg, kervel, nootmuskaat, peper, soezendeeg en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Asam Laksa Penang - Mie-soep Penang

Ingrediënten:
ananas, daun kesum, komkommer, kruidenpasta, makreel, munt, rijstmeelmie, rode pepers, rode ui, suiker, tamarindepulp, water, wilde gemberknoppen en zwarte garnalenpasta

Keuken:
Maleisisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Sambal Belacan - Basissambal

Ingrediënten:
gedroogde garnalenpasta, grote rode pepers, limoensap en water

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / condiment
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kippelevers - semoer ati boekit besi

Ingrediënten:
arachideolie, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, kerrie, ketjap benteng manis, kippenlever, knoflook, melk, prei, tomaat, ui, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Kipgerecht met kippelevers en verse vruchten - goelai ajam Cameron

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, ketjap benteng manis, kipfilet, kippenlever, klapper, knoflook, koenjit, kurkuma, lychee, melk, milde kerrie, peper, sambal oelek, sinaasappel, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Maleisische barbecuekruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, kaneelpoeder en kardemom

Keuken:
Maleisisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / nagerecht uit De grote Kleyn:

Blotee bessentaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, ei, rode bessen, slagroom en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / suikerwerk
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Loempiavulling

Ingrediënten:
bataat, donkere sojasaus, gezouten sojabonenpasta, harde tahoe, knoflook, kool, sjalotjes, sperziebonen, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Basisbouillon

Ingrediënten:
gedroogde ansjovis, gedroogde escalopes, gember, kipfilet, knoflook, selderij, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Lunch / snack of tussendoortje uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Maleisische loempia

Ingrediënten:
knoflook, loempiavellen, loempiavulling, omelet, peranakan, pinda's, popiahvellen, rode pepers, sjalot, slabladeren, taugé en zwarte sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Omelet

Ingrediënten:
ei en olie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Won tonvulling

Ingrediënten:
chinese wijn, ei, gedroogde zwammen, gedroogde zwarte paddenstoelen, kipfilet, kleine gepelde garnalen, maïsmeel, oesters, sesamolie, sojasaus, suiker, varkensfilet, waterkastanje en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gevogelte / varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kuih pie tee - Toverhoedjes

Ingrediënten:
bataat, bloem, ei, frituurolie, kleine gepelde garnalen, knoflook, lente-ui, olie, omelet, peper, peranakan, rijstbloem, rode peper, suiker, water, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Pepersaus bij nasi ayam

Ingrediënten:
gember, knoflook, limoensap, rode pepers, sesamolie, suiker en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Rijst Nonya

Ingrediënten:
ei, gedroogde ansjovis, kippenborst, kleine gepelde garnalen, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, olie, peper, peranakan, rijst, sesamolie, taugé en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kipvleugeltjes

Ingrediënten:
chinese wijn, donkere sojasaus, honing, kippenvleugels, lichte sojasaus, oestersaus, peper, sesamolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte