Oostenrijks

Zoek naar Oostenrijks in uw eigen kookboeken

Oostenrijks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gestoofd rundvlees op z´n weens

Ingrediënten:
klapstuk, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, prei, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense gehaktschotel

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouillon, ei, half-om-halfgehakt, knoflook, mosterd, ontbijtspek, oud brood, paprikapoeder edelsusz, ui, varkenslever, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, kalfsschnitzel, marjolein, melk, prei, witte peper en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Appel-mierikssaus

Ingrediënten:
appel, bieslook, citroensap, mierikswortel, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tiroolse saus bij kalfsnieren en groene asperge

Ingrediënten:
dragon, dragonazijn, eidooier, kervel, olijfolie, peper, sjalot, tomatenpuree, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Weense schnitzel - Wiener schnitzel

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfsschnitzel, meel, olie, paneermeel, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rundergoelasj - rindsgulasch

Ingrediënten:
azijn, olie, oud brood, paprikapoeder edelsusz, rundvlees, spekzwoerd, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
stoofgerecht / vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Hertenkoteletten met eekhoorntjesbrood - hirschkoteletts mit steinpilzen

Ingrediënten:
boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, hertenkotelet, jeneverbes, madeira, olie, wildfond, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Carnavalsbeignets - faschingskrapfen

Ingrediënten:
abrikozenjam, boter, citroenrasp, eidooier, gist, meel, melk, olie, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / frituur / feestdagen

Diner / hoofdgerecht van Thomas de Beer:

Spinazienoedels met kaas en nootboter

Ingrediënten:
boter, ei, nootmuskaat, peterselie, tilsiter, toast en ui

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rundvlees volgens Esterhazy - Rostbraten Esterházy

Ingrediënten:
citroensap, meel, paprikapoeder edelsusz, rosbief, soepgroenten, ui, vleesbouillon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemsbout in wijnsaus - gamsschlegel in weinsauce

Ingrediënten:
boter, gemsbout, laurierblad, meel, peperkorrels, rode wijn, soepgroenten, salie, vet spek en wild

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevulde haasfilet in Madeirasaus - gefüllte hasenfilets in madeira-sauce

Ingrediënten:
boter, champignon, citroenschil, demi-glace, hazenfilet, knoflook, madeira, meel, sjalot, tomatenpuree, verse peterselie, vet spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarknoedels - topfenknödel

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, kwark, paneermeel, poedersuiker, suiker, vanillesuiker, witbrood, zout en zure room

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gistnoedels - germknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, gist, kaneel, maanzaad, meel, melk, poedersuiker, pruimenmoes, rum, suiker en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Abrikozennoedels - marillenknödel

Ingrediënten:
aardappelen, abrikozen, abrikozenbrandewijn, boter, ei, meel, paneermeel en suikerklontjes

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Linzer taart - linzer torte

Ingrediënten:
aalbessenjam, amandelen, boter, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kaneel, meel, poedersuiker, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Salzburgs schuimgebak - salzburger nockerln

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, meel, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Zuurkoolsla

Ingrediënten:
groente, komijn, suiker, zure room en zuurkool

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Weense kroketten - Larousse Gastronomique, 1938

Ingrediënten:
boter, champignons, ei, frituurvet, gefrituurde uienringen, kalfszwezerik, magere ham, paneermeel, paprikapoeder, tomatensaus met paprikapoeder en veloutésaus

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Wiener schnitzel

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroen, ei, kalfsschnitzel en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
mierikswortel en slagroom

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Hertenrug op Montafoons wijze

Ingrediënten:
boter, cantharel, gemalen zwarte peper, hertenrib, jeneverbes, verse peterselie, vet spek en zout

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
wild
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Keizerlijke pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gedroogde vijgen, poedersuiker, suiker, vanillesuiker, volle melk en zoete witte wijn

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Weense Kaiserschmarrn

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Abrikozen in een jasje

Ingrediënten:
abrikozen, bloem, boter, ei, fruit, paneermeel, poedersuiker, suikerklontjes en zout

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
vegetarisch