salade

Zoek naar salade in uw eigen kookboeken

Salade koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Bulgursalat

Ingrediënten:
arganolie, citroensap, citroenschil, fijne bulgur, kippenbouillon, milde chilipoeder, olijfolie, peper, sinaasappelschil en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Vijgen-perensalade

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, rode peer, rode port en vijgen

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Salade van gebakken watermeloen met mozzarella en salami

Ingrediënten:
eikenbladsla, franse mosterd, mozzarella, olijfolie, peper, salami, sherry-azijn, sjalot, watermeloen, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gevulde perzik

Ingrediënten:
bieslook, ei, magere ham, mayonaise, peper, perzik uit blik, sla, slagroom, ui, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salade de Zaalouk - Tunesische auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, chilipeper, courgette, knoflook, rode paprika, tomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Salade van rauwe Spruiten en spek

Ingrediënten:
peterselie, spruiten en varken

Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Salade van rauwe Spruiten en kaas

Ingrediënten:
boerenkaas, mosterdvinaigrette en spruiten

Soort:
salade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Blossom Salad

Ingrediënten:
abrikoos, baby-artisjok, bosviooltjes, limoensap, olijfolie, rozenblaadjes, veldsla en viooltjes

Soort:
salade
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ei, groene olijven, groene paprika, haricots verts, knoflook, olijfolie, rode aardappel, rode wijnazijn, romatomaat, sla, tonijn in olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Frisée aux lardons - Friséesla met lardons

Ingrediënten:
friséesla, mager spek, olijfolie, roquefort, sjalot, stokbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Fresh bean salad

Ingrediënten:
doperwten, gele boterbonen, hazelnootolie, lente-ui, limoensap, postelein, snijbonen, sperziebonen, tuinboon en vermouth-azijn

Soort:
salade
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Bijgerecht uit Eten in Italie:

Witlof met zwarte truffel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper, truffelolie, witlof, zomertruffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Recept uit Grieks koken:

Griekse bonensalade

Ingrediënten:
ansjovis, bosuitjes, citroensap, dille, gedroogde witte bonen, olijfolie, paprika, peper, peterselie, tomaten, uien en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Recept uit Grieks koken:

Griekse salade

Ingrediënten:
feta, komkommer, lollo rosso, olijfolie, olijven, oregano, peper, radijsjes, rode-wijnazijn, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Salade à l'huile de noix - Salade met dressing van notenolie

Ingrediënten:
dragon, kervel, knoflook, kropsla, notenolie, peper, peterselie, suiker, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Testina di vitello - Salade van kalfskop

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bloem, kalfskop, laurier, lente-ui, peper, sjalotvinaigrette, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Salade met geroosterde kerstomaten en rucola

Ingrediënten:
balsamicoazijn, chifferini, extra vierge olijfolie, italiaanse kerstomaat, knoflook, pipe, rucola, suiker, zongedroogde tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Insalata d'estate - Zomersalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, citroenolie, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, groene olijven, kerstomaat, munt, pachinotomaten, rode ui, sperziebonen, tuinbonen, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Rijstbergvariant

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, dille, garnalen, gevulde olijven, knoflook, peterselie, rijst, room, saffraan, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Worstsalade op z'n Zwitsers

Ingrediënten:
augurk, emmentaler, jachtworst, knoflookpoeder, mosterd, olie, tabasco, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Zwitsers
Soort:
salade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Insalata di rinforzo - Bloemkoolsalade met zwarte olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloemkool, bosui, ei, gedroogde chilivlokken, olijfolie, prezzemoli e aglio, witte wijnazijn, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Insalata d'acciughe, fagiolini e mandorle - Salade van ansjovis, groene bonen en amandel

Ingrediënten:
aardappel, amandel, ansjovis, chili-olie, giorgios dressing, kerstomaat, pachinotomaten, sperziebonen, ui en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Caponata alla giudea - Italiaanse auberginesalade

Ingrediënten:
aubergines, bleekselderij, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, selderijblad, suiker, tomaten, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Siciliaans / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Recept uit Spaans koken:

Asperge artisjoksalade

Ingrediënten:
artisjokken, asperges, boter, champignons, citroensap, knoflook, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper en sperziebonen

Keuken:
Spaans
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Recept uit Spaans koken:

Sinaasappel spinaziesalade

Ingrediënten:
olijfolie, olijven, pijnboompitten, rode ui, rode wijnazijn, sinaasappels en spinazie

Keuken:
Spaans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Zaalouk d'aubergines - Pikante salade van gekookte aubergines

Ingrediënten:
aubergines, azijn, cayennepeper, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, knoflook, paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
salade