zuivel

Zoek naar zuivel in uw eigen kookboeken

Zuivel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kaaskoek - ostkaka

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, lamsbovenbil, magere kwark, maïzena, meel, rozijnen, suiker en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / zuivel
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Kwarkpastei - piroschki s tworogom

Ingrediënten:
boter, ei, gist, kwark, meel, melk, olie, suiker, vanillesuiker, water en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pastei / zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Smoked Cream

Ingrediënten:
room

Soort:
zuivel
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / nagerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Kwarkdessert met mandarijntjes

Ingrediënten:
bladgelatine, canderel, lange vingers, magere kwark en mandarijnen op sap

Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Vanillekwark met fruit

Ingrediënten:
beschuit, kaneelbeschuitjes, kwark, mandarijn, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Stable latte foam

Ingrediënten:
magere melk, sucro en wei proteine isolaat

Soort:
zuivel
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Recept uit De chef-kok is een vrouw:

Crème fraiche

Ingrediënten:
karnemelk, slagroom en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Skyr

Ingrediënten:
magere melk, melkzuur en yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Clotted Cream

Ingrediënten:
room en volle melk

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Yogurt

Ingrediënten:
yoghurtcultuur

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Instant Crème Fraiche

Ingrediënten:
lambda® carrageen, melkzuur, room en water

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

basic milk curd

Ingrediënten:
melk en stremsel

Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Caramelized creme fraiche

Ingrediënten:
knoflookconfiture

Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Yoghurt met honing en noten

Ingrediënten:
cashewnoten, hazelnoten, kaneel, vloeibare honing en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
zuivel

Diner / nagerecht van anita van h:

Ci­troen-va­nil­le­ma­s­car­po­ne met bos­vruch­ten

Ingrediënten:
bramen, citroen, lange vingers, mascarpone, pistaches, rode bessen, slagroom, vanillestokje, framboos en witte basterdsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Chocoladecoupe met kokos en peer

Ingrediënten:
chocoladevla, crème fraîche, kokosmakronen, peren uit blik en rum

Soort:
zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Mhallabia met mandarijnstroop

Ingrediënten:
maïzena, mandarijn, mastiek, oranjebloesemwater, suiker en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zuivel
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Rozijnen-kwarktaart

Ingrediënten:
blauwe rozijnen, eiwit, halfvolle melk, magere kwark, magere yoghurt, mon chou, poedergelatine, roomkaas, suiker, sultanarozijnen en vanille-essence

Soort:
zuivel
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Vlaflip met verse aardbeiensaus

Ingrediënten:
aardbei, aardbeienlikeur, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillevla en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / nagerecht uit Parade van pasta & pizza:

Bitterkoekjes-kwarkdessert

Ingrediënten:
amandellikeur, amaretto, bitterkoekjes, eidooier, kwark, slagroom en suiker

Keuken:
Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Lisdodden met yoghurt

Ingrediënten:
bessenwijn, druivenpitolie, hazelnoot, lisdoddestengel, yoghurt en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Low Fat "Cream"

Ingrediënten:
lambda® carrageen, magere melk, methylcellulose e4m en wei proteine isolaat

Soort:
zuivel
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / nagerecht uit Zomerslank met Sonja:

Kwark met honing, fruit en koekjes

Ingrediënten:
aardbei, abrikoos, biscuit, halvajam, honing, magere aardbeienkwark en magere kwark

Soort:
zuivel
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / nagerecht uit Oma's receptenboek:

Griesmeelpap met rozijnen

Ingrediënten:
boter, griesmeel, melk, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Drijvende eilandjes met passievruchtensaus

Ingrediënten:
eiwit, fijne tafelsuiker, melk, passievrucht, slagroom, suiker, vanillevla en verse munt

Keuken:
Europees
Soort:
zuivel
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Ijskoude frambozen-vanilleyoghurt

Ingrediënten:
diepvriesframbozen, vanilleyoghurt en verse munt

Soort:
zuivel