paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in uw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido - Gestoofde cantharellen

Ingrediënten:
cantharellen, dragon, knoflook, olijfolie, peterselie, prosciutto, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Bijgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstgratin

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyerekaas, peper, raclettekaas, reblochon, rijst, spekjes, tuinkruiden en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pittige wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, cayennepeper, fruitige witte wijn, ganzenvet, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

beech mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shimeji mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Cantharel-terrine met Duitse saus

Ingrediënten:
cantharellen, duitse saus, frambozenazijn, gevogeltefarce, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido

Ingrediënten:
boter, cantharellen, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Porcini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Salting, Sour pickling and Fermenting Mushroom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Knapperig rendiermos met paddenstoelen en créme fraîche

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, rendiermos en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Eglifilets in der Steinpilzkruste mit Pistazienpesto - Baarsfilet met een mantel van eekhoorntjesbrood en pistachepesto

Ingrediënten:
vis

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Eekhoorntjesbroodragout met dragonjus

Ingrediënten:
bieslook, dragonjus, eekhoorntjesbrood, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, peper, sjalot, vast kokende aardappel, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Enoki-paddenstoelen in spek

Ingrediënten:
enoki paddenstoelen, ontbijtspek, varkensvet en zonnebloemolie

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Gevulde champignons met bacon-sesamvulling

Ingrediënten:
bakbacon, bosui, champignons, geroosterde sesamolie, knoflook, sojasaus, ui, witbroodkruim en wit sesamzaad

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Italië:

Frittata variaties

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, artisjokken, asperge, basilicum, broccoli, ei, olijfolie, parmigiano-reggiano, spekjes, spinazie, tonijn en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Champignons de Paris à la Grècque - Parijse champignons op z'n Grieks

Ingrediënten:
champignons de paris, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, parelui, tijm, weidechampignon, wijnazijn, witte wijn, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks / Frans / Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Vulling van wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, honingzwam, kastanjeboleet, keizeramaniet, knoflook, oesterzwam, paarse schijnridderzwam, sjalot, tijm, trompets de mort, ui, voorjaarspronkridder, weidechampignons, wit brood zonder korst, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
geklaarde boter, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Stuffed Garlic Mushrooms with Prosciutto and Herbs - Gevulde padddenstoel;en met prosciuto en kruiden

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde kastanjeboleet, gedroogde oranje-groene melkzwam, knoflook, peterselie, proscuitto di parma, san daniele ham, tijm, weidechampignons, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Pan Fried Chicken of the Woods with a Sherry Cream Sauce - Gebakken zwavelzwam met een sherry-roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, citroensap, dragon, kippenbouillon, selderijzout, sherry, sjalot, ui, volle room, wortel en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Paddenstoelenpaté

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, geschubde inktzwam, grote parasolzwam, honingzwam, kastanjeboleet, oesterzwam, oranje berkenboleet, oranje-groene melkzwam, paarse schijnridderzwam, sjalot, ui, volle room, weidechampignons en wit broodkruim

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Egg, Bacon and Wild Mushroom Fry Up - Gebakken ei met bacon en wilde paddestoelen

Ingrediënten:
bacon, boter, bruin brood, cantharellen, eekhoorntjesbrood, ei, ganzenvet, gele stekelzwam, grote parasolzwam, honingzwam, oesterzwam, reuzel, tijm, varkensworstjes, voorjaarspronkridder, weidekringzwammen, witbrood, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gesauteerde bospaddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kervel, knoflook, olijfolie, peterselie, room, rozemarijn, shii-takes, sjalotten, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Ontbijt uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Chicken of the Woods Cornbread with Bacon and Tomatoes - Maïsbrood met zwavelzwam, tomaat en bacon

Ingrediënten:
bacon, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijn maïsmeel, maïs, melk, suiker, tomaat, waterkers, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen