paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in uw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shiitake mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Powder of Mushroom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Muizenoortjessalade

Ingrediënten:
andijvie, chili-olie, citroensap, koriander, muizenoortjes, nam pla, rode pepers en rode ui

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

mushrooms puree

Ingrediënten:
boter, champignons en water

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's VEG

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's VEG:

paddenstoelen stroganoff

Ingrediënten:
bladpeterselie en demi creme fraiche

Keuken:
Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellen met peper

Ingrediënten:
cantharellen, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gehakte steeltjes van paddenstoelen

Ingrediënten:
garum, honing, lavaszaad, olijfolie, paddenstoelensteeltjes en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Pulled Mushroom

Ingrediënten:
barbecuesaus, enoki, kruisdisteloesterzwam en olie

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Morels

Ingrediënten:
eiwit, fino sherry, geklaarde boter, limoensap, room, tijm, morielje en witte port

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Cantharellensalade met abrikozen en verse amandelen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelen, blanke azijn, cantharellen, citroensap, fleur de sel, olijfolie, piment d'espelette, sjalot, suiker, zomertruffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Crimini in Amber

Ingrediënten:
gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde vijgen, ingemaakte vijgen, iota carrageen, kappa carrageen, kastanjechampignon, bonito, koji-aji, kombu, parmezaanse kaas, radijs, sesamzaad, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of fresh shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of dried shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
geklaarde boter, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Marmalade

Ingrediënten:
bieslook, bruine kippenfond, dragon, geklaarde boter, kervel, paddestoelen, peterselie en sjalot

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Puree

Ingrediënten:
cantharel, eekhoorntjesbrood, geklaarde bruine boter, morieljes, porcini, portobello, shiitake, sjalot, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Bijgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstgratin

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyerekaas, peper, raclettekaas, reblochon, rijst, spekjes, tuinkruiden en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-fried Mushrooms / Geroerbakte paddenstoelen

Ingrediënten:
champignons, chili-bonensaus, chilipoeder, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde shiitake, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olie, sesamolie, stropaddestoelen, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Cantharellen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, gladde peterselie, peper en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Champignons de Paris à la Grècque - Parijse champignons op z'n Grieks

Ingrediënten:
champignons de paris, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, parelui, tijm, weidechampignon, wijnazijn, witte wijn, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks / Frans / Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Recept uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Vulling van wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, honingzwam, kastanjeboleet, keizeramaniet, knoflook, oesterzwam, paarse schijnridderzwam, sjalot, tijm, trompets de mort, ui, voorjaarspronkridder, weidechampignons, wit brood zonder korst, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pittige wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, cayennepeper, fruitige witte wijn, ganzenvet, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

beech mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen